Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      10

    • Περιεχόμενα

      6.568


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      7

    • Περιεχόμενα

      17.597


  3. stayros

    stayros

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      3.634


  4. bob mastoras

    bob mastoras

    Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      121


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 23/01/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Ο συνάδελφος, πιο πάνω, απάντησε πολύ σωστά. Τα ερωτήματα που θέτεις εδώ θα μπορούσες κάλλιστα να τα συζητήσεις με το μηχανικό σου, και να διαμορφώσεις σταδιακά μιαν αντίληψη για το συγκεκριμένο θέμα. Τις συζητήσεις αυτές (και όχι μόνο), τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου, τις έχουμε κάνει κατ' επανάληψιν και εις μακρόν με τους ενδιαφερόμενους (ειλικρινά) πελάτες. Βέβαια υπάρχουν και πελάτες που πάνε να το παίξουν έξυπνοι παίρνοντας γνώμες από δω κι από κει, νομίζοντας ότι θα βγάλουν σκάρτο το μηχανικό. Αυτοί, λοιπόν, είναι που την πατάνε συνήθως. Συνεπώς, προσπάθησε κατ΄αρχάς να ηρεμήσεις, και κατόπιν να ξεκινήσεις όποια σχετική συζήτηση θέλεις με το μηχανικό σου. Αφού, όπως λες, τον "χρυσοπληρώνεις", είμαι βέβαιος ότι θα σε διαφωτίσει πλήρως. Αν θέλεις κάτι περισσότερο, μπορείς να ασχοληθείς με τη σχετική βιβλιογραφία. Και μην τα βάζεις με τα "πολλά διπλώματα". Δεν φταίνε αυτά. Μάλλον κάτι άλλο σου φταίει
    4 points
  2. Ναι τα ΕΔ δίνονται για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον όπως πχ η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Αυτό κατά παρέκκλιση της αρχής της επαγγελματικής ελευθερίας. Αν λοιπόν στον ίδιο τομέα ο περιορισμός της επαγγελματικής ελευθερίας ταυτόχρονα τραυματίζεται από την ανεπάρκεια του συστήματος απονομής ΕΔ να ακολουθήσει βέλτιστες πρακτικές και άρα από την ροπή του προς υπερβολικά χαλαρή απονομή ΕΔ, και από την άλλη από την άρνηση απονομής ή την υπερβολικά περιοριστική απονομή ανακύπτουν ερωτήματα. Στα ΕΔ ο νομοθέτης είναι φτηνός στο πίτουρο και ακριβώς στο αλεύρι. Δεν είναι πειστικό, σε εμένα, ότι διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.
    3 points
  3. Αυτο ηταν φοβερό αστείο. Σαν τα ΠΕΑ με 30 ευρώ ενα πραγμα?
    3 points
  4. Ναι η Lamda περιμένει στην έξοδο του πολυτεχνείου για να πάρει τον φρέσκο μηχανικό να της κάνει τα στατικά. Έχετε παρανοήσει εντελώς μου φαίνεται. Όταν λέω ότι δεν έχεις ιδέα από μεγάλα έργα, παραπονιέσαι μετά.
    3 points
  5. Χρειάζεται επάρκεια συντελεστή δόμησης, επάρκεια ύψους οικοδομής, έλεγχος ιδεατού στερεού και ενδεχομένως στατική επάρκεια υφιστάμενου και προσθήκης. Αυτά τα πολύ γενικά ως προς το προέλεγχο των τεχνικών στοιχείων. Ακολουθούν έλεγχοι για το ιδιοκτησιακό του δώματος και η εξασφάλιση συναίνεσης εφόσον απαιτείται. Εάν όλα καλά εκδίδεται η απαραίτητη οικοδομική άδεια. Απαραίτητο θεωρώ να απευθυνθείς σε έμπειρο συνάδερφο ή τεχνικό γραφείο που θα εξετάσει τα παραπάνω και πολλά περισσότερα με την δέουσα υπευθυνότητα και προσοχή.
