Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimkourt

    dimkourt

    Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      82


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.602


  3. Steelman

    Steelman

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      296


  4. BAS

    BAS

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.572


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 14/01/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    2.275 downloads

    Πίνακας κατηγοριών οικοδομικών αδειών
    2 points
  2. Αραγε ο Περικλής πήρε τρείς προσφορές ή έδωσε απ΄ ευθείας ανάθεση την δουλειά στον Ικτίνο ?
    2 points
  3. Version ver1

    9.935 downloads

    Πιστεύω ότι είναι ένα αρκετά πληρες λεξικό με τεχνικούς όρους για μηχανικούς.
    1 point
  4. Το καταφερνουν σε πολυ μεγαλο βαθμο. Προσφατα αλλαξα δουλεία και εχουμε 2 ατομα στην ομαδα που ειναι "φρέσκοι" αποφοιτοι (2-3 χρονια εμπειριας ο καθένας). Ενα απο τα καθηκοντα μας ειναι να τους δινουμε να κανουν πράγματα που δεν εχουν ξανακάνει, με καθοδήγηση πάντα. Ναι θα κανουν και χαμαλικι αλλα δεν ειναι αυτη η δουλεια τους, δεν τους προσλαβαμε για αυτο.
    1 point
  5. Συνάδελφε παιδάκια είναι όταν βγαίνουν με ύφος δέκα καρδιναλίων και κοιτάνε τους άλλους υποτιμητικά. Για να μην πω τίποτα άλλο. Το διδακτορικό δεν είναι εργασιακή εμπειρία. Αν είναι μια θέση γιια γέφυρες και πάει ένας με 10 χρόνια Sofistik και ένας που τελειώσε διδακτορικό, να είσαι σίγουρος την θέση θα την πάρει αυτός με τα 10 χρόνια εμπειρίας.
    1 point
  6. Οι κατευθύνσεις είναι κ-π των ΠΜ του ΕΜΠ και όχι των παλαιών του ΤΕΙ . Με το 4+1 προφανώς θα πάει σαν διπλωματούχος καθότι πλέον έχουμε πανεπιστήμιο , οπότε δεν ισχύουν οι χρησμοί της Πυθίας , συγνώμη των γερόντων του στε εννοώ...
    1 point
  7. Εντελώς ανόμοια. Αν το μεταπτυχιακό είναι μία ειδίκευση πάνω σε πρακτικό αντικείμενο / συνέχεια του βασικού κύκλου σπουδών, το διδακτορικό είναι μία πάρα πολύ συγκεκριμένη ειδίκευση (της ειδίκευσης, την ειδίκευση, ω ειδίκευση που μας χρειάζεται όλους μας ) σε ένα μόνο πρόβλημα. Ως παράδειγμα, ελάχιστοι που γνωρίζω και που έχουν έρθει στην εταιρεία με διδακτορικό, λόγω μηδενικής εργασιακής εμπειρίας αρχίζουν ένα σκαλί πάνω από τη βάση. Συνήθως τo διδακτορικό δεν είναι εργασιακή εμπειρία παρά μόνο αν ακολουθήσει ο κάτοχός του ακαδημαϊκή καριέρα. Και άλλα πολλά.
    1 point
