Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      18.018


  2. yian

    yian

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      3.468


  3. AlexisPap

    AlexisPap

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.172


  4. georgegaleos

    georgegaleos

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.350


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 05/08/2019 σε όλες τις περιοχές

  1. Αυθαίρετος εξώστης προ ΓΟΚ 85 τακτοποιείται με κατηγορία 3 ανεξαρτήτως μεγέθους ακόμη και πάνω από κοινόχρηστο χώρο σύμφωνα με την εγκ 3 ν 4178 (σύμφωνες είναι και μερικές ερωτοαπαντήσεις του ΤΕΕ για το θέμα αυτό στον τότε νόμο) με την επιπλέον προϋπόθεση που ορίστηκε στην κατηγορία 3 του ν. 4495 για ελάχιστο ύψος 3 μ από το δρόμο. Αν είναι μετά τον ΓΟΚ 85 εξετάζεις την περίπτωση νομιμοποίησης
    2 points
  2. Η κυρία Φυλλίτσα μέσα στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται ωσάν να έπεσε από άλλον πλανήτη. Και δείχνει να θέλει να συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του κατασκευαστικού τομέα, σχολιάζοντας εκ Πατρών Χαλκιδικιώτικες φωτογραφίες στο protagon. Παρουσιάζεται ως επίδοξος Λέκκας στην θέση του Λέκκα. Ωστόσο, το σκηνικό αυτό είναι μάλλον ευθύνη του αρθρογράφου, κυρίου Γιαννακίδη, ο οποίος φαίνεται ότι έπλεξε λίγα μικρά αποσπάσματα συνέντευξης για να προσδώσει κύρος στο δικό του άρθρο. Ένα άρθρο που σαν τελικό σκοπό έχει τον αντισυριαζϊσμό... Μην ψαρώνετε λοιπόν, γυρίστε την πλάτη στους δημοσιογράφους που παίζουν το βρώμικο παιχνίδι τους παριστάνοντας τους σκεπτόμενους και προβληματισμένους κριτές των πάντων. Που διασύρουν υπολήψεις και ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους (μεταξύ των οποίων και τον δικό μας), και κάνουν "δημιουργικό" κολάζ τα λεγόμενα της Καθηγήτριας, χωρίς καμία ηθική αναστολή. Που αφήνουν υποονοούμενα για τα μαθήματα επιλογής που δηλώνει ένας φοιτητής, τάχατες για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον που -ω του παραδόξου- όλη η κοινωνία -πλην δημοσιογράφων- προσπαθεί βλάψει...
    2 points
  3. ... διάφορα "αλιεύματα" από αναζήτηση στο διαδίκτυο ... μάλλον κάποιοι έχουν ... μεράκι για αυτό που κάνουν ... όταν υπάρχει αγάπη για την δουλειά ... το αποτέλεσμα ... (μάλλον δεν ταιριάζουν στο παρόν νήμα, αλλά ...δεν πειράζει)
    1 point
  4. Αναφέρομαι στην κατ’ αναλογία εφαρμογή της περίπτωσης 29 παραρτήματος 1 άρθρου 9 της εγκυκλίου 3 Ν. 4178/13, όπου αναφέρεται ότι, «Οι περιπτώσεις αυθαιρέτων ανοιχτών εξωστών ανεξαρτήτως μεγέθους, που υφίστανται προ Ν-1577/85 υπάγονται στο εδαφ. δ της παρούσας Κατηγορίας (εννοείται η τότε κατηγορία 3) του Ν. 4178, δεδομένου ότι δεν ίσχυε περιορισμός της επιφανείας τους από τις τότε ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει η υπέρβαση επιφάνειας των εξωστών, που ορίζεται στο εδάφιο αυτό». Η εν λόγω εγκύκλιος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στην απάντηση ερωτήσεων από το ΤΕΕ Πελοποννήσου. Αν ο εξώστης πάνω απο Κ.