Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimamp

    dimamp

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      621


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.016


  3. ksteve

    ksteve

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      207


  4. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.718


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 17/01/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. Αναρτήθηκε το ειδοποιητήριο εισφορών 12/2019.
    2 points
  2. Εκτιμώ ότι η πιο παραπλήσια εργασία είναι η προσθήκη κατ επέκταση της κατηγορίας ελέγχου Β (αρχικός και τελικός έλεγχος). Είναι λίγο "κωμικό" για μια απλή σκάλα να έρθουν δυο ελεγκτές, αλλά στην κατηγορία Α (ένας τελικός έλεγχος) αναφέρεται μόνο η περίπτωση "προσθήκης καθ ύψος".
    2 points
  3. 5.220 downloads

    Πρόκειται για τη μετατροπή του αρχείου oikismoi2000.kmz της πλατφόρμας geodata.gov.gr σε αρχείο dwg σε ΕΓΣΑ 87 ***ΠΡΟΣΟΧΗ***: Χρησιμοποιείστε το αρχείο με δική σας ευθύνη
    1 point
  4. Version 1.0.0

    378 downloads

    Το εμφανές σκυρόδεμα στην πράξη - Fair Faced Concrete, Visual Concrete, Sichtbeton) Επί σειρά ετών έμφαση δινόταν, κατά κύριο λόγο, στην φέρουσα ικανότητα (αντοχή) και στον ασύγκριτο λόγο τιμής / απόδοσης του σκυροδέματος έναντι των λοιπών δομικών υλικών σε ευρύ φάσμα κατασκευών. Αργότερα ήρθε στο προσκήνιο και η ποικιλομορφία των επιφανειακών τελειωμάτων που μπορούν να επιτευχθούν με το σκυρόδεμα. Πηγή: https://www.e-archimedes.gr/component/k2/item/6604-?fbclid=IwAR3wglk04BwkSB2Vpu1Epxw8xTvN0VTSFDGndnzwrseCiWrcQumn2IDHjJI
    1 point
  5. Καλησπέρα, το έχω αναφέρει και αλλού (Εξετασεις για εγγραφή στο ΤΕΕ) και θα το κάνω Copy - Paste και εδώ .... Έδωσα εξετάσεις στην Αθήνα σαν απόφοιτος εξωτερικού ! (θα τις χαρακτηρίσω εξετάσεις και κουβέντα καφενείου ) , Δεν μπορείς να κρίνεις έναν μηχανικό 5ετους φοίτησης (300ects) με μία εξέταση 4-10 λεπτών. Την πρώτη φορά με που πήγα (διότι με πετσόκοψαν) αντιμετώπισα έναν ρατσισμό, μία απαξίωση , ειρωνεία κλπ Βέβαια έκανα το σφάλμα (μην πω το έγκλημα ) να τους πω ότι δουλεύω , εκεί άρχισαν οι αναγούλες . (περί Άδειας , εισφορών κλπ) Δεν θέλω ούτε να θυμάμαι το τι άσχημα πράγματα άκουσα ! Συνάδελφοι της ημεδαπής σε 2 λεπτά τελείωναν απ' την αίθουσα , μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό (μιας και άκουγα έξω απ' την πόρτα το τί έλεγαν) Είναι άδικο να ΜΗΝ μπορείς να εξεταστείς σε οποιοδήποτε ΤΕΕ της χώρας και να αναγκάζεσαι με το έτσι θέλω να πηγαίνεις στην Αθήνα. Μιλώντας με το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο , όταν πήγα να πληρώσω την επανεξέταση δεν πίστευαν στα αυτιά τους ότι κόπηκα λέγοντας μου οτι εμείς από το 2011 δεν κόψαμε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΝ ! (μάλιστα μου είπαν γελώντας οτι παρακαλάμε τα παιδιά και οτι τους τα βγάζουμε με το τσιγκέλι ) Φυσικά την 2η φορά που πήγα , ταπεινός , λέγοντας ότι τώρα θα βγω στην αγορά εργασίας, λίγο για την διπλωματική και πιάνοντας μία χαλαρή κουβεντούλα + τον ΔΟΑΤΑΠ την πλήρη αναγνώριση κλπ κλπ πέρασα τις εξετάσεις ! Άσχετα που είχα την τιμή να δουλέψω σ' ένα απ' τα μεγαλύτερα έργα της Ευρώπης ...