Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. atsalovergas

    atsalovergas

    Core Members


    • Πόντοι

      9

    • Περιεχόμενα

      429


  2. vgeorg1

    vgeorg1

    Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      55


  3. Meremeti

    Meremeti

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      470


  4. Anton_civeng

    Anton_civeng

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      931


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 10/11/2018 σε όλες τις περιοχές

  1. Ο τηλεσκοπικός γερανός ανύψωσης 100t που "έκανε την ζημιά" είναι παρόμοιος του LIEBHERR LTM 1100-5.2 και συνολικού βάρους 60t. Η αστοχία συνέβη από θραύση κάμψης του αμφιερείστου τμήματος διέλευσης του και αφού το βαρύ όχημα είχε ήδη διέλθει και φορτίσει έξι όμοια αμφιέρειστα φατνώματα χωρίς ένδειξη αστοχίας, πράγμα που υποδηλώνει την παθογένεια του συγκεκριμένου φατνώματος και όχι τυχόν υπερφόρτιση της γέφυρας από το βαρύ όχημα. Στην αρχή της γέφυρας πάντως ΔΕΝ υπάρχει καμία ταμπέλα περιορισμού διέλευσης βαρέων οχημάτων....! Η αστοχία του αμφιερείστου φατνώματος αποκλείει ως αίτιο την υποσκαφή - διάβρωση των θεμελίων και στύλων ενώ θα πρέπει να πιθανολογηθεί - διερευνηθεί η διάβρωση του κάτω πέλματος του οδοστρώματος από το θαλάσσιο περιβάλλον (ενανθράκωση beton, αποφλοίωση επικάλυψης, διάβρωση-απομείωση διατομής-χαλάρωση οπλισμού...). Έχει φανεί τελικά ότι ζούμε στην εποχή που .... πέφτουν οι γέφυρες, ενώ στην Ελλάδα τουλάχιστον ακόμη ο Θεός φυλάει να γίνεται αυτό χωρίς θύματα (βλ. πρόσφατα Ιταλία). Λίγο ενδιαφέρον και μία βαρκάδα κάποιων "υπευθύνων" κάτω από την γέφυρα για έναν "ταχύ οπτικό στατικό έλεγχο" θα αποσοβούσε ίσως αυτό το ατύχημα. Επιτέλους όμως .... !! "How many bridges must they let break down... before you can' t call them "a man".... and how many years can a bridge still exist... before it's washed to the sea..... the answer my friend ... is blowin in the wind....." HOW_MANY......wmv
    2 points
  2. Επειδή το δικό σου δεν κατεβαίνει, ανέβασα κ εγώ ένα πειραγμένο εδώ.
    2 points
  3. Μπορείς να μας πεις τουλάχιστον αν οι συσσωρευτές αυτοί είναι στατικοί ή δυναμικοί; Έχουν περσίδες κάτω; Δουλεύουν μόνο με νυχτερινό; Δεν ισχύει αυτό για τους δυναμικούς. Ισχύει μόνο για μερικές μάρκες στατικών.
    1 point
  4. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά που λέει ο antloukidis, μια άλλη εμπειρική προσέγγιση για τους παλαιούς θερμοσυσσωρευτές είναι : Θερμοσυσσωρευτής μήκους 0,60μ = 2000 W, μήκους 0,80μ = 3000 W, μήκους 0,90μ = 4000 W περίπου.
    1 point
  5. Σαν νέο μέλος του forum, δικαιολογείται, εν μέρει, να μην γνωρίζεις αυτές τις έννοιες, αλλά, πριν ανοίξεις νέο θέμα, θα μπορούσες να κάνεις αναζήτηση με τις λέξεις-κλειδιά "αγροτεμάχιο + οικόπεδο". Θα εύρισκες μερικά νήματα που αναφέρονται σ' αυτές τις έννοιες και ένα απ' αυτά είναι το ακόλουθο στο οποίο περιγράφονται και άλλες σχετικές έννοιες. Θα πρέπει να γνωρίζεις, ακόμη ότι, για τη σύνταξη ενός τοπογραφικού διαγράμματος δεν ενδιαφέρει τον συντάκτη του το οικονομικό συμφέρον του πελάτη αλλά το πολεοδομικό πλαίσιο που ισχύει στην περιοχή της ιδιοκτησίας του, αφού θα το δηλώσει υπεύθυνα στο διάγραμμα.
    1 point
  6. Κάνε διόρθωση στο προφίλ σου. Εχεις βάλει Ειδικότητα: Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος Βάλε την Ειδικότητα με βάση την σχολή ΤΕΙ που είσαι και στο επάγγελμα βάλε Φοιτητής. Έτσι δεν θα μπερδευτούν οι συνομιλητές σου ή όποιοι μπορούν να σε βοηθήσουν πιο συγκεκριμένα. Στην ουσία του ερωτήματος σου δεν μπορώ να συνεισφέρω αφού είναι πέραν του δικού μου πεδίου. Όμως ναι καλά κάνει και θέλεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, να κυνηγήσεις την σχολή σου και να ολοκληρώσεις τις σπουδές. Σωστό το βήμα που κάνεις κι εδώ να αναζητάς βοήθεια στην ουσία όμως θα χρειαστείς βοήθεια από συμφοιτητές σου δια ζώσης και όχι μονο διαδικτυακά. Οπότε (άποψή μου) ξεκίνα να γίνεις μόνιμος επισκέπτης πρώτα απ’ όλα στη σχολή σου και εκεί θα συναντήσεις ανθρώπους να ξαναμπείς στο κλίμα της σχολής και των απαιτήσεων για τα εναπομένοντα μαθήματα σου. Από μακρά και μόνο θα πετύχεις μόνο το μακριά και αγαπημένοι (κατά κανόνα)
    1 point
  7. 1 point
  8. Γενικά η σωστή τήρηση ημερολογίου στο έργο γλιτώνει από πάρα πολλά μελλοντικά προβλήματα και παρεξηγήσεις.
    1 point
  9. Υπάρχει βάση γιατί υπήρχε και παλιά εγκύκλιος 4 του Ν. 4178 που το έλεγε. Όμως υπάρχει και η λογική που λέει ότι για να υπάρχει βοηθητική χρήση πρέπει να υπάρχει κύρια χρήση στο ακίνητο. Άρα μια αυτοτελής αποθήκη μοναδικό κτίριο στο ακίνητο πως μπορεί να έχει βοηθητική χρήση;
    1 point
  10. Πριν 2 χρονια το ειχα παρει. Αποφοιτος τοπογραφος Το πτυχιο μου γραφει diploma πανω οποτε δεν εχω αναφερει τιποτα για μαστερ. Το πηρα κανονικα
    1 point
  11. Κύριε δεν χρειάζεται το πένθος, δεν πέθανε κάποιος.
    1 point
  12. Δεν ξέρω τι εννοείς με το απέτυχαν τα ΤΕΙ. Οι εκθέσεις τις ΑΔΙΠ έχουν δώσει αριστεία σε ΤΕΙ ενώ πανεπιστήμια/πολυτεχνεία πχ το ΕΜΠ, είχαν πολύ χειρότερη αξιολόγηση. Άρα μάλλον μόνο εσύ αναγνωρίζεις την αποτυχία τους. Επιπλέον οι συγχωνεύσεις δεν γίνονται μεταξύ ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά μεταξύ ΑΕΙ.
    1 point
  13. Σελ: 10405, κγ. Εκπόνηση μελετών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων συνεχούς ρεύματος (de). Σελ: 10407, κ. Εκπόνηση μελετών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων συνεχούς ρεύματος (de) ανεξαρτήτως τάσεως λειτουργίας. Σελ: 10413, κγ. Εκπόνηση μελετών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων συνεχούς ρεύματος (de). de το έβγαζε ο "κορέκτορας" τι να κάνουμε... Να το ρισκάρουν με το dc ενώ δεν το έχει το λεξικό.. δεν γίνονται αυτά, ΦΕΚ είναι..