Χ τακτοποιείται όπως ο νόμος ορίζει τότε η διάταξη είναι κατά παρέκκλιση της απαγόρευση του Α 89 οπότε ουσιαστικά αφού δίνεται η δυνατότητα τακτοποιησης είναι σαν να μην παραβιάζει Κ.Χ. Ανάλογη διάταξη της κατηγορίας 3 είναι και η υπέρβαση περιγράμματος μέχρι 5% σε μήκος και επιφάνεια κατά παρέκκλιση της παρ 2 του Α 89.
    1 point
  5. Το αγνοείς. Δεν είναι παράβαση η ντουλάπα πάνω από το μπάνιο. Το θέμα είχε λυθεί με εγκύκλιο.
    1 point
  6. Το λοιπον αφου πηγα στο Τσμεδε, η απαντηση που μου δωσανε ειναι οτι μαλλον ειναι διπλιεγγραφη (κατα πασα πιθανοτητα σφαλμα της μηχανοργανωσης)..(;!) και για την ωρα ν το αφησω ετσι κ αν σ κανα μηνα παραμενει τι σχεδον διπλο ποσο να ανησυχισω κ να ξαναπερασω απο κει ν το ξαναδουμε😒 😲 Μα καλα τι προγραμμα μηχανργσ εχουν πια; beta? Freetrial?? Δεν θ γλιτωσουμε ποτε..#@%&!!
    1 point
  7. Aν θες να είσαι τόσο λεπτομερής μπορείς να το υπάγεις ως μια λοιπή παράβαση ενσωματώνοντάς το στον ίδιο αναλυτικό με άλλες λοιπές παραβάσεις ώστε να μην υπάρξει επιπλέον χρέωση λόγω αυτής της κατασκευής.
    1 point
  8. Εμένα σαν αυτοκριτική μου ακούγεται.. Διότι αν ξαφνικά οι 200 φοιτητές που έχει ανά έτος το τμήμα π/μ της Πάτρας επιλέξουν ξύλινες, η κα καθηγήτρια αυτομάτως θα σταματήσει να βάζει αυτή την εργασία ή θα την απλοποιήσει, μη μπορώντας να διαχειριστεί τον όγκο αυτό. Για τον ίδιο λόγο κανένα υποχρεωτικό μάθημα δεν περιλαμβάνει υποχρεωτική εργασία επαγγελματικού επιπέδου. Το ότι υπάρχουν παραθυράκια και στα επιλογής για να πάρεις πτυχίο χωρίς να κάνεις τελικά καμία εργασία (σχετική με ότι υπογράφει ο πολ/μηχ) είναι ευθύνη των καθηγητών που με τη σειρά τους επικαλούνται το μεγάλο αριθμό εισακτέων και την έλλειψη προσωπικού και υποδομών για να κάνουν τη δουλειά όπως θα ήθελαν και όπως θα έπρεπε. Τώρα μέχρι πού φταίνε οι καθηγητές και πού αρχίζει η έλλειψη υποδομών είναι θέμα που σηκώνει συζήτηση: τι ωράριο και φόρτος εργασίας είναι η δουλειά ενός καθηγητή, ποιός τον ελέγχει κλπ. Προσεχώς όμως που θα τους δίνεται η εξουσία να ορίσουν τον αριθμό φοιτητών που μπορούν να διαχειριστούν, δε θα έχουν πια καμία δικαιολογία.
    1 point
  9. Το μόνο που γνωρίζω είναι τι σημαίνουν τα παρακάτω στο πεδίο "Τύπος/Σειρά/Αριθμός Παραστατικού" π.χ. σε αυτά που έχεις: ΤΣΜΕΔΕ / Κ / 19351 ΤΣΜΕΔΕ / Π2 / 19351 Το "Κ" σημαίνει Κεφάλαιο = κύρια εισφορά Το "Π2" σημαίνει Πρόσθετα Τέλη επί του Κεφαλαίου Οπότε αυτά τα δύο που έχουν τον ίδιο αριθμό αφορούν "ένα πράγμα", το κεφάλαιο και τα πρόσθετα τέλη του. Οπώς ανάλογα φαίνεται στο πρώτο ζευγάρι στην εικόνα που έχεις ανεβάσει. Προσωπικά θα έψαχνα μήπως: -- δεν έχει πληρωθεί/μήπως έχει ξεφύγει κάποιο ειδοποιητήριο εξαμήνου που δεν έχει πληρωθεί και έχει ως ποσό 1.793,10€ ή -- μήπως ήταν κάποιο από τα τελευταία του τ.