Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Earl

    Earl

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.098


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.116


  3. SOTHRIS

    SOTHRIS

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      3.501


  4. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      8.675


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/07/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Θα διαφωνήσω εδώ λίγο Τα CPD δεν έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα έργα => Continuous Professional Development => δηλαδή αυξάνεις τις γνώσεις σου ως μηχανικός. Υπάρχει συγκεκριμένο template για να τα γράφεις (εικόνα). Τι έμαθες => Σε τι θα σου χρησιμεύσει. Αν τώρα κάνεις μία μελέτη για κάτι συγκεκριμένο, και διαβάσεις ένα βιβλίο για να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου και να τελειώσεις τη μελέτη, προφανώς και αυτό είναι CPD. Αν πας σε μία παρουσίαση πχ για ΑΠΕ, και ας μην ασχολείσαι άμεσα με αυτό, πάλι είναι CPD, αν πας σε ένα σχολείο και τους μιλήσεις για το επάγγελμα του μηχανικού πάλι είναι CPD, όπως και αν πας σε μία έκθεση δομικών υλικών, κτλ κτλ κτλ. Αν βάλεις 150 ώρες CPD μόνο από διάβασμα, τότε είναι αρκετά πιθανόν να σου ζητήσει αποδείξεις το ICE (και καλό είναι να μη γίνονται αυτά).
    2 points
  2. Σε περίπτωση κλεισίματος τμήματος του μπαλκονιού οριζόντιας ιδιοκτησίας που έπρεπε να πωληθεί είχα συζητήσει με συμβολαιογράφο για το αν απαιτείται να γίνει τροποποίηση σύστασης και μου είχε πει πως δεν χρειάζεται εφ'όσον το μπαλκόνι θεωρείται ιδιόκτητος χώρος της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω πως δεν χρειάζεται συναίνεση.
    2 points
  3. Καλησπέρα, Μπορεί. Δεν έχει σημασία το που βρίσκεσαι, σημασία έχει να έχεις το δικαίωμα του να μπορείς να ασκείς το επάγγελμα σε μία ευρωπαϊκή χώρα έτσι ώστε να το μεταφέρεις σε μία άλλη (EU Directive 36/2005). Τα δικαιολογητικά εξετάζονται από την επιτροπή του ICE. Αν θυμάμαι καλά μόνο ένας sponsor χρειάζεται γι αυτόν τον δρόμο, που να είναι τουλάχιστον στο level που κάνεις αίτηση για Membership. Καλό είναι να είναι εργοδότης σου. Για τους Ελ. Επ. κάπου είχα διαβάσει στο site του ICE ή σε κάποιον σχετικό οδηγό για Membership, πως μπορεί να δώσει τη συστατική μέλος του οικείου φορέα των Μηχανικών (πχ συνάδελφος) Γεια σου Γιάννη. Δεν υπάρχει καμία μεθοδολογία ή πρότυπο για το Attribute Achievement Form (AAF). Είναι στην εμπειρία του καθενός. Όπως λέω και στους δικούς μου ως Supervising Civil Engineer (SCE) για το ICE: Att 1. Υπάρχει πρόβλημα, γιατί είναι πρόβλημα; Πιθανές λύσεις; Καλύτερη λύση και γιατί; Πως θα εφαρμοστεί. Att 2. Πως εφαρμόζεται η λύση λεπτομερώς (πχ υπολογισμοί, ή κατασκευή, κτλ). Καλό είναι να αφήνετε παραγράφους. Επίσης εγώ είχα βάλει τις εικόνες μου και τα σκίτσα μου εντός των παραδειγμάτων. Δεν είχα ξεχωριστό Appendix. