Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      17.744


  2. sito

    sito

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      200


  3. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.513


  4. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.044


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 03/02/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Κάθομαι και διαβάζω τόσες μέρες κυρίως την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ steelman και Γιώργου, και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις: 1. Το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι μόνο το τεχνικό γραφείου τύπου one man show. Αυτό έτσι κι αλλιώς κλείνει τον κύκλο του. 2. Το επάγγελμα του μηχανικού δεν έχει να κάνει μόνο με υπογραφές και πολεοδομίες. Διάβασα πριν μερικές μέρες αναρωτιόταν κάποιος συνάδελφος, o κατέχων MSc in Biomedical Engineering τι θα υπογράφει. Ε Λ Ε Ο Σ! Πως τον κόβετε δηλαδή τον άλλον, θα πάει να σπουδάσει ο άλλος biomedical engineerin και μετά θα ψάχνει να υπογράφει ΠΕΑ, ΜΕΑ ΥΔΕ Ηλεκτρολόγου; Ή μήπως αν δουλεύει σε τμήμα r&d κάποιας εταιρίας η οποία παράγει π.χ. βιοϋλικά θα πρέπει να υπογράψει κάποια μελέτη την οποία θα θεωρήσει κάποιος ΔΥ; 3. Άλλο τα ακαδημαϊκά προσόντα και άλλο το πλαίσιο άσκησης ενός επαγγέλματος, δεν συνδέονται πάντα αυτά τα δύο. Και επειδή κάποιοι αναφέρατε πολλές την Γερμανία, φαντάζομαι να γνωρίζεται οτι στην Γερμανία το επάγγελμα του μηχανικού δεν ρυθμίζεται νομοθετικά; Με λίγα λόγια δεν υπάρχουν ΕΔ, μόνο ο τίτλος προστατεύεται. 4. Όσα χρόνια είμαι μέλος ΤΕΕ και εργάζομαι ως μηχανικός, δεν "υπέγραψα" ποτέ τίποτα. Επίσης έχω εργαστεί και ως μηχανικός σε άλλες χώρες και φυσικά ποτέ δεν αναγνώρισα το δίπλωμα μου γιατί πολύ απλά δεν χρειαζόταν. Η πρόταση μου; Κατάργηση των ΕΔ και πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος. Να ρυθμίζεται η πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένες δραστηριότητες
    2 points
  2. 1.794 downloads