    2 points
  6. Δηλαδή το αν θα πάρω ή όχι ΕΔ πρέπει να είναι παράγοντας για το αν θα διαμαρτύρομαι για παράλογα και επικίνδυνα ΕΔ; Να ξέρεις πως δεν είναι όλοι ξεπουλημένοι και μερικοί έχουν το θάρρος και το θράσος να λένε το σωστό χύμα και σταράτα.
    2 points
  7. τουλάχιστον άστοχο το παράδειγμα αλλά δες κι αυτό ποιό γιατρό ή δικηγόρο θα προτιμήσεις για ένα σοβαρό θέμα? Νέο κι άπειρο, ή έμπειρο? Και οι δυο έχουν λάβει την ίδια εκπαίδευση...
    2 points
  8. Πρωτότυπες μελέτες Μηχανικών? Τι να πρωτοπεί κανείς..
    2 points
  9. 2 points
  10. Δυστυχώς αν δεν μπορείτε να τα υπολογίζεται είναι δύσκολο να έχετε ουσιαστική άποψη, αλλά μπορείτε να έχετε πάντα άποψη θεωρητική εκ του μακρόθεν. Επίσης μπορείτε να ακούσετε και τις απόψεις των υπολοίπων. Δεν χρειάζεται να διαγραφεί τίποτα, απόψεις ανταλλάζουμε. Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε από την οικοδομική άδειάς σας πρώτα. Περιλαμβάνει μελέτες που απαντάνε ήδη στα ερωτήματά σας. Στη συνέχεια μιλήστε με τον μηχανικό που εκπόνησε την ενεργειακή μελέτη να δείτε αν έχετε κοινό γνώμονα σχεδιασμού !!! Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι αναζήτηση παρόμοιων θεμάτων στο παρόν φόρουμ, όπου έχουν συζητηθεί παρόμοια θέματα πολλές φορές. Σχετικά με τα στοιχεία που δίνετε αφενός είναι ελλιπή (χρειάζονται και στοιχεία από την μελέτη της άδειας) και αφετέρου η απάντηση δεν είναι τύπου 1,2,3 αλλά απαιτεί μελέτη συνολικά του κτιρίου και όχι για ένα μεμονωμένο τοίχο.... Παρ' όλα αυτά επιφανειακά τελείως θα έλεγα ότι στατιστικά κερδίζει έδαφος η 2η επιλογή (αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη για την δική σας κατοικία) *** Σε όλες τις επιλογές που δίνετε, η μόνωση φαίνεται ανεπαρκής !!!
    2 points
  11. δεν επαρκει να βάλεις ρόδες σε ένα "κατασκεύασμα" για να θεωρηθεί κινούμενο όχημα και να γλυτώσεις την πολεοδομία. Βάλε ρόδες όπου θές... μετά όμως πας στο υπουργείο μεταφορών να πάρεις και αριθμό κυκλοφορίας. Αν τα καταφέρεις τότε ακόμα και τον πύργο του Αιφελ θα μπορείς να βάλεις... αρκεί οπως ειπαμε + αριθμό κυκλοφορίας, υπουργείο μεταφορών, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ κλπ. Επίσης τουαλέτες και νερά που θα πάνε? σε μπουκαλάκια θα τα παίρνουν μαζί τους? ή θα κάνουν πιπί στα δεντράκια?? Αρά δεν υπάρχει αυτή η μαϊμουδιά.... Αν το κάνεις θα το πληρώσεις χρυσάφι. Υπαρχουν δεκάδες εως και εκατοντάδες μηχανικοί εδώ και πάρα πολλοί γνωρίζουν τις διαδικασίες για όλα αυτα. Δεν είναι κάτι το τόσο ιδιαίτερο ειδικά σε ότι αφορά τουριστικές μονάδες. Δεν ειναι επιτρεπτό όμως ούτε να σου υποδείξουμε όυτε να κάνουμε καμάκια πελάτες. Ψάξε μόνος σου, στην περιοχή σου, σε καταλόγους ή όπου θες... Μη περιμένεις όμως εμείς να σου πούμε πάρε τον τάδε κλπ κλπ. ούτε ότι αυτό ή εκείνη η υπηρεσία στοιχίζει τόσο. Πας σε Τεχνικό Γραφείο, Αναθέτεις, Πληρώνεις, σου λένε και σε κατευθύνουν. Τέλος.
    2 points
  12. πρέπει να προσέξεις τα βασικά του ΝΟΚ που ως Μηχανικός που έχεις δηλώσει στο προφίλ σου τα γνωρίζεις. Σε περίπτωση που απο λάθος δήλωσες Μηχανικός διόρθωσε το σε παρακαλώ.