χαίρομαι που δεν αντιμετώπισα κανέναν απολύτως ρατσισμό (πτυχιακά ) . Στεναχωριέμαι διότι διαβάζοντας όλα αυτά περί Άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, περί ΤΕΕ, πτυχίων , αναγνωρίσεις και Δοαταπ , βλέπω σε πολλά θέματα του φορουμ να υπάρχει ένα μίσος -ρατσισμός , ένας υποβιβασμός δίχως λόγο και αιτία ! Δυστυχώς βλέπω κάποιους να αναφέρονται σε ΕΜΠ ΑΠΘ κλπ με τέτοιο πάθος χωρίς να καταλαβαίνουν οτι σημασία δεν έχει τόσο το πανεπιστήμιο όσο ΕΣΥ το τι θα κάνεις! Το πανεπιστήμιο θα σου δώσει 5-10 εφόδια και γνώσεις , από κει και ύστερα ρόλο παίζει το πόσο θα ασχοληθείς ΕΣΥ με το επάγγελμα, με το διάβασμα , που θα δουλέψεις, τι βιογραφικό θα χτίσεις , σεμινάρια , ίσως ένας μεταπτυχιακός τίτλος κλπ κλπ ! Σημασία έχει που θα φτάσεις ! Λυπάμαι να βλέπω νέους ανθρώπους να τσακώνονται για ΤΕΙ - ΑΕΙ , δικαιώματα και να μιλούν ρατσιστικά σε άλλους συναδέλφους . Συμφοιτητής μου δουλεύει χρόνια στο DUBAI όπως και κάποιοι άλλοι στην Ευρώπη και φυσικά κάποιοι πουθενά , δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως .... εκεί τι φταίει? το ΕΜΠ ή το ΑΠΘ ? Δεν νομίζω.
    1 point
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση και ζητώ συγνώμη που δεν άνοιξα εγώ νέο θέμα. Και μένα μου φαίνεται κάπως αστείο, απλά και στην ΥΔΟΜ που ρώτησα δεν μπόρεσαν να μου απαντήσουν και το άφησαν στην κρίση μου, οπότε μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσω τη συμβουλή σου.
    1 point
  7. Ναι μπορείς να κάνεις εργασίες με κανονική άδεια. Έχεις περιορισμούς βέβαια. Στον έλεγχο για τα πολεοδομικά μεγέθη, μετράνε και τα αυθαίρετα τμήματα και δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις (αγνωόντας τα). Σε περίπτωση απαίτησης αρχιτεκτονικού ελέγχου, ελέγχεται το κτίριο σαν σύνολο, όπου στην μελέτη πρέπει να δείξεις τι θα καταλήξει στο τέλος, ενώ στο ενδιάμεσο η ρύθμιση σου επιτρέπει να διατηρήσεις τα υπόλοιπα, τα οποία διευκρινήζεις ότι διατηρούνται με την ρύθμιση και δεν ζητάς την νομιμοποίησή τους. Αν καταλήξεις στο εγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πάρεις ρεύμα, για αυτά που έβγαλες άδεια, χωρίς να σε κόβουν τα ρυθμισμένα. Με μια τέτοια λογική, πας και μια βόλτα από την ΥΔΟΜ και συζητάς τι χρειάζεσαι.
    1 point
  8. ΟΚ να είσαι καλά. Αν δεν καταλαβαίνεις τί λέμε, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Απλώς σου εξηγώ την διαδικασία. ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε Πιραντέλο.
    1 point
  9. Ναι, πέρυσι. Γενικά δεν ρωτάνε καν κάτι συγκεκριμένο. Ίσως να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μπορείς να διαλέξεις να ερωτηθείς για την διπλωματική σου. Το πιθανότερο είναι ότι θα γινει μία ευγενική και φιλική κουβέντα σχετική με την εργασιακή σου εμπειρία, τις προσδοκίες σου κλπ. Η διαδικασία αυτή ήταν από τα πράγματα που με έκαναν να αμφιβάλλω ώρες ώρες για το, αν τελικά οι μηχανικοί λύνουμε προβλήματα ή κάποιες φορές απλά τα δημιουργούμε από το πουθενά. Χαμένος χρόνος είναι και δίνει πάτημα σε άλλους κλάδους να μας κοροιδεύουν και με το δίκιο τους. Είναι σαν να μάθεις μία μέρα, ότι οι γιατροί για να πάρουν άδεια περνάνε κάποιες εξετάσεις που τους ρωτάνε τι χρώμα έχει το αίμα. Δεν θα ξενέρωνες με τον κλάδο τους? 😂
    1 point