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο έργο για να καλύψετε 9 attributes. (Αυτό θα ήταν το ιδανικότερο) Προσοχή όμως στις ώρες που θα βάλεις. Φυσικά και είναι CPD αλλά με μέτρο το συγκεκριμένο (δηλαδή χρειάζονται και σεμινάρια, παρουσιάσεις, webinars, κτλ). Νομίζω το H&S είναι 10 ώρες τον χρόνο. Τον τίτλο Chartered (νομικά κατοχυρωμένος) τον δίνει το Engineering Council και όχι το ICE. Το ICE δίνει τους τίτλους Fellow (FICE), Member (MICE), AMICE, και GMICE. To Engineering Council αναφέρει στην άδεια: "This is to certify that XXXXX in membership of the Institution of Civil Engineers has been registered by the Engineering Council and is hereby authorised to use the style or title of Chartered Engineer. " Επίσης, τον τίτλο μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις μετά από το όνομά σου. Στο βρετανικό διαβατήριο ακολουθεί και το επίθετο. Γι αυτούς που δουλεύουν εκτός ΗΒς η οδηγία είναι να τον γράφουν ως CEng MICE (UK) για να γίνεται κατανοητή η χώρα προέλευσης του τίτλου. Κατά τα άλλα, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το ζουμί είναι στο CV. Ο μόνος περιορισμός που ξέρω για το EU Directive είναι το ότι δεν μπορείς να δώσεις μόνο την εξέταση στο IStructE όπως θα έκανες με mutual agreement, γιατί θα πρέπει να είχες περάσει από Professional Review.
    2 points
  4. Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία πάρα πολύ πρόσφατα, συμφωνώ με τον Earl και θα σου πρότεινα να βάλεις σαν cpd όχι μόνο πράγματα σχετικά με τα project σου αλλά και όλων των ειδών ενδιαφέρουσες ομιλίες/webinars που σε βοήθησαν να γίνεις "καλύτερος" και "all around" μηχανικός. Για παράδειγμα το δικό μου cpd περιείχε σεμινάρια για: ορθή χρήση κατασκευαστικών συμβολαιων, λιμενικά έργα, deep borehole design, ενεργειακό βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων, H&S, CDM, first aid κλπ κλπ.... Topics που δεν συνδέονται αναγκαστικά μεταξύ τους. Και όπως δείχνει και ο Earl πιο πάνω, ιδανικά θέλουν να χρησιμοποιήσεις το cpd template τους.
    1 point
  5. Καλησπέρα, όπως προείπε κ ο φίλος Δημήτρης αν ισχύει σε 2 χρόνια ότι ισχύει σήμερα, ναι μπορείτε να αυτονομηθειτε με ατομικό λέβητα στο μπαλκόνι, απλά θα πρέπει να φτιάξετε νέο εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων στα σώματα είτε κρατήσετε τα παλιά είτε όχι, να αποκοπείτε απο την κεντρική θέρμανση και να μονωσετε τις κεντρικές σωλήνες που περνούν απο την ιδιοκτησία σας.
    1 point
  6. Aν το συνολικό ύψος μαζί με την προσθήκη δεν ξεπερνάει τα 7,50 μ θα το συμπεριλάβεις σε λοιπή παράβαση με αναλυτικό.
    1 point
  7. σωστα ανηκει στην ιδιοκτησια του διαμερισματος. όπως και οι Η/Χ. [και ας μην αρχισουμε συζητηση για "αλλαγη των οψεων της οικοδομης" και ζεματιστουμε... Εχει και 40 βαθμους εξω....]
    1 point
  8. Έτσι! Στην Μέση Ανατολή υπάρχει όλο και αυξανόμενη ζήτηση για "chartered engineers" από "αναγνωρισμένους δυτικούς οργανισμούς". Σε μερικά job descriptions αναφέρουν συγκεκριμένα "PE or CEng ICE", σε άλλες αναφέρουν προαιρετικά ή γενικώς δυτικά (όπου γίνεται δεκτή ενίοτε και η Ελληνική εγγραφή στο ΤΕΕ). Επόμένως είναι "ισχυρό" χαρτί για εργασία σε principal/managerial level και άνω. Φυσικά θέλει προσοχή το τι δηλώνεις στο CV σου ώστε να είναι 100% ακριβές και αληθινό. Πολλοί για παράδειγμα δηλώνουν PMP κάνοντας απλά το σεμινάριο χωρίς να περάσουν τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης στο PMI (το οποίο είναι πειθαρχικό αδίκημα...) *οφ τοπικ* αλλά χρήσιμο για την κουβέντα...
