Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • Buildinghow
    HoloBIM Structural



  • Μια ευρύχωρη κουζίνα, ένα έξτρα μπάνιο, μεγάλες βεράντες: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν… παραδοσιακά όσοι μιλούν για το ονειρεμένο τους σπίτι. Στη σύγχρονη εποχή, όμως, ολοένα και περισσότεροι αγοραστές θεωρούν την γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο απαραίτητη για το σπίτι τους και μάλιστα εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν και παραπάνω για αυτή.

     

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία πολλοί αγοραστές εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των €15.000 για το σπίτι που θα αγοράσουν αν αυτό διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Μbps (σ.σ. περίπου 4 φορές γρηγορότερη από αυτή που δίνει η DSL στην Ελλάδα).

     

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 61% των αγοραστών κατοικίας στη Βρετανία ελέγχει την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο στη περιοχή που βρίσκεται το σπίτι που σκοπεύει να αγοράσει.

     

    Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Hyperoptic, δήλωσαν ότι μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι εξίσου

    σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κατοικίας όσο και η ποιότητα της γειτονιάς.

     

    Μάλιστα 1 στους 3 δήλωσε ότι θα «παραχωρούσε» ένα δωμάτιο αν αυτό σήμαινε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες «σερφαρίσματος».

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/H_uperaxia_tou_grigorou_internet_/#.VesRFxHtmko




    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    JTB

    Δημοσιεύτηκε

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία πολλοί αγοραστές εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των €15.000 για το σπίτι που θα αγοράσουν αν αυτό διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Μbps (σ.σ. περίπου 4 φορές γρηγορότερη από αυτή που δίνει η DSL στην Ελλάδα). 

     

    Εεεεε;;;;  Δηλαδή μου λές ότι έχει κάποιος τα 24 ΜΒPs που διαφημίζουν με περηφάνια οι πάροχοι;;; Εκτός αν εγώ είμαι τόσο άτυχος, να έχω πέσει στη περίπτωση... Οι δικαιολογίες του "είστε μακριά από το κέντρο" ή "δεν έχει η περιοχή σας δίκτυο οπτικών" σας φαίνονται ξένες;;;

     

    Εγώ πιστεύω ότι στην ελλάδα το internet είναι άλλο ένα ψέμα που ανεχόμαστε... άλλο ένα παράδειγμα της παγκοσμίου φήμης απάθειας και ανοχής στη κοροϊδία...

    • Upvote 5
    sdim

    Δημοσιεύτηκε

    Αν κάποιος χρειάζεται στην Ελλάδα τέτοιες ταχύτητες υπάρχει η δυνατότητα αλλά κοστίζει παραπάνω.

     

    Για τις τιμές των ακινήτων κοιτάζουν ΕΝΦΙΑ,κοινόχρηστα,κτλ.

    Gousgounis

    Δημοσιεύτηκε

    Η μεγάλη απάτη του aDSL, είναι το a (asyncronous).

    Οι παροχοι ναι μεν διαφημίζουν ταχύτητες κατεβάσματος έως 24mbps, όμως το upload είναι έως 1mbps και κανείς δεν το αναφέρει πουθενά. Δηλαδή 720p ποιότητα σε βιντεοκλίση είναι επιστημονική φαντασία.

    Ακόμη και το vDSL,η "τελευταία" τεχνολογία στον τομέα του internet έχει έως 5mbps upload, και σε χώρες όπως η Βουλγαρία που πάλι ο ΟΤΕ είναι ο κύριος πάροχος, οι συνδέσεις αυτές είναι φθηνότερες από τις εδώ aDSL.

     

    Ουσιαστικά οι τυχεροί Βρετανοί που θα έχουν πρόσβαση σε οπτική ίνα θα έχουν έως 100φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους Έλληνες.

    • Upvote 2
    Didonis

    Δημοσιεύτηκε

    Η μεγάλη απάτη του aDSL, είναι το a (asyncronous).

    ...

    Είναι καθαρά εμπορική απάτη και απορώ πως δεν έχει υπάρξει εδώ και τόσα χρόνια μια αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα για αυτό.

    Δεν θυμάμαι σε ποια χώρα (νομίζω Ισπανία) που γινόταν το ίδιο παιχνίδι που οι παροχή πουλούσαν συνδέσεις με το «έως» Χ mbps και υπήρξε κάποια απόφαση.

    Μέσες άκρες αν κατάλαβα καλά ήταν ότι τάζεις ας 10 ε πρέπει να έχεις τουλάχιστον το 70% των συνδέσεων σου να πιάνουν το 60% αυτής της ταχύτητας το 20% περισσότερο ή λιγότερο σε συγκεκριμένα χρονικά φάσματα κλπ.

    Ένα ελάχιστο πλαίσιο.

