Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα υποδοχής και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων.

    Ολη την ανακύκλωση σε μια ...εφαρμογή φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο τη μεγαλύτερη εξοικείωση των πολιτών και με τη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή, αλλά και την αμεσότερη απάντηση σε ερωτήματα και την ταχύτερη αποκατάσταση βλαβών σε κάδους, κλπ.

    Αυτός είναι ο σκοπός του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εξυπηρέτησης πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πράξης «ενημέρωση των πολιτών για την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή» και θα συνοδεύεται από ψηφιακό χάρτη, στον οποίο θα αποτυπώνεται κάθε χρήσιμη πληροφορία από τους κάδους έως τα πράσινα σημεία ανακύκλωσης.

    Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 70.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην ανάπτυξη και εγκατάσταση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας με ενσωματωμένο ψηφιακό χάρτη. Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα υποδοχής και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων καθώς και εντοπισμού, ψηφιακής απεικόνισης και διαχείρισης σημείων και περιοχών.

    Η εφαρμογή για την ανακύκλωση στα κινητά

    Το υποσύστημα των πολιτών, επιχειρήσεων και φορέων θα αποτελείται από μια εφαρμογή για έξυπνες κινητές συσκευές (smartphones, tablets), η οποία θα διατίθεται δωρεάν σε έκδοση για Android, iOS και WindowsPhone, μέσω των αντιστοίχων ApplicationStores. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους και να τη χρησιμοποιούν προκειμένου να δηλώνουν τα προβλήματα που τους απασχολούν στα σημεία που επιθυμούν.

    Στη συνέχεια θα συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ενώ θα μπορεί να εισαγάγει φωτογραφία με δυνατότητα λήψης μέσω της εφαρμογής. Επιλέγοντας «υποβολή» το σύστημα θα καταχωρεί την αίτηση και θα αποδίδει αριθμό πρωτοκόλλου, τον οποίο και θα κοινοποιεί στον πολίτη, την επιχείρηση το φορέα. Παράλληλα, θα τον ενημερώνει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή του αιτήματος. Μετά την διεκπεραίωση του αιτήματος, το σύστημα θα τους ενημερώνει εκ νέου για την επιτυχή έκβαση του αιτήματός τους.

    Αναφορικά με την ακρίβεια εντοπισμού θέσης, η οποία εξαρτάται και από τον τύπο της συσκευής θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης της θέσης με χειροκίνητο τρόπο εντός της εφαρμογής. Συγκεκριμένα, αφού εντοπιστεί η θέση του πάνω στο χάρτη, ο πολίτης θα μπορεί να σύρει το στίγμα του και να το τοποθετήσει στο σημείο που επιθυμεί. Επιπλέον, θα υπάρχει και δυνατότητα διόρθωσης (επανεντοπισμού) της θέσης με αυτόματο τρόπο.

    Το νέο σύστημα, πάντως, θα λειτουργεί και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για την περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να δηλώσει απορία ή πρόβλημα από τον προσωπικό του υπολογιστή και όχι σε πραγματικό χρόνο. Οι δυνατότητες της desktop έκδοσης θα είναι ίδιες με αυτές του app, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης της εντοπισμένης θέσης στο σημείο ενδιαφέροντος από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.

    Από την πλευρά τους οι διαχειριστές του συστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν και να τοποθετήσουν στον ψηφιακό χάρτη του συστήματος, όλα τα σημεία αστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (π.χ. πράσινα σημεία, κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων κ.λπ.). Μέσω της εφαρμογής θα είναι δυνατός ο επιτόπιος εντοπισμός θέσης και η τοποθέτηση σημείων ενδιαφέροντος.

    Τα αιτήματα των πολιτών, φορέων ή δήμων θα ομαδοποιούνται σε κατηγορίες, ανάλογα με τη φάση διεκπεραίωσης που βρίσκονται. Κάθε φορά που θα υποβάλλεται ένα αίτημα, θα αποθηκεύεται στη λίστα των μη επεξεργασμένων αιτημάτων και θα «χρεώνεται» σε κάποιον υπάλληλο.

    Κυκλική οικονομία

    Στο μεταξύ μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να παρουσιάσει τον Οδικό Χάρτη της χώρας για την Κυκλική Οικονομία το υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Για το λόγο αυτό ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, συγκάλεσε σήμερα -μέσω τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυκλικής Οικονομίας, ζητώντας από τους συμμετέχοντες φορείς να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις.

    Ο Οδικός Χάρτης για την «εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία» αναπτύσσεται στους εξής πέντε άξονες:

    1. Δράσεις για βιώσιμη παραγωγή και βιομηχανική πολιτική
    2. Δράσεις για βιώσιμη κατανάλωση
    3. Δράσεις για λιγότερα απόβλητα με μεγαλύτερη αξία
    4. Οριζόντιες δράσεις
    5. Ειδικές δράσεις για βασικά προϊόντα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

    Ο ορίζοντας του υπό τελική διαμόρφωση Οδικού Χάρτη για τη Κυκλική Οικονομία εκτείνεται έως και το 2024 και σκοπός της κατάρτισής του είναι η  εμπλοκή όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας, των συναρμόδιων υπουργείων και Οργανισμών καθώς και η κινητοποίηση του ερευνητικού δυναμικού της χώρας για την περιβαλλοντικά ορθή, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που βασίζεται στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

    «Μετά από ενδελεχή διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς, φιλοδοξούμε η Ελλάδα να αποκτήσει σύντομα εκείνον τον Οδικό Χάρτη που θα την κατατάξει στις πρωτοπόρες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την υιοθέτηση των  αρχών της Κυκλικής Οικονομίας» υπογράμμισε ο κ. Αραβώσης.


    Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/130487_i-anakyklosi-se-ena-app-pos-doyleyei-i-prasini-efarmogi-toy-ypoyrgeioy-periballontos




    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.