Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

    895 ειδήσεις in this category

    1. Εργασιακά

      GTnews

      Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο: «Εντοπισμός αυθαίρετης δόμησης με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα». Η συμβολή του εν λόγω έργου είναι καθοριστική για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης -ευθύνης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στο σύστημα παρακολούθησης του δομημένου περιβάλλοντος, του εντοπισμού και της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών.
      Ειδικότερα, στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος, το οποίο με τη χρήση νέων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με λήψεις αεροφωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, θα αυξάνει τη δυνατότητα των υπηρεσιών του κράτους να εντοπίζουν με τεκμηριωμένο τρόπο και να ελέγχουν περιπτώσεις αυθαίρετης δόμησης.
      Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 123.988.840 ευρώ, εκ των οποίων τα 23.997.840 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
      Μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
      Προμήθεια δορυφορικών εικόνων για όλη την Επικράτεια και παραγωγή ψηφιακού ορθοφωτοχάρτη αναφοράς για 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παραγωγή ψηφιακού ορθοφωτοχάρτη ακρίβειας έως 20 εκατ. από αεροφωτογράφηση με επανδρωμένο αεροσκάφος, κατά προτεραιότητα σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα αυθαίρετης δόμησης. Δημιουργία ψηφιακού μοντέλου εδάφους και επιφάνειας και ψηφιοποίηση περίπου 2.020.000 κτισμάτων. Υπολογισμός κάλυψης και συνολικής δομημένης επιφάνειας κάθε κτίσματος και δημιουργία 3D μητρώου κτιρίων. Χρήση μηχανικής μάθησης και προσαρμοσμένων αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης. Δημιουργία Γραφείου Συντονισμού και παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την παρακολούθηση της αυθαίρετης δόμησης κατά το χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου, καθώς και για περίοδο 8 ετών από έμπειρους μηχανικούς. Εγκατάσταση και λειτουργία UAV σταθμών σε κρίσιμες περιοχές που θα υποδειχθούν, με σκοπό τη συχνή περιοδική φωτοληψία, κ.ά. Υπουργείο ευθύνης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Φορέας υλοποίησης το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
    2. Εργασιακά

      GTnews

      Η ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων αποσκοπεί στη μείωση της γραφειοκρατίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 50 εκατομμύρια σελίδες χαρτιού έχουν ψηφιοποιηθεί, προσφέροντας έναν αποδοτικό και διαφανή τρόπο διαχείρισης των αρχείων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του: «Σας είχαμε πει ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους τόνους χαρτιών, έτσι λοιπόν το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων προχωράει. Οι δικηγόροι οι οποίοι κάνουν έρευνα τίτλων για λογαριασμό σας όταν θέλετε να αγοράσετε ένα κινητό. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και τριάντα ακόμη υποθηκοφυλακεία δεν χρειάζεται να ξαναπάνε να κάνουν έρευνα βαρών».
      Μέσω της πλατφόρμας archive.ktimatologio.gr, οι δικηγόροι και οι πολίτες μπορούν πλέον να πραγματοποιούν έρευνες τίτλων και να ελέγχουν ευρετήρια, βιβλία κατασχέσεων, διεκδικήσεων και υποθηκών από τον υπολογιστή ή το κινητό τους. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να επισκέπτονται φυσικά τα υποθηκοφυλακεία για να κάνουν έρευνες βαρών, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς και άλλες 28 περιοχές έχουν ήδη ενταχθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα, με το 90% των πράξεων σε αυτές τις περιοχές να πραγματοποιούνται πλέον ψηφιακά. «Το 90% της κίνησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακά», ανέφερε ο υφυπουργός.  Αυτό μειώνει τις ανάγκες σε φυσικό χώρο και αποθηκευτικούς χώρους, επιτρέποντας την εξοικονόμηση πόρων για τον Έλληνα φορολογούμενο.
      Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των υποθηκοφυλακείων μέχρι το τέλος του 2025, επιτρέποντας σε όλη την Ελλάδα να επωφεληθεί από αυτήν την αλλαγή. Σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 50 εκατομμύρια σελίδες χαρτιού και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το 90% των πράξεων που υποβάλλονται δεν έρχονται με τους όγκους χαρτιού που ερχόντουσαν αλλά υποβάλλονται ψηφιακά».
      Στη συνέντευξη επίσης ανέφερε: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει από σήμερα στο Κτηματολόγιο, όπου θα χρησιμοποιείται πιλοτικά μέχρι τον Σεπτέμβριο εφαρμογή με την βοήθεια της οποίας θα «διαβάζουμε σε φυσική γλώσσα το κείμενο του συμβολαίου». Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «στο Κτηματολόγιο θα είμαστε ο πρώτος φορέας του ελληνικού Δημοσίου που θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη. Η open AI μας βοηθά να διαβάζουμε σε φυσική γλώσσα το κείμενο των συμβολαίου και να προελέγχονται οι κανόνες τους οποίες μέχρι σήμερα ένας προϊστάμενος θα έπρεπε να διαβάσει αρκετή ώρα για να τους βρει. Έτσι, τους βοηθά να εντοπίζεται αμέσως μέσα στο κείμενο συμβολαίου αυτό το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί σαν κανόνας και άρα μειώνουμε δραστικά τον χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης».
    3. Εργασιακά

      GTnews

      Διαθέσιμη είναι στο Gov.gr Wallet, στο ψηφιακό πορτοφόλι, η Ασφαλιστική Ικανότητα, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ.
      Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκης Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, των Υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιου Πετραλιά και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου (ΦΕΚ Β’ 3802/01.07.2024), οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ μπορούν πλέον να προσθέτουν στο Gov.gr Wallet εύκολα και άμεσα την ασφαλιστική τους ικανότητά.
      Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν στο ψηφιακό τους πορτοφόλι την ασφαλιστική ικανότητα των μελών της οικογένειας τους, τα οποία είναι έμμεσα ασφαλισμένα σε αυτούς, όπως για παράδειγμα τα παιδιά τους.
      Πιο συγκεκριμένα, ο πολίτης:
      • Αρχικά επιλέγει από τη λίστα με τα διαθέσιμα έγγραφα του Gov.gr Wallet την «Ασφαλιστική Ικανότητα»
      • Στη συνέχεια καταχωρίζει το ΑΜΚΑ του. Αν επιθυμεί να προσθέσει την ασφαλιστική ικανότητα έμμεσου μέλους, καταχωρίζει και το ΑΜΚΑ του μέλους
      • Ακολούθως του αποστέλλεται κωδικός μιας χρήσης (OTP – One Time Password) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που έχει καταχωρήσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας
       Με αυτόν τον τρόπο, οι ασφαλισμένοι του e-EΦΚΑ θα έχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, μέσω του Gov.gr Wallet, την πληροφορία της ασφαλιστικής ικανότητας των ιδίων και των έμμεσων μελών που ασφαλίζονται από αυτούς, καθώς και την ημερομηνία λήξης αυτής, ώστε να προβαίνουν εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωσή της.
      Για κάθε ασφαλιστική ικανότητα που έχει προσθέσει ο χρήστης στην εφαρμογή λαμβάνει σχετική ειδοποίηση 8 ημέρες πριν τη λήξη της. Επιπλέον, ο πολίτης έχει πρόσβαση σε στοιχεία της ασφαλιστικής του κάλυψης, όπως ποιος είναι ο Ασφαλιστικός Φορέας και αν είναι άμεσο ή έμμεσο μέλος.
      Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e-ΕΦΚΑ, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία της Ασφαλιστικής Ικανότητας αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
      Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr. Η  Ασφαλιστική Ικανότητα αποτελεί το όγδοο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto) και η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα.
    4. Εργασιακά

