Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Arche

    Arche

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      4.204


  2. georgios_m

    georgios_m

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      2.409


  3. Modern Newton

    Modern Newton

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      101


  4. Alexios

    Alexios

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      348


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/06/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. To τι θα παραθέτω είναι δικό μου θέμα και δεν το υποδεικνύει κανείς, πόσο μάλλον εσύ. Οσο για τη προπαγάνδα μακριά από μένα, είναι προνόμιο κάποιων άλλων. Υ.Γ. Οι βαθμολογίες του τύπου 18+ ανήκουν πλέον στο παρελθόν όπως δείχνουν και οι βάσεις του 2018 και όχι μόνο (του 2017, 2016,2015 κλπ).
    2 points
  2. δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που έβαλαν αρνητική ψήφο στον Συνάδελφο από πάνω, ενοείται ότι θα βάλω μια θετική όπως του αξίζει. 2 πράγματα θα συμπληρώσω ακόμα. Εγραψες αν μπορείς να χτίσεις τον τοίχο - του σαλονιού υποθέτω - πιο μέσα και να μεγαλώσεις έτσι το μπαλκόνι. Ναι μπορείς. Αν δεν μένεις σε κτίριο με άλλους Συνιδιοκτήτες οπότε θέλει συναίνεση διότι αλλάζεις την όψη κτιρίου, η οποία είναι κοινόχρηστη, τότε μπορείς. Θα κάνεις μια ενημέρωση της άδειας, αυτό γίνεται με Μηχανικό - είτε Πολιτικό είτε Αρχιτέκτονα - εκδίδεται η νέα άδεια και κτίζεις όπως δείχνει αυτή μόλις εκδοθεί. Τα + και τα - τα ζυγίζεις εσύ και αποφασίζεις. Τον Μηχανικό σου καλό να τον έχεις μαζί να δει τον χώρο μια φορά, καλά τα ξέρεις, πως θα κάνεις το σπίτι σου και ο ειδικός επιστήμονας όμως κάτι ξέρει, οπότε ζήτησε την άποψη του. Κατά την ταπεινή μου άποψη έχε 2. Σωστά τα είπε ο Συνάδελφος ότι για κάποια ζητήματα όπως αν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σίδερα ο Πολιτικός Μηχανικός ξέρει πιο καλά - η γνώμη μου και από έξω τώρα, μην το κάνεις, η διαδικασία και ο έλεγχος κάθε φορά αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι θα σε τρελάνει και τον Μηχανικό σου αν κάθε φορά όπως λες βρίσκεις ένα σίδερο και τον ρωτάς αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις θα τον ενοχλήσει οπότε προτίμησε λύσεις πιο καθαρές. Ξέρει ο Μηχανικός και με τον τρόπο του θα σε συμβουλέψει να κρατήσεις το κόστος χαμηλά. 2) αυτό που λες για τις μπαλκονόπορτες- κάποια ανοίγματα ότι τα έχουν κάνει μεγαλύτερα του σύνηθες. Δεν είναι κακό, μερικές φορές μια μπαλκονόπορτα πρέπει να είναι πιο μεγάλη, αξίζει, ή μια πόρτα ενός δωματίου ας είναι 92 πόντους με την κάσα μπορεί να υπάρχει λόγος όπως πχ σε δωμάτιο με πόρτα σε γωνία που οδηγεί σε μεγάλο υπνοδωμάτιο διπλό κρεβάτι δεν μπαίνει αν δεν υπάρχει η κατάλληλη πόρτα, εδώ Αρχιτέκτονας Μηχανικός, επιτρέψτε μου καθώς έχω μια αντίστοιχη εμπειρία γνωρίζει να σου πει και να σου χαράξει πόσο να την κάνεις. Δίνω στο χαράξει μια έμφαση, διότι μια μελέτη μπορεί