Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΕΝ: Προς αναστολή έκδοσης αδειών δόμησης στην Καλντέρα Σαντορίνης ως την έγκριση του ΕΠΣ


    Σε αναστολή έκδοσης αδειών δόμησης στην περιοχή της Kαλντέρας στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

    Συγκεκριμένα αναστέλλεται έως την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2025 η έκδοση οικοδομικών αδειών για νέα κτίρια ή επεκτάσεις υφιστάμενων κτιρίων και πισινών ή άλλων υδάτινων επιφανειών.

    caldera2.jpg

    Για το σύνολο των υφιστάμενων κτισμάτων με χρήση τουρισμού – αναψυχής ή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην συγκεκριμένη περιοχή οι ιδιοκτήτες εκπονούν μελέτης στατικής επάρκειας εντός δύο ετών από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου. Η τήρηση της παραπάνω υποχρέωσης είναι αναγκαία για τη λειτουργία των μονάδων αυτών μετά την παρέλευση της ως παραπάνω προθεσμίας.

    Η Υπηρεσία Δόμησης θα διενεργήσει έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 έλεγχο στο σύνολο των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί την τελευταία πενταετία.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο συνέβη περιορισμένη κατολίσθηση στην Θηρασιά με τον δήμο να κηρύσσει τον Δήμο Θήρας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης μέτρων προστασίας των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών.

    Η καλντέρα έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια από την αυθαίρετη δόμηση με κτίσματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε πολλές περιπτώσεις χωρίς έλεγχο σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη σε σεισμούς περιοχή (και λόγω του ενεργού ηφαιστείου).  


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/anastolh-ekdoshs-adeiwn-domhshs-sth-santorinh



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.