  8. θεωρω "ναι", όλοι οι συνιδιοκτητες. διοτι η αποκλειστικη χρηση των ΘΣΑ έχει δοθεί στους δυο συγκεκριμενους και προερχεται απο την συσταση, που την εχουν υπογραψει ολοι. Αυτη η χρηση, όπως ειναι και περιγραφεται, ειναι παρακολουθημα καθε διαμεριματος Εδω, ενα μερος αυτης της χρησης, θα φυγει απο τους "δυο" και θα παει στο διαμερισμα του ισογειου. Αλλά, θεωρώ, οτι, τετοιο δικαιωμα δεν εχουν οι δυο "χρηστες" Τεσπα, θα μιλησεις με τον συμβ/φο πανω σε αυτη τη βαση... Πιθανον να προκυπτει απο τα συμβόλαιά τους, δικαιωμα μονομερους τροποποιησης της συστασης.
    1 point
  9. Όχι. Τα 25 απαλλάσσονται λόγω κατηγορίας 2, ενώ τα υπόλοιπα 10 τμ λόγω κριτηρίου (<25 τμ).
    1 point
  10. Συνάδελφοι είναι αυτό που έλεγα από την αρχή. Δεν μπορεί ένα παιδάκι με το που τελειώνει την σχολή να έχει απεριόριστα επ. δικαιώματα και μάλιστα σε αντικείμενα που δεν γνωρίζει (βλέπε π.χ τοπογραφικά). Είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω. Η βαθμίδα θα είναι η ίδια για όλους από την αρχή. Έπειτα όπως έχω πει πολλές φορές, τα χρόνια εμπειρίας και Master ανεβαίνεις σε βαθμίδα.
    1 point
  11. θεωρώντας την θερμογόνο δύναμη του υγραερίου ~11.000kcal/kg ή ~12.5KWh/kg σημαίνει ότι χρειάζεσαι, ΠΟΛΥ χονδρικά, ~1kg/h ή ~1 φιάλη την ημέρα... Άρα η κατανάλωσή σου είναι "λογική", δεδομένων των επικρατούντων καιρικών συνθηκών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα το γράψω για μια ακόμη φορά (προφανώς μη αναφερόμενος σε εσένα που ήδη έχεις δρομολογίσει την εγκατάσταση δεξαμενής) ότι η χρήση φιαλών υγραερίου για θέρμανση είναι οικονομικά ασύμφορη.
    1 point
  12. Ούτε συμφωνούμε, ούτε διαφωνούμε, περιμένουμε το πλαίσιο για να αποφασίσουμε.
    1 point
  13. Καλημέρα συνάδελφοι (συγνώμη για την απουσία μου, έιχα φάει αποκλεισμό για μερικές μέρες, τον λόγο δεν τον γνωρίζω). Από αυτά που διάβασα, βλέπω ότι όλοι αποδέχεστε το 3+2, ή τουλάχιστον συμφωνείτε, ότι όλοι ξεκινάμε με κοινά επ. δικαιώματα, που στην πορεία μπορεί να αυξηθούν. Πολύ καλή συζήτηση, επιτέλους χωρίς κοκορομαχίες και με αποτέλεσμα.
    1 point
  14. Esss όλα τα παραπάνω που σε συμβούλεψαν είναι ολόσωστα !!! Όπως λέει και ο gio το καλύτερο είναι να είχες και τις 3 ειδικότητες στην επίβλεψη.... Η εμπειρία του καθενός, στην κατασκευή θα σου είναι πολύτιμη και εννοείται ότι αξίζει να την πληρώσεις... Εκτός από προσφορές για τιμή (που συμφωνώ να πάρεις τουλάχιστον 3 ... "νόμος της αγοράς") προσπάθησε να μάθεις και για τις δυνατότητες του καθενός... Είναι πάρα πολλά τα πεδία που εμπλέκονται σε μια κατασκευή και εφόσον ξεφεύγεις από τις φτηνές και τετριμμένες λύσεις, θα χρειαστείς αρκετή τεχνογνωσία έμπειρων μηχανικών. "Σημειωτέον οι φτηνές λύσεις στην κατασκευή είναι πάντα ακριβές έως πολύ ακριβές στην χρήση."
    1 point