    1 point
  9. Κανείς δεν ασχολείται με 0,05 λεπτα του ευρώ ......Είναι αστείο ..... Το άλλο με τις αποσβέσεις δε σας αφορά. Δεν είστε σε αυτές τις οντότητες . Οσοι τηρούν απλογραφικά βιβλία διενεργούν αποσβέσεις με βάση τους συντελεστές της φορολογικής νομοθεσίας. Αυτό προβλέπει και η λογιστική οδηγία (ο ν 4308/14). Αυτό σημαίνει πως όταν ακολουθούμε τα προβλεπόμενα από τον φορολογικό νόμο για τις αποσβέσεις τότε θα συμπέσει η λογιστική βάση με την φορολογική.
    1 point
  10. συμφωνώ οτι μπορείς να βάλεις αρκετά πράγματα σαν cpd αλλά θεωρώ οτι πρέπει να χει σχέση κ με τα εργα/μελέτες σου. Δεν θεωρώ καλό να βάλεις πράγματα ετσι για να τα βάλεις. *Το ice ειναι full απο webinars.
    1 point
  11. πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής: «Ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 εφάρμοσε για πρώτη φορά ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τις συντάξεις. Σε πλήρη ανάπτυξη και για όσους έχουν καταβάλει τις υψηλότερες προβλεπόμενες εισφορές δίνει κύρια σύνταξη λίγο κάτω από 3.000 ευρώ (στην οποία προστίθεται, όπου υπάρχει, επικουρική σύνταξη ή, για τους δημοσίους υπαλλήλους, μέρισμα από το Μετοχικό τους Ταμείο). »Επειδή όμως πριν την εφαρμογή του επικρατούσε ένα μωσαϊκό διατάξεων, προβλέφθηκε (άρθρο 30), για λόγους ανταποδοτικότητας, μεταβατικής φύσης ρύθμιση για όσους είχαν καταβάλει στο παρελθόν υψηλότερες εισφορές από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που απετέλεσαν τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του νέου νόμου. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, θα υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) εισφοράς επιπλέον αυτής του ΙΚΑ. Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για εργαζομένους που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από 3.000 Ευρώ συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» ήγουν... ο μωσαικτζής φταιει... πηγη https://www.zougla.gr/money/forologika/article/dreno-stis-xruse-syntajeis
    1 point
  12. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 172335/16-2-2016, εξαιρούνται : ζ) μεμονωμένα κτίρια με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια, ήτοι μικτή επιφάνεια δαπέδων των κλειστών στεγασμένων χώρων του κτιρίου που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κύριας χρήσης του, μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.). edit Συναδελφε @olga απο 1/1/2016 απαιτείται και για κτήρια ή κτηριακές μονάδες κάτω των 50τμ.
    1 point
  13. Δυστυχώς όλα αυτά σημαίνουν και άλλη καθυστέρηση....., μέχρι να μελετηθεί και να γίνει νέο νομοσχέδιο, να ψηφιστεί, να δημοσιευτεί, να σταλούν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι σε κάθε ταμείο, να διαβαστούν αυτές από τους αρμόδιους, να ξανα-υπολογιστούν οι συντάξεις, να υπολογιστούν και να προβλεφτούν τα κονδύλια από τον προϋπολογισμό......, να......., να............. Φέτααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα (που έχει γίνει ροκφόρ ήδη!)
