Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Thanos98

    Thanos98

    Members


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      96


  2. georgegaleos

    georgegaleos

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      6.350


  3. stayros

    stayros

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      3.634


  4. sito

    sito

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      200


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 18/07/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Από τα εξάμηνα που αναφέρεις δεν προκύπτουν αναδρομικές διαφορές για τα Β'14, Α'16 και Β'16. Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις εφόσον προκύπτουν για τον ασφαλισμένο αναδρομικές διαφορές θα εκδοθούν τα σχετικά ειδοποιητήρια: για το Α'15 εντός του Β'19 και για το Β'15 εντός του Α'20. Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις και την σχετική απόφαση που αναφέρω στο link --την έχω ανεβάσει αρκετές φορές αλλά και με παραπομπές. Θα σου λυθούν και άλλες απορίες που πιθανά έχεις. Δες παρακάτω:
    3 points
  2. Προφανώς και δεν έχεις αντιληφθεί τι εννοώ. Στις σχολές μαθαίνεις τα βασικά και μονό και "να μαθαίνεις". Από 'κει και πέρα θέλει προσωπικό διάβασμα. Στον επαγγελματικό σου βίο συναντάς τόσα πράγματά τα οποία προφανώς και δεν έχεις διδαχθεί στην σχολή, τι σημαίνει αυτό οτι δεν θα ασχοληθείς; Θα διαβάσεις και θα μάθεις Είτε αυτά είναι καθαρά τεχνικά θέματα είτε διοικητικά. Πόσοι μηχανικοί ασχολούνται με συγκολλήσεις; Πολλοί! πόσοι έχουν διδαχθεί συγκολλήσεις; 1 μάθημα κορμού + 1 το πολύ μάθημα επιλογής, τι σημαίνει οτι αποφοιτώντας γνωρίζεις από συγκολλήσεις; Φυσικά και όχι, θα πρέπει να διαβάσεις για να μάθεις. Μπορώ να δώσω δεκάδες τέτοια παραδείγματα. Επίσης πολλές ειδικότητες αλληλοκαλύπτουν μέρος άλλης ειδικότητας, και με έναν συνδυασμό διαβάσματος και επαγγελματικής εμπειρίας άνετα μπορεί να σταθεί ένας μηχανικός σε αντικείμενο το οποίο θεωρητικά ανήκει σε άλλη ειδικότητα. Δεν μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις πχ ηλεκτρονικός να ασχοληθεί με γέφυρες (βέβαια ακραία παραδείγματα έχω δει όπου συνάδελφοι πάρα πολύ επιτυχημένα ασχολούνται με αντικείμενο διαφορετικό της ειδικότητας τους) Και θα δώσω παραδείγματα. Μηχανολόγος μηχανικός και μεταλλουργός μηχανικός, χημικός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός, μηχανολόγος και ναυπηγός, ηλεκτρολόγος και μηχανικοί πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών (μόνο από ΗΜ προς ΜΠΤΕ), Ηλεκτρονικοί μηχανικοί και ΜΠΤΕ. Έτσι και ηλεκτρονικοί μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι. Και ας το πάω και πιο ειδικά στην περίπτωση του συναδέλφου. Τα ηλεκτρολογικά με τα οποία ασχολείται ένα τεχνικό γραφείο συνήθως (κτηριακά) δεν είναι πυρηνική φυσική και δεν θα είναι κανένα πρόβλημα για κάποιον ηλεκτρονικό. 1 μήνα διάβασμα θέλει όχι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο οτι ο νομοθέτης επιτρέπει ακόμα και σε ΠΜ να συντάξει μελέτη ΗΕ μέχρι κάποια ισχύ. Ή μήπως νομίζεις οι μηχανολόγοι έχουν περισσότερα μαθήματα ηλεκτρολογίας και έχουν και αυτοί πλήρη ΕΔ ηλεκτρολόγου μηχανικού.
    2 points
  3. Rtotal=R1+R2 R1=1/U1=1/2.44=0.41 R2=2.05 Rtotal=0.41+2.05=2.46 Utotal=1/Rtotal=0.41 Το 0.41 για εξωτερική τοιχοποιΐα σε καλύπτει για τις ζώνες Α έως Γ, όχι όμως για τη ζώνη Δ (ΤΟΤΕΕ 1, πίνακας 3.4α) Στην επιθεώρηση (προτεινόμενη παρέμβαση 1ου ΠΕΑ και σε όλο το 2ο ΠΕΑ) θα προσθέσεις 0.20 στο 0.41 για να λάβεις υπ' όψιν σου τις θερμογέφυρες, δηλαδή Rfinal= 0.41+0.20= 0.61