να δείχνει μια εσωτερική πόρτα 90 πόντους ή μια ποδιά παραθύρου 1,10μ όμως πρέπει να ξέρεις... του κτίστη να χαράξεις πάλι. Tο ότι λέει 90, δεν σημαίνει ότι το άνοιγμα από τούβλο σε τούβλο θα είναι 90, υπάρχει η κάσα και το κενό μεταξύ κάσας και τούβλου, η πολυουρεθάνη. Ακόμα σου λέει ύψος 1,10 από που όμως? Από πλάκα μπετόν? Γιατί μετά μπαίνει ένα δάπεδο 12 πόντους και ένας ψηλός δεν θα χωράει να μπει από την πόρτα. Για αυτό τον ειδικό παιδιά! Ορισμένα θεματα να τα αφηνετε στους ειδικους..
    2 points
  3. 1) αυτός που έκανε τη μελέτη όταν βγήκε η άδεια. ανά πάσα στιγμή η "εγγύηση" επικαιροποιείται με την έκδοση μιας βεβαίωσης στατικής επάρκειας. το βάθος των θεμελίων και τα υλικά κατασκευής φαίνονται στη μελέτη της οικοδομής. το ότι υλοποιήθηκαν κατά την κατασκευή το εγγυήθηκε ο επιβλέπων μηχανικός. μια βεβαίωση στατικής επάρκειας επίσης μπορεί να επικαιροποιήσει αυτή την εγγύηση και να εκτιμήσει πόσα ακόμα χρόνια ζωής έχει το κτίριο και να προτείνει επισκευές για να αυξηθούν. 1Α) κάθε τοίχος πρέπει να μπει όπως λέει η μελέτη. αλλαγές γίνονται μόνο με οικοδομική άδεια. 1Β) η στατική μελέτη έχει ήδη φροντίσει να χρησιμοποιηθούν τα ελάχιστα υλικά, οπότε με πιο λίγα ρισκάρεις την κατάρρευση από τη στιγμή του ίδιου του χτισίματος. άσε που η εξοικονόμηση χρημάτων σ' αυτά τα υλικά είναι αμελητέα. κάνε οικονομία στα παρακάτω στάδια, όπου πραγματικά το κόστος μπορεί να ξεφύγει πολύ. 1Γ) ναι, μπορείς πχ ένα μεταλλικό κτίριο να το αποσυναρμολογήσεις και να το ξαναστήσεις αλλού. θα πρέπει όμως ο μηχανικός να ερευνήσει αν υπάρχουν σκουριές, παραμορφώσεις, σημάδια κόπωσης και άλλες ανωμαλίες. από ένα κτίριο μπετόν όμως δε μπορείς να βγάλεις τα σίδερα χωρίς να χαλάσουν, οπότε αυτό αποκλείεται. πέτρες, τούβλα, ξύλα, ολόκληρα τεμάχια σκυροδέματος επαναχρησιμοποιούνται υπό συνθήκες. όπως όμως είπαμε και στο 1Β τα υλικά αυτά δεν είναι πολύ ακριβά για να κερδίσεις κάτι ανακυκλώνοντας ένα παλιό κτίριο. μάλιστα θα σου έρθει πολύ ακριβότερα να βεβαιωθείς ότι είναι υγιή και υγιεινά. οπότε άστο. για όλα τα παραπάνω αρμόδιος είναι ένας πολιτικός μηχανικός. 2) για τη διαμόρφωση των χώρων αρμόδιος είναι ένας αρχιτέκτονας. 3) αν η οικοδομή είναι παλιά, αξίζει γιατί αργά η γρήγορα θα τρυπήσουν και θα έχεις νέα έξοδα. η διαφορά στη γεύση μπορεί να οφείλεται στο νερό της πόλης και όχι στους δικούς σου σωλήνες. ωστόσο ένας παλιός σωλήνας σίγουρα θα έχει και κάποια σκουριά, ή κάποια συγκόλληση με υλικό που πλέον θεωρείται τοξικό. 4) Ψάξε λίγο καλύτερα και θα βρεις ότι μεγέθους πόρτα θέλεις. Αλλιώς ναι, θα πρέπει κάπως να γεμίσει το κενό.. Για τα παράθυρα υπάρχει μεγάλη διαβάθμιση δυνατοτήτων που ανεβάζει φυσικά και το κόστος: θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντηλιακά τζάμια, σίτες, ηλεκτρικά ρολά, κλειδαριές ασφαλείας, αισθητήρες συναγερμού και πολλά άλλα.. Επειδή η όλη διαδικασία δεν είναι απλή, εξέτασε και το ενδεχόμενο να πουλήσεις την οικοδομή ως έχει και να αγοράσεις μια καινούρια που θα τα έχει όλα αυτά έτοιμα.