    Εδώ τάζουν 24mbps και δεν υπάρχει ούτε μια (μα ούτε μια) σύνδεση σε όλη την Ελλάδα που να το πιάνει έστω και 1 λεπτό την ημέρα σε κανέναν παροχο.

    Ούτε καν μέσα στο ίδιο το κτίριο τους δεν το έχουν.

    Καραμπινάτη απάτη που μπορεί να αποδειχτεί σε ελάχιστο χρόνο.

    • Upvote 1
    terry

    Δημοσιεύτηκε (edited)

    Εγω θυμαμαι στο ΕΜΠ, πριν 10+ χρονια, ειχαμε ταχυτητες 100Μbps κατεβασμα και 100Mbps ανεβασμα!!!!!

     

    Σοβαρολογω και ξερω πολυ καλα τι γραφω..

    Edited by terry
    Didonis

    Δημοσιεύτηκε

    Το ΕΜΠ (NTUA) ναι… το είχε (ευθείες γραμμές σύνδεσης και όχι ADSL)

    Δεν είναι πάροχος όμως

    • Upvote 1
    panos-vicious

    Δημοσιεύτηκε

    Ακριβώς. Άμα είσαι συνδεδεμένος απευθείας με το ΕΔΕΤ - GRNET, πιάνεις (σήμερα) και τα 10 Gbps άμα λάχει να 'ούμε. <<Η σύνδεση με το INTERNET γίνεται στα 10 Gbps μέσω του ΕΔΕΤ - GRNET (το ΕΔΕΤ έχει 2Χ622 Mbps σύνδεση με το INTERNET - Πανευρωπαϊκό Ερευνητικό Διαδίκτυο GEANT)>> (Δίκτυο Δεδομένων).

    Αναβάθμιση της Σύνδεσης του ΕΜΠ με το Διαδίκτυο στα 10Gbps - Νέες Προοπτικές για την Έρευνα και την Εκπαίδευση.

    AMHxaNos

    Δημοσιεύτηκε (edited)

    Εχουν τυποποιήσει-αυτοματοποιήσει τα ακίνητα, την αγορά τους και τις συναλλαγές τόσο πολύ που ένα άσχετο με το σπίτι πράγμα όπως χαλκός/οπτικές και μεγάμπιτα έχει προαχθεί σε κριτήριο αγοράς.
    Νομίζω ότι αυτοί οι άθλιοι εκεί πέρα έχουν και κτηματολόγιο στο 97% της χώρας τους? θα σας γελάσω.
    Αλλά τι άλλο να περιμένεις από δαύτους.

    Τελικά αμα το φυσάς (£££) δεν σε πειράζει να τα ακουμπήσεις για να έχεις οπτική ίνα στο σπίτι και γειτόνισα με bikini δίπλα να λιάζεται. Η Ζωή είναι ωραία.
     

    Edited by AMHxaNos
    akius

    Δημοσιεύτηκε (edited)

    κτηματολόγιο

    δασικοί χάρτες

    χρήσεις γης

     

    όταν κάνουμε τα 3 παραπάνω συζητάμε

     

     

    έχω vdsl και είναι πιο αργό απόσο θυμάμαι από το υπολογιστικό  κέντρο του Δ.Π.Θ το 1997

    Edited by akius
    ckiriako

    Δημοσιεύτηκε (edited)

     

    Εγω θυμαμαι στο ΕΜΠ, πριν 10+ χρονια, ειχαμε ταχυτητες 100Μbps κατεβασμα και 100Mbps ανεβασμα!!!!!

     

    Σοβαρολογω και ξερω πολυ καλα τι γραφω..

    στο δπθ το 2001-2002 θυμαμαι κατεβαζα προγραμματα απο το tucows, αρχειο 35 ΜΒ να κατεβαινει σε 5-6 δευτερολεπτα... μιλαμε για παρανοικες ταχυτητες!!

     

     

    έχω vdsl και είναι πιο αργό απόσο θυμάμαι από το υπολογιστικό κέντρο του Δ.Π.Θ το 1997

    Μου ξεφυγε αυτο πριν κανω το παραπανω ποστ... το υπολογιστικο στα πρωτα χρονια που ημουν ξανθη πηγαινε σφαιρα. Μετα οταν κοντευα να τελειωσω, και τα στικακια και οι εξωτερικοι σκληροι εγιναν προσιτοι στον καθενα δεν ηταν τοσο γρηγορο. Ισως να ειχαν κοψει και ευρος. Καλα κανανε βασικα, γιατι τοτε που ειχαν βγει τα τορεντ πηγαιναμε και βαζαμε 5-10 υπολογιστες να κατεβαζουν, φευγαμε και το απογευμα πριν κλεισει το υπολογιστικο πηγαιναμε με φορητους σκληρους και παιρναμε τα αρχεια. Αλητες!!! :mrgreen::mrgreen:

    Edited by terry



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.