  10. @nbr @Mitsubae Επειδή μιλάμε για βιβλιο, μπορεί να εμπίπτει σε περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων.... Ο ΣΔΑΤΜΒΕ τα έχει όλα στην βιβλιοθήκη του. Αν και τώρα ο @jojo ασχολείται με τον μετασχηματισμό διανομών...
    1 point
  11. Να γράψω λοιπόν γιατί ο dimamp έχει δίκαιο γι’ αυτά που γράφει παραπάνω (πως γίνονταν να μην έχει). Όταν ξεκίνησε η ΕΠΑ το τμήμα των τοπογράφων μηχ., εδώ στην Θεσσαλονίκη, έβγαλε μία Μπροσούρα, που την είχε εκδώσει τότε ο σύλλογος μας της Β. Ελλάδος, με αλγόριθμους και λίστες «συντελεστών» για όλα τα φύλλα χάρτου και για τις τρεις ζώνες που έπρεπε να καλύψουν όλη την επικράτεια. Βλέπετε όλοι οι καθηγητάδες τότε ήταν νέοι και πρόθυμοι να προσφέρουν στον κλάδο (και συνέχισαν έτσι). (Στο βιβλιαράκι υπήρχαν και έτοιμα προγράμματα σε γλώσσα gwbasic αλλά και προγράμματα για το μικρό hp 41 (νομίζω)) Αυτό γιατί τότε (αλλά και ποτέ) δεν υπήρχαν από την ΓΥΣ οι τιμές των συντεταγμένων σ’ αυτό το σύστημα (UTM3), για τα τριγωνομετρικά, όπως έγινε αργότερα με το σύστημα του ΕΓΣΑ87. Έτσι λοιπόν με την βοήθεια της "μπροσούρας" αυτής μετατρέπονταν οι συντεταγμένες ΗΑΤΤ των τριγωνομετρικών που χρησιμοποιούνταν, για την ανάγκη της μελέτης και με αυτές τις τιμές δουλεύονταν- επιλύονταν τα τριγωνομετρικά δίκτυα που στηνόταν για τις ανάγκες των μελετών. Γι’ αυτό λοιπόν ο καλός συνάδελφος dimamp μας λέει, πως το σωστό είναι να πάμε πρώτα, κατά τον μετασχηματισμό, στο φύλλο ΗΑΤΤ της περιοχής μας και μετά στα παρακάτω. Με την ευκαιρία θα έλεγα σ' αυτό το σημείο και να προτρέψω δηλ. τον dimamp ή το jojo, που εξαφανίστηκε τον τελευταίο καιρό, να ανεβάσουν εδώ στο φόρουμ το μπλε αυτό βιβλιαράκι (αν και μεγαλούτσικο). Ακόμη και έναν συνάδελφο να βοηθούσε όφελος θα ήταν. Θα το έκανα εγώ αλλά δεν το έχω στο αρχείο μου.
    1 point
  12. Εμπιστεύομαι άνετα τον nbr. Μου φαίνεται δε περίερφο να κυρώθηκε μελέτη σε ΕΓΣΑ87 πριν από το 2011. Γενικώς, όσοι έχετε υπόβαθρο σε ΤΜ3, μπορείτε να το φέρετε σε ΕΓΣΑ87 σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: 1. Κάνετε τα X,Y ΤΜ3 φ,λ 2. Βρίσκετε το ΦΧ μεγάλο της ΗΑΤΤ 3. Τα κάνετε ΗΑΤΤ ως προς το μεγάλο Φύλλο 4. Τα ΕΓΣΑρετε με πολυώνυμα του ΟΚΧΕ παρατήρηση 1: Μπορείτε να το κάνετε με coords παρατήρηση 2: πιθανώς να δείτε αβεβαιότητες αρκετών εκατοστών παρατήρηση 3: φυσικά όλα εξαρτώναι από την ποιότητα των εκ της μελέτης συντεταγμένων Επίσης, αν δεν είστε σίγουροι εφαρμόστε έναν 2Δ μετασχηματισμό να δείτε που βρίσκεστε.
    1 point
  13. Πολλές απο τις τελευταίες μελέτες Π.Ε. έγιναν στο σύστημα ΕΓΣΑ87 και πολλές από αυτές κυρώθηκαν κανονικά. Εδώ στην Β. Ελλάδα, για παράδειγμα, Όλο το πακέτο των μελετών που δόθηκαν γύρο απο την Καλλικράτεια , έγιναν σε ΕΓΣΑ και απ' αυτές μάλιστα η Σωζόπολη κυρώθηκε. (μπορώ να αναφέρω φυσικά κι' άλλες). Αν λοιπόν οι συν/νες προέρχονται από μία τέτοια μελέτη θεωρώ είναι αξιόπιστη η πληροφορία. Πρέπει, νομίζω , να ανατρέξεις στην μελέτη. Αν συντάχτηκε σε UTM3 και το σύστημα σου δίνει ΕΓΣΑ....(?)... Εγώ πάντως, αν έπρεπε να κάνω εκεί κάποια δουλειά, θα έκανα την δική μου έρευνα και τους δικού μου υπολογισμούς.
    1 point
  14. στο τέλος θα γυρίσουμε στο παλαιό σύστημα του τσμεδε και θα ησυχάσουμε
    1 point