    1 point
  14. Σχετικά με το CPD, μπορείς να βάλεις πράγματα όπως διάβασμα σχετικών βιβλίων, περιοδικών, άρθρων, αναζητήσεων στο διαδίκτυο, σχετικές εκπομπές στη τηλεόραση.διαδίκτυο, παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια ΤΕΕ κτλ, αλλά και προσωπικό ψάξιμο σε κάποιο θέμα. Π.χ, δεν ξέρω να κάνω flat slab με πεπερασμένα--> ξόδεψα 15 ώρες διαβάζοντας θεωρία, λυμένα παραδείγμα, manual λογισμικού κτλ. 'Εμαθα δηλαδή 5 πράγματα από προσωπικό ψάξιμο. Προφανώς δεν θα βάλεις 15 ώρες, μπορείς όμως να κάνεις μια αντιστοίχιση με μια θεωρητική διάλεξη που θα κάλυπτε την ίδια ύλη (πχ 3 ώρες). Προσοχή, αν θυμάμαι καλά χρειάζονται 6 ώρες τουλάχιστον σε health and safety (ανά χρόνο). Ουσιαστικά, αν το στηρίξεις καλά, τα πάντα είναι CPD..😉 Φαντάζομαι εννοείς το EU directive σωστα? Αν θυμάμαι καλά χρειάζεσαι 4-6 παραδειγματα(δηλαδή έργα) ανά attribute. Εγώ εβαλα 4 και ήταν οκ. Το attribute 1 και 2 είναι λίγο παραπλήσια, αυτό που λες ακούγεται μια χαρά. Εγώ έκανα πρώτα το CV (λίστα έργων που τη ζητάει κάπου στην αίτηση), και απο εκεί αποφάσισα ποια έργα θα βάλω (χρειάζεσαι παραδείγματα σε έργα. ). Εκεί έβαλα και μια σύντομη περιγραφή του έργου και των δικών μου αρμοδιοτήτων (2-3 σειρές). Έτσι, δεν είχα καθόλου περιγραφή στα attributes. Επίσης, με βόλεψε να έχω ένα έργο σε παραπάνω από ένα attribute, βασικά χρησιμοποίησα το ίδιο έργο σε 3 attributes (μου είπαν καλά είναι όχι παραπάνω). Φυσικά καλύπτεις άλλες πτυχές, ανάλογα το attribute. Για παράδειγμα, μια επίβλεψη, θα μπορούσες να τη βάλεις στο attribute 3,4,6. Νομίζω ότι αυτό το βρίσκεις μόλις γράψεις κάποια πράγματα, τότε θα αρχίσεις να σκέφτεσαι συνδυαστικά. Υπάρχουν και κάποια βίντεο στην σελίδα του ICE για τα attributes, προσωπικά δεν τα βρήκα ίδιαίτερα χρήσιμα πάντως. Εγώ έβαλα σχέδια, φωτογραφίες, μοντέλα υπολογιστή, υπολογισμούς σε χέρι και ότι άλλο είχα σχετικό με τα παραδείγματα. Νομίζω αφιέρωσα μισή με μια σελίδα ανά attribute (στο appendix). Φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό, εγώ θεώρησα ότι θα βοηθήσει στην αίτηση μου. Προσοχή στο μέγεθος του αρχείου, μπορεί να ξεφύγει με φωτογραφίες κτλ και υπάρχει όριο. Και κάτι ακόμη, Κάπου πιο πάνω είχε συζητηθεί το τι μπορείς να χρησιμοποιείς για τίτλο όταν πηγαίνεις μέσω EU directive. Η απάντηση που πήρα απο ICE είναι ότι "You would be CEng MICE so a charted member of the ICE, however, you would not be a Chartered Civil Engineer as this title is only awarded to those who become CEng MICE through the professional review." Επίσης, σε κάποια σεμινάρια του ICE, μας είχαν πει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα CEng MICE σε χώρες εκτός UK (πάλι για τους EU directive). Με τη λογική ότι δεν μπορείς να είσαι CEng MICE στην Αυστραλία, μέσω αναγνώρισης UK-EU.Θα πρέπει να κάνεις ξανά χαρτιά για την αντίστοιχη αναγνώριση. Δείτε και τα σχόλια του Peterpan πιο πάνω (παραπάν που λέει και το ανέκδοτο), σχετικά με τους τίτλους και το Ελληνικό παράρτημα του ICE..
