Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. stayros

    stayros

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.634


  2. Alexios

    Alexios

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      345


  3. Mitsos Ribopaido

    Mitsos Ribopaido

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      287


  4. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.696


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 26/01/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. μας; Ποιοι είστε δηλαδή; Πολλαπλή προσωπικότητα ή εκπροσωπείς κάποιους;
    3 points
  2. Τα παιδία παίζει και συνεχίζουν. Για μένα αυτή η εμμονή περί τριορόφου και λοιπών ανοησιών ένα πράγμα σημαίνει, τρομερή ανασφάλεια και άγνοια που μεταφράζεται σε κόμπλεξ ανωτερότητας.
    2 points
  3. Δε σε ρώτησα για το κονσεπτ. Εσύ πριν είπες ότι χρειάζεται επιπλέον γνώση το 3οροφο σε σχέση με το 2οροφο. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ αυτή η γνώση;
    2 points
  4. Ούτε εγώ τι εννοείς εσύ (χωρίς πλάκα)
    1 point
  5. Αυτή η ένωση ποιά είναι΄? Πότε δημιουργήθηκε? Αφορά το σύνολο των τμημάτων των ΤΕΙ-ΑΘ-ΠΕΙΡ , αφορά αποφοίτους ΣΤΕΦ? Τι αφορά? Πραγματικά το να ζητήσω ισοτίμηση με κάτι τελείως διαφορετικό μου φαίνεται παράλογο αν κρίνω τι διδάχθηκα και τι θα διδαχθούν οι νέοι φοιτητές και μιλώ για τα τμήματα των ΣΤΕΦ. Δεν εκφέρω γνώμη για τμήματα εκτός ΣΤΕΦ αλλά νομίζω ότι όλα είχαν επ. δικαιώματα και γραφόντουσαν σε αντίστοιχα επιμελητήρια. Μου φαίνεται πολύ οξύμωρο το να ζητάμε από ΤΕ να γίνουμε ΠΕ έτσι απλά αυτόματα... Τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε να βγούνε τα επ. δικαιώματα για εξάσκηση ελ. επαγγέλματος τίμια και δίκαια, τώρα τα παραμέρίσαμε και αγωνιζόμαστε να γίνουμε ΠΕ εν μία νυκτί. Έχουμε και εμείς πλάκα ώρες ώρες...
    1 point
  6. άλλο αυτό, είχαν παραμείνει bug του συστήματος (π.χ. εμφανιζε θερμογεφυρες σε κατοικίες κλπ). μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα εξής: -για το 1ο πεα δημιουργησα xml έχοντας επιλέξει παλαιότητα κτιρίου "παλαιό" -η έκδοση 1.31.1.9 διάβαζε για κάποιον παράξενο λόγο "Νεό με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ" -τρέχοντας το, το Κ.Α. που υπολόγιζε ήταν για "Νεό με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ" -αναρτώντας το xml κρατούσε πάλι το πεδίο "παλαιό" ως παλαιό, αλλά στη ουσία το Κ.Α. ηταν για "Νεό με αναθεωρημένο ΚΕΝΑΚ" -τώρα που έρχεται το 2ο πεα κατεβάζοντας την υπάρχουσα επιθεώρηση, προφανώς επειδή έχουν διορθωθεί τα bug, το καταβάζει σαν παλιό ΑΛΛΑ στην κατανάλωση μου βγάζει διαφορετικό Κ.Α. από το αναρτημένο! Στην ουσία βγάζει την σωστή κατανάλωση τώρα καθώς το Κ.Α. για παλαιό είναι μεγαλύτερη από το Κ.Α. του ΝΕΟΥ. έχω μιλήσει με διάφορους συναδέλφους και οι μισοί έχουν αυτό το πρόβλημα ενώ οι άλλοι μισοί όχι!