      GTnews

      Στα έργα που έχει αναλάβει το ΤΕΕ με έμφαση στην ανθεκτικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως ο προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο και το Naftemporiki TV. Σχολίασε δε, την αύξηση των οικοδομικών αδειών που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ και το κόστος των νέων κατασκευών.
      Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Έρης Δρίβα στο economix.gr, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Στασινός «τις επόμενες 15 ημέρες ξεκινάμε ένα έργο που παλεύουμε εδώ και πολλά χρόνια στο ΤΕΕ, τον προσεισμικό έλεγχο σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πυροσβεστικούς σταθμούς και αστυνομικά τμήματα». Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των πρωτοβάθμιων ελέγχων σε όλη τη χώρα είναι 1 με 1,5 χρόνος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του πολεοδομικού σχεδιασμού στο οποίο περιλαμβάνονται περισσότερα από 200 Πολεοδομικά Σχέδια τα οποία καλύπτουν περίπου το 70% της χώρας.
      Περιγράφοντας την έκταση του έργου, ο Γιώργος Στασινός σημείωσε ότι «για να γίνουν αυτά τα σχέδια το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα χρειαζόταν 100 χρόνια, εμείς θα το κάνουμε σε 4 χρόνια». «Υπάρχει αυτή τη στιγμή η συγκυρία που βοηθάει, η καλή συνεργασία του ΤΕΕ με το ΥΠΕΝ και οι μηχανικοί που εμπλέκονται σε αυτό το κομμάτι και προσπαθούν για να πετύχουμε το θαύμα» είπε χαρακτηριστικά. «Ό,τι δεν πετύχαμε σε μισό αιώνα προσπαθούμε να το πετύχουμε τώρα, να εκμεταλλευτούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να γίνει η χώρα φιλική στις επενδύσεις και όταν δεν θα υπάρχουν πια αυτά τα κεφάλαια να υπάρχουν ιδιωτικά χρήματα που θα επενδύονται στη χώρα» πρόσθεσε.
      Μιλώντας για τη μεγάλη σημασία του έργου, ο Γιώργος Στασινός εξήγησε ότι ουσιαστικά θα γνωρίζουμε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης σε όλη την Ελλάδα και αυτή η πληροφορία θα μπει και στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη με τον οποίο θα ξέρεις πού ακριβώς χτίζεις και τι. Ειδικότερα για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, τόνισε ότι «θα ξεμπλοκάρει τα συνήθη προβλήματα», ενώ «αν στο μέλλον γίνει και διοικητική πράξη τότε μιλάμε για ασφάλεια δικαίου, ταχύτητα, διαφάνεια». «Παράλληλα και με το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών, e-Άδειες σημαίνει ότι είμαστε σε άλλη χώρα» σχολίασε.
      Τη μεγάλη εικόνα των παρεμβάσεων μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα συμπληρώνει το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων των Πολεοδομιών που, όπως σημείωσε ο Γιώργος Στασινός θα έχει ολοκληρωθεί σε 1,5 με 2 χρόνια. «Σε λίγα χρόνια, αν είστε στην Αλάσκα, θα μπορείτε να βγάλετε οικοδομική άδεια εδώ, από την Αλάσκα» είπε σχηματικά. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ επέμεινε στο ζήτημα της ανθεκτικότητας σημειώνοντας ότι «στην Ελλάδα, δεν υπάρχει γενικά είτε για ιδιωτικές ή δημόσιες υποδομές, η κουλτούρα της συντήρησης». Τόνισε ότι «υπάρχουν χώρες πολύ πιο ανεπτυγμένες από εμάς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις δημόσιες υποδομές και αυτό ενδεχομένως να συμβεί και στη χώρα μας γιατί δεν ξέρουμε τι γίνεται». Στην κατεύθυνση αυτή, το ΤΕΕ αναπτύσσει το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, την πλατφόρμα όπου θα αναφέρεται η ταυτότητα κάθε έργου και οι συντηρήσεις που το αφορούν, ενώ όπως υπογράμμισε «θα ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος για να γίνονται οι συντηρήσεις». Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό «σήμερα δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για συντηρήσεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διεκδικήσει η χώρα». Μάλιστα, για την απουσία σχετικής μέριμνας σχολίασε ότι «τη συντήρηση μίας γέφυρας δεν θα την εγκαινιάσει κανένας πολιτικός, την καινούρια γέφυρα θα την εγκαινιάσει». «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και το επόμενο διάστημα, η πολιτική ηγεσία να δώσει ώθηση και ενέργεια ώστε να βρεθούν χρήματα για συντηρήσεις» συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Έξυπνες Γέφυρες» που έχει αναλάβει το ΤΕΕ προκειμένου να τοποθετηθούν αισθητήρες σε επιλεγμένες κατασκευές και να παρακολουθούν την κατάστασή τους.
      Ερωτηθείς για την αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ, ο Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για αισιόδοξο στοιχείο, σημειώνοντας ότι «δεν είναι τόσο τρομερή αν συγκριθεί με την προ κρίσης δραστηριότητα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτά τα επίπεδα και ενώ βλέπουμε να χτίζονται νέες κατασκευές, παραμένουν τα εμπόδια στην αγορά». Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα να συνεχιστεί ο αυξητικός ρυθμός. Επισήμανε ότι στα χρόνια της κρίσης το τεχνικό προσωπικό που απασχολούνταν στις κατασκευές έφυγε είτε από τον κλάδο είτε από την χώρα και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν “χέρια” για να εκτελέσουμε το σύνολο των έργων Δημόσιων, ιδιωτικών και των έργων στο Ελληνικό, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος κατασκευής». Εστιάζοντας στους λόγους που αυξάνονται οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων, ο Γιώργος Στασινός εξήγησε ότι «δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση όσο πιστεύουμε» τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο παράλληλα γεγονότα, τα νέα ακίνητα στην Ελλάδα είναι ίσως τα πιο καλά κατασκευασμένα στον κόσμο από άποψη ασφάλειας έναντι σεισμού καθώς και ενεργειακής απόδοσης και αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των υλικών και των εργατικών, ανεβάζει τις τιμές.
    5. Εργασιακά

      GTnews

      Το ΤΕΕ/ΤΚΜ συμμετείχε στις εργασίες της 2ης συνάντησης των εταίρων της «συμμαχίας» που υλοποιεί το έργο Erasmus+ Alliance4XR. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Nyköping της Σουηδίας, στις 5 και 6 Ιουνίου, όπου στελέχη 13 φορέων από 8 χώρες, Βέλγιο, Κύπρος, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ουκρανία, Πορτογαλία Ισπανία και Σουηδία, σε κλίμα στενής συνεργασίας παρουσίασαν και συζήτησαν παραγωγικά την πορεία του έργου που έχουν αναλάβει. Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκει να ενδυναμώσει τους φορείς που παρέχουν εκπαίδευση και κατάρτιση σε μηχανικούς, ώστε να μπορέσουν να ενσωματώσουν εφαρμογές εικονικής – εκτεταμένης πραγματικότητας (VR-XR) στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας και της ναυτιλίας.
      Μαζί με το ΤΕΕ/ΤΚΜ, μέλη της «συμμαχίας» είναι το ΑΠΘ, το University College Dublin της Ιρλανδίας, το University of Minho της Πορτογαλίας, το Ινστιτούτο ναυτιλιακών σπουδών και έρευνας της Κύπρου (CMMI το ίδρυμα Επαγγελματική Εκπαίδευσης και κατάρτισης Escola Profissional de Espinho από την Πορτογαλία, το ευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας CEEI από την Ισπανία και οι ευρωπαϊκές εταιρίες τεχνολογίας GeoImaging, Virtual Solutions, EuroXR, Sensorama, Novigit ΑΒ από Κύπρο, Ελλάδα, Βέλγιο, Ουκρανία και Σουηδία αντίστοιχα.
      Στην συνάντηση εργασίας οι εταίροι παρουσίασαν την πορεία των εργασιών τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.
      Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής:
      Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο εργασίας, «Needs Analysis and Knowledge Synthesiss», που συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις με ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του κλάδου, και μια έρευνα με περισσότερους από 80 συμμετέχοντες, σχετική με τη χρήση της VR-AR τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα! Παρουσιάστηκε η υπό ανάπτυξη πλατφόρμα VR-AR, σχεδιασμένη ώστε προσφέρει δωρεάν καινοτόμα εργαλεία VR-AR τεχνολογίας σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες του τεχνικού κόσμου, τα οποία αναμένεται να φέρουν επανάσταση στη διδασκαλία ψηφιακών και «πράσινων» τεχνικών δεξιοτήτων. Οι εταίροι, από το Nyköping στη Σουηδία, έδωσαν νέο ραντεβού το Συνέδριο EuroXR τον Νοέμβριο στην Αθήνα.
      EuroXR 2024: https://alliance4xr.eu/project/euroxr2024-conference/
       
      Η Alliance4XR συνεχίζει το έργο που έχει αναλάβει και φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους προς ένα πιο βιώσιμο και ψηφιακό μέλλον.
    6. Εργασιακά

      GTnews

      Σημαντική αύξηση (10,2%) καταγράφεται το πρώτο τρίμηνο του 2024 στα μισθώματα των σύγχρονων γραφειακών χώρων σύμφωνα με την τριμηνιαία αναφορά της Cushman & Wakefield Proprius.
      Ο μέσος όρος στις βασικές περιοχές της Αττικής με γραφεία διαμορφώθηκε σε 21,83 ευρώ ανά τ.μ. ανά μήνα έναντι 19,8 ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, πάντα βάσει των  αναφορών της προαναφερόμενης εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών περί το real estate, ενώ η μέση απόδοση (yield) διαμορφώθηκε σε 6,58%, χωρίς μεταβολή.
      Τα υψηλότερα ενοίκια γραφείων καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας 29,5 ευρώ/τ.μ./μήνα (έναντι 25 ευρώ/τ.μ. μήνα) με την απόδοση στο 5,8%, ενώ αμέσως μετά έρχονται οι βασικοί οδικοί άξονες στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας (Κηφισίας, Αττική Οδός, και Μεσογείων) με 29 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 25 ευρώ με την απόδοση στο 6%.
      Στις βόρειες περιοχές (Ε65) τα μισθώματα γραφείων είναι τα χαμηλότερα 16 ευρώ/τ.μ./μήνα, χωρίς μεταβολή σε σχέση με ένα χρόνο πριν και με απόδοση 7%, στις λεωφόρους Συγγρού και Βουλιαγμένης 24 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 22 ευρώ (απόδοση 6,3%), στον Πειραιά 18 ευρώ/τ.μ./μήνα, επίσης αμετάβλητα και με απόδοση 6,9% και σε άλλες περιοχές 14,5 ευρώ/τ.μ./μήνα, έναντι 13 ευρώ.
      Επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ
      Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε γραφειακούς χώρους τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν συνολικής αξίας 58 εκατ. ευρώ (πέρυσι ήταν 170 εκατ.) με μια μόνο συναλλαγή από θεσμικό επενδυτή. Οι μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν η πώληση του Cecil στο κέντρο της Κηφισιάς στον όμιλο Λασκαρίδη, η αγορά γραφείων από την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη και η απόκτηση κτιρίου γραφείων 1.681 τ.μ. στην οδό Ηρακλείτου 7, από την Trastor.
      Όπως εκτιμάται από την C&W Proprius αναμένεται αύξηση του όγκου των επενδύσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της προσδοκίας για μείωση των επιτοκίων.
    7. Εργασιακά

