Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρομπότ πρόκειται να καταδυθούν στα βάθη του Ατλαντικού ώστε να σαρώσουν τον Τιτανικό


    Ένα ζεύγος ρομποτικών υποβρυχίων (ROV) κατευθύνεται ήδη προς το ναυάγιο του Τιτανικού, προκειμένου να προχωρήσει στην τρισδιάστατη σάρωση της περιοχής και να καταγράψει υψηλής ανάλυσης εικόνες από τα απομεινάρια του υπερωκεάνιου. Την αποστολή έχει οργανώσει η RMS Titanic Inc., και είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που η εταιρία επισκέπτεται το πλοίο.

    Ήδη, η επταμελής αποστολή έχει φτάσει στις συντεταγμένες του Τιτανικού, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας στο Instagram και οι διαδικασίες σάρωσης έχουν ξεκινήσει. 

    https://www.instagram.com/p/C9iUWeuAV1m/

    Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα προσέγγισης του σκάφους, αφότου το βαθυσκάφος Titan της OceanGate καταστράφηκε ενώ επιχειρούσε να καταδυθεί στο ναυάγιο πέρυσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι πέντε επιβαίνοντες. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη αποστολή εστιάζει στη διαφύλαξη και τη μελέτη του ναυαγίου, όχι στο να διευκολύνει άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια να δουν από κοντά τον Τιτανικό.

    Η RMS Titanic σκοπεύει να συγκρίνει τις νέες σαρώσεις με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της αποστολής του 2010 ώστε να καταγράψει το βαθμό φθοράς του ναυαγίου και να καθορίσει "την επίδραση που έχει ο ωκεανός και οι άλλες αποστολές στο χώρο του ναυαγίου", όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ίδια η εταιρία. Παράλληλα, η εταιρία ελπίζει να εντοπίσει νέες μορφές ζωής ή και περιοχές με διάσπαρτα υπολείμματα του ναυαγίου, αλλά και σημεία όπου η φθορά που έχει επέλθει στο ναυάγιο να επιτρέπει την είσοδο στο εσωτερικό του πλοίου.

    Για το σκοπό αυτό, τα ρομποτικά υποβρύχια είναι εφοδιασμένα με ειδικά σχεδιασμένη σειρά καμερών υψηλής ανάλυσης και προβολέων, ικανών να καταγράψουν εικόνες σε ανάλυση 65Κ, όπως ανακοίνωσε τον Απρίλιο η εταιρία. Οι κάμερες αυτές διαθέτουν την υψηλότερη ανάλυση που έχει αξιοποιηθεί στο χώρο του ναυαγίου, όπως δήλωσε ο Έβαν Κόβακς, ιδρυτής της Marine Imaging Technologies, στο Oceanographic.

    H εταιρία συγκεντρώνει επίσης αντικείμενα από το ναυάγιο. Μάλιστα, είναι δεδηλωμένη η άποψή της πως η θέση της συλλογής της δεν είναι σε κάποιο μουσείο. Αντίθετα, τα παρουσιάζει, στο πλαίσιο των διαρκών εκθέσεών της, στο Λας Βέγκας και το Ορλάντο, αλλά και μέσα από περιοδείες σε εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρική ιστοσελίδα, η RMS Titanic "πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον του κοινού να εκτίθενται τα αντικείμενα σε ολόκληρο τον κόσμο".

    •  

    Πηγή: https://www.insomnia.gr/articles/various/robot/robot-prokeitai-na-katadithoun-sta-bathi-tou-atlantikou-oste-na-sarosoun-ton-titaniko



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.