Πίνακας Κορυφαίων
Δημοφιλές Περιεχόμενο
Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 24/08/2019 σε όλες τις περιοχές
-
Version v14
11.128 downloads
Το παρακάτω αρχείο επλήγη στα τέλη του 2020 από τον τυφώνα 4759, οπότε στο μεγαλύτερο τμήμα του δεν έχει κάποια νομική εφαρμογή. Παραμένει εδώ μόνο για ιστορικούς λόγους αναφοράς και δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα υπάρξει σαφές νομικό υπόβαθρο για τη δημιουργία νέας έκδοσης. Βοήθημα : 1. επαγγελματικό για μεγαλοκατασκευαστές, 2. εξοικονόμησης χρόνου για τους υπόλοιπους ... Στην έκδοση 07 έγιναν προσθήκες και διόρθωση στον έλεγχο όγκου ... Στην έκδοση 08 έγιναν αισθητικές βελτιώσεις ... Στην έκδοση 09 έγιναν προσθήκες και αναφορές στο νόμο ... Στην έκδοση 10 έγιναν διορθώσεις ... Στην έκδοση 11 έγιναν βελτιώσεις ... Στην έκδοση 12 έγιναν διορθώσεις και προσθήκες (κύρια χρήση υπογείου, έλεγχος ΑΗΧ) ... Στην έκδοση 13 έγιναν προσθήκες όγκου στέγης και ενδείξεων διευκόλυνσης εισαγωγής ... έκδοση σύμφωνη και με το χρόνο που έρχεται ... Στην έκδοση 13.1 έγινε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Όλα τα ελεγχόμενα μεγέθη βασίζονται στον προσαυξημένο ΣΔ (ή δόμηση) λόγω κινήτρων (άρθρων 10 και 25) ... Στην έκδοση 13.2 έγινε διόρθωση συμβατότητας για Office2003-2007 (στο μέγεθος text των σχολίων αρίθμησης) ... Στην έκδοση 13.3 έγινε διόρθωση αριθμητικού λάθους στη συνολική δόμηση ιδιοκτησιών ... Στην έκδοση 14.0 έγιναν προσθήκες μερικών οικονομικών στοιχείων ... Θα παρακαλούσα τους συναδέλφους που το δούλεψαν (πειραματικά εννοώ...) για υποδείξεις διόρθωσης ή βελτίωσης ...1 point -
Το σύστημα δεν θα καταλάβει κάτι. Βλέπει Ε9 κ Ε1 την στιγμή που κάνεις την αίτηση. Ευθύνη του ενεργειακού επιθεωρητη είναι να ελέγξει τον τίτλο κυριότητας ώστε να βγάλει στο σωστό αφμ το Πεα. Ευθύνη του ωφελουμενου είναι η ορθή δήλωση του Ε9.1 point
-
1 point
-
Σας αφήνουμε στο τσου λου μόνους σας , μήπως και μας πλησιάσετε σε συμμετοχές , στις διάφορες μορφές του , στα τελευταία 60 χρόνια...1 point
-
Σχετικά με το πρώτο, ρώτησα σήμερα στην ΥΔΟΜ και μου είπαν οτι δεν θεωρούν το διάγραμμα κάλυψης στοιχείο του διαγραμματος δόμησης. Εφόσον η μετατόπιση του κτηρίου δεν αλλάζει τα πολεοδομικά μεγέθη, τα Η/Μ κλπ, μπορώ να κάνω ενημέρωση. Το δεύτερο ερώτημα δε το σκέφτηκα και πολύ γιατί θυμάμαι οτι σε σχέση με την αρχική, η κλίση του εδάφους ήταν παρόμοια στη νέα θέση του κτηρίου. Αρα δε θα χρειαστούν αλλαγές στα Αρχιτεκτονικά. Σε γήπεδο όμως που οι αλλαγές στην κλίση είναι έντονες και στη νέα θέση δεν μπορείς να έχεις τα ίδια ύψη απο τη γραμμή φυσικού εδάφους, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί τροποποίηση των αρχιτεκτονικών (για να μπορέσει να γίνει ο έλεγχος υψων), αρα και αναθεώρηση.1 point
-
Και έγκριση συγκεκριμένου τύπου μπορεί να εκδοθεί ή ακολουθείται ειδική διαδικασία με μελέτη μηχανολόγου & τις απαιτούμενες υπ. δηλώσεις. Αυτά για ενημέρωση, το δε ειρωνικό αστειάκι σου το επιστρέφω.-3 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
-
Επιλεγμένα Άρθρα
-
Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
Engineer posted μια είδηση in Τεχνολογία,
Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.
Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.
Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα.
Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.
Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.-
- 0 απαντήσεις
Επιλέχθηκε Από
Engineer, -
-
Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
Engineer posted μια είδηση in Περιβάλλον,
Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.
«Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.-
- 0 απαντήσεις
Επιλέχθηκε Από
Engineer, -
-
«Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
Engineer posted μια είδηση in Χρηματοδοτήσεις,
Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:
Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:
Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf-
- 3 απαντήσεις
Επιλέχθηκε Από
Engineer, -
-
Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
Engineer posted μια είδηση in Επικαιρότητα,
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.
Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου. Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).
Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».
Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις.
-
- 0 απαντήσεις
Επιλέχθηκε Από
Engineer, -
-
Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
Engineer posted μια είδηση in Τεχνολογία,
Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.
Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.
Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας-
- 4 απαντήσεις
Επιλέχθηκε Από
Engineer, -
-