    1 point
  7. .... Α ! καλά! Εσύ το πήγες πολύ ψηλά ! το πήγες ... στη "καθαρεύουσα"!! (Ναι. έπαψε να είναι πλέον πιλοτικό. Γέρασε και αυτό).
    1 point
  8. Ποιο πολύ χολή δεν μπορείς να βγάλεις, αλλά το χειρότερο, καρφώνεσαι μόνος σου.
    1 point
  9. Το οτι μερικά ιδρύματα (ΑΕΙ) δεν έχουν θεσμοθετημένα δικαιώματα λόγω των γνωστών αιτιων , δεν σημαίνει οτι μαθαίνουν απλα κόπιες σχεδίων και εφαρμογή... Αλιμονο δηλαδή...
    1 point
  10. Δηλαδή επιμένεις ότι κάποιος μπορεί να φτιάξει τέλεια ένα 2όροφο αλλά το 3όροφο που θσ φτιάξει μπορεί να πέσει; Δεν ξέρω κανένα ΑΕΙ που αντί να διδάσκει σωστά έναν μηχανικό του δίνει έτοιμες λύσεις και όχι γνώσεις. Μπορείς να μας πεις κάποια;
    1 point
  11. Συνάδελφε VirusX ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Συνάδελφε Μίλτο αν αυξήσει μόνο τη διατομή του ουδετέρου, εκτός της παράβασης του κανονισμού, πάλι δεν θα έχει την πτώση τάσης που προσπαθεί να μειώσει?
    1 point
  12. Καλημερα @Georgia S Θα μου δωσεις λιγο χρονο να βρω που το ειχα δει και θα επανελθω. Ομως, νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα (θυμαμαι οτι για το συγκεκριμενο θεμα ψαχνεσαι καιρο). Ειναι πολλοι ωφελουμενοι σε παρομοιες καταστασεις. Παντως σε παρατηρησεις στον τελικο ελεγχο, ζητανε τα εγγραφα/ εντυπα οπου κρινουν οτι υπαρχουν ελλειψεις χωρις να επισημαινουν την ημερομηνια εκδοσης. Μου εχει τυχει με περιπτωση πιστοποιητικου ΚΑΕΚ το οποιο λογω απεργιας των υπαλληλων δεν μπορεσε να εκδοθει πριν την πρωτη αιτηση οποτε και ο ωφελουμενος να το καταθεσει εγκαιρα. Ηταν ειδικη περιπτωση, το ρισκαρε, του το ζητησαν στον ελεγχο που εγινε και τελικα τον ενεκριναν. Θα προσπαθησω να σου παραθεσω αμεσα το σημειο που το λεει.
    1 point
  13. Για ποιό λόγο; Αφού με την ίδια προοπτική σπουδάζουν.
    1 point
  14. Στην έδωσα την απάντηση. Το κόνσεπτ "μέχρι διόροφο" βασίστηκε σε παραδοχές του τύπου ότι ο σεισμικός κίνδυνος στα μικρά κτίρια είναι αμελητέος και αφού δε θα χρειαστεί να μπει στη μελέτη αντισεισμικός έλεγχος μπορεί να υπογράψει και κάποιος μη πολιτικός μηχανικός. Ήταν η εποχή που περιγράφει ο ΒΑΣ, που ήταν λίγοι οι μηχανικοί, μεγάλη η ζήτηση στέγης και χαλαρότεροι οι κανονισμοί. Εσύ βέβαια τώρα έχεις έτοιμα για παράθεση τα βιβλία του ΤΕΙ για να μου πεις ότι ο αντισεισμικός έλεγχος διδάσκεται κι εκεί, άρα δώστε μας μελέτες να υπογράψουμε. Το τι ξέρει ο καθένας δε μπορώ να το αποκλείσω αλλά εφόσον δε σπουδάζει με αυτή την προοπτική δε μπορώ να έχω και εμπιστοσύνη. Όταν δοθεί νέα προοπτική (πχ στο ΠΔΑ) το ξανασυζητάμε. Το γεγονός πάντως ότι ούτε τα δικαιώματα της εποχής των παλιών υπομηχανικών πέρασαν ακόμα στα διάδοχα υποτίθεται ΤΕΙ το αποδίδω και στο ότι οι ανάγκες της κοινωνίας σε μηχανικούς είχαν πια καλυφθεί και δε χρειαζόταν να γίνει. Στο εξωτερικό μπορεί να αναγνωρίζουν τα πάντα ως πτυχία γιατί όπως είπατε δε σε αφήνουν να υπογράψεις αμέσως. Οπότε αν τους ξεφύγεις στην αρχή θα σε κόψουν παρακάτω.