ΤΣΜΕΔΕ όπου ζητήθηκε η ένταξη σε κατώτερη κατηγορία και ενώ είχε πληρωθεί (το ποσό της κατώτερης κατηγορίας) χάθηκε κάποια δόση από κάπου και επανήρθε ως ποσό στο αρχικό (πριν δηλ. την ένταξη σε κατώτερη κατηγορία) μειωμένο κατά αυτό που πληρώθηκε ή -- αν έχει πληρωθεί και λανθασμένα το εμφανίζουν ως οφειλή (κεφάλαιο+τέλη), οπότε στην δεύτερη περίπτωση έχει επισκέψεις στα ταμεία .... ή ...κάτι άλλο που δεν μου έρχεται στο μυαλό ... Αν βγάλεις άκρη κάνε έναν κόπο και ενημέρωσε το forum.
    1 point
  10. Μπορώ να βεβαιώσω την καθηγήτρια Πολιτκικό (υποθέτω) μηχανικό ότι η αναφερόμενη εγκατάσταση Φ/Β επί στέγης ήταν νόμιμη. Γιατί για να συνδεθεί στο δίκτυο έπρεπε να εκπληρωθούν κάποιες διαδικασίες. Μία από αυτές έχει και την υπογραφή ενός συνάδελφου μηχανικού. Αυτού που έκανε (ή επίβλεψε) την κατασκευή. Μην τα ρίχνουμε πάντα στα μαστόρια. Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί μάστορες υπάρχουν καλοί και καοί μηχανικοί. Επίσης να την πληροφορήσω ότι αν εφαρμόζονταν (ακριβώς) όλες οι μελέτες όλων των μηχανικών τότε θα κλαίγαμε και θα γελάγαμε μαζί. ευτυχώς όμως κάποιοι άλλοι μηχαικοί ή μαστορες έχουν βάλει το "χεράκι" τους.
    1 point
  11. Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες καθώς επίσης και οι κοινόχρηστοι χώροι μέσα σε ένα ακίνητο, δεν προσδιορίζονται μόνο από το εμβαδόν τους, αλλά και από τον όγκο τους! Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος "χώρος" σε ένα ακίνητο με ΣΟΙ να μην είναι, ούτε χώρος κάποιας ΟΙ, ούτε κοινόχρηστος χώρος!
    1 point
  12. 1. Τον σεβασμό τον κερδίζεις. Δεν τον αποκτάς σε εξετάσεις για πανεπιστήμια, γυμνάσια, δημοτικά η και νηπιαγωγεία ... Ειδικα όταν κουνάς σημαία και το απαιτείς σε συνομιλητές σου μηχανικούς τότε είναι μηδέν 2. Δεν υπάρχουν παρακμιακές ειδικότητες όπως δεν υπάρχουν παρακμιακοι άνθρωποι, θρησκευτικά πιστεύω κλπ κλπ κλπ το θέμα κλειδώνει μέχρι να βρεθεί χρόνος από συντονιστή να κάνει ένα βασικό σκούπισμα
    1 point
  13. Καλημέρα, ομολογώ ότι με κάλυψαν οι απαντήσεις αλλά ομολογώ επίσης ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τις παρατηρήσεις των πελατών-χρηστών με την απάθεια του "εμείς έτσι προτιθέμεθα να αφήσουμε τα συγκεκριμένα σημεία". Και είμαι -σχεδόν σίγουρος- ότι αντιλαμβάνεστε και εσείς οι ίδιοι πως είναι κουσούρια του λογισμικού ασχέτως επιχειρήματος περί οθονών 15 ιντσών και αετίσιας όρασης. Και αυτό όχι γιατί θίγεται ο εγωισμός μου αλλά γιατί είναι κρίμα το - κατά τα λοιπά αξιοπρεπέστατο λογισμικό - να έχει βαλτώσει στις παιδικές ασθένειες του 1995 στα σημεία που σας προανέφερα, σε θέματα που ο υπόλοιπος πλανήτης λογισμικών τα έχει λύσει προ πολλού (φυσικά με το ανάλογο κόστος-χρόνο-κόπο-έρευνα από την πλευρά των εταιριών) δίχως να ζητά από τους πελάτες τους να αλλάξουν ανάλυση στα windows ή να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μόνο στο μικρό laptop τους ή να κατεβάσουν την 14ρα crt οθόνη από το πατάρι. Διότι πολύ απλά θα έπρεπε το full screen του προγράμματος να μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε monitor επιλέγει να δουλέψει ο καθένας, από κινητό τηλέφωνο έως home cinema 60+ ιντσών. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.
    1 point
  14. Μιας και είδα κίνηση στο νήμα να αναφέρω εμβόλιμα δύο μελανά σημεία του προγράμματος μήπως και βρεθεί λύση κάποια στιγμή... 1. Το fullscreen του προγράμματος το οποίο το θεωρώ κολλημένο στη δεκαετία του 90 και απορώ γιατί δεν ακολουθεί τις μεγαλύτερες αναλύσεις των σύγχρονων monitor. Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να γίνει το update γιατί νιώθουμε ότι εκμεταλλευόμαστε τις μισές ίντσες από τις οθόνες μας και βγάζουμε τα μάτια μας άδικα? 2. Το θέμα με τον τίτλο του έργου που ακόμη δεν έχω καταλάβει τι πρωτοβουλίες λαμβάνει το πρόγραμμα και κόβει την επικεφαλίδα ανά κάποιες λέξεις (και πρέπει μάλλον να συνεχιστεί στο από κάτω πεδίο ο υπόλοιπος τίτλος). Θεωρώ άκρως παιδικές τις παραπάνω παθήσεις του λογισμικού για να υπάρχουν σήμερα όταν ο ανταγωνισμός έχει λύσει τέτοια θέματα προ πολλού.
    1 point
  15. -Για τους κυριους και βοηθητικους χωρους βλεπε τις παραγραφους §95 και §96 του αρθρου 2 και την τεχνικη οδηγια πανω στις παραγραφους αυτες -Για το ότι η στεγη δεν συμετεχει στον υπολογισμο του Δ,δ βλεπε την τεχνικη οδηγια του αρθρου 3 -Για το ότι η υποχρεωτικη στεγη δεν προσμετραται στον ογκο βλεπε την §2α του αρθρου 13 Μου φαινεται παραξενο να εχω χωρο ( στεγη) που να αποτελει τμημα χωρου κυριας χρησης και να μην μετραει σε ογκο και Δ αφου ομως το γραφουν οι παραγραφοι παμε παρακατω. Απο το τελειωμενο δαπεδο του δευτερου μεχρι το μεγιστο υψος της περιοχης εχεις περιπου 2.00 μ αναλογα το γεμισμα που θα κανεις. Το 2.45 (2.65 θελεις για χωρο κυριας χρησης) σου προκυπτει αφου παρεις και την στεγη μεσα (η δοκος μετραει στο υψος της στεγης). Εκει ειναι η δικη μου ενσταση .Εχω αμφιβολια οπως σου ειπα αν πρεπει να εχεις 2.65 καθαρο ελευθερο υψος από το τελειωμενο δαπεδο του Β΄οροφου μεχρι το μεγιστο υψος της περιοχης που ειναι και η αρχη της στεγης (κατω παρεια δοκου) ή μηπως κανεις την δουλεια σου με το εγγραφο 20392/04 που σου εχω παραθεσει και το οποιο μιλαει για εξασφαλιση 2.00 μ απο το τελειωμενο δαπεδο του δευτερου μεχρι το μεγιστο υψος που αρχιζεις και την στεγη σου.Το εγγραφο βεβαια ερμηνευε ΓΟΚ αλλα ειναι ενα μπουσουλας για να κανεις και εσυ ερωτημα.