  15. Καλημέρα παιδιά, καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον κατανοώ και συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σας και κυρίως οφείλουμε πρώτοι εμείς να διατηρούμε το επαγγελματικό επίπεδο μας με αξιοπρέπεια χωρίς εκπτώσεις και διάφορα τέτοια..Τελικά, απευθύνθηκα σε φίλο τοπογράφο και θα πάμε με σωστό εξοπλισμό κόντρα στο τσίνισμα του πελάτη στο τσίμπημα της τιμής..τέλος επειδή η λούμπα παραμονεύει παντού για αυτό και απευθύνθηκα εδώ σε σας και καλώς έκανα απ ότι φάνηκε..
    1 point
  16. Έκανα το ανάπτυγμα που αντιστοιχεί σε όσα δείχνει το σχέδιο του static. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι δείχνει το σχέδιο του τις πάπιες... Για τα 8Φ20 φυσικά υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα, έκανα αυτό που μάλλον θα θεωρούσαμε τυπική περίπτωση. (τι θα πει τυπική περίπτωση, είναι μεγάλη συζήτηση: σε ποιό μέρος, ποιά εποχή κλπ...) Όχι. Η θέση 2, που στο σχέδιό σου βρίσκεται στην θέση έμμεσης στήριξης της δοκού Δ2 στην Δ9 έχεις 2Φ20. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να το κάνω πιο σαφές, δες ξανά το ανάπτυγμα. Κατά την γνώμη μου σπάνε τα έξι προς τα επάνω. Κατά την γνώμη του BAS τα τέσσερα. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του, όλοι κάνουμε μία υπόθεση, βασιζόμενοι ο καθένας στην προσωπική του γνώση για της συνήθειες της εποχής. Οι πάπιες είναι οπλισμός διάτμησης. Δεν μπαίνει στην κάμψη. Κακώς. Δεν έχει να κάνει με την στάθμη αξιοπιστίας των δεδομένων. Από την στιγμή που έχεις στα χέρια σου σχέδια, πρέπει να ξέρεις αν εφαρμόστηκαν. Διατομές δοκών, υποστυλωμάτων, τοιχώματα, φορτία πλακών, πλήθος ορόφων. Αν σε αυτό το επίπεδο η μελέτη έχει εφαρμοστεί, μετά ελέγχεις δειγματοληπτικά μερικούς οπλισμούς σε στύλους και δοκούς. Αν όχι, δεν έχει νόημα η συζήτηση που κάνουμε. Για να πάρεις μία ιδέα, είναι σύνηθες να έχει η μελέτη τοιχώματα και στην πράξη να μην υπάρχουν. Να έχει η μελέτη υπόγειο και στην πράξη να μην υπάρχει, ή το αντίστροφο. Να έχει η μελέτη ισόγειο και τρείς ορόφους, αλλά εσύ να βλέπεις ισόγειο, πατάρι και τρεις ορόφους. Να έχει η μελέτη φορτίο επικαλύψεων 60kg/m², αλλά εσύ να βλέπεις παντού μωσαϊκά 10cm. Να μην έχει λάβει η μελέτη υπόψη τα φορτία των μη εμφατνούμενων τοιχοπληρώσεων. Να έχει ομοιομορφοποιήσει ο μπετατζής τις διατομές των δοκών. Να έχει χρησιμοποιηθεί ξυλότυπος τυπικού ορόφου στην επικάλυψη ή το δάπεδο/οροφή ισογείου. κλπ κλπ κλπ... Πρόσεχε. Όμορφα φαίνονται τα πράγματα απ' έξω, αλλά η πραγματικότητα είναι επικίνδυνη. Διάγραμμα ροπών καμπυλοτήτων και υπερωθητική σε τέτοιους φορείς δεν βγάζει νόημα. Και μάλιστα όταν δεν ξέρεις του κύριους οπλισμούς, όταν δεν γνωρίζεις μήκη αγκύρωσης, όταν δεν έχεις οπλισμό διάτμησης, όταν το μSd πετάει στα ύψη. Όταν γενικά έχεις πολλούς λόγους να περιμένεις μη πλάστιμη συμπεριφορά.
    1 point
  17. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο συνάδελφος ΠΜ έχει ακαδημαϊκές αναζητήσεις γύρω από τις διαφορές των σερβερ και δεν στοχεύει στο να απλοποιήσει μία διαδικασία ώστε να μην μετράει; Πριν προλάβετε να μου ασκήσετε κριτική, καλά κάνει, αλλά ας είναι ειλικρινής. Οι ΑΤΜ σας απάντησαν γιατί πιθανές παγίδες, αλλά κι αυτοί βρήκαν μπελά... Ντάνο τί ακριβώς δικαιολογείς; Εσύ ξέρεις... Και σας τα λέει ένας Μη-Τοπογράφος Μηχανικός.
    0 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.