    1 point
  15. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να μπει ως υπέρβαση δόμησης. Υπέρβαση κάλυψης δεν έχεις εφόσον πρόκειται για ημιυπαίθριο ο οποίος έχει μετρήσει στην κάλυψη.
    1 point
  16. Γιαννη εγω δεν εβαλα καμία φωτογραφία και κανενα appendix. Μόνο κείμενο. Δεν ειχα κανενα προβλημα.
    1 point
  17. Αυτό θα συμπληρωθεί αν είσαι φορολογικό μπλοκάκι. Τα πρώην ελευθέρια επαγγέλματα , όπως αυτά κατονομάζονταν στον ν 2238/1994, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ . Εμπορική ιδιότητα έχει πχ ένας πωλητής , έχει ένας ασφαλιστής , έχει ένας μηχανικός αυτοκινήτων ........ Ο΄τι και να αναγράψεις εκεί για το τέλος επιτηδεύματος η πενταετία αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης που υπάρχει στο μητρώο του Υπ οικονομικών.
    1 point
  18. Μα αν περνάει υψηλή τάση έχεις δουλεία και περιορισμό στη δόμηση. Ποια είναι τα άλλα "εξτραδάκια" που θεωρείς περιττά; η απόσταση από την θάλασσα; το αν εμπίπτει στη δασική νομοθεσία; το αν είναι άρτια οικοδομήσιμα τα όμορα; το αν υπάρχει κτηματολόγιο στην περιοχή; όλα αυτά είναι σημαντικά και μόνο ο μηχανικός πρέπει να τα κάνει, και ας κοστολογήσει ορθά την εργασία του.
    1 point
  19. α) μόνο το στέλεχος κ' το 5σελιδο β) 1 αρχείο για κάθε δικαιολογητικό γ) όχι
    1 point
  20. Διαβάζω με προσοχή όλα τα παραπάνω και απλά θέλω να δηλώσω πως ναι είναι γνωστό ότι υπάρχουν συνάδερφοι που βγάζουν βεβαιώσεις, πεα κλπ από τα γραφεία τους, χωρίς αυτοψία αλλά να κρατάμε κατά νου ότι κι εμείς που τρέχουμε και διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε και με φόβο θεού κάνουμε δηλώσεις μπορεί να κάνουμε λάθος (ναι γίνεται πανεύκολα μη νομίζετε) και τότε να είστε σίγουροι ότι θα έρθει ο πελάτης με τις πέτρες, με δικηγόρους και πειθαρχικά και δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος θεραπείας του λάθους. Προβληματίζομαι πραγματικά
    1 point
  21. Καλημέρα σε όλους! Μιλησα με υπουργείο μεταφορών και υποδομών (εκεί υπάγεται τώρα η υπηρεσία). Η νέα διεύθυνση της υασβε είναι Ναυαρίνου 28 Καλαμαριά. Τηλέφωνα έβαλαν πριν 3-4 μέρες... είναι τα εξής: 2310 427885 (κα Ζηκοπούλου προϊσταμένη), 2310423566, 2310424027. ωράριο 7.00πμ-15.00μμ (εννοείται πηγα στην παλιά διευθυνση και ταλαιπωρήθηκα... ελπίζω να γλυτώσουν μερικοί με την ανάρτηση αυτή) φιλιά σε όλους
    1 point
  22. Για το σημαντικότατο αυτό θέμα που αρχικά είχα σταθεί αντίθετα αλλά επειδή τελικά διαπιστώνω ότι : α) η εφαρμογή του αναλυτικού για την Υ.Υ που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο του αρ.100.10 ούτε λεκτικά αλλά ούτε νοηματικά ή συντακτικά συσχετίζεται με την αναφερόμενη προϋπόθεση της αρχικής παραγράφου περί Υ.