Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Μία νέα πλατφόρμα έρχεται να βάλει τέλος στην άναρχη ενημέρωση του διαδικτύου. ΤοNoowit είναι το δημιούργημα δύο νέων από τη Λάρισα και ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή που έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στα ενδιαφέροντα του αναγνώστη. Ο Νικόλαος Νανάς, ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας και ο Χρήστος Σπηλιόπουλος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αντιλήφθηκαν το τεράστιο πλήθος πληροφοριών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Noowit, το οποίο ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη φιλτράρει τα δημοσιεύματα και προτείνει μόνο όσα τον ενδιαφέρουν. Η ονομασία προέκυψε από το «νου» και την αγγλική λέξη «wit» που σημαίνει ευστροφία. Η νέα έκδοση του Noowit βγήκε στις 13 Ιουνίου και ο Νικόλαος Νανάς μιλάει στη Popaganda για την καινοτομική εφαρμογή του.

     

    Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Noowit;

     

    Το Noowit δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμής «εύρηκα». Ωρίμασε ως επιχειρηματική ιδέα με τα χρόνια, ξεκινώντας από τη σχετική έρευνα ως και το προϊόν που έχετε μπροστά σας. Ασχολούμαι ακαδημαϊκά με το πρόβλημα της υπερπληροφόρησης στο διαδίκτυο και γενικότερα με το πώς αυτό επηρεάζει τα μέσα ενημέρωσης από το 1999. Αποφάσισα να εφαρμόσω την ερευνά μου στην πράξη το 2010 όταν σε επαφές που είχα με ανθρώπους του χώρου στην Αμερική, διαπίστωσα ότι υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Η ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε σε συνεργασία με τον συνιδρυτή του Noowit, Χρήστο Σπηλιόπουλο, το Σεπτέμβριο του 2011. Κλείνουμε ήδη σχεδόν τρία χρόνια και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

     

    pop2-960x640.jpg

     

    Πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλίσετε επαρκή χρηματοδότηση;

     

    Το Noowit είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη το εμπόδιο των χρημάτων. Ελπίζουμε ότι θα συμβεί σύντομα, για να προχωρήσουμε με τους ρυθμούς που χρειάζεται ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς, στην Ελλάδα οι επιλογές χρηματοδότησης είναι λίγες, για αυτό και έχουμε στραφεί ήδη και προς το εξωτερικό.

     

    Σε τι βαθμό σας βοήθησαν οι σπουδές σας να σχεδιάσετε την πλατφόρμα;

     

    Στον πυρήνα του Noowit κρύβεται ένα μοντέλο φιλτραρίσματος της πληροφορίας που ανέπτυξα στα πλαίσια του διδακτορικού μου. Σε αυτό αλλά και στον μοναδικό αλγόριθμο σελιδοποίησης περιεχομένου οφείλεται η καινοτομία του Noowit, δηλαδή η μοναδική του ικανότητα να μαθαίνει τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη και να συντάσσει ένα περιοδικό προσαρμοσμένο σε αυτά. Ο Χρήστος Σπηλιόπουλος σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και είναι υπεύθυνος για όλη την υπολογιστική υποδομή του Noowit. Οπότε ναι, οι σπουδές μας σχετίζονται άμεσα με την δημιουργία του Noowit.

     

    pop1-960x640.jpg

     

     

    Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;

     

    Η πρώτη «public beta» έκδοση του Noowit βγήκε την 1η Ιουλίου 2013, (την ημέρα που έκλεισε ο Google Reader) και προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Δημοσιεύτηκαν τουλάχιστον είκοσι άρθρα στο διεθνή διαδικτυακό τύπο που προσέλκυσαν χρήστες από περισσότερες από 100 χώρες. Από τους πρώτους χρήστες μας διαπιστώσαμε ωστόσο ότι η πρώτη έκδοση είχε πολλά ζητήματα, που δεν επέτρεπαν την εύκολη κατανόησή της και την απρόσκοπτη χρήση της. Αποφασίσαμε λοιπόν να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω προώθηση (marketing) της εφαρμογής. Επιστρέψαμε στη «σπηλιά μας» και με βάση τα σχόλια και τις απαιτήσεις των χρηστών μας, επανασχεδιάσαμε και αναπτύξαμε την εφαρμογή σχεδόν από την αρχή. H νέα έκδοση του Noowit αναρτήθηκε στις 13 Ιουνίου και είναι σαφώς βελτιωμένη από πολλές απόψεις. Αυτό έχει σαφές αντίκτυπο στον ρυθμό με τον οποίο αυξάνονται η χρήστες μας αλλά και γενικότερα στην αποδοχή και τη χρηστικότητα της εφαρμογής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε, αλλά και νέες υπηρεσίες στα σκαριά, που θα αυξήσουνε ακόμη περισσότερο την υπεραξία που προσφέρει το Noowit τόσο σε αναγνώστες όσο και σε παραγωγούς περιεχομένου.

     

    pop31-960x426.jpg

     

    Είναι προσβάσιμο από κάθε συσκευή;

     

    Η νέα έκδοση του Noowit είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη με σύγχρονες διαδικτυακές τεχνολογίες (HTML5, AngularJS) που της επιτρέπουν να είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή (desktop, laptop, tablet, mobile). Η προσέγγιση αυτή ήταν μία στρατηγική επιλογή, γιατί επιτρέπει στο Noowit να είναι άμεσα προσβάσιμο από παντού, χωρίς να χρειάζεται μία ξεχωριστή εφαρμογή για κάθε συσκευή. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι αγνοούμε την σημασία των native εφαρμογών. Η εφαρμογή για iPhone βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Τα σχόλια των χρηστών πάνω στην υφιστάμενη Web εφαρμογή, θα μας επιτρέψουν να την τελειοποιήσουμε. Θα ακολουθήσει φυσικά έκδοση για iPad, αλλά και για συσκευές android.

    noowit.com

     

    Πηγή: http://popaganda.gr/dio-nei-apo-ti-larisa-vazoun-taxi-sto-chaos-tis-diadiktiakis-enimerosis/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Emporas

    Δημοσιεύτηκε

    Προσωπικά ραφινάρω τις ειδήσεις που με ενδιαφέρουν μέσω RSS feeds εδώ και χρόνια...ανακάλυψαν την Αμερική κι αυτοί!

    • Upvote 1
    • Downvote 1


    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.