    2 points
  4. Αδικίες παντού.. για τα ΙΕΚ ούτε λόγος.. τι πράγματα είναι αυτά.. Παιδιά άλλου θεού είναι οι ΔΕ; Ας βγει και κάποια απόφαση να δώσουν οι άνθρωποι 4-5 μαθήματα να γίνουν ΤΕ και αυτοί και μετά ας δώσουν άλλα 4-5 να γίνουν ΠΕ. Φυσικά μπορεί να γίνουν απευθείας ΠΕ, που είναι το πρόβλημα; Και φυσικά να μετρήσει η προϋπηρεσία, αν είναι αδύνατον.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια προϋπηρεσίας μπορείς να πας στην ανωτάτη βαθμίδα κάθε κλάδου χωρίς κάποιο υπόβαθρο.. Τα μαστόρια που τα πας; Τι παραπάνω ξέρει ένας μηχανικός πολυτεχνείου; Αδικίες και εκεί.. Επειδή αφορά και άλλες ειδικότητες πέραν των μηχανικών το σχέδιο.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια σε νοσοκομείο μπορείς να γίνεις γιατρός γιατί.. "Κάτι ξέρουμε και εμείς από ιατρική" https://www.youtube.com/watch?v=HFX8CXBpSYQ ΥΓ: Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω ή να αδικήσω κανένα, όμως στην ουσία οι μόνοι που αδικούνται σε αυτήν την περίπτωση είναι αυτοί που έχουν κοπιάσει και έχουν πετύχει κάτι καλύτερο στην ζωή τους. Η ισοπεδωτική λογική βασιλεύει αυτήν την περίοδο.. Το να αναβαθμιστεί κάποια σχολή είναι άλλη συζήτηση και άλλη είναι αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα..
    2 points
  5. Καλό είναι να με διαβάζεις πιο προσεκτικά . Το ΤΕΕ δεν αντιδρά για τα 5ετή τμήματα των δύο πανεπιστημίων . Ακόμα δεν πρόκειται περί νομοσχεδίου , αλλά περί νόμου που έχει εφαρμοστεί ήδη . Ως εκ τούτου , θα ακολουθηθεί προφανώς η διαδικασία ισοτιμίας με τις άλλες πολυτεχνικές σχολές , όπως έγινε και με τα άλλα πολυτεχνικά τμήματα . Να θυμίσω στο σημείο αυτό , ότι μιλάμε πλέον για τμήματα πανεπιστημίων και για νέους εισακτέους , οπότε για αυτούς δεν έχει καμία εφαρμογή η περί τει νομοθεσία . Ακόμη οι βάσεις σε αυτές τις σχολές προφανώς δεν είναι 5 και 6 . Τέλος φέτος θα υπάρξουν δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα επαρχίας που θα έχουν βάση 5 και 6 , αλλά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά που θα έχουν βάση 15 και 16 στις δύο μεγάλες πόλεις . Εννοείται ότι όλο το πόνημα σου πάσχει και μάλιστα σοβαρά γιατί μιλάμε για άτομα που ακόμα δεν έχουν γίνει φοιτητές , οπότε δεν στέκουν τα περί ευνοημένων και τιμωρημένων . Οι υπόλοιποι που είναι πτυχιούχοι των καταργημένων σχολών , δεν έχουν ευνοηθεί σε τίποτα ακόμα . Αντίθετα παραμένουν 47 χρόνια χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα . Αρα προς τι το μίσος που επιδεικνύεις και ο αλληλοσπαραγμός που συντηρείς με τον φανατισμό που παρουσιάζεις ?
    1 point