Υ νομίμως υφισταμένων. (πέραν αυτού αλήθεια νοούνται υπερβάσεις στα νομίμως υφιστάμενα..??? ) β) μετά την ωρίμανση του "διαλογισμού" μέσα από τις χιλιάδες των Ε/Α του ΤΕΕ, σταθερή και αταλάντευτη παραμένει η θέση του ΤΕΕ στο (ΥΥ εντός Υεπιτρ.) => ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ γ) αν παρά τις πάμπολλες Ε/Α του ΤΕΕ που σταθερά ορίζουν: (ΥΥ εντός Υεπιτρ.) => ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ αυτό εν τούτοις δεν ήταν ορθό, τότε κάποιοι θα όφειλαν από στάση ευθύνης προς τους Μηχανικούς, την Πολιτεία και τους ιδιοκτήτες να το "μαζέψουν" γιατί παίζονται πολλά € αλλά και πολλά κεφάλια.... για τους παραπάνω λόγους στηρίζω κι εγώ πλέον αυτή την θέση του: (ΥΥ εντός Υεπιτρ.) => ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ ΤΕΕ Πελοπ.pdf
    1 point
  23. 2.223 downloads

    Μια καλή Τ.Ε που μπορεί να βοηθήσει τους μηχανολόγους του φόρουμ.
    1 point
  24. Καλημέρα σε όλους. Ο στόχος των μηνυμάτων μου είναι για να προσθέσω στοιχεία και πληροφορίες στο πολύ καλό topic που έχει ξεκινήσει ο @Topap εδώ και 7 χρόνια. Σε καμία περίπτωση ο στόχος μου δεν είναι η αντιπαράθεση, παρά μόνο η ενημέρωση και πληροφόρηση. @GiorgosCivil Γιώργο θα σε βεβαιώσω ότι μέσω European Directive μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον όρο CEng MICE μόνο για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, για να προλάβω κάποια σχετική ερώτηση, ενημερώνω επίσης ότι αν εγώ π.χ. ως μέλος του ΤΕΕ, πάω στην Αγγλία και μέσω European Direcitve γίνω CEng MICE και στην συνέχεια μεταβώ π.χ. στην Γαλλία, δεν έχω δικαίωμα να αναφέρομαι ως CEng MICE αλλά να ζητήσω και πάλι μέσω European Directive αναγνώριση προσόντων και αν απαιτείται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. @rootbreaker @Earl Αυτά που γράφετε και οι δύο είναι σωστά με μία διαφοροποίηση: Τα χαρακτηριστικά CEng MICE σημαίνουν Chartered Engineer, Member of the Institution of ICE ). Ομως, ο όρος Chartered Civil Engineer, είναι προστατευμένος όρος από το Royal Charter Declaration και κάποιος CEng MICE δεν σημαίνει αυτόματα Chartered Civil Engineer. Αν ξαναδιαβάσεις όμως όσα έγραψα παραπάνω θα δεις ότι ακριβώς αυτό επαναλαμβάνω. @Earl Αγαπητέ συνάδελφε, φυσικά μέσω European Directive γίνεσαι full member of ICE και φυσικά επίσης γίνεσαι και FICE αν το αξίζεις και συγχαρητήρια στο συνάδελφο που το πέτυχε. Δυστυχώς υπάρχει ένα κενό στο ICE επειδή στο ΗΒ το επάγγελμα του Πολ. Μηχ. δεν είναι ρυθμιζόμενο και δεν απαιτείται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Κι αυτό γιατί η ανάληψη ευθύνης κατέχειδιαφορετική αντιμετώπιση και ορίζεται μέσα από την παιδεία του "ως μηχανικός αναλαμβάνω μόνο ότι μπορώ να εκπληρώσω" όπως ορίζεται μέσα και από το Code of Professional Conduct του ICE. Το ICE όμως ΔΕΝ αποδίδει τίτλους. Το ICE σε κάνει μόνο μέλος του και σε διαφορετική βαθμίδα νάλογα με τα προσόντα σου. Το Engineering Council αποδίδει τίτλους! Το Engineering Council είναι η ρυθμιστική αρχή για όλους τους Μηχανικούς στη Μ. Βρετανία και είναι μέλος του FEANI (European Federation of National Engineering Associations) όπως και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Και γι' αυτό το CEng μπαίνει ΠΑΝΤΑ μπροστά από το MICE ή όποιον άλλο οργανισμό