    2 points
  13. Θα κάνει ξεχωριστή υπαγωγή το κτ2 θα πληρώσει παράβολο και θα επιλέξει το προς άδεια . Μετά θα βγει έγκριση εκτέλεσης εργασιών για κατεδάφιση ως πλήρως αυθαίρετο. Έτσι γλιτώνεις και τον ελεγκτή δόμησης και η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Βέβαια μπορείς να βγάλεις και κανονική άδεια κατεδάφισης (με νομιμοποιητικά στοιχεία τη δήλωση 4495) αλλά δεν νομίζω οτι συμφέρει πλέον.
    2 points
  14. Nαι απαιτείται οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας για την περίφραξη, υπό την επιφύλαξη των ειδικών προυποθέσεων που δύναται να συντρέχουν (απόσταση από θάλασσα κτλ) edit Παύλο μαζί γράφαμε
    1 point
  15. Απαιτείται Έγκριση δόμησης εργασιών μικρής κλίμακας η οποία θα εκδοθεί μέσω μηχανικού. Η περίφραξη απαγορεύεται αν το ακίνητο βρίσκεται εντός 500 μ από τη θάλασσα.
    1 point
  16. Ειχες καταλαβει "λαθος" Επίσης, ελεγες για 300 που ηταν 303 και ηταν 310... τωρα λες οτι εκανες τακτοποιηση ήδη, με συναινεση ...απο ποιούς και σε ποιό και με βαση ποιές διαταξεις? τεσπα, η συγκριση για την διαμερισματωση γινεται μεταξυ κατοψης αδειας και συστασης. Για τυχον διαφορες που εγιναν απο μετατοπισεις τοιχων και επεκτασεις σε διπλανα, αυτα ειναι "ιδιωτικη διαφορα"...την αποτυπωνουμε και δεν ανακατευομαστε. Χρειαζεσαι τιτλο για τα καταληφθεντα και αυτο γινεται με τροποποιηση της συστασης Και, δεν εχει καμμία σχεση με το 98. Καμμία.
    1 point
  17. Αν λοιπόν η άδεια έχει λήξει τότε μπορεί ο ιδιοκτήτης να αιτηθεί άδεια αποπεράτωσης.
    1 point
  18. Αν δεν έχεις άλλη αυθαιρεσία θα βάλεις στον αναλυτικό ξεμπάζωμα.
    1 point
  19. Καλησπέρα @ba2323! Το δάνειο θα προσαρμοστεί βάση των τελικών τιμολογίων. Όπως και να έχει όμως καλό είναι ο ωφελούμενος μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς το Πρόγραμμα να το τσεκάρει στην τράπεζα.
    1 point
  20. Δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης Τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ κλπ προδιαγραφές Τιτλο ιδιοκτησίας.+ πιστοποιητικό Απόδειξη Αμοιβής + ΦΕΜ Βεβαίωση υψομέτρου Νομιμότητα τυχόν υφιστάμενων... Υ.Δ. Απαιτούμενων εγκρίσεων Δες την εγκύκλιο του 2018....
    1 point
  21. Καλησπέρα @Georgia S Φυσικά και μπορεί Δεν υπάρχει περιορισμός.
    1 point
  22. Υποθέτω ότι το γήπεδο είναι αδόμητο, οπότε μπορείς να αναφέρεις γενικά τα διατάγματα, ΦΕΚ 270/Δ/85, Ν 3212/03 και Ν. 3937/11. Κατά πλεονασμό και χωρίς να είναι απαραίτητο μπορείς να αναφέρεις για τη συνήθη χρήση κατοικία ότι έχει εφαρμογή το άρθρο 6 του ΦΕΚ 270/Δ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κτίριο στο γήπεδο, η αντικειμενική υπολογίζεται από το μέρος Α και ενδεχομένως Γ του εντύπου ΑΑΓΗΣ. Τους όρους δόμησης για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να τους βρουν αυτοί που θα πάνε για έκδοση άδειας ξενοδοχείου. Δεν είναι δική σου δουλειά.
    1 point
  23. Το κράτος είναι ο νομοθέτης, και ο ελεγκτής της τήρησης της νομοθεσίας Όλα τα άλλα, είναι δουλειά του ιδιωτικού τομέα Εκτός, κι αν είμαστε σε καθεστώς αυστηρά ελεγχόμενης οικονομίας....