    2 points
  4. Το λαικ ειναι δικο μου και αφορά τις πρώτες λεπτομέρειες που ορθώς αναφέρεις. Θα σε ευχαριστήσω για το βήμα , για το νομοθέτη φαντάζομαι ήδη ξερεις την άποψη μου μέσα απο το ΣΥΜΑΤΕ και μάλιστα με το συνάδερφο μιχάλη εχουμε πει αρκετα ωραία. Στο τελευταίο συμφωνούμε οτι οι μηχανολόγοι δεν εχετε αρκετα μαθήματα ηλεκτρολόγου οπως και βασικά (ΣΗΕ - Κυκλώματα -Υ.Τ κλπ) . Το ιδιο συμβαίνει για τους Ηλεκτρολόγους αντίστοιχα στα μηχανολογικά αλλα τα Η-Μ οπως ισως εχεις δει και το λέμε οι περισσότεροι δεν ειναι έυκολο να διαχωριστούν. Για το χαρακτηρισμό μου ηταν άτυχος και διορθώθηκε. Σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων και την δυνατότητα για λύσης της παρεξήγησης απο μεριά μου , αλλα ο καθένας έχει την άποψη του.
    1 point
  5. Αυτό που αναφέρει στο γ είναι εντελώς λανθασμένο. Το εκτός οικισμού τμήμα έχει επιφάνεια 2.200 τμ Προφανώς δεν έχει ασχοληθεί με τεμνόμενα γεωτεμάχια από το όριο οικισμού. Τα έγραψα και πιο πάνω. Η αρτιότητα στο εντός είναι θεωρητική. Δεν μετακινείται το όριο οικισμού. Το έκαναν κάποιοι παλιά αυτό το λάθος και δυστυχώς το έχω δει να περνάει και σε συμβόλαια. Η γνώμη του δεν είναι προσωπική για το Σ.Α. Ορίζεται στη νομοθεσία. ΠΔ/24-4-85 (ΦΕΚ-181/Δ/3-5-85)-Άρθρο 7 1. "Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή". "Σε ιδιοκτησία που τμήμα της εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, ο επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης προκύπτει για το εκτός οικισμού τμήμα βάσει των κείμενων διατάξεων για την εκτός σχεδίου δόμηση εφόσον έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του. Στην περίπτωση αυτή η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει οπουδήποτε εντός της παραπάνω ιδιοκτησίας μετά από έγκριση του αρμοδίου Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, αρκεί τα τμήματα που τοποθετούνται στο εντός του οικισμού τμήμα να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα περί αποστάσεων στο παρόν και με την προϋπόθεση ότι δεν προκαλείται υπέρβαση στο συντελεστή κάλυψης και όγκου και στο επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν, ενώ στο εκτός του οικισμού τμήμα αρκεί οι οικοδομές να απέχουν από τα όρια της ιδιοκτησίας απόσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις για τις τηρούμενες αποστάσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση. Όταν το τμήμα που εμπίπτει εκτός του ορίου οικισμού δεν έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν του, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης και η τοποθέτηση των οικοδομών μπορεί να γίνει, σύμφωνα με τα παραπάνω"
    1 point
  6. Εχετε δικιο δεν αναφερει κατι για αποσταση.. Εγω απλα το αναφερα σαν γενικο ΦΕΚ αιγιαλου
    1 point
  7. Τηρώ μια μικρή αισιοδοξία μήπως περάσει από ΣΑ , δηλαδή να μελετηθεί κατοικία και αποθήκη με όρους δόμησης εντός οικισμού και η αποθήκη να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού τμήμα. Όχι όμως να πατάει ταυτόχρονα και στα δυο τμήματα. Η δόμηση όπως προανέφερα δεν είναι αθροιστική. Οπότε, δες το με αυτή τη συλλογιστική, δηλαδή το να μεταφερθεί από το εντός στο εκτός μόνο η αποθήκη, όπως θα γινόταν αν υπήρχε μόνο ένα κτίριο και επιθυμούσες αυτό να ανεγερθεί στο εκτός οικισμού τμήμα, το οποίο δεν θα ήταν οικοδομήσιμο όπου θα είχες πάρει το συντελεστή δόμησης από το εντός οικισμού.
    1 point
  8. Δεν ήταν δική μου απορία, όπως και να 'χει υποθέτω ότι η απάντηση απευθύνονταν στον @MHD που είχε ρωτήσει και επιβεβαιώνουν όντας εσύ ως πιο ειδικός τα αναγραφόμενα στο βιβλιαράκι οδηγιών που ανέφερα. Σωτήρη την καλημέρα μου.
