Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural


  • Προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης και της ταυτότητας σε ψηφιακή εφαρμογή, στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet


    Σημαντική προσθήκη δυνατότητας αποθήκευσης και της ταυτότητας σε ψηφιακή εφαρμογή, στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet.

    Η νέα έκδοση της εφαρμογής Covid Free Gr Wallet που μόλις έγινε διαθέσιμη στο Play Store της Google και το App Store της Apple, προσθέτει τη δυνατότητα ταυτοπροσωπίας, για πιο γρήγορο και εύκολο έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 όπου αυτό απαιτείται. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιλέξει την καρτέλα "Ταυτοπροσωπία" και στη συνέχεια να πατήσει το εικονίδιο "+". Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγει είτε τα στοχεία πρόσβασης στο taxis, είτε αυτά που διαθέτει για την πρόσβαση στο web banking κάποιας συστημικής τράπεζας (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς).

    Με την εισαγωγή των στοιχείων, στην εφαρμογή εμφανίζονται άμεσα ορισμένα στοιχεία της κλασσικής ταυτότητας του χρήστη. Σε αυτά περιλαμβάνεται αρχικά το ονοματεπώνυμό του, η φωτογραφία του καθώς και η ημερομηνία γέννησης. Ακόμα υπάρχει και ένα μοναδικό QR Code το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά τον έλεγχο του πιστοποιητικού, προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να εισέλθει σε ένα κατάστημα μόλις επιβεβαιωθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Οι κάτοχοι iPhone μπορούν να προσθέσουν τη ψηφιακή μορφή της ταυτότητάς τους στο Apple Wallet ενώ για τους κατόχους Android smartphone, δεν υποστηρίζεται η απευθείας προσθήκη στο Google Pay.

    pic2.jpg.b433751f8f697df77129f45308eb4a1e.jpgpic1.jpg.67e960c9f5c744cc778178bde17fc372.jpg

    Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η ψηφιακή μορφή της ταυτότητας μέσω της εφαρμογής Covid Free GR Wallet δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την ταυτοπροσωπία κατά την επίδειξη του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (ή νόσησης) Covid-19. 


    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/internet/govgr/prosthiki-taytotitas-sto-covid-free-gr-wallet-app/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    ...Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγει είτε τα στοχεία πρόσβασης στο taxis, είτε αυτά που διαθέτει για την πρόσβαση στο web banking κάποιας συστημικής τράπεζας (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς).

    Αυτά λείπουν για να ολοκληρώσει η γκουγκλ το φάκελό μας?

    Μήπως, να τους δίναμε την άδεια να διαχειρίζονται και τους λογαριασμούς μας?

    Κι αν κάποιος με θεωρεί τρελό ή γεροπαράξενο, ας διαβάσει (αν αντέξει τα όσα γράφονται) αυτό

    Link to comment
    Share on other sites

    37 λεπτά πριν, tetris said:

    ...Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγει είτε τα στοχεία πρόσβασης στο taxis, είτε αυτά που διαθέτει για την πρόσβαση στο web banking κάποιας συστημικής τράπεζας (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς).

    Αυτά λείπουν για να ολοκληρώσει η γκουγκλ το φάκελό μας?

    Μήπως, να τους δίναμε την άδεια να διαχειρίζονται και τους λογαριασμούς μας?

    Κι αν κάποιος με θεωρεί τρελό ή γεροπαράξενο, ας διαβάσει (αν αντέξει τα όσα γράφονται) αυτό

    και που ειναι το πρόβλημα χαχα αν εισαι καλός δεν εχεις να φοβηθείς τιποτα χαχαχ καλα τα λεει ο εβραιος αλλά αυτό που λεει εχει γινει ήδη με τα κινητα και τους υπολογιστες ... μπορει να έχουμε εμεις καμία σχέση με τον άνθρωπο πριν 100 χρόνια με βαση τις πληροφοριες που ανα πασα στιγμη έχουμε στην διάθεση μας ;;; τωρα αν καποιοι χρησιμοποιουν όλη αυτήν την πληροφορια για να ανεβάζουν και να κατεβάζουν τσόντες χαχαχ δικο τους προβλημα ... 