    1 point
  24. Φαίνεται η ασφάλεια δεν είναι αρμοδιότητα του κράτους αλλά της ιδιωτικής εταιρείας που σε μεγαλύτερο βαθμό υλοποιεί βέλτιστες πρακτικές που δεν θα την εκθέτουν. Ολοι λοιπόν αναγνωρίζουν την αναχρονιστικότητα του συστήματος ΕΔ. Και ενώ ο νομοθέτης από την μία έχει υπερ΄-διασταλτικό σύστημα απονομής ΕΔ από την άλλη τι κάνει;
    1 point
  25. Δεν ξέρω, εσύ πώς το κόβεις, λες η Lamda να πάει στον πιτσιρικά, που θα της κάνει τα στατικά του project για ένα χιλιάρικο, επειδή θα είναι πιο φτηνός; Λογικευτείτε λίγο.
    1 point
  26. Ο πλήρης τίτλος για "Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφησης".
    1 point
  27. Πλάκα στην πλάκα, η σχολή Ναυπηγών ΕΜΠ δεν απέχει πολύ από αυτό! Με ένα πτυχίο γίνεσαι ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος, ναυπηγός και χτίζεις και θαλάσσιες κατασκευές!
    1 point
  28. Brasco Στο άρθρο 11 του ΓΟΚ υπήρχε ο κάτωθι περιορισμός για να μην προσμετρήσει ο Η.Χ στο Σ.Δ. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής, οι ημιυπαίθριοι χώροι πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 2,50 μ. και βάθος μικρότερο ή ίσο με το πλάτος τους Εφόσον από την μελέτη προκύπτει ότι έχει γίνει λάθος εκ παραδρομής και ο η.χ δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει στη δόμηση και αναγράφεται ως να έχει μετρήσει, θεωρώ ότι θα πρέπει να αναγράψεις στην Τ.Ε ότι έχει γίνει λάθος και θα το χρεώσεις ως ΥΔ για να λυθεί το ζήτημα. Έτσι θα εισάγεις στο σύστημα νέο δ. κάλυψης με σωστούς υπολογισμούς.
    1 point
  29. Ουρανοξύστες με την έννοια των ΗΠΑ όχι αλλά ξέρω 20όροφα κτίρια ότι φτιάχνονται στην Ελλάδα. Αυτά με το καλημέρα μπορούσες να τα υπογράφεις και ας έπαιρνες στο λαιμό σου καμιά 1000ρια άτομα. Επιπλέον αυτό περί "μηχανικής" είναι σκέψη άλλου αιώνα. Ας διδασκόμασταν τότε "γενική μηχανική" και ο καθένας να έκανε ότι ήθελε, ναυπηγός, μηχανολόγος, δομικός κτλ
    1 point
  30. Καλά αυτά είναι στο μυαλό σας τελείως.(Με συγχωρείτε αν έχετε κάποια ηλικία αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα. ) Πάλι τελείως απλά τα πράγματα μπορούν να τα κάνουν : όσοι είναι Ε.Υ τότε ΠΜ με αυτή τη κατεύθυνση. Και ούτω καθεξής. Καλα αυτά τα μάλλον και ίσως και μα και μου και αλχημείες θέλω πολύ να τα αφήσω ασχολίαστα. Αλλά δεν μπορώ : κοιτάξτε τις δικές σας αλχημείες σας παρακαλώ εκεί στα ΤΕΕ που μου βγαίνετε έξαλλοι από τα Πολυτεχνεία 23 χρονών και μπορείτε στα μπαμ να υπογράψετε ουρανοξύστες. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Προσπαθώ να είμαι τόσο ήρεμος αλλά σοβαρά τι είναι αυτά που διαβάζω. Μην κάνετε άσκοπες παραθέσεις. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. AlexisPap
    1 point
  31. Στο πτυχίο μου δεν γράφει πουθενά τεχνολόγος. Γράφει Μηχανικος Δομικών Έργων . Όχι τεχνολόγος μηχανικών δομικών έργων.
    1 point
  32. Μετά το σχέδιο Αθηνά ο επίσημος τίτλος είναι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
    1 point