    Όλες οι κοινές εντολές excel με παραδείγματα. Πολύ βοηθητικό για τους χρήστες εντολών excel
    1 point
  3. Εφόσον δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση μέσω πράξης τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημίωσης, η υπαγωγή μπορεί να γίνει.
    1 point
  4. Χρόνια μας πολλά για την πιο σημαντική ομάδα της χώρας...
    1 point
  5. Η υπαγωγή ή όχι κάποιων αυθαιρεσιών εξαρτάται από τις γνώμες που θα πάρεις. Κατά τη γνώμη μου θα περάσεις και από ΥΠΕΝ αλλά δεν φαντάζομαι να έχεις διαφορές στη γνώμη. Η διαδικασία μέχρι ένα σημείο κινείται με τις αρμοδιότητες των υπουργείων και εκτός νόμου αυθαιρέτων. Αυτοί θα αποφασίσουν τι θα υπαχθεί σ' αυτόν ... και αυτά που περιγράφονται στο ΦΕΚ είναι το minimum. Και τίποτε να μην πάρει ο ιδιοκτήτης ως τελικό "κέρδος" αυθαιρεσίας, πάλι καλό θα είναι. Έτσι όπως είναι σήμερα η διαδικασία ακόμη και με την μη υπαγωγή, θα απαλλαγεί από άλλες (σημαντικότατες σύμφωνα με το νόμο) κυρώσεις γιατί θα υπάρξει μια νόμιμη απομάκρυνση των κατασκευών. Θέλει υπομονή πάντως ...
    1 point
  6. Λόγω αρχαιολογικού και ιστορικού, ξεκινάς από τη σύμφωνη γνώμη της εφορείας αρχαιοτήτων. Αυτή τα στέλνει και στην αρμόδια νεωτέρων και οι δύο μαζί στο τοπικό συμβούλιο και μετά το πιθανότερο στις κεντρικές υπηρεσίες ... Εδώ κάνεις στάση να δεις τι απέγινε να κάνεις στη συνέχεια.
    1 point
  7. πολυ σωστα και να μου επιτρεψετε να συμπληρωσω οτι: μπορει να βρεις μπροστα σου τρια διαφορετικα νουμερα εμβαδου ενα του συμβολαιου ενα της υπερβασης και ενα που πληρωσε/τακτοποίησε λιγωτερα, γιατι αφαιρουνταν οι εσωτερικοι τοιχοι...
    1 point
  8. Κίνηση πρώτη παίρνεις τη βεβαίωση περαίωσης με τις τρεις σφραγίδες που λέει ο Δημήτρης και ταυτόχρονα την κάτοψη πάνω στην οποία έχει διαγραμμιστεί ο Η.Χ που κλείστηκε. Κίνηση δεύτερη ελέγχεις όλο το ακίνητο (και τον τότε τακτοποιημένο χώρο) για αυθαιρεσίες. Επισημαίνω ότι οι περισσότερες τότε δηλώσεις είναι λανθασμένες καθώς ο τότε νόμος προέβλεπε ρύθμιση (πχ αλλαγή χρήσης σε υπόγεια, κλεισμένους ΗΧ κλπ) μόνο σε εντός εγκεκριμένου όγκου. Συνήθως διαπιστώνονται υπερβάσεις ύψους, οι οποίες από την φύση του τότε νόμου δεν μετρούνταν. Οπότε με μεγάλη προσοχή η χορήγηση της βεβαίωσης.
    1 point
  9. - ΕΝΦΙΑ σωστα πληρωνει και θα πληρωνει[με καποιον μειωτικο συντελεστη] μεχρι να αποζημιωθει ή να αντικατασταθει απο άλλο. - Θα μιλησεις με τον μηχανικο σου για την ανακληση απαλλοτριωσης, λογω παροδου πολλων ετων...
    1 point
  10. Δεν μπορείς να τα αθροίσεις διότι το άθροισμα δυο αυτοτελών αποθηκών ξεπερνάει τα 15 τμ. Θα επιλέξεις το συνδυασμό που σε συμφέρει και μάλλον αυτός είναι να υπαχθεί η μεγαλύτερης επιφάνειας αποθήκη στην κατηγορία 3 και η δεύτερη των 5 τμ να υπαχθεί ως χώρος με μειωτικό συντελεστή σε άλλη κατηγορία.
    1 point
  11. @ANDRKOR Μάλλον και γω δεν τα είπα με σαφήνεια. Έκανα τροποποίηση στο post μου αμέσως πριν. Άσχετο, αλλά έτσι όπως είναι το post σου φαίνεται σα να λέω εγώ αυτά που γράφεις εσύ. Δεν τα λέω! Δεν έπρεπε να κάνεις "quote" εφόσον δεν γράφει μέσα τα δικά μου λόγια.
    1 point
  12. Φίλε μου, συγκεκριμένα για τον λέβητά σου, δεν γνωρίζω. Αντιστάθμιση είναι η αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού προσαγωγής με βάση (συνήθως) μόνο την εξωτερική θερμοκρασία και κάποια καμπύλη που επιλέγουμε. Υπάρχουν και πιο σύνθετα συστήματα που κάνουν τη ρύθμιση λαμβάνοντας υπόψη και την εσωτερική αλλά και την επιθυμητή θερμοκρασία. Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο ( και το χρήμα) να πας σε τέτοια λύση. Αν ο λέβητάς σου μπορεί να κάνει αντιστάθμιση με βάση μόνο κάποιο εξωτερικό αισθητήριο αρκέσου σε αυτό. Για εσωτερικό θερμοστάτη διάλεξε (πάλι προσωπική μου άποψη) κάποιον με χρονοπρόγραμμα για να ρυθμίσεις θερμοκρασίες και ώρες με βάση τις δικές σου συνήθειες - επιθυμίες.
