Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η μεγάλη τετραπλή υπογειοποίηση στα Σεπόλια που αλλάζει την Αθήνα


    Σάρκα και οστά παίρνει η υπογειοποίηση στην Αθήνα με τον υπογειοποιημένο τετραπλό  σιδηροδρομικό διάδρομο  στα Σεπόλια, που θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των δρομολογίων και στην αναβάθμιση της περιοχής.

    Η υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού διαδρόμου στα Σεπόλια, θα αναβαθμίσει τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής όσο και τη δυναμική του σιδηροδρομικού δικτύου!

    Σύνταξη: ecozen.gr

    Το έργο για την υπογειοποίηση στα Σεπόλια θα προσθέσει επιπλέον γραμμές στο υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, βελτιώνοντας την εμπειρία των χρηστών του, όπως και την καθημερινότητα των κατοίκων μιας γειτονιάς της πρωτεύουσας.

    Πρόκειται για το έργο κατασκευής τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου -γνωστό και ως «η υπογειοποίηση στα Σεπόλια»- συνολικού μήκους 2,36 χλμ., εκ των οποίων περίπου τα 1,5 χλμ. θα είναι πλήρως υπογειοποιημένα.

    Ο σιδηροδρομικός διάδρομος ξεκινά από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη (ΧΘ 10+821) και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες (ΧΘ 13+181) στη περιοχή Σεπολίων του Δήμου Αθηναίων όπου συναντά τον πρόσφατα κατασκευασμένο και σε λειτουργία νέο τετραπλό σιδηροδρομικό διάδρομο.

    Ο νέος σιδηροδρομικός διάδρομος, κατασκευάζεται επί της υφιστάμενης ζώνης κυκλοφορίας και θα είναι διπλής διατομής. Πρώτα θα ολοκληρωθεί (εντός Α’ εξαμήνου 2025) ο δυτικός διάδρομος που θα «φιλοξενεί» τους υπεραστικούς συρμούς και θα ακολουθήσει ο ανατολικός που θα εξυπηρετεί την κίνηση των προαστιακών συρμών.

    Σε κατασκευαστικό επίπεδο, το έργο απαιτεί «χειρουργικές παρεμβάσεις», καθώς γειτνιάζει με τη γραμμή 2 του μετρό και έναν μεγάλο αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

    Με δεδομένο ότι θα διπλασιαστούν οι γραμμές, αναμένεται να διευκολυνθεί σε σημαντικό βαθμό η κυκλοφορία των τρένων, καθώς θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος των δρομολογίων και θα αυξηθεί ο αριθμός τους.

    Επιπλέον κατά μήκος αυτής της διαδρομής, που εκτείνεται από την έξοδο του Σ.Σ. Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και καταλήγει στις Τρεις Γέφυρες, θα διαμορφωθεί ένας διάδρομος πρασίνου και αναψυχής, πάνω απ’ τις υπογειοποιημένες ράγες.


    Πηγή: https://ecozen.gr/2024/08/i-megali-ypogeiopoiisi-pou-allazei-tin-athina-vinteo



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.