      Engineer

      Παρατάθηκε η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και των τυχόν αναθεωρήσεων αυτών που προβλέπονται στις παρ. 5 και 6 του άρθρου 50 του ν. 4495/2017, καθώς και όσων εκδόθηκαν σύμφωνα με τον ν. 4030/2011 (Α’ 249) μετά την 31.12.2017 ή τον ν. 4495/2017 έως τις 31.12.2021, έως τις 31.12.2025, με βάση την τροποποίηση του άρθρου 52 του ν. 4710/2020 (Α’ 142) από το άρθρο 99 του ν. 5106/2024 (Α’ 63).
      Προκειμένου να εφαρμοστεί η παράταση στο πληροφοριακό σύστημα «e-Άδειες» και να είναι εφικτή η Ενημέρωση ή Αναθεώρηση της Αδείας, ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα συσχέτισης μεταγενέστερων αιτήσεων σε Άδειες με παρελθούσα ημερομηνία λήξης.
      Στη συνέχεια:
      –  για άδειες που έχουν εκδοθεί εξ’ αρχής μέσω του συστήματος, στη μεταγενέστερη αίτηση για Ενημέρωση Οικοδομικής Αδείας (ν.4759/2020), Αναθεώρηση Οικ. Αδείας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου (ν.4759/2020) ή Αναθεώρηση Οικ. Αδείας ME προέγκριση ή βεβαίωση (ν.4759/2020), ο μηχανικός επιλέγει «Επικαιροποίηση ημερομηνίας λήξης βάσει ν. 5106/2024» στις επιμέρους περιπτώσεις.
      –  για άδειες που έχουν εκδοθεί έντυπα, στη μεταγενέστερη αίτηση ο μηχανικός επικαιροποιεί  την ημερομηνία λήξης της έντυπης άδειας που έχει καταχωριστεί στα «Βασικά Στοιχεία» της αίτησης.
    8. Εργασιακά

      GTnews

      Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχοντας υπόψη: α)     τo άρθρο 15 του Π.Δ. της 27.11/14.12.1926 «Περί κωδικοποιήσεως των περί Τ.Ε.Ε. κειμένων διατάξεων», όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 14 του Ν. 1486/1984 και τροποποιήθηκε από την παράγραφο 39 του άρθρου 27 του Ν. 2166/93,
      β)     το άρθρο 50 του Ν. 1947/1991 και
      γ)     το άρθρο 66 του Ν. 4042/2012,
      προτίθεται να προβεί στη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας που θα απαρτίζονται από σαράντα πέντε (45) Διπλωματούχους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς και Πολιτικούς Μηχανικούς, αποφοίτους Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και Πολιτικούς Μηχανικούς Δομικών Έργων, Πολιτικούς Μηχανικούς Έργων Υποδομής και Μηχανικούς Τοπογραφίας, αποφοίτους λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και ΤΕΙ, με αντικείμενο «Παροχή υποστηρικτικών τεχνικών υπηρεσιών του άρθρου 14, ν. 4821/2021,  για τη λειτουργία του Κτηματολογίου».
      Το αντικείμενο των Ομάδων Εργασίας, είναι:
      Εργασίες για την υποστήριξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου
      Υποστήριξη μηχανικών στην ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών  διαγραμμάτων και διαγραμμάτων γεωμετρικών μεταβολών στον Υποδοχέα διαγραμμάτων του Κτηματολογίου. Εργασίες ελέγχου και αποκατάστασης γεωμετρικών αστοχιών που εντοπίζονται στα κτηματολογικά διαγράμματα. Διαχείριση αιτημάτων επαναπροσδιορισμού της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων στα κτηματολογικά διαγράμματα και υποστήριξη της διαδικασίας. Ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης γεωμετρικών αστοχιών λόγω επαναπροσδιορισμού στις νήσους Λέσβου και Λευκάδας. Έλεγχος/επεξεργασία αιτήσεων καταχώρισης εγγραπτέων πράξεων με χωρική μεταβολή. Έλεγχος/επεξεργασία αιτήσεων διόρθωσης ορίων. Υποστήριξη των φορέων στην μετάπτωση των στοιχείων των διοικητικών πράξεων σε μορφή συμβατή με την κτηματολογική βάση, βάσει Τεχνικών Προδιαγραφών και έλεγχος των παραπάνω παραδοτέων προκειμένου να γίνει η καταχώριση της Διοικητικής Πράξης στην κτηματολογική βάση. Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα κτηματολογικά γραφεία του ν. 4512/2018, αρμοδιότητας του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, ύστερα από την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων και μέχρι τη συγκρότηση των προβλεπόμενων Τεχνικών Τμημάτων σε αυτά. Ενημέρωση των κτηματολογικών διαγραμμάτων με την  εφαρμογή των αποφάσεων των επιτροπών ενστάσεων της κτηματογράφησης, ύστερα από την τροποποίηση του ν. 2308/1995 με την οποία η σχετική υποχρέωση μετακυλίθηκε στα Κτηματολογικά Γραφεία (άρθρο 11 ν. 2308/1995, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3  του ν. 4821/2021). Παροχή πληροφοριών σε φυσικά, νομικά πρόσωπα και φορείς του Δημοσίου, ως προς τα γεωμετρικά στοιχεία των ακινήτων που συμπεριλήφθηκαν στις πρώτες εγγραφές σχετικά με τα στοιχεία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν κατά την κτηματογράφηση και οδηγιών για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης γεωμετρικών στοιχείων κατά τις διατάξεις του ν. 2664/1998. Άλλες τεχνικές εργασίες για την κάλυψη των αναγκών του «Ε.Κ.», όπως υποστήριξη στη σύνταξη Τεχνικών Προδιαγραφών και Οδηγιών κ.α. Διενέργεια των ελέγχων που προβλέπονται από τις τεχνικές προδιαγραφές και τις συμβάσεις των μελετών κτηματογράφησης
      Έλεγχος των κτηματολογικών στοιχείων της κτηματογράφησης κατά την εξέλιξη των μελετών. Έλεγχος της ορθής εισαγωγής των στοιχείων των Διοικητικών Πράξεων στην χωρική και περιγραφική βάση των μελετών κτηματογράφησης. Έλεγχος ορθότητας και πληρότητας των εργασιών κτηματογράφησης. Έλεγχος λοιπών μελετών που αναλαμβάνει το «Ε.Κ.» με φύση παρόμοια των μελετών κτηματογράφησης. Τεχνική υποστήριξη, επεξεργασία και έλεγχος εφαρμογών και κάθε είδους απαιτούμενος έλεγχος και υποστήριξη στο πλαίσιο παρακολούθησης των μελετών. Άλλες τεχνικές εργασίες για την κάλυψη των αναγκών του «Ε.Κ.», όπως υποστήριξη στην κωδικοποίηση και σύνταξη Οδηγιών, διαδικασιών κλπ.  
      Τόπος απασχόλησης:
      Τα Μέλη των Ομάδων Εργασίας θα υλοποιήσουν το αντικείμενό της στα Γραφεία της Κεντρικής υπηρεσίας του «Ε.Κ.» στον Χολαργό Αττικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
      Εξαιρετικά και λόγω της φύσης των ανατιθέμενων προς εκτέλεση εργασιών, η υλοποίηση τους μπορεί να διενεργείται εκτός της έδρας της Κεντρικής Υπηρεσίας του «Ε.Κ.», ύστερα από προηγούμενη έγκαιρη ενημέρωση.
      Χρόνος απασχόλησης:
      Το έργο των Ομάδων Εργασίας λήγει 28/11/2025 με δυνατότητα παράτασης και θα είναι αμειβόμενο.
      Απαραίτητα Προσόντα
      Δίπλωμα / Πτυχίο: Αγρονόμου & Τοπογράφου Μηχανικού, αποφοίτου Πολυτεχνείου ή Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο & ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής, ή Πολιτικού Μηχανικού, αποφοίτου Πολυτεχνείου ή Πολυτεχνικής Σχολής της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο & ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή Πολιτικού Μηχανικού Δομικών Έργων ή Έργων Υποδομής,  αποφοίτου λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο & ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή Μηχανικού Τοπογραφίας, αποφοίτου λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ή Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο & ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής. Εμπειρία, τουλάχιστον 3 ετών, συναφής με: Εργασίες ενημέρωσης των κτηματολογικών διαγραμμάτων και  εμπειρία σε εφαρμογές G.I.S. και  CAD. ή/και Εργασίες διενέργειας ελέγχων και τεχνικής υποστήριξης σε μελέτες κτηματογράφησης και γνώση G.I.S. και CAD. Επιθυμητά Προσόντα: Γνώση σε βάσεις δεδομένων και προγραμματισμού. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η οποία θα αποφασίσει κατόπιν εισήγησης του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Έργων Επιστημονικών & Επαγγελματικών Θεμάτων.
      Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας σχετική αίτηση συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
      Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103291252, τις εργάσιμες ημέρες, από 10:00 έως 18:00 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
      Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αναρτάται στον ιστότοπο του ΤΕΕ, www.web.tee.gr και στον ιστότοπο του «Ε.Κ.», www.ktimatologio.gr.
      ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ
    9. Εργασιακά