    1 point
  15. Άρθρο 20 - Νόμος 4488/2017 - Αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα 1. Οι αυτοαπασχολούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι ή θα εγγραφούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν. 4387/2016, από την ημερομηνία έναρξης άσκησης του επαγγέλματος στην αρμόδια ΔΟΥ και μέχρι τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας και τη διαγραφή από τη ΔΟΥ.
    1 point
  16. Καλά αυτή η θεωρία περί δυορόφου τριορόφου αποτελεί αποκύημα φαντασίας, δεν παίζεστε. Η στατική είναι μία δεν εξετάζει τέτοιες παραμέτρους.
    1 point
  17. Εγώ θα σχολιάσω μόνο κάτι που είδα μερικές σελίδες πιο πίσω και μου έκανε αρνητική εντύπωση. Είπε ένας συνάδελφος διπλωματούχος ότι θέλουμε να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα. Αναρωτιέμαι λοιπόν, είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ως νοοτροπία εν έτει 2019 τόσο πίσω που δεν θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων την συναφή εμπειρία; Αυτό κύριε συνάδελφε εσείς το εκλαμβάνετε ως μισαλλοδοξία; Και σας φαίνεται όμως φυσιολογικό ο ναυπηγός να υπογράφει Η/Μ, ο ΜΠΔ να υπογράφει Η/Μ, ο ΠΜ να υπογράφει αρχιτεκτονικά και τοπογραφικά; Γεννηθήκαμε και γαλουχηθήκαμε σε έναν στραβό γυαλό και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εμείς (οι "πρωην" ΤΕ) στραβά αρμενίζουμε; Λυπάμαι συνάδελφε αλλά αν κοιτούσες πέρα από εγωισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες θα έβλεπες ότι υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αδικούνται κατάφωρα από μία κατάσταση που υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Το ότι γεννηθήκαμε μέσα σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την αποδεχτούμε κιόλας. Ο κόσμος γύρω μας τρέχει με 1000 κι εμείς τσαλαβουτάμε στις λάσπες.
    1 point
  18. Δυστυχώς αν δεν μπορείτε να τα υπολογίζεται είναι δύσκολο να έχετε ουσιαστική άποψη, αλλά μπορείτε να έχετε πάντα άποψη θεωρητική εκ του μακρόθεν. Επίσης μπορείτε να ακούσετε και τις απόψεις των υπολοίπων. Δεν χρειάζεται να διαγραφεί τίποτα, απόψεις ανταλλάζουμε. Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε από την οικοδομική άδειάς σας πρώτα. Περιλαμβάνει μελέτες που απαντάνε ήδη στα ερωτήματά σας. Στη συνέχεια μιλήστε με τον μηχανικό που εκπόνησε την ενεργειακή μελέτη να δείτε αν έχετε κοινό γνώμονα σχεδιασμού !!! Το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι αναζήτηση παρόμοιων θεμάτων στο παρόν φόρουμ, όπου έχουν συζητηθεί παρόμοια θέματα πολλές φορές. Σχετικά με τα στοιχεία που δίνετε αφενός είναι ελλιπή (χρειάζονται και στοιχεία από την μελέτη της άδειας) και αφετέρου η απάντηση δεν είναι τύπου 1,2,3 αλλά απαιτεί μελέτη συνολικά του κτιρίου και όχι για ένα μεμονωμένο τοίχο.... Παρ' όλα αυτά επιφανειακά τελείως θα έλεγα ότι στατιστικά κερδίζει έδαφος η 2η επιλογή (αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη για την δική σας κατοικία) *** Σε όλες τις επιλογές που δίνετε, η μόνωση φαίνεται ανεπαρκής !!!