    1 point
  14. ορίστε μερικά καλά παράδειγμα συνεννόησης- δείτε εδώ ΨΝΗΤΩ9Γ-Ψ9Ν.pdf πόσα άρθρα και πόσοι νόμοι αναφέρονται ΣΗΜΕΡΑ προκειμένου να γίνει μια νομιμοποίηση ενώ ΠΑΛΙΑ αναφέραμε ένα άρθρο του ΓΟΚ και το πολύ-πολύ και μια εγκύκλιο
    1 point
  15. Σοβαρά τώρα; Το επίπεδο της ΕΕΤΕΜ που είναι τόσα χρόνια στον πάτο, και μας κατέστρεψε δεν σε ενοχλεί; Το μόνο που κοιτούσαν ήταν να σώσουν το τομάρι τους και άφησαν τους πτυχιούχους στην μοίρα τους ,να τρώνε το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο
    1 point
  16. Εδώ ταιριάζει το ανέκδοτο με την κυρια που έψαχνε γυναικολόγο λόγω πονων στην ευαίσθητη περιοχή και πάει στο νοσοκομείο όπου ένας ωρλας της λεει, δεν είμαι της ειδικότητας αλλα μια ματια μπορώ να τη ρίξω....προτείνω οι πολ μηχ και μόνο αυτοί πλέον να αναλαμβανουν ότι κτίζεται και οι υπόλοιπες ειδικότητες να τους κάνουν αέρα για να μην ιδρώνουν.
    1 point
  17. Θα γράψω την γνώμη μου. Ο κόκκινος χώρος ήταν κλειστός , δεν μετρούσε στην δόμηση και άλλαξε χρήση σε κατάστημα. ------>ΥΔ. Ο κίτρινος χώρος ήταν πέρκολα και έγινε σκεπασμένος κλειστός χώρος---->ΥΔ. Ο πράσινος χώρος , υπήρχε στον όγκο του κόκκινου χώρου και εκεί κατασκευάστηκε ένα πατάρι , το οποίο επικοινωνεί εσωτερικά με τον κόκκινο χώρο.---->ΥΔ με 0,30.
    1 point
  18. Έπειτα από συναντήσεις σε δύο πολεοδομίες για το συγκεκριμένο θέμα, βρέθηκε η άκρη οπότε την γράφω για μελλοντική χρήση από οποιονδήποτε συνάδελφο. Κανονικά, την ΒΚΧ την δίνουμε βάσει διατάξεων σε ΝΟΜΙΜΟ υφιστάμενο κτίριο. Άρα, σε κατάστημα που έχει νόμιμο πατάρι, πάμε με τις διατάξεις της τότε άδειας (γοκ73 ή γοκ85 / κτιριοδομικός), επομένως για παλιά καταστήματα που διατηρούν το ΚΑΘΑΡΟ 2,40μ , ναι μπορούμε να δώσουμε την ΒΚΧ δίχως να εξετάζουμε τον ΝΟΚ. Αν όμως το πατάρι είναι αυθαίρετο σε αυτά τα καταστήματα, κανονικά θα έπρεπε να πάμε βάσει ΝΟΚ. Όμως, αν αποδειχθεί με δημόσιο έγγραφο η ημερομηνία κατασκευής του παταριού, αφού τακτοποιηθεί με 4178, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλαιές, ευνοϊκότερες διατάξεις. Γκρίζα περιοχή, παραθυράκι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αφορά μόνο τακτοποίηση και όχι νομιμοποίηση. Αν θέλουμε όμως νομιμοποίηση (κατά τα γνωστά, άδεια εντός τριετίας), θα πάμε αναγκαστικά βάσει ΝΟΚ και εφ' όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ειδάλλως η τακτοποίηση είναι μονόδρομος.
    1 point
  19. σ αυτη την χωρα ποτε δεν θα παμε μπροστα γιατι ΟΛΟΙ τα κανουμε ΟΛΑ, μ αποτελεσμα να μην γινεται τιποτα οπως θα επρεπε να γινεται.. στην οικοδομη οι υδραυλικοι γινονται μηχανολογοι, οι αρχιτεκτονες γινονται μηχανολογοι και πολιτικοι μηχανικοι, οι πολιτικοι μηχανικοι γινονται αρχιτεκτονες και ενιοτε μηχανολογοι και υπολογιζουν θερμικα φορτια χωρων.. πρεπει σαν μηχανικοι που ειμαστε παντα να βρισκουμε τις σωστοτερες λυσεις σε συναρτηση με χρονο και χρημα..