  15. Είναι άλλο τα "χιλιοστά" κι άλλο το "νόμιμο από την άδεια".... Συνήθως δεν απένειμαν χιλιοστά σε αυτά τα "δωμάτια - πλυσταριά" στο δώμα.... Για να το λες όμως, έτσι θα 'ναι... Όχι, τόσο ο "κλεισμένος ημιυπαίθριος χώρος", όσο κι ο υπόλοιπος χώρος της ταράτσας είναι κοινόχρηστος (αφού δεν αναφέρεται διαφορετικά στη ΣΟΙ)! Για την υπαγωγή στο Ν.4495 απαιτείται η συναίνεση του 51% των συνιδιοκτητών του ακινήτου! Στη συνέχεια για την τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας απαιτείται η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών.
    1 point
  16. Φιλε .... ο πολιτικος μηχανικος μπορει να επιβλεψει και γενικα να σε βοηθησει στα περισσοτερα μεχρι να σου παραδωθει το σπιτι. Ο Αρχιτεκτονας μπορει να σε βοηθησει ως πιο ειδικος στη εσωτερικη διακοσμηση και εφαρμογη υλικων στο σπιτι σου. Για τα smart... ενα ειδικος σε τετοια θεματα ηλ. μηχ σιγουρα θα ηταν καλυτερα. Ομως θα πρπει να πληρωθουν για την δουλεια τους...αλλα πιστεψε με στο τελος θα εχεις πληρωσει λιγοτερα!!!! Συμβουλη μου ...χρησιμοποιησε τους ολους.
    1 point
  17. Αν ο μηχανικός της εμπιστοσύνης σου είναι πολιτικός μηχ. μπορεί κάλλιστα να επιβλέψει τα αρχιτεκτονικά. Τα ηλεκτρομηχανολογικά όμως, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις σύγχρονες εγκαταστάσεις (smart home κλπ), μάλλον θα του είναι εντελώς άγνωστα.
    1 point
  18. Πάρε τρεις προσφορές, κανόνες της αγοράς.
    1 point
  19. Μέσω taxinet στις 24-1-2015 είχα υποβάλει το εξής ερώτημα "παρακαλώ μια απάντηση επί του παρακάτω Είναι "όνειρο θερινής νυχτός" ή όχι το να μετατραπεί το βιβλίο εξόδων-εσόδων υποχρεωτικά από χειρόγραφο σε excel και μέσω ενός αρχείο xml να μεταφέρεται αυτόματα μηνιαία ή 3/μηνιαία (όπως μεταφέρουμε εμείς οι μηχανικοί τις αμοιβές ή τα αρχεία αυθαιρέτων στο σύστημα ΤΕΕ και ΥΠΕΚΑ) σε μια "βάση data" του taxisNET οπότε να μην χρειάζεται ούτε λογιστής για ΦΠΑ ούτε υποβολή καταστάσεων προμηθευτών κλπ και συγχρόνως να γίνεται αυτόματα και η διασταύρωση τιμολογίων!! Μετά τιμής Κανα" Η απάντηση από την ιστοσελίδα ήρθε την επομένη 26-1-2015 "Αξιότιμε Κύριε, Σας ενημερώνουμε ότι, οι προτάσεις σας θα προωθηθούν αρμοδίως. Πάντα στη διάθεσή σας Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών"
    1 point
  20. δεν λεει "μονον"...λεει τα εξης: δδ) Τα γήπεδα που δημιουργήθηκαν από τη 17.10.1978 ημέρα δημοσίευσής του από 6.10.1978 π.δ/τος (ΦΕΚ 538/Δ) μέχρι την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος π.δ/τος ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2 να διαβασεις ολο το Δ 270
    1 point