  6. καλά αυτό εννοείται ότι αποκλείεται. στην υποθετική περίπτωση που θα γινόταν επαναχρησιμοποίηση υλικών, θα γινόταν στοχευμένη διαδικασία, όχι από εδώ κι από κεί. αυτό φυσικά έχει νόημα στην περίπτωση κάποιου δυσεύρετου υλικού που διατίθεται σε μεγάλη κλίμακα, πχ από βιομηχανικό κτίριο. θα γινόταν ο έλεγχος σε μαζική κλίμακα ώστε να είναι cost effective, διαχωρισμός σε κατάλληλα και ακατάλληλα κομμάτια και η μελέτη θα είχε λάβει υπόψη της τις μηχανικές αντοχές που θα είχαν προσδιορισθεί πειραματικά. τα παραπάνω αναφέρθηκαν για λόγους πληρότητας, εφόσον ρωτηθήκαμε. σε μια ελληνική οικοδομή κατοικίας δεν μπορώ να φανταστώ τι υλικό φέροντος οργανισμού θα μπορούσε να είναι μεταχειρισμένο και κυρίως από πού το έβρισκε ο άνθρωπος.
    1 point
  7. Φιλε μου, οι σημερινοι παιρνουν να το πω κομψα "ποδι" την αλλη εβδομαδα.. Το ΤΕΕ οπως ηταν λογικο αντιδραει. Μην εισαι σιγουρος οτι αυτο το τερας νομοσχεδιο θα εφαρμοσθει τελικα. Κατσε να δουμε τις ισοτιμιες και τα ομοτιμα τμηματα και το ξανασυζηταμε.. Ειναι παντελως κουφο αδικο και αντιεπιστημονικο με σοβαρες επιπτωσεις τοσο στην αγορα οσο και στην ζητηση εργασιας, αυτος που ηταν του 18+ να ειναι ισα και ομοια με αυτον του 5 και 6+.. Ουτε την ιδια εκπαιδευση ουτε το ιδιο υποβαθρο εχουν. Θα δουμε αν η "βαφτιση" ελεω ψηφων αν θα εφαρμοσθει τελικα.. Υπομονη και θα τα δουμε ολοι και εσεις που ευνοειστε και εμεις που τιμωρουμαστε επειδη σπουδασαμε.
    1 point
  8. Κοιτα, αν θελεις να κανεις προπαγανδα καντην στους συναδελφους σου. Ανεβα πανω, να δεις τι ειπα στο παλικαρι να παραθεσει και ξαναποσταρεις το σωστο "απαντητικο" σου μετα αν θελεις.
    1 point
  9. Επείγουσα ανακοινωση Ζητείται επειγοντως προπονητής για ποδοσφαιρικη ομαδα, "κατηγορίας νταμπλ" [Κωστακη, εκει στο τελευταιο θρανιο...εσυ ειπες.... παρτε τον Αλεφαντο?] - Ερωτηση ακροατη σε αθλητικο ραδιοφονο -δλδ εσυ, αν σου εδιναν 7 φορες τον μισθο σου για να πας σε αλλο σταθμο, τι θα εκανες??? -αμα δεν ηταν γνωστο... αλλα ηταν ετσι και γιουβετσι και να εγω που...... και δεν..... και που δεν θα.... [...και κανει σημα στο κοντρολ...."κλείστον, Αρειανος ειναι αυτος...]"
    1 point
  10. Άρα δεν δέχεσαι μηχανικούς από εξωτερικό ; Τι φάση ; Μισό μισό θεωρείς μόνο από Πολυτεχνικές σχολές της ελλαδος βγαίνουν μηχανικοί ; Το σέβομαι , αλλά τελείως ακραία άποψη , θεωρώ το γνωρίζεις. Τα Πολυτεχνικά τμήματα στα Χανιά έχουν φοβερά χαμηλές βάσεις. Με συγχωρείς για τη μη παράθεση συνδέσμων , εχω πιει αρκετά
    1 point
  11. αραγε Τα ίδια λες και για τους μηχανικούς εξωτερικού ή για τα πολυτεχνικά τμήματα που είναι στα 10.000 μόρια ;
    1 point
  12. Εντελώς εκτός θέματος και με επιχειρηματολογία σοβαρότητας αντίστοιχης με παράσταση του Σεφερλή στο δελφινάριο. Εάν είσαι ήδη επαγγελματίας και όχι εν ενεργεία φοιτητής είσαι παντελώς αδικαιολόγητος.
    1 point
  13. Ο νόμος ( τον οποίο παρέθεσε ο ergon στο #4) αναφέρει ξεκάθαρα 1 τελικό έλεγχο.
    1 point
  14. Για την αποκατάσταση της τάξης μερικών πικρών αληθειών ιδού μερικές βάσεις του 2018 : Τοπογράφοι ΕΜΠ 13892 Πολ. μηχανικοί ΔΠΘ 12913 Τοπογράφοι ΑΠΘ 12472 Αρχιτέκτονες ΔΠΘ 11537 (κάτω από τη βάση) Μηχανικοί περ/ντος Χανιά 10440 Μηχανικοί ορυκτών πόρων Χανιά 9034 Μηχανικοί πληροφορικής Παν. Δυτ. Μακ. 11601 Μηχανικοί περιβάλλοντος Παν. Δυτ. Μακ. 9546 Πολ. μηχανικοί ΠΔΑ 10688 – 16535 Μηχανολόγοι μηχανικοί ΠΔΑ 13324 – 1728 Ηλεκτρολόγοι & Ηλεκτρονικοί μηχανικοί ΠΔΑ 11627 – 16167 Μηχανικοί πληροφορικής & υπολογιστών ΠΔΑ 13204 – 17716 ....... Τα περί 1-2 χιλ μόρια είναι μόνο στο μυαλό σου.