    1 point
  19. Ο συνάδελφος, πιο πάνω, απάντησε πολύ σωστά. Τα ερωτήματα που θέτεις εδώ θα μπορούσες κάλλιστα να τα συζητήσεις με το μηχανικό σου, και να διαμορφώσεις σταδιακά μιαν αντίληψη για το συγκεκριμένο θέμα. Τις συζητήσεις αυτές (και όχι μόνο), τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου, τις έχουμε κάνει κατ' επανάληψιν και εις μακρόν με τους ενδιαφερόμενους (ειλικρινά) πελάτες. Βέβαια υπάρχουν και πελάτες που πάνε να το παίξουν έξυπνοι παίρνοντας γνώμες από δω κι από κει, νομίζοντας ότι θα βγάλουν σκάρτο το μηχανικό. Αυτοί, λοιπόν, είναι που την πατάνε συνήθως. Συνεπώς, προσπάθησε κατ΄αρχάς να ηρεμήσεις, και κατόπιν να ξεκινήσεις όποια σχετική συζήτηση θέλεις με το μηχανικό σου. Αφού, όπως λες, τον "χρυσοπληρώνεις", είμαι βέβαιος ότι θα σε διαφωτίσει πλήρως. Αν θέλεις κάτι περισσότερο, μπορείς να ασχοληθείς με τη σχετική βιβλιογραφία. Και μην τα βάζεις με τα "πολλά διπλώματα". Δεν φταίνε αυτά. Μάλλον κάτι άλλο σου φταίει
    1 point
  20. Το μεγάλο πρόβλημα με τους ΑHΧ είναι αν το άνοιγμα του 35% της περιμέτρου πρέπει να ικανοποιείται από το ένα από τα ανοίγματα (προφανώς το μεγαλύτερο), ή αν αντιστοιχεί στο συνολικό μήκος των ανοιγμάτων. Διαβάζοντας τον ορισμό και ερμηνεύοντας με βάση την γενική φιλοσοφία του ΝΟΚ, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι το 35% αναφέρεται στο άθροισμα των ανοιγμάτων. Έτσι ερμηνεύεται καλύτερα και η αύξηση στο 20% των επιτρεπόμενων ΑΗΧ, όπως και μια πρόθεση που διαφαίνεται για έναν περισσότερο πράσινο "βιοκλιματικό " σχεδιασμό, μιας που οι ΑΗΧ είναι βασικότατο εργαλείο σκίασης των εξωτερικών τοίχων. Στην πολεοδομία όμως μου είπαν πως εφόσον δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση για το θέμα, είναι αναγκασμένοι να δεχτούν την δυσμενέστερη ερμηνεία, δηλαδή ότι το 35% της περιμέτρου θα πρέπει να αντιστοιχεί σε μία μόνο πλευρά. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς παράλογο γιατί οδηγεί αυτόματα στην αποφυγή χρήσης ΑΗΧ στα κτίρια. και εξηγώ το γιατί. Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για έναν ΑΗΧ με κάτοψη ορθογώνιο παραλληλόγραμμο μεγάλης πλευράς Α και μικρής Β. Τότε θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον Α=0,35[2(Α+Β)]. Κάνοντας τις πράξεις καταλήγουμε σε Α=2,333Β. Δηλαδή ένας κλασικός παλιός ΗΧ με άνοιγμα 2.50μ. μπορεί να έχει μέγιστο βάθος περίπου 1,07μ. Σε παρόμοιους μακρόστενους διαδρόμους καταλήγουμε και με μεγαλύτερα Α. Δηλαδή αν θέλεις πραγματικά βιώσιμο ΑΗΧ που προσφέρει και επαρκή σκίαση και δεν είναι το κλασσικό μπαλκόνι για τον κάδο απορριμμάτων, θα πρέπει να βάλεις μέρος του στην δόμηση. Δηλαδή το ξεχνάμε, ειδικά σε μικρές κατοικίες. Επίσης θέλω να επισημάνω ένα σχεδιαστικό πρόβλημα. Το Α=2,333Β δεν δίνει καθαρά ούτε καν ακέραια νούμερα. Δηλαδή όπως είδαμε πριν αν Α=2,50 το Β<=1,071. Αν σχεδιάσω το Β με βάθος 1,10μ. τότε θα πρέπει να μετρήσω στην δόμηση μια επιφάνεια με πλάτος 3 εκ. και μήκος Α=2,50. Τα 3εκ. σε κλίμακα 1/100 που είναι τα περιγράμματα των ορόφων συνήθως είναι 0,3mm. (καταλάβατε τι εννοώ)….. <ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΚ ΣΤΟ ΝΟΚ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ>
    1 point
  21. Θα μας πεις επιτέλους ποια ΑΕΙ εννοείς ότι δίνουν έτοιμες λύσεις κ όχι γνώσεις ή θα συνεχίσεις να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα;
    0 points
  22. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει επιπλέον γνώση και όποιος ξέρει το 2οροφο ξέρει κ το 3οροφο κοκ. Εξαιρετικά. Τουλάχιστον μεταξύ μας να μη κοροιδευομαστε. Το ζήτημα θα έλεγα είναι να βρεθεί το σημείο που όντως διαφοροποιείται ένα έργο κ χρειάζεται έναν επιπέδου 7 μηχανικό από επίπεδο 6. Νομίζω πως ο προϋπολογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος.
    0 points
  23. Απόφοιτοι ΤΕΙ Αθήνας-ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: Τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των παλαιών και νέων αποφοίτων https://www.foititikanea.gr/πανεπιστήμια/πανεπιστήμιο-δυτικής-αττικής/14304-απόφοιτοι-τει-αθήνας-αει-πειραιά-ττ-τι-θα-γίνει-με-τα-επαγγελματικά-δικαιώματα-των-παλαιών-και-νέων-αποφοίτων
    0 points
  24. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς που αναγνωρίζει ο νόμος ως αρμόδιους. Οι υπόλοιποι έχουν την ακαδημαϊκή ελευθερία να τη διδάξουν αλλά μέχρι εκεί.
    0 points
  25. Το παραπάνω γνώση αναφέρεται σε σχέση με τη γνώση που έχει ήδη παρασχεθεί από το πρόγραμμα κορμού των πολυτεχνείων.
    -1 points
  26. Δε ξέρω δε πήγα στο πολυτεχνείο ΠΜ. Εσύ που πήγες να μας πεις ποια είναι αυτή η επιπλέον γνώση που χρειάζεται.
    -1 points
  27. Όχι ότι δε στην ανέφερα, αλλά επειδή τη θεωρώ και λάθος την έννοια αυτής της "επιπλέον γνώσης", να ζητήσεις εξηγήσεις από τον steelman που ξεκίνησε τη θεωρία για το διόροφο. Και γενικά εξηγήσεις δίνει όποιος εισηγείται αλλαγές.
    -1 points
  28. Τι θα πει τέλεια; Δε μας ενδιαφέρει τι διδάσκουν τα ΑΕΙ που δεν έχουν θεσμοθετημένα δικαιώματα.