    1 point
  9. Καταρχας συναδερφε μπραβο σου που παρεδεχεσαι τα αυτονοητα και τιμη σου Περα απο τις παρεμβολες εποχης 1970, θα σου ελεγα ακριβως οτι ειπε ο συναδερφος cna. Ασχολησου με το κομματι ηλεκτρονικος μηχ. -μηχανικος υπολογιστων και ειδικα το κομματι software που σ αρεσει και μπορεις να γινεις αναρπαστος. Υ.Γ μη πας σε Π.Μ για να μαθεις ηλεκτρολογικα. Καταλαβαινεις το γιατι. Καλη συνεχεια σε οτι κανεις φιλε μου
    1 point
  10. Έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια του ΕΤΕΑΕΠ για τον Ιούνιο 2019, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής 31/07/2019. Υπάρχει μια ελαφριά μείωση στο ποσό, επειδή ο κλάδος επικουρικής υπολογίζεται στο 6,50% και όχι στο 7,00 %.
    1 point
  11. Δεν μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο και αυτό να τέμνεται από το όριο του οικισμού. Το κτίριο θα ανεγερθεί είτε στο εντός, είτε στο εκτός. Δεν θα πατάει και στα δυο τμήματα. Αναφορικά με το συντελεστή δόμησης, αυτός δεν υπάρχει αθροιστικά. Δηλαδή, αν το εντός οικισμού τμήμα οικοδομείται και τοποθετήσεις την οικοδομή σε αυτό θα έχεις μέγιστη δόμηση 240 τμ. Αν το εκτός οικισμού τμήμα είναι οικοδομήσιμο θα έχεις 200 τμ. Δεν θα έχεις όμως στο σύνολο του ακινήτου 440 τμ για να επιλέξεις που θα τα υλοποιήσεις.
    1 point
  12. αυτά που καποιες φορές εμφανίζεται κάποιος κάνει κάποια ερώτηση και όταν πάρει την απάντηση του φεύγει σαν τον κλέφτη έχουν αρχίσει να με εκνευρίζουν. Off τοπικ. Αν σe εκνευρίζει κάποιο θέμα μπορείς να επιλέγεις την μη απάντηση. Παρακαλώ να μη επαναληφθούν ανούσιες απαντήσεις. Didonis
    1 point
  13. Καλά πως σας αφορούν αυτοί οι κωδικοί .....Δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με ατομικές επιχειρήσεις ...........Είναι για διπλογραφικά βιβλία και ειδικά ο 69.02 για μεσαίες οντότητες και πάνω .......αν αποφασίσουν να παρακολουθούν την αναβαλλόμενη φορολογική υποχρέωση . Οι μικρότερου μεγέθους οντότητες δεν έχουν τ΄΄ετοια υποχρέωση απο τον Ν 4308/14.
    1 point
  14. να τα παρουμε ενα ενα το πρωτο το συμβολαιο εγινε το ετος....μεταξυ των.....για....οικοπεδο....τμ με τιτλο κτησης....και το ειχε πριν ο... το δευτερο το συμβολαιο εγινε το ετος....μεταξυ των.....για....οικοπεδο....τμ με τιτλο κτησης...και το ειχε πριν ο.... Μηπως υπηρχαν προγενεστερα συμβολαια που τα περιγραφουν και απλα εγινε "ατυπη μεταβιβαση"??? Ξαναδες τα
    1 point
  15. 1) Το οτι δεν ξέρεις τι σου γίνεται είναι απολύτως λογικό στην φάση που είσαι. Δυστυχώς τα πανεπιστήμια μας έχουν τεράστιο mismatch προσφερόμενων γνώσεων με τις γνώσεις που απαιτεί η αγορά εργασίας και ούτε υπάρχει διασύνδεση με την αγορά εργασίας κατά την διάρκεια των σπουδών 2) Έχεις τελειώσει Πολυτεχνείο, στην ουσία έμαθες πως να μαθαίνεις. Με διάβασμα από την μεριά σου μπορείς να μάθεις ό,τι χρειάζεται για να σταθείς ως ηλεκτρολόγος. 3) Τώρα πάμε λίγο πιο ειδικά για σένα. Θα σου πω την προσωπική μου άποψη. Μην ασχολείσαι με θέματα τεχνικού γραφείου. Το τεχνικό γραφείο εκτός το οτι δεν σου δίνει καλές οικονομικές απολαβές δε θα σου επιτρέψει να εξελιχθείς. Οι περισσότεροι μηχανικοί των τεχνικών γραφείων είναι κακοί μηχανικοί (ναι σταυρώστε με). 4) Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με το κομμάτι της πληροφορικής (το οποίο έχει και τεράστια ζήτηση και σχετικά καλές απολαβές) ή αφού στην ουσία είσαι ηλεκτρονικός με το I&C. Μηχανικοί I&C είναι σχετικά δυσεύρετοι και πληρώνονται καλά. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση οτι σου αρέσουν Αυτά από μένα
    1 point