    0 points
  15. Πα.δα ρε φιλε... Και μεις οι "λουκουμαδες" που σπουδαζαμε τοσα χρονια στα πολυτεχνεια παγωτο... Δεν ειχαμε Γαβρογλου τοτε... Ασφαλως και ειναι πολυ σωστο με την λογικη αυτη του υπουργου με το μουστακακι , αντιστοιχα και οι ΔΕ να γινουν ΠΕ και παει λεγοντας.. Εμενα οι γονεις μου ΔΕ ειναι και με σπουδασανε με αιμα για να ερθει τωρα αυτος ο κυριος να μου πει με ενα νομοσχεδιο που το περασε νυχτα, οτι ξερεις κατι βλακας ησουν γιατι το ιδιο χαρτι με εσενα που ειχες 18 και σπουδαζες τοσα χρονια, θα το εχει και το τυπακι που ηταν στις καφετεριες με τα γκομενακια και εβγαλε και ενα 7αρακι χιλιαδες μορια.. Το ΤΕΕ που ειναι????... Αλλα να μου πεις αυτοι μια λαμπα δεν ειναι σε θεση να βαλουν στο κτιριο τους...
    0 points
  16. Για το Δελφιναριο ναι... Για πες του ομως ποτε και που που εισηχθες και με τι βαση να σου πει αυτος το ιδιο να δουμε αν εχει αδικο σε αυτο που γραφει...
    -1 points
  17. Nαι για το 1ο Οχι για το 2ο. Γιατι πρωτον δεν ξερω πολυτεχνικα με 10 χιλ μορια, αλλα ακομη και αν υπαρχουν, τα αντιστοιχα των ΤΕΙ στις πολεις αυτες θα ειναι καπου στα 1-2 χιλ μορια.. Στην διαθεση σου αν εχεις συγκεκριμενα στοιχεια να παραθεσεις.
    -1 points
  18. Στο ερωτημα σου απαντησα για το εξωτερικο. Για το αλλο αν θελεις μολις ξεσουρωσεις παρεθεσε βασεις απο πολυτεχνεια και απο τει της ιδιας πολης που λες για να συγκρινουμε..
    -1 points
  19. Ανθρωποι - άνθρωποι , προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ? Ολοι άνθρωποι είμαστε . Ολοι παιδιά του ίδιου ΤΕΕ είμαστε , όλοι παιδιά της Τόνιας της άγαμης είμαστε... Επί της ουσίας το ΤΕΕ πάντα ζητούσε από την δεκαετία του 70 να κλείσουν οι σχολές μηχανικών της τότε Ανώτερης , μετά Αδιαβάθμητης Τριτοβάθμιας και τέλος Ανώτατης Τεχνολογικής εκπαίδευσης . Και τώρα το πέτυχε . Όπως σας τα έχω γράψει αρκετές φορές το όλο σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο . Αλλά στο ΤΕΕ δεν μπορούν να τα πετύχουν όλα . Όχι απέναντι στα τει που εκεί τα πέτυχαν όλα , το κλείσιμο τους δηλαδή , αλλά απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και στις γκαρσονιέρες και τι καφετέριες και τους τοπικούς βουλευτές . Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον η συζήτηση πολυτεχνείων - τει δεν έχει ακαδημαϊκό ενδιαφέρον . Μόνο για τους πτυχιούχους , που δεν είναι και τόσοι πολλοί αυτοί που ενοχλούν το τεε . Το τεε λοιπόν ήθελε να κλείσουν τα οικοδομικά τμήματα . Εκλεισαν λοιπόν όλα και δημιουργήθηκαν δύο νέα πολυτεχνικά γιατί δεν γινόταν αλλιώς . Αρα τα όσα αφορούν το ΠΑΔΑ και τους εισακτέους του από φέτος που θα είναι 5ετές , όπως και αυτό στις Σέρρες , μιλάμε για πολυτεχνικά τμήματα , γιατί αυτό ορίζει ο νόμος . Φέτος δεν θα έχουμε την διαμάχη και τις ειρωνείες για τα κακά τει , αλλά θα έχουμε το 1/3 των πανεπιστημίων να έχουν εισακτέους κάτω από την βάση . Αυτό θα ξεκινήσει την επόμενη συζήτηση που είναι η μείωση των εισακτέων και η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα φέρει και τμήματα με δίδακτρα στα πανεπιστήμια . Δηλαδή μια ιδέα που αφήνει την πίτα αφάγωτη , εισακτέοι και τον σκύλο χορτάτο , γκαρσονιέρες και καφετέριες , είναι να μειωθούν οι εισακτέοι στο μισό , αλλά ταυτόχρονα τα ίδια τα πανεπιστήμια να κάνουν τμήματα με δίδακτρα που θα ορίζουν οι ίδιοι τον αριθμό των εισακτέων , αλλά και τον τρόπο εισαγωγής . Κάπου εκεί μπαίνουν και τα πράσινα τμήματα του Γαβρόγλου που θα μπαίνεις χωρίς εξετάσεις . Στο άμεσο μέλλον οι εξετάσεις θα είναι διαφορετικές , ίσως γίνονται από τα πανεπιστήμια διατμηματικά , όπως έξω . Επιλογές και εμπειρία υπάρχει άφθονη στην διεθνή κοινότητα . Τα τει προφανώς είχαν εξεμετρήσει το ζην τους από την δεκαετία του 90 . Από τότε έπρεπε να καταργηθούν . Γιατί όταν δημιουργήθηκαν είχαν τον στόχο να υπάρχουν υψηλής εκπαίδευσης στελέχη για να κάνουν την τρέχουσα δουλειά στην επιστήμη και οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων να κάνουν εκπαιδευτική και προαγωγική της επιστήμης δουλειά . Αυτό σήμαινε ότι οι εισακτέοι στα τει θα ήταν 2-3 φορές περισσότεροι από τους εισακτέους στα πανεπιστήμια . Όταν αυτό καταργήθηκε από το 90 και μετά ο λόγος ύπαρξης των τει εξέλιπε . κάτι που έγινε και στο εξωτερικό τελικά , όπου επίσης καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από πανεπιστήμια όπου υπήρχαν τέτοια ιδρύματα . Αυτό που έχει μείνει είναι το τι θα γίνει με τους πτυχιούχους . Η πρόταση Γαβρόγλου είναι προς απόσυρση μαζί με τον ίδιο . Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε τέτοιες διαδικασίες ιδιαίτερα αν αυτό αφορά πτυχιούχους με διδακτορικά ή άτομα με εμπειρία δεκαετιών . Αλλά πριν πάμε στην λύση θα πρέπει να μάθουμε πόσο κόσμο αφορά το θέμα . Εχω πει και άλλες φορές ότι θεωρώ ότι οι ενεργοί Δομικών Εργων που ασκούν ΕΕ , είναι γύρω στα 5000 άτομα . Νομίζω ότι γίνεται μεγάλος ντόρος για τόσα άτομα . Είναι πολύ απλό να βρεθεί μία λύση από αυτές που έχουν τόσες φορές περιγραφεί στο παρελθόν που ανάλογα με τις σπουδές-εμπειρία του καθενός θα δίνει συγκεκριμένα ΕΔ . Υπήρχε η πρόταση Πανάρετου στο παρελθόν που ήταν ισορροπημένη , αλλά και άλλες που θα πρέπει να ανασυρθούν και το θέμα να λυθεί , ίσως και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας .
    -1 points
  20. "Ποσο μαλλον εγω"?.. Εγω εκει που μπηκα και τελειωσα ουτε απεξω εσυ.. Οποτε λιγος σεβασμος. Εσυ ξεκινησες τα ποσταρισματα απλα δεν μπορεις να κανεις διαλογο συγκεκριμενο παρα μονο να κανεις προπαγανδα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να το συνεχισω εφοσον δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτο που ξεκινησες..
    -2 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.