  33. Όταν κάνουμε μία διορθωτική, έστω για διόρθωση ονόματος, ελέγχουμε πάντα όλες τις στήλες του πίνακα και αν χρειαστούν να γίνουν διορθώσεις τις κάνουμε και τις αναφέρουμε με την σειρά όλες αυτές τις διορθώσεις στην τεχνική μας έκθεση που ούτως ή άλλως θα υποβάλουμε. Αναφέρεσαι, παραπάνω, για εισφορές σε χρήμα και όχι στις εισφορές σε γη. (??) Αν έχει και άλλη έκταση- ιδιοκτησία στην ίδια περιοχή έχεις την υποχρέωση να δεις και τον αντίστοιχο πίνακα που τακτοποιεί αυτή την άλλη ιδιοκτησία του πελάτη σου. Οι εισφορές θα βγουν στο σύνολο των εμβαδών. Πρέπει δηλ. να φαίνεται, στην στήλη "αρχική ιδιοκτησία", κάτω από το επιμέρους εμβαδόν και το συνολικό εμβαδόν των ιδιοκτησιών μέσα σε παρένθεση και επί αυτού του εμβαδού θα γίνουν όλοι οι υπολογισμοί των εισφορών σε γη και χρήμα και θα επιμεριστούν μετά ανάλογα. Πρέπει λοιπόν, σε διορθωτικές που νομίζουμε πως θα πάμε να αλλάξουμε ένα όνομα και ο ιδιοκτήτης αυτός έχει και άλλη ιδιοκτησία να ήμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί !!!
    1 point
  34. Δεν είναι μόνο η τοιχοποιία που πρέπει να μονωθεί, αλλά και ο φέρων οργανισμός (οπλισμένο σκυρόδεμα). Και θα πρέπει να έχεις "περασιές" στους εξωτερικούς τοίχους, Οπότε.... Αυτά όμως θα έπρεπε να τα έχεις ψάξει κατά τη διάρκεια της μελέτης, ώστε να μη χρειαστεί ενδεχόμενη τροποποίηση. Και το πιο σημαντικό: Κάπου ανέφερες 6ρι τούβλο (προφανώς το εσωτερικό στη διπλή τοιχοποιία). Ξέχασέ το, γιατί σε περίπτωση σεισμού θα ψάχνεις να βρεις τον τοίχο.
    1 point
  35. Η αίτηση για την εν λόγω βεβαίωση γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο (χαρτί και στυλό επί του τοπογραφικού)
    1 point
  36. Αν δεις ήμουν αρκετά ενεργός στο θέμα στις αρχές όταν ηταν σε εμβρυϊκό στάδιο η διαδικασία. Πλέον γνωρίζουν κ οι υπόλοιποι κ χαλάρωσα
    1 point
  37. εχω την εντυπωση καθοτι η κατασκευη lift δεν ειναι απαραιτητη, τουλαχιστον αυτο ισχυε με ΓΟΚ 85 ως τροποποιηθει το 2000, δεν ειναι απαραιτητο να αφεθει η αποσταση 1,50. απο πορτα lift ως απεναντι τοιχο. Πλέον δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχει αλλάξει κάτι. Εχω την εντύπωση ότι ο θάλαμος για την κατοικία που αναφέρεις δεν είναι υποχρεωτικός οπότε θα έλεγα ότι δεν υπάρχει απαίτηση για να αφεθεί το 1,5μ απόσταση. Πιο ειδικά όμως δεν ξέρω τι λέει η σημερινή νομοθεσία οπότε καλύτερα ακόμα να περιμένεις να ακούσεις άλλον ένα την γνώμη του.
    1 point
  38. Μπορεί να μην πήραμε τότε το πρωτάθλημα, αλλά σας είχαμε λαχταρήσει...
    1 point
  39. Τότε ρίχνεις 3 στον Αστέρα και πας ολοταχώς για πρωτάθλημα και παίρνεις ψήφο εμπιστοσύνης, και περνάς τη συμφωνία....
    1 point
  40. Τελικά η ερώτηση ανάγεται στο εάν θα εξεταστεί το κτήριο συνολικά για την νομιμότητα του. Και από ότι φαίνεται με το Α107 αυτό μάλλον ξεπερνιέται και ασχολείται μόνο με την δικιά της ΟΙ. Μου διεύφευγε αυτό με το Α107. Τώρα βέβαια για τον Η/Χ που είναι σε Κ/Χ δεν ξέρω μήπως εκεί υπάρχει κάποιο θέμα , γιατί σαν κοινόχρηστο που είναι κάποιο κομμάτι του λογικά ανήκει και στην ΟΙ η οποία θα αλλάξει χρήση. Δηλαδή να το κάνω πιό "χοντρό" το παράδειγμα: Αν στην θέση του Η/Χ υπήρχε μία μικρή κατοικία 30,00τμ , η ΥΔΟΜ δεν θα το θεωρούσε πρόβλημα και θα προχωρούσε κανονικά σε έκδοση ΟΑ για τη ΟΙ που θα ζητούσε την αλλαγή χρήσης;