    -1 points
  29. Εκτός από το κόμπλεξ ΑΕΙ/ΤΕΙ υπάρχει και το κόμπλεξ μεταξύ δομοστατικών, υδραυλικών κλπ! Πέταξε μια τρολιά ο steelman για το τριόροφο και τη δυναμική των κατασκευών και μετά τσίμπησε ο Σταύρος νομίζοντας ότι βρήκε λαυράκι.
    -1 points
  30. Ποια εν μια νυκτί συνάδελφε; Έξω στην Ευρώπη και στον πολιτισμό όλοι ξεκινάνε με ίδια επ. δικαιώματα. Βλέπε Αγγλία ή Γερμανία για παράδειγμα. Και εμείς μιλάμε για διαχωριμούς και τάξεις και κάστα ανθρώπων ! Ντροπή και αίσχος το λιγότερο ! Kαι θέλετε να μιλήσουμε και επ. δικαιώματα στην χώρα της Ουγκάντα που επί 30 χρόνια δεν είχε επ. δικαιώματα για τριτοβάθμιο ίδρυμα !!! Και μερικοί το παίζουν και επιστήμονες...δεν ξέρω αν το τάδε ίδρυμα διδάσκει σωστά το τάδε μάθημα και ιστορίες που τις ακούς και αναρωτιέσαι αν μιλάνε ακαδημαϊκοί άνθρωποι !!! Θλίψη και μόνο θλίψη !
    -1 points
  31. Το αντίθετο θα έπρεπε να με ρωτήσεις. Ποιοι έλεγχοι που εφαρμόζεις σε όλα τα κτίρια, στο διόροφο και το ισόγειο συνήθως βγαίνουν αρνητικοί; Ποιες ασφαλιστικές δομές που ήσουν έτοιμος να τοποθετήσεις, στο διόροφο και το ισόγειο αποδείχθηκαν περιττές; Να σου πω την αλήθεια δεν έχω μπει στη διαδικασία και ποιό το νόημα όταν πλέον έχουμε υπερεπάρκεια πλήρως εκπαιδευμένων μηχανικών να ασχολούμαστε με το αν το διόροφο μπορεί να γίνει τριόροφο γιατί ο κόσμος είναι άστεγος και δε προλαβαίνουμε να του μελετήσουμε σπίτια. Αν πχ ο κ. ΒΑΣ ήταν στη γενιά μας δε θα είχε σπουδάσει στα ΚΑΤΕΕ αλλά στο πολυτεχνείο Βόλου που δεν υπήρχε τότε.
    -2 points
  32. Γιατί πετάς τη μπάλα στην εξέδρα; Φοβάσαι να απαντήσεις; Γιατί από ότι κατάλαβα ήδη ένας σε πήρε στο ψιλό με αυτά που λες. Αν επιμένεις ότι στα πολυτεχνεία μαθαίνεται η επιπλέον γνώση που χρειάζεται για να πας από το 2όροφο στο 3όροφο, και όλοι το αμφισβητούν, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Πες μας επιτέλους ποια είναι αυτή η επιπλέον γνώση.
    -2 points
  33. Επιπλέον γνώση δεν υπάρχει όταν κάποιος μάθει τη στατική με τη σωστή σειρά! Δηλαδή να ολοκληρώσεις πρώτα τη θεωρία της ανάλυσης και μετά να πιάσεις τη σύνθεση, ένα ένα τα στοιχεία των κατασκευών και στο τέλος τη σύνθεσή όσων τελικά σου χρειάζονται σε οποιουδήποτε μεγέθους κτίριο. Δηλαδή μέχρι το πέρας ΟΛΩΝ των μαθημάτων αυτών ο φοιτητής δεν ξέρει ούτε ισόγειο να αναλύσει. Άσε που πολλά βασικά, πχ τα θεμέλια διδάσκονται στο τέλος. Αυτοί που χτίζουν μέχρι διόροφο τους έχουν δοθεί με μια αφαιρετική διαδικασία μερικές έτοιμες λύσεις, όχι όμως γνώσεις..
    -6 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.