  16. Δεν συνεχίζει να ισχύει το ότι αν έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός, η άδεια ισχύει επ' αόριστον;
    1 point
  17. Προσαρμοσε το καταλληλα. Η ειδικη δηλωση ασφαλως και μπορει να μη γινει δεκτη για καποιο νομιμο λογο (αν υπαρχει βεβαια τετοιος) . ΥΠΟΔ-03.docx
    1 point
  18. Καλημέρα σε όλους. Στον καινούργιο κανονισμό πυροπροστασίας 41/2018 είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο ποσοστό ανοιγμάτων σε κατοικία; Ο πίνακας 15 στον κανονισμό έχει μια παραπομπή . Ευχαριστώ.
    1 point
  19. Ιστορική σημείωση: Πλάκες Zollner με σώματα πλήρωσης διάτρητα τούβλα ήταν συνήθεις σε παλαιότερη εποχή. Έχω συναντήσει και πλάκα με συμπαγή.
    1 point
  20. Μην λέμε ότι θέλουμε. Δε μπορούν οι γνώσεις που αποκτάς με καθηγητές και εργαστήρια να αντικατασταθούν με διάβασμα από το σπίτι. Αν ήταν έτσι θα μαθαίναμε πως να μάθουμε μόνο και δε θα χρειαζόταν κανένα άλλο μάθημα. Συμβουλή μου Panos_21 είναι να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες και να εξειδικευτείς σε κάτι που ζητάει η αγορά.
    0 points
  21. "Ποσο μαλλον εγω"?.. Εγω εκει που μπηκα και τελειωσα ουτε απεξω εσυ.. Οποτε λιγος σεβασμος. Εσυ ξεκινησες τα ποσταρισματα απλα δεν μπορεις να κανεις διαλογο συγκεκριμενο παρα μονο να κανεις προπαγανδα. Δεν θα μπω στην διαδικασια να το συνεχισω εφοσον δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτο που ξεκινησες..
    -1 points
  22. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ να κάνεις είναι να εκτυπώσεις το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησες (το πραγματικό, πριν την αλλαγή) και βάσει αυτού να κοιτάξεις για δουλειά. Οτιδήποτε άλλο είναι από ριψοκίνδυνο έως επικίνδυνο. Το γεγονός ότι αποφασίστηκε εν μία νυκτί να μετονομαστείτε σε ΗΜ θα πρέπει να χαρακτηρίζει αποκλειστικά αυτούς που πήραν μια τέτοια απόφαση και όχι και εσάς τους αποφοίτους...
    -1 points
  23. Ενδιαφερον οτι στα 400 + views ολες και ολες 3-4 απαντησεις για μια απορια ενος νεου συναδελφου.. Φιλε μου η καλυτερη πηγη γνωσης ειναι η ιδια σου η θεληση να μαθεις πραγματα. Εδω σε μια νυχτα τα τει εγιναν πολυτεχνεια επειδη βρεθηκε ενας αποφοιτος παιδαγωγικου που εκανε τον υπουργο.. Για να σου απαντησω, ολες οι λυσεις που προαναφερεις ειναι χρησιμες. Για το Autocad μπορεις να κανεις σεμιναρια μεχρι 1.5 μηνα το πολυ και με δικη σου εξασκηση να φτασεις σε καλο επιπεδο. Ζωγραφικη στον η υ ειναι δεν ειναι τιποτα. Το θεμα ειναι οι κανονες που διεπουν τα ηλεκτρολογικα, που για αυτα θελεις προσωπικο διαβασμα και σχετικη βιβλιογραφια. Για το 6 που ρωτας δεν υπαρχει πρεπει, οτι παραπανω ξερεις καλο ειναι. Κανεις δεν τα ξερει ολα και ολοι ξερουν απο λιγο. Ειναι μεγαλο συν οτι εχεις γνωστο μηχανικο, εστω και πολιτικο. Αυτος θα μπορει να σε βοηθησει να ασχοληθεις και με ηλεκτρολογικο κομματι. Εσενα σε ενδιαφερει καθαρα το ενεργειακο κομματι? Επισης τα ηλεκτρονικα ισχυος ειναι ενας τομες ηλεκτρονικης που εχουν εφαρμογη στο ενεργειακο και αποτι ξερω στην Κρητη καλυπτεται αρκετα καλα αυτο το κομματι. Εν ολιγοις προχωρα και μην ακους κανεναν. Επισης εισαι διπλωματουχος οχι πτυχιουχος που εγραψες αρχικα . Πτυχιουχοι ειναι τα τει και τα βαφτισμενα αει - σχολες μηχανικων που ειναι 4 ή και 5 χρονια τυπου παδα. Να προσεξεις να συνεργαστεις ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ οχι με αλλες ειδικοτητες τυπου σχεδιαστη κλπ.. Μονο διπλα σε μηχανικο μπορεις να μαθεις πραγματα, αλλα μην φοβηθεις να αλλαξεις δουλεια αν δεις οτι κωλυσιεργει να σου αναθετει καθηκοντα.
    -3 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.