Οπωσδηποτε κατ εμε θελεις γραπτο ερωτημα. Το γιατι μιλαει για 2.00 μ όπως το καταλαβαινω εγω είναι γιατι κατά πρωτον η §1 του αρθρου 8 του κτιριοδομικου αναφερει ότι ανεξάρτητα από χρήση του χωρου κάτω από δοκούς ή άλλα δομικά στοιχεία που προεξέχουν κάτω από τις οροφές ή τις ψευδοοροφές τους πρεπει να υπαρχει ελευθερο υψος 2,00 μ και κατά δευτερον η §2.1 του αρθ.8 του κτιριοδομικου αναφερει οτι το πραγματοποιούμενο ελεύθερο ύψος χώρου κτιρίου ισούται με το λόγο του καθαρού όγκου του προς το εμβαδόν της επιφανείας του δαπέδου του. Για τον υπολογισμό τόσο του καθαρού όγκου, όσο και του εμβαδού της επιφανείας του δαπέδου, δεν λαμβάνονται υπόψη τα τμήματα του χώρου που έχουν ελεύθερο ύψος μικρότερο από 2,00 μ. Κατι τελευταιο.Η Αποφαση 80851/90 αναφερει οτι σε περιπτωση ενσωματωσης στεγης δεν επιτρεπεται να δημιουργηθει επιπλεον οφορος εαν απο τις διαταξεις τις περιοχης καθοριζεται επιτρεπομενος αριθμος οροφων.
    1 point
  16. α) 2.3. ΠΛΑΤΟΣ ΡΑΜΠΑΣ Το πλάτος της ράμπας πρέπει να εξασφαλίζει την ασφαλή και άνετη διακίνηση του χρήστη. Το συνιστώμενο ελεύθερο πλάτος ράμπας μεταξύ των περιζωμάτων της γενικά είναι 1.30μ. Το πλάτος αυτό δεν επιτρέπει την διασταύρωση δύο αμαξιδίων. Γι' αυτήν την περίπτωση το ελάχιστο απαιτούμενο πλάτος είναι 1,70μ. Σε περίπτωση κατοικιών το πλάτος μπορεί να μειωθεί στα 0,90μ. 2.3 ΘΥΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ H είσοδος στο κτίριο πρέπει να γίνεται με θύρα με συρόμενα επάλληλα φύλλα ανοιγόμενα αυτόματα (με φωτοκύτταρα και ταχύτητα ανοιγοκλεισίματος 0,50μ/δευτερόλεπτο) ή χειροκίνητα (θα πρέπει να υπολογίζεται ως μέγιστη δύναμη που απαιτείται για το άνοιγμα της θύρας τα 15 Newtons) ή με απλές ανοιγόμενες θύρες πλάτους 1.20μ. Διαμόρφωση θ.σ. για ΑΜΕΑ δεν απαιτείται σε κτίρια με χρήση κατοικία (άρθρο 26 παρ. 1 ΝΟΚ : "Στους χώρους όλων των νέων κτιρίων εκτός των κτιρίων με χρήση κατοικίας..." Επίσης μη ξεχάσεις ελάχιστη απόσταση από τον απέναντι τοίχο της πόρτας του ανελκυστήρα 1.50 μ και πόρτα ανελκυστήρα τουλάχιστον 0.85 μ.
    1 point
  17. Πριν από τον ΓΟΚ ΄85 και γενικώτερα την πρώτη 25ετία , 30ετία της ισχύος ΓΟΚ (από το ΄55 κι εδώ) τα πολεοδομικά μεγέθη ενός οικοπέδου ορίζονταν σε μεγάλο βαθμό όχι από γενικευμένο αριθμητικό καθορισμό ΓΟΚ π.χ. Σ.Δ. = 0,8 ή 1,2 , Κάλυψη : 70% ή 40% , (το οποίο είναι αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως άμεσος ή αριθμητικός καθορισμός του σ.δ.) , αλλά με γεωγραφικές - τοπικές πολεοδομικές θεσπισμένες από την διοίκηση ρυθμίσεις ανά περιοχή (-ες). Αυτές συνήθως αναγράφονταν στους χάρτες ρυμοτομικών των περιοχών , που τάχε η εκάστοτε Πολεοδομία . Η΄ Λεκανοπέδιο [όπως είναι το σωστό κι όχι έιτς (=h) λεκανοπέδιο] σημαίνει προσαύξηση κατά 40% του ισχύοντος έτσι κι αλλοιώς σ.