Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σύγχρονοι γραφειακοί χώροι: Καταγράφεται αύξηση ενοικίου


    Σημαντική αύξηση (10,2%) καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 στα μισθώματα των σύγχρονων γραφειακών χώρων σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά της Cushman & Wakefield Proprius.

    Ο μέσος όρος στις βασικές περιοχές της Αττικής με γραφεία διαμορφώθηκε σε 21,83 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα έναντι 19,8 ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, πάντα βάσει των  αναφορών της προαναφερόμενης εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών περί το real estate, ενώ η μέση απόδοση (yield) διαμορφώθηκε σε 6,58%, χωρίς μεταβολή.

    Τα υψηλότερα ενοίκια γραφείων καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας 29,5 ευρώ/τ.μ./μήνα (έναντι 25 ευρώ/τ.μ. μήνα) με την απόδοση στο 5,8%, ενώ αμέσως μετά έρχονται οι βασικοί οδικοί άξονες στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας (Κηφισίας, Αττική Οδός, και Μεσογείων) με 29 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 25 ευρώ με την απόδοση στο 6%.

    Στις βόρειες περιοχές (Ε65) τα μισθώματα γραφείων είναι τα χαμηλότερα 16 ευρώ/τ.μ./μήνα, χωρίς μεταβολή σε σχέση με ένα χρόνο πριν και με απόδοση 7%, στις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης 24 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 22 ευρώ (απόδοση 6,3%), στον Πειραιά 18 ευρώ/τ.μ./μήνα, επίσης αμετάβλητα και με απόδοση 6,9% και σε άλλες περιοχές 14,5 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 13 ευρώ.

    Επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ

    Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γραφειακούς χώρους τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν συνολικής αξίας 58 εκατ. ευρώ (πέρυσι ήταν 170 εκατ.) με μια μόνο συναλλαγή από θεσμικό επενδυτή. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν η πώληση του Cecil στο κέντρο της Κηφισιάς στον όμιλο Λασκαρίδη, η αγορά γραφείων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη και η απόκτηση κτιρίου γραφείων 1.681 τ.μ. στην οδό Ηρακλείτου 7, από την Trastor.

    Όπως εκτιμάται από την C&W Proprius αναμένεται αύξηση του όγκου των επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων.


    Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/business/1675659/epaggelmatika-akinita-anodikes-taseis-sta-misthomata-sygchronon-grafeiakon-choron/



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.