      Engineer

      Σε συνέχεια της δημοσίευσης του ν. 5106/2024 (Α’63) και ειδικότερα των άρθρων 140 και 141, με τις οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του π.δ. 71/2019 (Α΄ 112) με εξαίρεση τις διατάξεις που παραμένουν σε αναστολή, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 144 του ν. 4764/2020 (A' 256), και της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 118480/02.05.2024 με θέμα: «Θέση σε λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Ηλεκτρονικού Μητρώου Συντελεστών Παραγωγής Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων, Μελετών, Τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΟΠΣ ΜΗ.Τ.Ε.) στη Γενική Γραμματεία Υποδομών», διευκρινίζουμε τα κάτωθι:
      1. Όλα τα πτυχία μελετητικών και εργοληπτικών επιχειρήσεων, τα οποία ήταν σε ισχύ την 3/5/2024, παραμένουν σε ισχύ, ανεξαρτήτως υποβολής της αίτησης επανάκρισης, για χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης (ήτοι μέχρι την 3/2/2025, ημέρα Δευτέρα).
      Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερότητες πτυχίου, οι οποίες εξακολουθούν να εκδίδονται ανεξαρτήτως υποβολής της αίτησης επανάκρισης, για το χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, κατόπιν σχετικής αιτήσεως.
      2. Εφόσον, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή εντός του χρονικού διαστήματος των εννέα (9) μηνών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, υποβληθεί από εργοληπτική ή μελετητική επιχείρηση αίτηση επανάκρισης, το πτυχίο της παραμένει σε ισχύ μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης κατάταξης.
      Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερότητες πτυχίου, οι οποίες, υπό τις ίδιες ως άνω προϋποθέσεις, παραμένουν σε ισχύ και εξακολουθούν να εκδίδονται μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης κατάταξης.
      3. Εάν παρέλθει άπρακτο το χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης (ήτοι η 3η
      /2/2025) παύει η ισχύς όλων των πτυχίων για τα οποία δεν υποβλήθηκε εμπρόθεσμα αίτηση επανάκρισης και αντίστοιχα των βεβαιώσεων ενημερότητας πτυχίου, όπου αυτή προβλέπεται.
      4. Η αξιολόγηση των πάσης φύσεως αιτήσεων που υποβλήθηκαν πριν την 3/5/2024, και δεν είχε περαιωθεί κατά την άνω ημερομηνία, ολοκληρώνεται σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε προ του ΠΔ 71/2019.
      5. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μετά την 3/5/2024 εκτός του ΟΠΣ ΜΗΤΕ, χαρτώα ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία θα πρέπει να επανυποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μέσω του συστήματος ΟΠΣ ΜΗΤΕ.
      6. Ως προς το πεδίο εφαρμογής της παρ. 6 του άρθρου 65 του π.δ. 71/2019 (Α΄ 112), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 141 του ν. 5106/2024 (Α’ 63), επισημαίνεται ότι η αναφορά στην εν λόγω παράγραφο σε μελετητικές επιχειρήσεις και στο μητρώο ΜΗ.Μ.Ε.Δ.Ε., πρέπει να ερμηνεύεται ως αναφορά στις εργοληπτικές επιχειρήσεις και στο αντίστοιχο μητρώο ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.
      Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή / και πληροφορία αρμόδια είναι η Διεύθυνση Μητρώων (Δ24) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (email : [email protected]).
      Της εγκυκλίου αυτής να λάβουν γνώση όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι για την εφαρμογή της και να αναρτηθεί στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Γ.Γ.Υ. (www.ggde.gr) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», για ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου.
      Εγκύκλιος Υπ.-Υποδομών-και-Μεταφορών-131459-30.05.2024.pdf
    10. Εργασιακά

      GTnews

      Από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν οι πρώτοι έλεγχοι με drones προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές παραβάσεις σε υφιστάμενες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρώτες πτήσεις drones πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες «Πευκοχώρι» και «Πολύχρονο» στην περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς οι παραλίες αυτές συγκεντρώνουν αυξημένο αριθμό καταγγελιών. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελέγχους αποστέλλονται στις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες για ανάλυση και στη συνέχεια για την λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπου χρειαστεί. Οι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Οι πρώτες 30 πτήσεις drones που θα συνεπικουρούν στο έργο των ελεγκτών αναμένεται να πραγματοποιηθούν σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα, τόσο σε νέες παραχωρήσεις παραλιών όσο και σε παλαιές με ενεργές συμβάσεις σε όλη την Ελλάδα.
      Παράλληλα, τονίζεται, με ταχύτατους ρυθμούς «τρέχουν» οι διαδικασίες για τις νέες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης παραλιών και αιγιαλού σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που νομοθέτησε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η νέα στρατηγική του Υπουργείου περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες και εντατικούς ελέγχους με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαφάνεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τον σεβασμό και την ασφάλεια των λουόμενων.
      Τέσσερις τρόποι ελέγχου
      Εκτός της αξιοποίησης drones, η νέα στρατηγική του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προβλέπει ελέγχους με τρεις ακόμα τρόπους:
      • Με τη λήψη δορυφορικών εικόνων: Η σχετική διαδικασία όπως και η επιμέτρηση για τυχόν παράβασης/υπέρβασης σε ορθοφωτοχάρτη προβλέπεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στις αρμόδιες κτηματικές και θα εισέρχονται στο μητρώο ψηφιακών συμβάσεων. Για τις δορυφορικές εικόνες το Υπουργείο συνεργάζεται και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.
      • Με τη συμβολή των πολιτών: Μέσω της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής MyCoast οι πολίτες μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες και τους όρους κάθε σύμβασης και να υποβάλουν καταγγελία αν διαπιστώνουν παραβάσεις.
      • Με μικτά κλιμάκια ελεγκτών: Δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός, με μικτά κλιμάκια καθώς και ομάδες κοινού ελέγχου, στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του δήμου, της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και των εισαγγελικών αρχών. Ελεγκτική αρμοδιότητα έχουν και οι Δήμοι.
      Νέο σύστημα παραχωρήσεων
      Υπενθυμίζεται πώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα διαδικασία για τις παραχωρήσεις που πραγματοποιείται πλέον αποκλειστικά και μόνο μέσω της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας (https://eauctions.gsis.gr). Έως τις 31 Μαΐου αναμένεται να έχει αναρτηθεί το σύνολο των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις. Παράλληλα, υπάρχουν και 6.500 ενεργές συμβάσεις καθώς και αιγιαλοί και παραλίες υψηλής προστασίας («απάτητες παραλίες») που βρίσκονται σε περιοχές Natura όπου απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.
      Νέοι Κανόνες και υποχρεώσεις
      Σημειώνεται πως σε όλες τις παραλίες, με νέες ή υφιστάμενες παραχωρήσεις, θα ισχύουν από φέτος οι ίδιοι κανονισμοί και το ίδιο πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για πιθανές παραβάσεις. Η νέα εικόνα θα έχει διαμορφωθεί πλήρως από τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες εγκατάστασης των νέων παραχωρησιούχων. Δεν επιτρέπεται παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας όταν το μήκος ή πλάτος τους είναι μικρότερο των 4 μέτρων ή όταν το συνολικό εμβαδόν είναι μικρότερο από 150 τ.μ. Επιπρόσθετα, οι παραχωρησιούχοι υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι:
      • τουλάχιστον το 50% της παραλίας μένει ελεύθερο και το εμβαδόν κάθε παραχώρησης δεν υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά μέτρα,
      • τα ομπρελοκαθίσματα μπορούν να καταλαμβάνουν μέχρι 60% της παραχώρησης ή 30% για παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura που δεν έχουν χαρακτηρισθεί απάτητες,
      • μεταξύ των παραχωρήσεων πρέπει να μεσολαβεί απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων (3 μέτρα σε κάθε πλευρά, ή 4 μέτρα για περιπτώσεις επιχειρήσεων με εφαπτόμενα κτίρια). Τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν από τη θάλασσα τουλάχιστον 4 μέτρα, για τις νέες παραχωρήσεις,
      • το κοινό έχει ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση με ειδικές προβλέψεις για άτομα με αναπηρία,
      • ο χώρος διατηρείται καθαρός φροντίζοντας για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και της μορφολογίας της ακτής και παραδίδεται στην αρχική του κατάσταση μετά το πέρας της παραχώρησης,
      • σε εμφανές σημείο αναρτάται πινακίδα, με λεπτομέρειες της παραχώρησης,
      • τοποθετούνται κινητά στοιχεία για την εξυπηρέτηση του κοινού, • υπάρχει ναυαγοσώστης (εφόσον δεν καλύπτεται από τον οικείο δήμο, για τις νέες παραχωρήσεις).
      Ποινές
      Οι ποινές κλιμακώνονται ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης και ιδίως με το αν υπάρχει σύμβαση και ο παραχωρησιούχος έχει κάνει υπέρβαση της παραχώρησης ή δεν υπάρχει οπότε πρόκειται για αυθαίρετη κατάληψη. Σε κάθε περίπτωση οι ομπρέλες και ξαπλώστρες απομακρύνονται και κατεδαφίζονται παράνομες κατασκευές. Πιο αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής:
      • Αυθαίρετη κατάληψη: επιβάλλεται σφράγιση και διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης στον χώρο που έχει καταληφθεί, ο χώρος σφραγίζεται με ταινία και απαγορεύεται η είσοδος και οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα σε αυτόν. Επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τετραπλάσιο του ανταλλάγματος της παραχώρησης και αποκλεισμός του παραβάτη από κάθε διαδικασία παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για πέντε χρόνια.
      • Υπέρβαση παραχώρησης: οι ποινές ξεκινούν από πρόστιμα και κλιμακώνονται σε απαγόρευση συμμετοχής, σε δημοπρασίες καθώς και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Πιο αναλυτικά, οι πιο σοβαρές κυρώσεις (αποκλεισμός από νέες παραχωρήσεις και αναστολή λειτουργίας) επιβάλλονται όταν η υπέρβαση είναι μεγαλύτερη από το 30% της παραχώρησης (αντί για 50 % που προβλεπόταν αρχικά).
      • Παρεμπόδιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία: προβλέπονται πρόστιμα από 2.000 έως 60.000 ευρώ.
      • Μεταβολές στο περιβάλλον (με ή χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής ή με άδεια που εκδόθηκε παράνομα): προβλέπονται ποινικές κυρώσεις.
    11. Εργασιακά