επιλέγεις να γραφτείς. @Earl , αν μου επιτρέπεις μια προσωπική ερώτηση. Είδα ότι είσαι στο MANCHESTER. Έχω αποφοιτήσει από το παλιό UMIST το 2001. Οι σπουδές σου ήταν στην Αγγλία ή έφυγες από Ελλάδα μέσω European Directive? Τώρα, αχετικά με το European Directive θα σε διορθώσω αλλά η Ευρωπαική οδηγία 2005/36/ΕΚ αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και όχι επαγγελματικής εμπειρίας μόνο. Τα παρακάτω θα τα γράψω και ενημερωτικά για όποιο συνάδελφο αναζητά πληροφορίες για αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα ώστε να ανατρέξουν στις σχετικές νομοθεσίες. Η οδηγία 2005/36/ΕΚ εκδόθηκε την 7.9.2005 και τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν εναρμονίσει την εθνική νομοθεσία τους προς τις διατάξεις της, με Προεδρικό Διάταγμα έως την 20.10.2007. Το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα θεσμοθετήθηκε τελικά με καθυστέρηση στις 25/5/2010 και συγκεκριμένα με το Π.Δ.38/2010. Σύμφωνα με το παραπάνω Π.Δ. και την τροποποίηση αυτού όπως έγινε με τους Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄), 4111/2013 (ΦΕΚ 18 Α΄) και 4205/2013 (ΦΕΚ 242 Α΄), η Δημόσια Αρχή για την έκδοση απόφασης περί αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων), και συγκεκριμένα το Συμβούλιο Α΄ το οποίο αποφασίζει για τα εξής 2: 1) Για την αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (για όσους δηλαδή ασκούν αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στη Μεγάλη Βρετανία και αναζητούν ισοτιμία και δικαιώματα στην Ελλάδα) 2) Για την αναγνώριση της Ισοδυναμίας των ακαδημαϊκών τίτλων (Πτυχίων) (για όσους δηλαδή σπουδάζουν σε Μεγάλη Βρετανία και απευθείας αναζητούν ισοτιμία και δικαιώματα στην Ελλάδα) Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.
    1 point
  25. @Earl είσαι στην Ελλάδα ή στην Αγγλία? Έχει σημασία για να σου εξηγήσω κάποια απορίες σου. Η διαφοροποίηση που αναφέρω αφορά τους μηχανικούς που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το European directive με σκοπό να εργαστούν στην Αγγλία. Ο όρος CHARTERED CIVIL ENGINEER προστατεύεται από το Royal Charter Declaration και μόνο όσοι έχουν ικανοποιήσει τις προυποθέσεις του Institution φέρουν το δικαίωμα να περιγράφουν τους εαυτούς τους ως CHARTERED CIVIL ENGINEERS. Οι υπόλοιποι είναι Chartered members of ICE. Η διαφοροποίηση αυτή γίνεται διότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν διάφοροι "έξυπνοι" οι οποίοι γίνονται μέλη στο ICE μέσω European Directive (που είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία) και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τον τίτλο τους καταχρηστικά για να πάνε να δουλέψουν αλλού, π.χ. Εμιράτα, αραβία, Ασία κλπ. Όπως έχω ξαναγράψει, σας προτείνω να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Παράρτημα του ICE έδω στην Ελλάδα το οποίο διοργανώνει CPD, σεμινάρια, ημερίδες, site visit κλπ, καθώς και διάφορα newsletter σχετικά με τη δράση του. Σας επισυνάπτω το τελευταίο newsletter του ICE Greek Local Association ώστε να σας κεντρίσω το ενδιαφέρον. Αν παραβιάζω του κανόνες του forum παρακαλώ να το αφαιρέσετε. GREEK_LA_NEWSLETTER_11.pdf
