Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural


  • Το πιο καυτό καλοκαίρι στη Γη από το 1880


    Ο φετινός Αύγουστος και γενικότερα το καλοκαίρι του 2014 (τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου) ήταν το πιο ζεστό στην μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη μας, από το 1880, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

     

    Το προηγούμενο ρεκόρ θερμότερου καλοκαιριού ήταν το 1998. Όσον αφορά τη μέση ετήσια θερμοκρασία του 2014 μέχρι τώρα, είναι η τρίτη υψηλότερη στα μετεωρολογικά χρονικά. Οι αμερικανοί επιστήμονες προβλέπουν ότι το φετινό έτος θα σπάσει το ρεκόρ του 2010 ως θερμότερου έτους.

     

    Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν και τα ρεκόρ να σπάνε το ένα μετά το άλλο. Εννέα από τους δέκα πιο θερμούς Αυγούστους στη σύγχρονη ιστορία έχουν συμβεί μετά το 2000. Η τελευταία φορά που η θερμοκρασία ενός Αυγούστου στη Γη ήταν κάτω από τον μέσο όρο του αιώνα, ήταν το 1976.

     

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΝΟΑΑ, παράγων – κλειδί για την πιο πρόσφατη άνοδο των θερμοκρασιών στη Γη είναι η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, που απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας του πλανήτη.

     

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ, η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά και στη θάλασσα τον Αύγουστο φέτος ήταν 16,35 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,75 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα. Ειδικότερα στην ξηρά, η μέση θερμοκρασία του Αυγούστου ήταν 14,79 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,99 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του προηγούμενου αιώνα. Η μέση θερμοκρασία των θαλασσών ήταν 17,05 βαθμοί, 0,65 βαθμοί πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

     

    Στο τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2014 η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά και στη θάλασσα έφθασε τους 17,11 βαθμούς Κελσίου, κατά 0,71 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014 η συνδυασμένη μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά και τη θάλασσα ήταν 14,68 βαθμοί Κελσίου, κατά 0,68 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα για το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

     

    Πηγή: http://www.econews.gr/2014/09/19/kalokairi-2014-thermokrasia-117668/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Εχω περασει τα καλύτερα χρονια μου εκει ως φοιτητης (τοπος διαμονης τοτε 2 στασεις πιο πανω απο το γήπεδο του ΠΑΟΚ)... και εχει τους πιο ομορφους ρυθμους ζωης ... για αυτο και το σχόλιο ...

    Την καλημερα μου .. στην πολη σου.

    Link to comment
    Share on other sites

    Στην Κάρυστο πάντως όχι μόνο ήταν ζεστά , αλλά δεν ήρθαν και ποτέ τα μελτέμια που άλλες χρονιές για να κυκλοφορήσει κάποιος ήθελε πέτρες στις τσέπες και να πηγαίνει γωνία γωνία στα τέσσερα Ασε που ακόμα Αύγουστο έχουμε και όχι Σεπτέμβριο 

    Link to comment
    Share on other sites

    εγώ πάλι που μεγάλωσα στη Σαλονίκη μερικές φορές που το λέω με κοιτάνε σαν ούφο 

    (με την καλή έννοια.. δηλ. "γιατί έφυγες από κεί")

    άσε άμα παραγγέλνουν καλαμάκια ή λεμονάδες

     

    επί του θέματος πάντως, σε σύγκριση με πέρυσι κρίνοντας βάσει ωρών/ημερών χρήσης A/C, όχι δεν ήταν πιο ζεστό αυτό το καλοκαίρι

    Edited by imhotep
    Link to comment
    Share on other sites

    Καλά κάνατε και το σκίσατε με άσχετα το θέμα , αφού άλλωστε τα γνωστά παραμυθάκια των λαμογίων της λεγόμενης κλιματικής αλλαγής λέει .

     

    Μόνο που προφανώς η κλιματική αλλαγή είναι φράση λαμογίων , αφού ένα αενάως μεταβαλλόμενο στοιχείο όπως το κλίμα , προφανώς αλλάζει συνεχώς .

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν παρακολουθήσουμε τον διεθνή αλλά και τον ελληνικό επιστημονικό τύπο θα δούμε ότι οι αμφισβητίες της θεωρίας του θερμοκηπίου, οι "σκεπτικιστές" όπως τους αποκαλούν, δεν είναι πλέον μια μερίδα "γραφικών" αλλά μια πολύ δυνατή μειοψηφία. Κατ' αυτούς τα φαινόμενα υπερθέρμανσης του πλανήτη όπως και το πραγματικό φαινόμενο της αύξησης του CO2 στην ατμόσφαιρα δεν είναι ικανά επιχειρήματα να στηρίξουν την λεγόμενη "θεωρία του θερμοκηπίου" και τις ανθρωπογενείς αιτίες της κλιματικής αλλαγής. 

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Να συμπληρώσω ότι σύμφωνα με τους "τύπους" της κλιματολογίας, η Θεσσαλονίκη (όπως και αρκετή από τη Βόρειο και Δυτική Ελλάδα) ανήκει όχι στο μεσογειακό αλλά (οριακά) στο υγρό υποτροπικό κλίμα.

    Δηλαδή ένα κλίμα με το ίδιο θερμοκρασιακό εύρος με το μεσογειακό, αλλά με πιο ομοιόμορφα κατανεμημένες τις βροχοπτώσεις στο έτος.

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.