Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα τωρινά δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία


    Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αρχίσει να φέρνει σημαντικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία, επηρεάζοντας διάφορους τομείς όπως η παραγωγή, η οδήγηση, η ασφάλεια και η συντήρηση.

    Η βασικότερη αλλαγή θα συντελεστεί όμως, προς το παρόν, στην αυτόνομη οδήγηση. Η αυτονομία επιπέδου 5, που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν πλήρως χωρίς οδηγό, θα στηριχθεί πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα αυτόνομα οχήματα χρησιμοποιούν AI για να αναγνωρίζουν εμπόδια, να παίρνουν αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο και να πλοηγούνται με ασφάλεια στους δρόμους. Παράλληλα, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αντιδράσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τον ανθρώπινο οδηγό, αναλαμβάνοντας δράση για την αποφυγή συγκρούσεων, μέχρι και την πρόληψη κόπωσης.

    Πέρα από τις δυνατότητες τις οποίες ήδη αναφέραμε, χάρη στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), η τεχνητή νοημοσύνη αναλύοντας τα δεδομένα του οχήματος, μπορεί να προβλέψει μηχανικές βλάβες και να προτείνει αντικατάσταση ή επισκευή ορισμένων εξαρτημάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτελέσει πηγή πιθανής εξοικονόμησης κόστους, καθώς θα εντοπιστεί το πρόβλημα πριν αυτό γίνει μεγαλύτερο.

    Ενώ ωτόσο, ακόμα παραμένει το ερώτημα εάν το σύστημα είναι ασφαλές σε όλες τις πιθανές συνθήκες οδήγησης, το μέγεθος της αγοράς για αυτόνομα οχήματα αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. Ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια ποσά για να αναπτύξουν τα επίπεδα της αυτόνομης οδήγησης.

    Οι μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων και τεχνολογίας, όπως η Tesla, Google (Waymo) και Uber, ήδη επενδύουν σε τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων.

    Το 2024, η Tesla αναμένεται να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα αυτοοδήγησης της. Αυτή η επένδυση περιλαμβάνει την ανάπτυξη υπολογιστικής ισχύος για εκπαίδευση, τη δημιουργία τεράστιων δεδομένων και την αποθήκευση βίντεο.

    Η συνολική επένδυση της Tesla σε οχήματα εξοπλισμένα με AI ανέρχεται σε περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να καταστήσει δυνατή την πλήρη αυτονομία των αυτοκινήτων της.


    Πηγή: https://energyworld.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BD%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.