    1 point
  26. «α) Επιτρέπεται η διάσπαση του ενιαίου κτιρίου μετά τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και με τις εξής προϋποθέσεις: αα) Τα επί μέρους, μετά τη διάσπαση, κτίρια σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο, ββ) Στην περίπτωση που προβλέπεται ενιαίο κτίριο το οποίο αποτελεί σύνθεση περισσοτέρων όγκων, η σύνδεση αυτών επιβάλλεται να έχει πλάτος κατ ελάχιστον 1,20 μ. και προσμετράται τουλάχιστον σε έναν από τους συντελεστές δόμησης ή κάλυψης ή και σε περίπτωση που προβλέπονται περισσότερα ανεξάρτητα κτίρια αυτά δεν δύναται να είναι περισσότερα από τρία και δεν δύνανται να απέχουν, ανά δύο, απόσταση μεγαλύτερη του 2Δ, όπως το Δ ορίζεται στο άρθρο 3 του ν. 4067/2012. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και κάθε άλλου συναρμόδιου Υπουργού δύναται να καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας, καθώς και περιπτώσεις τυχόν εξαιρέσεων όταν αυτές επιβάλλονται από εγκρίσεις άλλων φορέων ή υπηρεσιών σύμφωνα με ειδικότερες διατάξεις.»"
    1 point
  27. @GiorgosCivil αν γίνεις μέλος με το EU Directive στο ICE δεν μπορείς να κάνεις mutual agreement me to IStructE. Μπορείς όμως να κάνεις με το MEIE της Ιρλανδίας ή άλλα της Βρετανίας. Έχει διάφορα. Φίλε @peterpan σου γράφω από τη Βρετανία όπου ζω και όχι από παράρτημα. Στο ΗΒ είναι όπως τα έγραψα παραπάνω. Δεν έχουμε διαφοροποιήσεις ούτε περιγραφές των εαυτών μας και ιστορίες που αναφέρεις. Έναν τίτλο έχουμε όλοι και τέλος. Δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος εγγραφής στο ICE. Πριν 2 μήνες έγινε συνάδελφος FICE που γράφτηκε με το EU Directive. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, ανέβασε συγκεκριμένο reference. "'Έξυπνοι; Εύκολη διαδικασία;; Για να δουλέψουν από το ΗΒ στη Μέση Ανατολή...." Μάλιστα... Τι κόσμος ρε φίλε. Λοιπόν, το EU Directive έχει να κάνει με την επαγγελματική εμπειρία που τη μεταφέρεις από μία χώρα της ΕΕ σε μία άλλη χώρα της ΕΕ βάση του 2005/36. Περίπου όπως το career appraisal. Δεν θα ήθελα αγαπητέ να συνεχίσω τη συζήτηση αυτή μαζί σας. Εδώ δεν είναι ΤΕ και ΠΕ. Διαφωνούμε και καλά κάνουμε
    -1 points
  28. αγαπητή Μαρία, δεν ξέρω ούτε καν Πολιτικός Μηχ δεν είμαι ώστε να πω. Φαντάζομαι Πολιτικός Μηχανικός θα πρέπει να έρθει, προτίμησε ένα άνθρωπο νεότερης ηλικίας λέω 30 - 55 χρονών και μπορεί να πέφτω λίγο έξω. Να δει τα κτίρια, να δει που πονάνε, αν ειναι επικίνδυνα να κατοικούνται, να υπάρχουν χωρις εργασίες επισκευής. Ο Μηχανικός αυτός θα ξέρει να σε κατευθήνει πιο σωστά. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσιευσής σου. Eπεξεργασία και διόρθωση. Pavlos 33
    -1 points
  29. Αν είναι εντός ιδιοκτησίας σου δεν θέλει καμία συναίνεση .αν είναι κοινόχρηστος χώρος 100%
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.