      Engineer

      Μέχρι και τις 6 Ιουνίου θα γίνονται δεκτές οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη στελέχωση της «Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) Μονοπρόσωπη Α.E» σύμφωνα με την έκδοση σχετικής Προκήρυξης για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού.
      Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν δυο θέσεις οι οποίες αφορούν αυτήν του Επικεφαλής του τομέα Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και του Διευθυντή Αξιοποίησης Ακινήτων.
      Σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-Ε.Φ.Κ.Α., βασική αρμοδιότητα του Επικεφαλής του τομέα Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης αποτελεί η ευθύνη για την αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ, η οργάνωση και διασφάλιση της αποδοτικής επιχειρησιακής λειτουργίας του Τομέα καθώς και η διαχείριση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται σε αυτόν.
      Ο Διευθυντής Αξιοποίησης Ακινήτων θα είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τη διαμόρφωση πολιτικής και προγραμμάτων για εκτιμήσεις, επανεκτιμήσεις και εκποίηση ακινήτων, για την εκπόνηση μελετών αξιοποίησης ή εκποίησης ακινήτων, για την ενημέρωση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων αναφορικά με τα ακίνητα που πρέπει να εκμισθωθούν, καθώς και για την ανάπτυξη δικτύου συνεργατών που δραστηριοποιούνται στην πώληση ακίνητης περιουσίας (brokers).
      Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ) και να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
      Επίσης, για το ρόλο του Επικεφαλής του τομέα Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας απαιτείται και Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, καθώς και επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα (10) ετών στον τομέα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, εκ των οποίων τουλάχιστον πέντε (5) έτη σε θέσεις ευθύνης. Τέλος, αναφορικά με τον Διευθυντή Αξιοποίησης Ακινήτων απαιτείται αντίστοιχα επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον οκτώ (8) ετών με τουλάχιστον δύο (2) έτη προϋπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης.
    12. Εργασιακά

      GTnews

      Η νομιμότητα ή μη της «τακτοποίησης» πολεοδομικών παρανομιών σε κοινόχρηστους χώρους ακινήτου, χωρίς τη συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών, τίθεται αύριο στην κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν αφορά μόνο υποθέσεις «κλεισίματος» ενός τμήματος κοινόχρηστου χώρου, αλλά δυνητικά κάθε διαφοροποίηση από την οικοδομική άδεια που επηρεάζει τους κοινόχρηστους χώρους ενός κτιρίου. Η υπόθεση κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ε΄ Τμήμα, αλλά παραπέμφθηκε σε ανώτερο βαθμό λόγω σοβαρότητας.
      Ο τρόπος που η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Σε μια τριώροφη πολυκατοικία στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο ιδιοκτήτης κατοικίας στο ισόγειο επέκτεινε παράνομα το σπίτι του στον χώρο της πιλοτής. Κατόπιν επιχείρησε να το νομιμοποιήσει το 2010 (με τον δεύτερο νόμο για τους ημιυπαίθριους). Ωστόσο, ένας συγγενής του και συνιδιοκτήτης αντιδρούσε και κατάφερε να ακυρώσει την τακτοποίηση από τον συγκεκριμένο νόμο, αλλά και την επανάληψή της στον ν. 4014/11 και ακολούθως στον ν. 4178/2013.
      Εγινε νέα προσπάθεια «τακτοποίησης» από τον παρανομούντα, αυτή τη φορά με τον ν. 4495/2017, ο οποίος πλέον επέτρεπε νομιμοποίηση παρανομιών σε κοινόχρηστο χώρο με απλή πλειοψηφία (50%) των συνιδιοκτητών. Η δήλωση έγινε πλέον δεκτή και έτσι ο διαμαρτυρόμενος συγγενής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωσή της. Να σημειωθεί ότι ο αυθαιρετών «πέρασε» την υπόθεσή του από τους τέσσερις στους πέντε νόμους για τα αυθαίρετα που έχουν γίνει από το 2009 έως σήμερα.
      Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ.91/2024) δικαίωσε τον διαμαρτυρόμενο συγγενή, με δύο βασικά επιχειρήματα:
      • Πρώτον, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία οι κοινόχρηστοι χώροι ενός κτιρίου προορίζονται για χρήση από όλους τους ενοίκους, οι δε κοινόχρηστοι χώροι στο οικόπεδο του κτιρίου αφήνονται ακάλυπτοι για πολεοδομικούς λόγους (δηλαδή για να εφαρμοστεί το ρυμοτομικό σχέδιο, να τηρηθούν οι αποστάσεις ανάμεσα στα κτίρια και βέβαια για να μην υπάρχει υπέρβαση της κάλυψης του κτιρίου). Επομένως, το κλείσιμο τέτοιων χώρων «χωρίς να ερευνάται αν αντίκειται στους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δομήσεως του οικείου ρυμοτομικού σχεδίου και αν υπάρχει υπέρβαση της επιτρεπόμενης κάλυψης (…) και μάλιστα με απλή πλειοψηφία των συνιδιοκτητών (…) προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος, διότι έχει ως συνέπεια να ανατρέπεται και να νοθεύεται ο ορθολογικός πολεοδομικός σχεδιασμός».
      • Δεύτερον, το παράνομο κλείσιμο χώρων που προορίζονται για όλους τους ενοίκους ενός κτιρίου «αντίκειται αφενός στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και του σεβασμού και προστασίας του ανθρώπου, αφετέρου δε στη συνταγματική αρχή της ισότητας». Κι αυτό γιατί η πολιτεία «οφείλει να εγγυάται υπέρ των πολιτών την πιστή εφαρμογή των νόμων και να προασπίζει τα νομίμως και όχι τα παρανόμως κτηθέντα αγαθά» και όσοι τηρούν τον νόμο να μη βρίσκονται «σε μειονεκτική μοίρα».
      Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου δικάζεται (εκτός απροόπτου) σήμερα. Η απόφαση για το ζήτημα αυτό θα έχει ευρύτερη σημασία. Οχι μόνο γιατί σε περίπτωση που ο προσφεύγων δικαιωθεί δεν θα μπορεί να συνεχιστεί η νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους. Αλλά και γιατί, ανάλογα με τη διατύπωσή της, μπορεί να αφορά εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις: όχι μόνο κάποιον που έκλεισε έναν χώρο, όπως εν προκειμένω την πιλοτή. Αλλά και τις περιπτώσεις νομιμοποίησης της απόκλισης ενός διαμερίσματος από τα σχέδια της οικοδομικής άδειας εις βάρος των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας, κάτι πολύ συνηθισμένο σε κτίρια του ’70 και του ’80 για το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν φέρουν ευθύνη (καθώς τα διαμερίσματα διαμορφώνονταν και πωλούνταν έτσι από τον εργολάβο).
    13. Εργασιακά