  21. Δεν πρόσεξες τι ακριβώς γράφω. Πρώτο-πρώτο γράφω ότι η περιγραφή θα γίνει, η μελέτη των Η/Μ συστημάτων δεν θα γίνει. Δηλαδή μπορείς να εκτιμήσεις το επίπεδο της ενεργειακής απόδοσης μετά την κατασκευή με το ΠΕΑ και δεν μπορείς πριν κατά τη διάρκεια της ΜΕΑ ; Δεν γνωρίζεις τα δεδομένα της θέσης του κτιρίου και τα τεχνικά συστήματα που θα λειτουργήσουν στο κτήριο ; Στην περίπτωση αυτή που συζητάμε, δεν ζητάει κάποιος με τη ΜΕΑ τις μελέτες ηλεκτρικών, θέρμανσης (όταν δεν απαιτείται) ή άλλες ειδικές μελέτες συστημάτων ... Ζητάει εκτίμηση της ενεργειακής απόδοσης και τεκμηρίωση ότι κατά την εκπόνηση των μελετών της αδείας έγινε ότι απαιτείται από τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τη βελτίωσή της. Οι μελέτες των Η/Μ είναι θέμα άλλων κανονισμών, οι ειδικές μελέτες σκοπιμότητας δεν εξαιρούνται ποτέ και η εξαίρεση των 50 τμ μας τελείωσε στις 31.12.2015. Το ότι παίρνουν ρεύμα χωρίς ΠΕΑ δεν μου κάνει κάποια εντύπωση ... το ξαναείπα αλλά, βάσει νόμου το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
    1 point
  22. Η κατάταξη του νόμου (της ΜΕΑ) χωρίς την περιγραφή συστημάτων σαφώς δεν γίνεται. Ο νόμος όμως δεν λέει πουθενά μη κατάταξη, λέει μη υποχρεωτική εφαρμογή των ελαχίστων. Ξαναδιάβασε τις παρ.1,3,6 και 7 του άρθρου 12 και το άρθρο 21 (με τη σειρά) και πες μου που ακριβώς λέει αυτά που ισχυρίζεσαι. Σημειώνω ότι ολόκληρο το 12 λέει που κάνουμε ΠΕΑ (και τις σχέσεις με τη ΜΕΑ) και το 21 πως βγάζουμε άδεια και δίνουμε ρεύμα. Και σε ξαναρωτάω, χωρίς ΜΕΑ, πως θα εφαρμοστεί η παρ.5 του 21 ; Πως θα πιστοποιηθεί η εντός προδιαγραφών κατασκευή ώστε να πάρει ρεύμα ;
    1 point
  23. Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, δόθηκε παράταση στη λειτουργία επιτροπών ελέγχου αυθαιρέτων, συμβουλίων αρχιτεκτονικής, πολεοδομικών θεμάτων & αμφισβητήσεων, η οποία μεταξύ άλλων αφορά και σε παραδοσιακούς οικισμούς. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα εξής: Άρθρο 1 Παράταση θητείας οργάνων και επιτροπών Παρατείνεται από τη λήξη τους έως τις 28-6-2019 η θητεία: α) των επιτροπών που είχαν συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4178/2013, οι οποίες επιλαμβάνονται για τις υπαγωγές του άρθρου 116 του ν. 4495/2017 μέχρι τη συγκρότηση και έναρξη λειτουργίας της επιτροπής της παρ. 3 του άρθρου αυτού, β) των υφιστάμενων οργάνων που λειτουργούν μέχρι τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων και επιτροπών των άρθρων 7, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 20, 22 και 24 του ν. 4495/2017, και ασκούν τις αρμοδιότητές τους, αυτές που τους είχαν αποδοθεί πριν τη δημοσίευση του ν. 4495/2017, καθώς και αυτές που ορίζονται σε αυτόν. Άρθρο 2 Έναρξη ισχύος Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    1 point