    1 point
  13. Συμφωνώ, πλήρη απελευθέρωση, όλοι τα ίδια επ. δικαιώματα.
    0 points
  14. Aυτό δεν το γνωρίζω, ελπίζω όμως οι πολ. μηχανικοί να μην έχουν δικαίωμα σε τοπογραφικά, αρχιτεκοτνικά, μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά. Και μόνο που θα το διαβάσει αυτό κάποιος από την Ευρώπη, ότι οι πολ. μηχανικοί έχουν δικαίωμα στα παραπάνω θα γελάει με τις ώρες και εννοείται δεν πρόκειται να μας πάρουν ποτέ σοβαρά.
    -1 points
  15. Eννοείται αυτό. Οι τοπογράφοι ΜΟΝΟ τοπογραφικά και τέλος. Συνάδελφε είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά. Τι δουλειά έχει ένας αρχιτέκτονας με στατικά; Τι δουλειά έχει ένα Τοπογράφος με υδραυλικά ή στατικά; Δείξτε σας παρακαλώ πολύ λίγη σοβαρότητα !
    -1 points
  16. Όχι μόνο δεν θα υπάρχουν παντού ίδια τμήματα αλλά σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Αν δεν μπορεί κάποιο να προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές στο αντικείμενο, απλά δεν θα τις προσφέρει. Eννοείται δεν θα δέχονται. Για να καταλάβετε διαφορά πολιτισμένου κράτους με Ουγκάντα. Στην Γερμανία μια χρονική περίοδο υπήρχαν πολλοί που ήθελαν να σπουδάσουν πολ. μηχανικοί. Οι πολυτεχνικά σχολές δεν είχα τις θέσεις, οπότε αυξησαν τις βάσεις και μπήκαν αυτοί που έπρεπε να μπουν. Εδώ έχει δεν έχει θέσεις μπαίνουν τον χρόνο πόσες χιλιάδες, η αγορά γεμίζει και η φαγομάρα μεταξύ μας ξεκινάει. Όχι εσύ τελειώσες ΔΠΘ που είναι της πλάκας, εγώ τελειώσα ΕΜΠ που είναι το καλύτερο στον κόσμο και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Δεν χρειάζεται να γίνει τμήμα, τον τομέα της υδραυλικής θα τον παρακολουθήσεις με το Master.
    -1 points
  17. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το θέμα συνάδελφε. Αυτό θα κριθεί από το πρόγραμμα της σχολής συνάδελφε και όχι από τον απόφοιτο. Θα υπάρχει ένα Bachelor για τους πολ. μηχανικούς για παράδειγμα, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Master.
    -1 points
  18. Είναι δικαίωμα της κάθε σχολής το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Για αυτό θα γίνεται και η επιλογή για το ίδρυμα, δηλαδή βάση του προγράμματος σπουδών που έχει και όχι με τι χρώμα είναι βαμμένο από έξω. Στο ξαναλέω, όλοι οι Πολ. Μηχανικοί θα έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα, με το Master απλά θα έχεις εξειδίκευση. Δεν έχει καμία σχέση ο ΧΜ με τον ΠΜ. Μην κρίνεις όπως είναι σήμερα επειδή σήμερα είναι αχταρμάς αλλά κανείς δεν διατίθεται να τα αλλάξει επειδή ή δεν γνωρίζουν απο ακδημαϊκά ή επειδή υπάρχουν συμφέροντα. 3+2 και τέλος συνάδελφοι, πάμε για Bologna και εμείς εδώ στο Uganda !
    -1 points
  19. Συνάδελφε δεν με ενδιαφέρει τι νομίζει ο καθένας με την λογική της Ελλάδος. Το τι θεωρεί ο ΧΜ ούτε καν με απασχολεί. Μην σκέπτεσαι όπως τώρα και τι ισχύει στην Ελλάδα, που ο πολ. μηχανικός υπογράφει για παράδειγμα για όλο το σύμπαν. Αυτά όλα θα αλλάξουν και θα γίνουν από την αρχή για όλους.
    -1 points
  20. Δεν νομίζω πως πρέπει να ασχολείται ο κόσμος με τέτοια θέματα. Είναι απλό και κατανοητό από όλους οι τοπογράφοι ΕΜΠ,ΑΠΘ και πρώην ΤΕΙ Αθήνας είναι αυτοί που έχουν όλο το επιστημονικό υπόβαθρο να εκπονούν τοπογραφικές μελέτες! Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για να λέμε και πολλοί γίνονται γραφικοί. Το πρόγραμμα σπουδών των σχολών αυτών έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό να παράγει τοπογράφους. Όχι να φτιάχνουν σπίτια (δυοροφη κατασκευή) κλπ. Έτσι και οι ΠΜ ο σκοπός τις είναι άλλος, τώρα αν κάποιοι το 2019 ασχολούνται με ΒΔ του 1900 η όποια άλλη χρονιά θα πρέπει να σκεφτεί πως η εξέλιξη και η επιστήμη προχωράει. Η νομοθεσία δυστυχώς στην χώρα μας δεν είναι σωστή όπως και σε πολλά πράγματα. Το θέμα για μένα δεν είναι αυτό αλλά η ποιότητα μιας μελέτης.
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.