      Engineer

      Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της  Προκήρυξης 2Κ/2023 (Φ.Ε.Κ. 14/τ. Α.Σ.Ε.Π./17.07.2023) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εξήντα δύο (62) θέσεων μόνιμου προσωπικού, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
      - στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,
      - στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,
      - στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και
      - στο Επιμελητήριο Σερρών, 
      σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.
      Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:
      α) Οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου (Α.Μ.) υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση και
      β) Τα στοιχεία ταυτοποίησης των υποψηφίων που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων εμφανίζονται με αστερίσκους. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στην εν λόγω προκήρυξη.
      Δείτε τα αποτελέσματα της 2Κ/2023 εδώ: https://info.asep.gr/sites/default/files/2024-05/2Κ-2023 ΠΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.zip
    14. Εργασιακά

      GTnews

      Με την υπ. αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/29339/1272/29-3-2024 απόφαση Υπουργού και Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Φ.Ε.Κ.199/τ.Δ΄/30-3-2024) εγκρίθηκε η «Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Ν. Θεσσαλονίκης) και περιβαλλοντική έγκριση αυτού». Το Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τοπογραφίας, Απαλλοτριώσεων και Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια Τμήματα Αστικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού & Αρχιτεκτονικών Μελετών και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, προχώρησε στην ανάρτηση των πληροφοριών της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) και κυρίως των επιτρεπόμενων χρήσεων γης στο δημόσιο χαρτογραφικό portal (maps.thessaloniki.gr), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
      Στην εφαρμογή, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση το σύνολο των πολιτών και φορέων, υπάρχει χαρτογραφική απόδοση σε περιβάλλον GIS του αναθεωρημένου ΓΠΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται η χωρική απόδοση των επιτρεπόμενων χρήσεων γης με ενσωματωμένη τη σχετική περιγραφική πληροφορία. Ακόμη, έχουν ενσωματωθεί επιπλέον πληροφορίες που αφορούν τις περιοχές όπου είχαν καθορισθεί χρήσεις γης πριν από την πρόσφατη αναθεώρηση του ΓΠΣ, οι οποίες θα πρέπει να συνεκτιμώνται κατά την μελέτη των επιτρεπόμενων σήμερα χρήσεων γης στις συγκεκριμένες περιοχές.
      Ο σύνδεσμος εδώ: maps.thessaloniki.gr
      Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα αρμόδια Τμήματα της Αντιδημαρχίας Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης:
      •Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Τοπογραφίας, Απαλλοτριώσεων και Γεωχωρικών Δεδομένων
      •Τμήματα Αστικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού & Αρχιτεκτονικών Μελετών
      •Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών.
    15. Εργασιακά

      GTnews

      Πρόστιμα ύψους 452.754 ευρώ και άμεση παύση των εργασιών σε 64 περιπτώσεις επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας τον προηγούμενο μήνα, μετά από ελέγχους σε οικοδομές και εργοτάξια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας διενήργησαν, τον Μάρτιο, 490 ελέγχους. Σε 64 περιπτώσεις επεβλήθη παύση των εργασιών, μέχρι την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας των εργαζόμενων.
      Επιπρόσθετα, υποβλήθηκαν 10 μηνύσεις και καταλογίστηκαν πρόστιμα 64.354 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μη λήψη μέτρων προστασίας έναντι πτώσης, κατά την πραγματοποίηση εργασιών σε ύψος, σε πέρατα πλακών, οριζόντια ανοίγματα και φρεάτια ανελκυστήρων. Παράλληλα, το διάστημα από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2024, Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων έκαναν στοχευμένους ελέγχους σε οικοδομοτεχνικά και κατασκευαστικά έργα.
      Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 247 έργα και 321 εργοδότες και διαπιστώθηκαν 85 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και 31 περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας. Οι εν λόγω παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση βιβλίων ημερησίων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού, τη μη τήρηση αντιγράφου εντύπου αναγγελίας Ε12 για κάθε ημέρα εργασίας, την απασχόληση σε ημέρα ρεπό, την απασχόληση Κυριακή, την ψευδή προσκόμιση στοιχείων, τη μη καταχώριση υπερωριακής απασχόλησης στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τη μη υποβολή έγγραφης δήλωσης και κατάστασης αποσπασμένων. Οι διοικητικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν, ανέρχονται σε 388.400 ευρώ, εκ των οποίων 304.000 ευρώ αφορούν σε αδήλωτη εργασία.
    16. Εργασιακά

      GTnews

      Νέα αύξηση κατά 5,9% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά συνολικά τον Μάρτιο εφέτος, καθώς από τις επιμέρους κατηγορίες των υλικών οι τιμές κινήθηκαν καθοδικά μόνο στην ηλεκτρική ενέργεια. Ειδικότερα, καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Τούβλα (13,2%), Υαλοπίνακες ασφαλείας (9,7%), Πλαστικούς σωλήνες (8,3%), Αγωγούς χάλκινους (7,8%), Θερμαντικά σώματα (7,5%), Σωλήνες πλαστικούς, συνθετικούς, ινοτσιμέντου (7,4%), Ηλιακούς θερμοσίφωνες (7,3%), Μαρμαρόπλακες (7,1%), Παρκέτα (7,1%), Διακόπτες (6,8%), Τσιμέντο (6,4%), Ντουλάπες ξύλινες (6,4%), Πλακίδια γενικά- δαπέδου, τοίχου (6,3%), Κουφώματα αλουμινίου (6,2%), Ενισχυτικά κονιαμάτων και έτοιμου σκυροδέματος (5,7%), Πλαστικό, ακρυλικό, νερού (4,9%), Έτοιμο σκυρόδεμα (4,4%) και Σίδηρο οπλισμού (3,6%).
      Αντίθετα, μείωση τιμών κατά 4,6% σημειώθηκε στην Ηλεκτρική ενέργεια. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 5,9% τον Μάρτιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023, έναντι αύξησης 8,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022. Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,4% τον Μάρτιο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2024, έναντι αύξησης 0,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών το 2023. Αύξηση 3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το α’ τρίμηνο Στο μεταξύ, αύξηση 3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2023, έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2023 με το 2022. Ενώ, παρουσίασε αύξηση 0,8% το α’ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του δ’ τριμήνου 2023, έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022.
      Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τιμών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 4% το α’ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2023, έναντι αύξησης 8,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022. Ειδικότερα, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών υλικών κατά 5,9% και στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας κατά 2,1%. Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,6% το α’ τρίμηνο 2024 σε σύγκριση με τον δείκτη του δ’ τριμήνου 2023, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2023 με το 2022.
      Ειδικότερα, η τριμηνιαία αυτή αύξηση οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών υλικών κατά 1,9% και στη μη μεταβολή του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εκροών), παρουσιάζει τη μεταβολή των τιμών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές- εργολήπτες των διαφόρων επιμέρους τμημάτων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.
      Ενώ, ο δείκτης συνολικού κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών (δείκτης εισροών) παρουσιάζει την εξέλιξη του κόστους στο οποίο υποβάλλεται ο κατασκευαστής μιας τυποποιημένης κατασκευής (πολυκατοικίας) και υπολογίζεται βάσει των τιμών των υλικών και της αμοιβής εργασίας που καταβάλει.
    17. Εργασιακά

      Engineer

      Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου και η διαδικασία Πιστοποίησης Επάρκειας για τους μηχανικούς όλης της χώρας, των οποίων η αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου έχει εγκριθεί. Η ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και της διαδικασίας Πιστοποίησης Επάρκειας αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή στο Μητρώο Μηχανικών Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου.
      Α. Παρακολούθηση Ηλεκτρονικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
      Η πρόσβαση γίνεται από τη σελίδα «ΜΗΤΡΩΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ» και το εικονίδιο «Εκπαιδευτικό σεμινάριο». Ο μηχανικός προωθείται στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εκπαίδευσης του ΤΕΕ και στο Σεμινάριο Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου.
      Ειδικότερα:
      * Το σεμινάριο αποτελείται από 6 διαφορετικές ενότητες-βίντεο, οι οποίες παρακολουθούνται σειριακά. Κάθε βίντεο ενεργοποιείται μετά την ολοκλήρωση του αμέσως προηγούμενου.
      * Ο μηχανικός μπορεί να διακόψει την παρακολούθηση ανά πάσα στιγμή. Εφόσον εξέλθει από την πλατφόρμα, κατά την επανασύνδεσή του το βίντεο συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε.
      * Αφού ο μηχανικός ολοκληρώσει την παρακολούθηση, έχει τη δυνατότητα να ξαναδεί τα βίντεο με τυχαία σειρά και να ανατρέξει σε αυτά προχωρώντας τα ελεύθερα.
      Β. Διαδικασία Πιστοποίησης Επάρκειας
      Μετά την ολοκλήρωση παρακολούθησης του σεμιναρίου, ο μηχανικός επιλέγει το «Εκπαιδευτικό σεμινάριο» για την επιβεβαίωση της παρακολούθησης και την ενεργοποίηση της Πιστοποίησης Επάρκειας. Με το εικονίδιο «Πιστοποίηση επάρκειας» ο μηχανικός προωθείται στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, όπου καλείται να συμπληρώσει ένα δοκιμαστικό Δελτίο Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου.
      Επισημαίνεται ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης του δελτίου παρά μόνο η «Υποβολή».
      Αν κατά την υποβολή διαπιστωθεί η αποτυχημένη συμπλήρωση του δελτίου (πάνω από 5 λάθη), η διαδικασία πιστοποίησης επαναλαμβάνεται με διαφορετική περίπτωση κτιρίου κάθε φορά, μέχρι την επιτυχή συμπλήρωση.
      Γ. Εγγραφή ως Μηχανικός Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου
      Μετά την επιτυχή υποβολή του Δελτίου Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου ο μηχανικός εγγράφεται αυτόματα στο Μητρώο Μηχανικών Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου. Η εγγραφή του πιστοποιείται από τη λήψη Αριθμού Ελεγκτή και την εμφάνιση της αίτησης σε κατάσταση «Εγγεγραμμένος».
      – Για τη διαδικασία εκπαίδευσης και εγγραφής στο Μητρώο απευθύνεστε στο ΤΕΕ,
      email [email protected],
      τηλέφωνα 210 3291 509, 580, 254 (ώρες: 9:00-15:00)
      – Για τη διαδικασία πιστοποίησης απευθύνεστε στον ΟΑΣΠ,
      email [email protected],
      τηλέφωνο 210 6728000
    18. Εργασιακά