    1 point
  41. Από τη μεριά μου έχω να σου πω τα εξής: 1. Από τη στιγμή που αλλάζεις χρήση σε Ο.Ι. για ποιο λόγο να τακτοποιήσεις αυθαίρετα στους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου? Κάνε χρήση του άρθρου 107 παρ 2 Ν.4495 και ασχολήσου με τα του οίκου σου. 2. Για ποιο λόγο εκδίδεις άδεια αλλαγής χρήσης με άδεια δόμησης? Υπάρχει το παράθυρο να κάνεις αλλαγή χρήσης με απλή ενημέρωση φακέλου αν δεν τροποποιείται Δίαγραμμα Δόμησης, Η/Μ από άλλους ορόφους, και η στατική Μελέτη. 3. Θα μπορούσες στην έννοια της αλλαγής χρήσης να συμπεριλάβεις τα ανοίγματα και να τα νομιμοποιήσεις με την έκδοση της άδειας. Δηλαδή αν όντως πρέπει να βγάλεις άδεια δόμησης θα μπουν στην έννοια της άδειας. Αν τελικά γίνεται με ενημέρωση μπορείς να τα συμπεριλάβεις στην ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας αφού σαν εργασία συμπεριλαμβάνεται πλέον στην άδεια μικρής κλίμακας. edit Απ' οτι κατάλαβα και τα ανοίγματα σε άλλη οριζόντια είναι. Άρα γιατί να τα τακτοποιήσεις/νομιμοποιήσεις και αυτά? Άρθρο 107 παρ 2 Ν.4495
    1 point
  42. Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν προμετρήσεις στο Archicad, έχω περάσει τις βασεις του ATOE, ETOE, Περιγραφικου, και 4495 στο Archicad. Παράλληλα έφτιαξα και μια εφαρμογή σε ιστοσελίδα που παράγει property objects και κάνει και συνδυασμένα property objects με σκοπό τον υπολογισμό των composite και τα complex profiles.
    1 point
  43. Όπως έχω ξαναπεί θεωρώ δικαίωμα σου να θεωρείς ακόμα και ότι η γη είναι τετράγωνη. Απλά δείχνω ότι σε όλες τις άλλες επιστήμες υπάρχει θεσμοθετημένη η άσκηση πριν το επάγγελμα και η διαβάθμιση, σε αντίθεση με το επάγγελμα του μηχανικού που είναι μπάτε σκύλοι αλέστε...
    0 points
  44. Με ρώτησες που τον βρήκα ως όρο και σου είπα ότι έτσι ονομάζονται επίσημα από το σύλλογο τους. Τα παράπονα στο σύλλογο λοιπόν όχι σε μένα. Επίσης καλά τα λες για τους γιατρούς (ξεχνάς τα χειρουργεία όπως και την ιατρική ιεραρχία στα νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια), για τους δικηγόρους που κάνουν 5 χρόνια άσκηση δεν λες κάτι όμως...
    0 points
  45. Προς το παρόν άδεια για τους ουρανοξύστες του ελληνικού δεν έχει δοθεί για να λέει κανείς ότι μπόρεσε να τους υπογράψει συγκοινωνιολόγος μόλις πήρε πτυχίο. Για να μην το επιτρέπει προς το παρόν ο νόμος ελήφθη κι αυτό υπόψη, δεδομένης και της σεισμικής επικινδυνότητας της χώρας. Άσε που και η λέξη συγκοινωνιολόγος είναι κι αυτή αυθαίρετη για να χρησιμοποιείται. Τι θα πει συγκοινωνιολόγος; αναφέρεται πουθενά επισήμως; πού τη βρήκατε;
    0 points
  46. 2 φορές Γυμνάσιο δεν κάνει Λύκειο αλλά μία φορά Πολυτεχνείο φαίνεται δεν κάνει ούτε Δημοτικό για μερικούς. Το "μπορούσες" αναφέρεται στον παρελθόντα χρόνο που ορίζεται ως "με το καλημέρα", δηλαδή με το που πήρες πτυχίο. Τώρα αν εσύ μέχρι σήμερα νιώθεις ότι είναι σαν να πήρες μόλις πτυχίο, τότε πάω πάσο...
    0 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.