    Edited by george68
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν είναι κάτι, αφεαυτού, καλό ή κακό. Ο τρόπος όμως που το χρησιμοποιούμε, ναι. Το πρόβλημα είναι ότι συμμετέχουμε οικειοθελώς (ιδιαίτερα οι χρήστες κοινωνικών δικτύων, και οι δικτυοεξαρτημένοι γενικώς) στο φακέλωμά μας. Λιγότερη (και με σκεπτικισμό) χρήση της τενολογίας. δεν θα έβλαπτε.

    Link to comment
    Share on other sites

    2 hours ago, george68 said:

    και που ειναι το πρόβλημα

    Κανένα πρόβλημα τώρα δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή απλά μαζεύουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν για τον κοσμάκη, πότε αγοράζει και τι, τι διαβάζει, πως ενημερώνεται, πότε κλάνει, και τις χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς σκοπούς μονάχα, υποτίθεται.

    Όταν όμως μαζέψουν όλες τις πληροφορίες που μπορούν και αποκτήσουν πρόσβαση στη ζωή σου μέσω της εφορίας ή της τραπέζης, θα καταφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (και ξέρεις ότι μπορούν να βρουν ύπουλους τρόπους - εδώ σου δημιουργούν ψεύτικες ανάγκες και ρουφάνε τα λεφτά/μόχθο σου και συ πετάς χαρταετό)  να στριμώξουν αυτούς που πάνε κόντρα στην καταναλωτική κοινωνία, τους απείθαρχους και όλους τους αντισυστημικούς και είτε να τους οδηγήσουν στο περιθώριο, είτε σε απανωτά αδιέξοδα, μέχρι να τους εξαθλιώσουν.

    Link to comment
    Share on other sites

    Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό. Με το να μας πείθουν ότι έχουμε ανάγκη τα σκουπίδια τους. Χωρίς ψεκασμούς...

    Έχουν ήδη, εδώ και χρόνια, όλα τα  απαραίτητα εργαλεία για να διαμορφώνουν συνειδήσεις. Αυτά που έχει προβλέψει ο Χαράρι, είναι ante portas

    Link to comment
    Share on other sites

    Just now, tetris said:

    Έχουν ήδη, εδώ και χρόνια, όλα τα  απαραίτητα εργαλεία

    Ναι έχουν τα εργαλεία, όμως έχεις και συ την ελευθερία να τα φας ή να μην τα φας τα σκουπίδια τους. Δε σε υποχρεώνει κανείς ακόμα να αγοράσεις και να πιστέψεις τίποτα. Δύσκολο μεν να μείνεις ανεπηρέαστος, εφικτό δε.

    Link to comment
    Share on other sites

    Μη με παρεξηγείς, ούτε εγώ μίλησα για εσένα, ο β' ενικός αναφερόταν στον οποιοδήποτε 😄  Δυστυχώς ο πυρήνας της νοοτροπίας του καθενός και ο τρόπος σκέψης του διαμορφώνεται μέσα στην οικογένεια. Η παιδεία της πολιτείας και γενικά τα ερεθίσματα <<παιδείας>> του εξωτερικού περιβάλλοντος έρχονται και καλύπτουν τον πυρήνα. Αυτοί που μεγαλώσαν σε καταναλωτικές οικογένειες δυστυχώς έχουν μια προδιάθεση στον καταναλωτισμό. Όμοια διαμορφώνεται και η κριτική σκέψη. 

    Αν τώρα η πλειοψηφία τυγχάνει να έχει γεννηθεί σε οικογένεια που μαθαίνει τα παιδιά να τσιμπάνε στα δολώματα από τα γενοφάσκια τους, τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά, ούτε ως πολιτεία, ούτε ως δάσκαλος, ούτε ως φίλος, σύζυγος ή γνωστός. Τι να κάνουμε, ανέκαθεν στους λαούς υπήρχαν οι κριτικά σκεπτόμενοι και οι μη. Το ζήτημα είναι αυτή η διαχρονική αναλογία κριτικά σκεπτομένων και των μη να μην διαταραχθεί με δόλιο και ανέντιμο τρόπο, όπως η υπαγωγή των ενοχλητικών ατόμων για την ελίτ σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης, νομικό, κ.τ.λ.

    Link to comment
    Share on other sites

    Εγώ πέρασα εκεί μόνο το πιστοποιητικό του covid, δεν περνάω ταυτότητες και τίποτε άλλο.

    Να σου κλέψει κάποιος το κινητό και να γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για εσένα....

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.