      GTnews

      Πληροφορηθείτε ΕΔΩ για τα ωράρια λειτουργίας και τις διευθύνσεις των Αρχειοφυλακείων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Ελληνικού Κτηματολογίου. 
    19. Εργασιακά

      GTnews

      O «αέρας» απειλεί την περιουσία χιλιάδων ιδιοκτητών, οι οποίοι χωρίς να το γνωρίζουν θα αναγκαστούν να μοιραστούν περιουσιακά τους στοιχεία με το Δημόσιο. Διότι χιλιάδες ιδιοκτήτες – κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – για να μη φορολογηθούν αδίκως – διέγραψαν από το Ε9 τα χιλιοστά τους που αντιστοιχούν σε ανεκπλήρωτο «δικαίωμα υψούν» ή δεν τα δήλωσαν ούτε σε αυτό ούτε στο Κτηματολόγιο.
      Οριζόντια ιδιοκτησία
      Στις πολυκατοικίες που κατασκευάζονταν κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ο κατασκευαστής ή ο οικοπεδούχος, ή και οι δύο,  συνηθέστατα διατηρούσαν ως ιδιαίτερη οριζόντια ιδιοκτησία ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, προκειμένου να το αποδώσουν σε μελλοντικούς ορόφους («δικαίωμα υψούν»), με δικαίωμα μονομερούς ανακατανομής των ποσοστών συγκυριότητας του δικαιώματος αυτού στο οικόπεδο. Ωστόσο, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αυτών, οι συντελεστές δόμησης εξαντλήθηκαν εξαρχής ή μειώθηκαν αργότερα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον οποιαδήποτε δυνατότητα υλοποίησης αυτών των δικαιωμάτων.
      Συντελεστής δόμησης
      Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ Στράτο Παραδιά «κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, στην ανοικοδόμηση πολυκατοικιών υπήρχε πάντοτε η προσδοκία για αύξηση του συντελεστή δόμησης, γι’ αυτό και όταν ανεγειρόταν ένα κτίριο ο οικοπεδούχος ή ο κατασκευαστής διατηρούσαν ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας προκειμένου να το αποδώσουν στους μελλοντικούς ορόφους ως «δικαίωμα υψούν». Ωστόσο η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν αντίθετη με οποιαδήποτε αύξηση των υπαρχόντων συντελεστών δόμησης, και παράλληλα σε πολλές περιοχές οι ήδη εξαντλημένοι συντελεστές δόμησης μειώθηκαν δραστικά.
      «Αγνώστου ιδιοκτήτη»
      Το προαναφερόμενο ποσοστό συνιδιοκτησίας, χαρακτηριζόμενο φορολογικά ως ποσοστό επί οικοπέδου με εξαντλημένο συντελεστή δόμησης, αν και στην πραγματικότητα είναι πλέον άνευ ουσιαστικής χρησιμότητας και οποιασδήποτε αξίας, εν τούτοις πρέπει να δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και να φορολογηθεί στον ΕΝΦΙΑ και στις λοιπές φορολογίες κεφαλαίου ως αυτοτελές περιουσιακό στοιχείο. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να αποφύγουν την άδικη αυτή φορολογική επιβάρυνση αλλά και τις γραφειοκρατικές διατυπώσεις που συνεπάγεται η καταχώριση των «δικαιωμάτων» τους αυτών δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο, με συνέπεια αυτά σήμερα να φαίνονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; «Σημαίνει πως μετά την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών θα περιέλθουν στο Δημόσιο, το οποίο θα καταστεί αναγκαστικός συνιδιοκτήτης στο «δικαίωμα υψούν» σε χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα (!)» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.
      50.000 πολυκατοικίες
      Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, η εκτίμηση είναι πως οι πολυκατοικίες στις οποίες δεν δηλώθηκε ο… αέρας στο Κτηματολόγιο ανέρχονται ακόμα και σε 50.000 και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα προκαλέσει πραγματικό χάος τόσο στους συνιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών, αφού το Δημόσιο θα πρέπει να συμμετέχει και να ψηφίζει στις Γενικές Συνελεύσεις τους, στις ψηφοφορίες και στις δαπάνες επισκευής των κτιρίων κ.α., όσο και στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες θα κληθούν να «διαχειριστούν» όλα αυτά τα άνευ οποιασδήποτε αξίας ή αντικειμένου περιουσιακά «δικαιώματα» ως περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου.
      Παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ
      Mπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκληθεί η ΠΟΜΙΔΑ έκανε παρέμβαση στη διαβούλευση του τελευταίου σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του προβλήματος. Προτείνει να δοθεί στους ιδιοκτήτες δικαιώματος υψούν με εξαντλημένο ή και μη συντελεστή δόμησης η δυνατότητα να καταργήσουν μονομερώς το δικαίωμά τους αυτό και να μεταβιβάσουν το ποσοστό συνιδιοκτησίας (δική τους ή τρίτου προσώπου) στο ίδιο κτίριο, με μονομερή τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας χωρίς να απαιτείται  σύμπραξη και συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών του κτιρίου.
      Στο μεταξύ, το πρόβλημα παραμένει, με χιλιάδες ιδιοκτήτες να τελούν υπό ομηρεία, αφού, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
    20. Εργασιακά

