Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural


  • Κάδμιο στον αέρα, υδράργυρος στο νερό λόγω της βιομηχανίας στην Ελλάδα


    Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προέρχεται από τη βιομηχανία στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται μία απότομη και κατακόρυφη αύξηση των ατμοσφαιρικών εκπομπών καδμίου το 2012-2013, καταγράφει η τελευταία σχετική μελέτη της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (European Environment Agency - EEA).

     

    Η ίδια μελέτη καταγράφει και αύξηση της τάσης μόλυνσης υδάτινων αποθεμάτων στην Ελλάδα από υδράργυρο εξαιτίας βιομηχανικής δραστηριότητας από το 2014 και έπειτα με κορύφωση το 2015.

     

    Η διαδραστική παρουσίαση της EEA καλύπτει την μόλυνση εξαιτίας της βιομηχανικής δραστηριότητας σε 33 Ευρωπαϊκές χώρες με τελευταίο έτος αναφοράς το 2015 και περιλαμβάνει τους ρύπους σε αέρα, νερό, την παραγωγή επικίνδυνων και μη αποβλήτων, καθώς και θέματα διαχείρισης νερού και ενέργειας.

     

    At-a-glance-600-x-476.jpg

     

    Όπως επισημαίνει η EEA, η βιομηχανία σε όλη την Ευρώπη είναι υπεύθυνη για πάνω από το μισό εκπεμπόμενο διοξείδιο του άνθρακα, αιωρούμενα σωματίδια και για άλλους κρίσιμους ατμοσφαιρικούς ρυπαντές.

     

    Παρόλο που οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άλλων ρύπων από την βιομηχανική δραστηριότητα μειώνονται σταθερά από το 2007 και έπειτα, εντούτοις ο κλάδος εξακολουθεί να είναι «υπεύθυνος» για ένα εκτεταμένο μέρος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ευρώπη, ακόμη και με βαριά μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο κα.

     

    Ειδικά για την Ελλάδα, η EEA τονίζει ότι μαζί με την Πορτογαλία στη χώρα μας παρουσιάζονται αυξημένες εκπομπές καδμίου (όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα της EEA).

     

     

    Πάντως σε γενικές γραμμές και πανευρωπαϊκά οι ρύποι που συνδέονται με τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες (ιδιαίτερα όσες παράγουν ενέργεια) έχουν μειωθεί και ειδικότερα έχουν υποχωρήσει κατά 70% οι εκπομπές οξειδίου του θείου, των αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) κατά 69% και των οξειδίων του αζώτου κατά 46%.

     

     

    Όσον αφορά στην μόλυνση του νερού από την βιομηχανική δραστηριότητα και αυτή υποχωρεί πανευρωπαϊκά, αν και σε μικρότερο βαθμό από την ατμοσφαιρική, ενώ αξιοσημείωτη είναι η κακή επίδοση της Ελλάδας στον συγκεκριμένο τομέα όσον αφορά στον υδράργυρο.

     

    Contribution-to-air-pollution-600-x-476.jpg

     

    Significance-of-industry-600-x-476.jpg

     

    Trends-in-air-pollution-600-x-476.jpg

     

    Trends-in-water-pollution-600-x-476.jpg

     

    Πηγή: http://greenagenda.gr/%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BB/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.