εαν λοιπον εισαι πολιτικος μηχανικος λογου χαρη και ανοιγεις ενα προγραμμα θερμικων απωλειων-επιλογης λεβητα ,και πατας μερικα κουμπια αφου πρωτα ρωτησεις σε εναν φορουμ, κατα 99,9% θα ξοδεψεις πολυ χρονο για να βγαλεις ενα λαθος αποτελεσμα με οτι συνεπαγεται αυτο.. Ας ανοιξω και εγω σαν μηχανολογος λοιπον το fespa να κανω τα στατικα στο νεο μου σπιτι , αφου στρωθω στο διαβασμα και ρωτησω και σε κανα φορουμ..εξαλλου ρωτωντας πανε στο χωριο.. Πρεπει ολοι μας να συνειδητοποιησουμε επιτελους σ αυτη την χωρα οτι δεν μπορουμε ολοι να τα κανουμε ολα..ενιοτε τον μηχανικο, ενιοτε τον υδραυλικο, ενιοτε τον πρωθυπουργο ενιοτε τον προπονητη και παει λεγοντας..
    1 point
  20. Ακριβώς αυτό ήθελα να πω. Μου διέφυγε η λεπτομέρεια όταν διάβασα πρώτη φορά το θέμα.
    1 point
  21. Με αφορμή την συγχώνευση των ΤΕΙ με διάφορα ΑΕΙ σε όλη την χώρα δημιουργώ αυτό το νήμα στο οποίο θα μπορούμε να γράψουμε τις απόψεις μας και τις ενστάσεις μας . Ως φοιτητής σε ένα από αυτά τα ΑΕΙ ( τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ) με ανησυχεί αυτή η συγχώνευση στο πόδι... . -Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει με βάση ένα σχέδιο χρόνων και όχι μηνών. Σίγουρα τα ΤΕΙ απέτυχαν στο ρόλο εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Νομίζω το αναγνωρίζουμε οι περισσότεροι όμως δεν είναι λύση σε μια νύχτα η πανεπιστημοποίησή τους . Επίσης ένα θέμα είναι σίγουρα οι υποδομές αλλά και η αξιολόγηση του ακαδημαϊκού προσωπικού , η οποία στο πρόσφατο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έγινες σε λιγότερο από 8 μήνες ! https://www.esos.gr/arthra/59758/shedio-nomoy-gia-pan-thessalias-opos-katatethike-sti-ne-tis-voylis -Επιπρόσθετα , ένα άμεσο αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων θα είναι η υποβάθμιση των σπουδών . Αυτό , πιθανόν , να διαρκέσει 2-5 χρόνια επειδή θα δημιουργηθούν νέες σχολές , άρα νέες χαμηλότερες βάσεις . -Ακόμη η χρηματοδότηση των νέων ιδρυμάτων. Πως γίνεται να αυξηθεί όταν ο αριθμός των καθηγητών (μέλη ΔΕΠ αυξάνεται ) καθώς και ο αριθμός των εισακτέων μεγαλώνει και το κράτος δεν έχει λεφτά . - Τι θα απογίνουν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ ; Θα εξαφανιστεί ένας κλάδος ολόκληρος ή Θα τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν κάποια μαθήματα για να πάρουν Δίπλωμα ; Το θεωρώ την μεγαλύτερη αδικία . Τους σέβομαι απεριόριστα αλλά δεν μπορώ να το κατανοήσω , δεν έχει αφιερωθεί ο ίδιος φόρτος εργασίας . Οι απόφοιτοι ΤΕΙ τελειώνουν με 180 ECTS τα οποία τα παίρνει κάποιος από το πολυτεχνείο στο τέλος του 3ου έτους . Θα ήθελα όσοι έχετε τον χρόνο να καταθέσετε την άποψη σας και να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο . Ευχαριστώ Συμπλήρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ, εφόσον είσαι μηχανικός. Pavlos33
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.