      GTnews

      Χωρίς τις ρυθμίσεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και τα bonus του οικοδομικού κανονισμού, αλλά με δέκα άρθρα επιπλέον –φθάνοντας πλέον τα 132– κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Κύρια αντικείμενα του νομοθετήματος είναι η νέα διαδικασία πολεοδομικών ελέγχων και κατεδαφίσεων, η ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας και το νέο μοντέλο διαχείρισης της βιομάζας στα δάση. Περιλαμβάνει ωστόσο και πληθώρα περιπτωσιολογικών ρυθμίσεων, αλλά και την 23η τροποποίηση της νομοθεσίας για την επένδυση στο Ελληνικό.
      Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που έληξε η δεκαήμερη περίοδος διαβούλευσής του. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του σχεδίου νόμου αφορά τη νέα διαδικασία πολεοδομικών ελέγχων και κατεδαφίσεων, τα βασικά σημεία της οποίας είναι τα εξής:
      Η αρμοδιότητα ελέγχων για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και της δημόσιας περιουσίας, ανατίθεται συνολικά στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι επιθεωρητές αναλαμβάνουν αρμοδιότητα και για τις αυθαιρεσίες επί αιγιαλών και παραλίας, το σχέδιο νόμου κάνει έναν ακατανόητο διαχωρισμό, εξαιρώντας «επεμβάσεις με ελαφριές κατασκευές και την επισκευή αυτών» (προφανώς δεν νοείται επισκευή αυθαιρέτων, ενώ είναι παράδοξο οι επιθεωρητές να ελέγχουν μεγάλες παρανομίες και οι κτηματικές υπηρεσίες τις «ελαφριές», πολλώ δε μάλλον όταν αυτό δεν ορίζεται σαφώς). Οι πολεοδομικοί έλεγχοι, που αφαιρούνται από τις υπηρεσίες δόμησης (οι οποίες μετατρέπονται σταδιακά σε άδειο κέλυφος), δίνονται σε ιδιώτες μηχανικούς. Οπως ορίζεται, εκτός από τους επιθεωρητές και τους υπαλλήλους του ΥΠΕΝ και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου, οι έλεγχοι μπορούν να διεξάγονται και από τους ελεγκτές δόμησης. Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα προβληματική, όχι μόνο γιατί το κράτος δεν μπορεί να απεμπολεί τον ελεγκτικό του ρόλο, αλλά και γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, το να βάζεις ιδιώτες μηχανικούς να ελέγχουν ιδιώτες μηχανικούς θυμίζει τη λαϊκή ρήση «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Οι επιθεωρητές καταρτίζουν ετήσιο στρατηγικό σχέδιο, ενώ (μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη) θα αναρτούν στον ιστότοπό τους τις εκθέσεις αυτοψίας (ανωνυμοποιημένες ως προς τα στοιχεία του ιδιοκτήτη). Το ΥΠΕΝ συνεχίζει την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο ορίζεται ότι θα αναλάβει (ακόμη) δύο πλατφόρμες: μία για τον εντοπισμό αυθαιρέτων με τη χρήση αεροφωτογραφιών και drones (μια ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία ωστόσο έχει προταθεί πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς να προχωρήσει) και μία για την υποβολή καταγγελιών από πολίτες. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η δεύτερη θα δημιουργηθεί κάτω από την ομπρέλα του gov.gr, αλλά από το ΤΕΕ. Η επιλογή αυτή ενέχει (δυνητικά) κινδύνους, καθώς το ΤΕΕ είναι μεν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, είναι όμως ταυτόχρονα και το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανικών (η ηγεσία του και τα όργανά του εκλέγονται από τους μηχανικούς) και επομένως θα υπάρχει πρόσβαση μονίμως σε ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τις καταγγελίες (που θα στρέφονται και κατά μηχανικών). Οι καταγγελίες θα υποβάλλονται επωνύμως με την καταβολή παραβόλου 150 ευρώ. Αν όμως αποδειχθούν σωστές, το παράβολο επιστρέφεται. Αν χρειάζεται έλεγχος σε περιοχές αιγιαλού – παραλίας ή δασών – δασικών εκτάσεων, τότε θα ειδοποιούνται να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κτηματικών υπηρεσιών ή της διεύθυνσης Δασών αντίστοιχα. Αν εντοπιστεί αυθαίρετο κατά την κατασκευή του (επ’ αυτοφώρω), τότε θα δίνεται μια μικρή προθεσμία στον ιδιοκτήτη του να αντικρούσει ότι είναι νόμιμο και μετά αυτό θα κατεδαφίζεται άμεσα. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί εντός ενός μηνός να ασκήσει προσφυγή στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ κατά της έκθεσης αυτοψίας. Αν πρόκειται για επιχείρηση θα αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας. Η απόφαση θα πρέπει να εκδοθεί εντός ενός μηνός. Αν η απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ είναι αρνητική, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση ακύρωσης στο εφετείο εντός δύο μηνών και να ζητήσει και το «πάγωμα» της διαδικασίας. Η αίτηση πρέπει να συζητηθεί εντός 2 μηνών (η διαδικασία αυτή μάλλον θα αποδειχθεί δυσλειτουργική στην περίπτωση παρανομιών σε παραλίες, καθώς μέσω αυτής μπορεί άνετα να εξακολουθήσει η λειτουργία ενός παράνομου καταστήματος έως το τέλος της σεζόν). Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μεταφέρονται από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών (χωρίς όμως να ορίζεται με ποιο τρόπο «μοιράζεται» η αρμοδιότητα), τα οποία θα μπορούν να κάνουν μακροχρόνιες συμβάσεις με εργολάβους κατεδαφίσεων. H εκτέλεση της κατεδάφισης θα πιστοποιείται ξανά από ιδιώτη ελεγκτή δόμησης (κάτι που πέρυσι στην περίπτωση beach bar στη Μύκονο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλή ιδέα). Στις προστατευόμενες περιοχές με ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας (προεδρικό διάταγμα) τις κατεδαφίσεις θα αναλαμβάνει ο ΟΦΥΠΕΚΑ. Προτεραιότητα στις κατεδαφίσεις θα έχουν τα φετινά αυθαίρετα, μετά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν μετά το 2011 και τέλος, όσα υπήχθησαν σε νομιμοποίηση με ψευδείς δηλώσεις (μάλλον χαμηλά στην ιεράρχηση). Πληθώρα επιμέρους ρυθμίσεων
      Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και πλήθος άλλων θεμάτων, ανάμεσα στα οποία:
      ∆ημιουργείται ο Οργανισμός ∆ιαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, ο οποίος παίρνει όλες τις τοπικές αρμοδιότητες για την άρδευση. Θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας (όπως η ΕΥ∆ΑΠ και η ΕΥΑΘ), κάτι που έχει ήδη δεχθεί κριτική ως έμμεση «ιδιωτικοποίηση» της διαχείρισης ύδατος στην περιοχή. Μεταφέρεται στην ΕΥ∆ΑΠ και στην ΕΥΑΘ η αρμοδιότητα για τα δίκτυα και φρεάτια ομβρίων υδάτων στο λεκανοπέδιο και τη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. ∆ημιουργείται ένα πλαίσιο για υβριδικά σχήματα μεταξύ ιδιωτών και δασικών συνεταιρισμών, με σκοπό την εκμετάλλευση της βιομάζας από δάση. Εγκρίνεται η πολλοστή τροποποίηση της νομοθεσίας για την επένδυση στο Ελληνικό (23η συγκεκριμένα). Ο αρχικός νόμος (4062/12) έχει τροποποιηθεί δύο φορές το 2012, δύο το 2013, δύο το 2018, πέντε το 2019, τέσσερις το 2020, τέσσερις το 2021, μία το 2022 και δύο το 2023. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πολεοδομικό παράδοξο, καθώς το πλαίσιο που δημιούργησε η πολιτεία για την αξιοποίηση του Ελληνικού έχει γίνει «λάστιχο», ανάλογα με τις ανάγκες του επενδυτή. • Ιδρύεται ένα δεύτερο Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), ειδικά για τη διαχείριση των προσφυγών για αυθαίρετα. Αυτό που εξακολουθεί να λείπει από τη νομοθεσία είναι η διαφάνεια στη λειτουργία του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, το οποίο δεν δημοσιεύει ούτε την ατζέντα των θεμάτων του (όπως λ.χ. το ΚΑΣ και το ΚΣΝΜ) ούτε τις εισηγήσεις του υπουργείου ούτε τις αποφάσεις του. Ως αποτέλεσμα, σημαντικά ζητήματα κρίνονται πίσω από «κλειστές πόρτες».
    21. Εργασιακά

      Engineer

      Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί για τα θέματα εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και της άρνησης ορισμένων δήμων να εκδίδουν οι ΥΔΟΜ άδειες δόμησης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ επί του θέματος, το ΤΕΕ απέστειλε εξώδικο υπερασπιζόμενο τη νομιμότητα.
      Συγκεκριμένα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος διά του Προέδρου ΤΕΕ απέστειλε εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία προς τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου με την οποία τους ζητά, για λόγους ασφάλειας δικαίου καθώς και πρόδηλης εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, να προβούν άμεσα στην ανάκληση των αποφάσεων που έχουν λάβει περί αναστολής των οικοδομικών αδειών στην χωρική περιφέρεια των Δήμων τους, «επιφυλασσόμενοι άλλως για το σύνολο των εννόμων συνεπειών σας». Μάλιστα το ΤΕΕ κοινοποιεί το εξώδικο και προς τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής προκειμένου να προβεί στην ακύρωση των αποφάσεων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα του ελέγχου νομιμότητας των πράξεων των ΟΤΑ.
      Το ΤΕΕ ζητά να ακυρωθούν αποφάσεις με τις οποίες οι δήμαρχοι των περιοχών ζητούν από τις Υπηρεσίες Δόμησης να επιβάλλουν στους μηχανικούς την κατάθεση επιπλέον δικαιολογητικών που δεν προβλέπει ο νόμος και εντέλλουν τους αρμόδιους υπαλλήλους να μην εκδίδουν άδειες δόμησης που περιλαμβάνουν χρήση των κινήτρων του ΝΟΚ.
      Στο εξώδικο τονίζεται ότι «ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Δήμαρχος, αλλά και εν γένει τα όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, να εκδίδουν αποφάσεις περί αναστολής των οικοδομικών αδειών στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου τους», επομένως κάθε τέτοια απόφαση αναστολής έχει εκδοθεί από αναρμόδιο όργανο και οι αποφάσεις χαρακτηρίζονται ακυρωτέες ως μη νόμιμες, για λόγους ασφάλειας δικαίου.
      Στο εξώδικο το ΤΕΕ επισημαίνει ότι το ζήτημα της συνταγματικότητας των άρθρων του ΝΟΚ, δυνάμει των οποίων χορηγούνται κίνητρα προσαύξησης του επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων, έχει παραπεμφθεί (αρ.απ. 310/2024 του Ε Τμήματος) για κρίση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου και εκκρεμεί. Το ΤΕΕ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση μόνο τα αρμόδια όργανα της διοίκησης, που σε καμία περίπτωση δεν είναι οι ΟΤΑ, μπορούν να εξετάσουν και να λάβουν τυχόν απαιτούμενα μέτρα, αν απαιτείται, μέχρι την οριστική κρίση του δικαστηρίου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.