  24. Να πως μόνο οτι, προσωπικά, εφόσον το προβλεπόμενο βάσει αδείας βρίσκεται σε άλλη αλλά σύννομη θέση θα χρέωνα σε αυτό μία Κ3 και στην επέκταση πέραν αυτού ΥΔ,ΥΚ. Και αυτό "πατώντας" στη διατύπωση του ιδ) της Κ3 που μιλά για προβλεπόμενο κτίριο. Θεωρώ δλδ οτι η αναφορά σε πολεδομικές διατάξεις αφορά την νέα θέση του προβλεπόμενου βάσει ο.α κτιρίου και όχι γενικά το ακίνητο όπως διατυπώνεται. Άλλωστε το θεωρώ τουλάχιστον άδικο να αποκλείεται η χρήση της εν λόγω παραγράφου αν πχ υπάρχει μια οποιαδήποτε περαιτέρω αυθαιρεσία στο ακίνητο επί του κτιρίου ή ανεξάρτητη.
    1 point
  25. 1 point
  26. 1) Μόνο οι αμοιβές του μηχανικού είναι : 1200μελέτη+1200επίβλεψη +500τοπογραφικό αν είναι εως 400μ2 το οικόπεδο. Μετά βάλε ΦΠΑ21% + φόρους+ΙΚΑ+ κρατήσεις κ.α. Δλδ υπολόγιζε κανά 5.000~5.500€ χωρίς την εργασία και τα υλικά. Απλά και ωραία. 2) γράψε στο προφίλ σου τι είσαι. Μηχανικός ? Ιδιώτης ? Δεν θα μυρίζουμε τα νύχια μας για το τι είναι ο καθένας. Και αυτά τα νούμερα που παρέθεσα είναι τα ελάχιστα κατά το νόμο. Δλδ είναι το λιγότερο που μπορεί να πληρώσεις. Περισσότερα ναι, λιγότερα όχι. Και από Δεκέμβρη που ανοίγουν οι αμοιβές θα χρεώνουμε διπλά.
    1 point
  27. η εμπλοκή του Αρχιτέκτονα είναι ότι κάνει τα σχέδια λίγο καλύτερα από τους άλλους, μπορεί να δει χώρους εκεί που δεν βλέπεις, λύσεις εκεί που δεν ξέρεις. Ενοείται ότι κάνει καλύτερα το σπίτι από Πολιτικό Μηχανικό, Αρχιτεκτονική διαμόρφωση κατοικίας αυτός έχει σπουδάσει να κάνει. Εργονομικά, λειτουργικά είναι οι τομείς του ενδιαφέροντος του. Ορισμένοι κάνουν και την επίβλεψη, μάλιστα οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί του ΕΜΠ - ξέρω εγώ - είναι και Μηχανικοί. Και δομική μηχανική έχουν διδαχτεί και τεχνολογία υλικών και εμπειρικά όταν ξέρουν πολλά ξέρουν πολλά. Θα πρότεινα το άτομο να έχει εμπειρία και αφού σκοπεύεις να κάνεις μια καλή δουλειά μην παρακάμψεις τον Αρχιτέκτονα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ο πρώτος που εμπλέκεται με το σχεδιασμό, ο πρώτος που συμβουλεύει σωστά με σχέδια, εως σχέδια λεπτομερειών όσον αφορά μια ανακαίνιση. Ισως γραφείο τεχνικού ο οποίος επίβλεψη εργασίας θα κάνει να έχεις. Απο Αρχιτέκτονα αρχίζεις όμως πάντα. Και ο Θεός ο μεγάλος Αρχιτέκτονας ονομάζεται. Η αρχή και το τέλος (το "Α" και το "Ω" λεγεται "Εγω υμην" ) Χωρίς σχέδια (και σχέδια ειδικού) μην πας πουθενά. Ακόμα υπάρχει η μελέτη εφαρμογής, που λεπτομέρειες σχεδιάζονται σε κλίμακα ως 1:1 ώστε να υπάρχει το καλό αισθητικο αποτελεσμα.
    0 points
  28. ... Γράφουμε ΜΟΝΟ με ελληνικά Δεν είμαστε προσβλητικοί 1 παρατήρηση στην επόμενη αναλαμβάνουν οι υπερσυντονιστές Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής akius
    -1 points
  29. Θετικό ως προς τι ; Είναι η αρχή των ιδιωτικών παν/μιων και η υποβάθμιση των σπουδών . Δεν έχουμε ανάγκη από νέα πανεπιστήμια αλλά από νέες θέσεις εργασίας .
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.