δ. μιας περιοχής . Τέτοιες ήταν πολλές στην Αττική , πράγματι η Ηλιούπολη ήταν μια απ΄ αυτές , όπως και πολλές άλλες . Αν λοιπόν σ΄ ένα οικόπεδο , στην παλιά του Οικ. Άδεια βλέπουμε ότι υπολογίστηκε το σύνολο δόμησης με το δικαίωμα Η΄ Λεκανοπεδίου σημαίνει πολύ απλά ότι άν το οικόπεδο με τον ισχύοντα έτσι κι αλλοιώς σ.δ. του έχτιζε 200,00 μ² , με το bonus του 40% πήγε στα 280,00 , δηλ. το οκοπεδό μας είναι τίγκα στην δόμηση , νόμιμα κι απ΄ την μάννα του . Για όλο το διάστημα ισχύος του ΓΟΚ ΄55 και για μεγάλο χρονικό διάστημα της ισχύος του ΓΟΚ ΄73 , για τα οικόπεδα που περιλαμβάνονταν σ΄ ένα ρυμοτομικό περιοχής έδινε η Πολεοδομία π.χ. κάλυψη 70% , όροφοι δύο, ύψος τόσο . Αυτό έβγαζε σε προκύπτουσα δόμηση , δηλ. 2Χ0,70=1,40 , οπότε έτσι εξαγόταν ο σ.δ. ως 1,40 και αυτό είναι που λέμε έμμεσος συντελ. δόμησης . Πρβλε π.χ. τώρα στην ίδια κατηγορία την περίπτωση ενός γωνιακού οικοπέδου κατά την ισχύ του ΓΟΚ ΄73 . Με έμμεσο σ.δ. είχε 85% (που έδινε bonus ο ΓΟΚ ΄73 ως κάλυψη των γωνιακών) Χ(τον όποιο αριθμό ορόφων) προέκυπτε μια υπεροχή δόμησής τους σε σχέση με τα μεσαία ακίνητα του Ο.Τ. πάνω από 21% . Ο Α.Ν. 395/68 (Α=Αναγκαστικός Ν=Νόμος) της 4-5-1968 ήταν ένα άλλο bonus της χούντας στους απανταχού της εποχής κατασκευαστές που τους έδινε την δυνατότητα σε πολλά μέρη της Αθήνας - Πειραιά κ.λ.π. να προσθέσουν καθαρά 2 ορόφους σε όσους επιτρεπόταν κανονικά "να σηκώσουν". Δεν ήταν μια προσαύξηση με την συνήθη πολεοδομική ερμηνεία, βεβαίως προσαύξηση κτιρίων με πάρε-βάλε 2 ορόφους σίγουρα ήταν . Αλλά, εδώ που τα λέμε , όλος ο ΓΟΚ 2012 (ο και ΝΟΚ αποκαλούμενος) μια σκέτη προσαύξηση του ΓΟΚ ΄85 είναι + κάποια άλλα ψιλά . Με την ευκαρία, ΝΟΚ πάντα σήμαινε περιοχές Ναυτικών Ομίλων . ΝΟΚ = Ναυτικός όμιλος Καβάλας , Καλαμακίου και προφανώς όχι Καλαμπάκας , γιατί δηλαδή ο ΓΟΚ ΄12 αποτελεί τέτοιο σταθμό στα πολεοδομικά μας δεδομένα που να παίρνει κάποιο ειδικό & high όνομα , που γελοιοφέρνει κιόλας όπως βλέπουμε ; Επειδή τον έφτιαξε ο καταστροφικός εισαγωγέας του ΔΝΤ Παπακωνσταντίνου; Δεν πρέπει , ως μηχανικοί , να το διορθώσουμε σαν θέμα του χώρου μας αυτό;
    1 point
  18. εγώ δεν συμφωνώ Δημήτρη και θα στο πω Κανα. Καθώς πρόσφατα είχα συζήτηση με Συνάδελφο και μου έλεγε πως υπάρχουν Μηχανικοί που κάνουν τακτοποιήσεις με 250 και 350€, δεν συμφωνώ ότι είναι υποχρέωση του Μηχανικού. Οταν ο ιδιοκτήτης πιέζει και ο Μηχανικός κάνει γεναιώτατη έκπτωση ζητώντας αμοιβή τακτοποίησης με 4495, 750€ και κλάμα ο ιδιοκτήτης που άλλοτε δεν έχει, στις παραλίες στις ειδήσεις όμως τους βλέπω συνέχεια και στα διόδια στην Εθνική οδό. Πρόσφατα με τον σεισμό της Παρασκευής ανακοινωνόταν στα νέα ότι έγινε τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Εθνική και την Αττική οδό, μόνο όταν ο Μηχανικός πει, ζητάω 750 για μια εργασία των 1570€ αρχίζουν οι γκρίνιες, οι ερωτήσεις, τα ακόμα κάτι, πιο καλό κάτι κάνε μου ρε φίλε!
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.