Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Τσιγαρίδας Φραγκίσκος
  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.116


  3. georgegaleos

    georgegaleos

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.350


  4. antloukidis

    antloukidis

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      3.769


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 15/02/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. Στις τέμνουσες είναι όπως τα είπες. Στις κολώνες ο οπλισμός σε μια συμμετρική κολώνα μπαίνει ίδιος και απο τις δύο πλευρές κατα ΧΧ , αφού σεισμός κουναει αριστερά-δεξιά και μετά υπολογίζεται κατά ΥΥ και μπαίνει όμοιος και απο τις δύο πλευρές κατά ΥΥ. Όταν η κολώνα δεν εχει συμμετρικό σχήμα , κάθε πλευρά οπλίζεται ξεχωριστά , με βάση την χειρότερη περίπτωση απο μία σειρά απο σενάρια φορτίσεων και σεισμών απο διάφορες κατευθύνσεις. Στις πλάκες , στο άνοιγμα βάζουμε κάτω οπλισμό και στα άκρα λιγίζουμε (σπάμε) ένα στα δύο σίδερα σε άνω οπλισμό , αφού το διάγραμμα έχει φύγει απο κάτω στα άκρα και έχει ανέβει πάνω , οπότε δεν χρειάζεται τόσος κάτω οπλισμός , αλλά άνω. Εκτός των σιδήρων που σπάσαμε και τα πήγαμε πάνω, προσθέτουμε όσα ακόμα χρειάζονται για να καλυψουμε το σύνολο της άνω ροπής στα άκρα. Αντίστοιχα στους εξώστες βάζουμε μόνο πάνω οπλισμό , αφού το διάγραμμα είναι μόνο πάνω. Ναι γενικά βάζουμε περισσότερα σίδερα απο ότι βγάζουν οι υπολογισμοί , υπερ ασφαλείας , αλλά όχι σε τυχαίες θέσεις και πλευρε΄ς , αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα διαγράμματα ΜQN Στα δοκάρια , μέχρι το 1993 , γινόταν το ίδιο πράγμα. Σπάγανε τα μισά σίδερα του ανοίγματος για να οπλίσουν την άκρη πάνω. Απο το 1993 και μετά αυτό απαγορεύεται στα δοκάρια και τα κάτω σίδερα τοποθετούντια σε όλο το μήκος κάτω και πάνω μπαίνουν κάποια λίγα στο άνοιγμα μέχρι την άκρη και πρόσθετα μικρότερου μήκους στις άκρες για να πιάσουν το σύνολο της άνω ροπής. Όσο αφορά τις αξονικές , στο σκυρόδεμα είναι σχεδόν πάντα θλιπτικές στα υποστυλώματα. Όπως κάμπτεται μια κολώνα , η μια πλερά της εφελκύται και η άλλη θλίβεται. Εκεί που θλίβεται το μπετό πιέζεται και πρέπει να αντέξει την τάση που αναπτύσεται. Σε αυτήν την τάση προστίθεται το αξονικό φορτίο και την αυξάνει , ενώ αντίστοιχα το αξονικό φορτίο βοηθάει την πλευρά που εφελκύεται.
    2 points
  2. Η ανάλυση που χρησιμοποιούνε τα διαδεδομένα χαμηλού κόστους προγράμματα , και που χρησιμοποιούνε οι περισσότεροι , είναι με προσομοίωση κάθε στοιχείου με ένα γραμμικό στοιχείο με ίδιες ιδιότητες. Για παράδειγμα μια δοκός θα προσομιαστεί στο στατικό μοντέλο με ένα γραμμικό μέλος χωρίς διαστάσεις, το οποίο όμως θα έχει όλες τις ιδιότητες της δοκού. Ροπή αδρανείας , μέτρο ελαστικότητας, επιτρεπόμενες τάσεις κλπ Όλα αυτά τα γραμμικά στοιχεία συνδέονται μεταξή τους με κόμβους , στους οποίους επίσης ορίζουμε ιδιότητες που να προσομοιάζουν τις αληθινές συνθήκες της σύνδεσης. Έτσι δημιουργείται ένα μοντέλο που μοιάζει με χωροδικτύωμα , αλλά έχει όλες τις ιδιότητες ενός μπετονένιου σκελετού. Οι πλάκες λύνονται ξεχωριστά και μεταβιβάζονται τα φορτία τους πάνω στα δοκάρια. Μετά φορτίζουμε το κτίριο με σεισμό , γίνονται αναλύσεις και υπολογίζονται οι παραμορφώσεις και οι τάσεις που αναπτύσονται σε αυτά τα στοιχεία προσομοίωσης. Τέλος με βάση τους κανονισμούς , ελέγχονται οι διατομές αν αντέχουν και οπλίζοντια αναλόγως. Σου επισυνάπτω μια εικόνα απο ένα χωρικό μοντέλο ενός κτιρίου.
    2 points
  3. Το πρόσιμο των ροπών δείχνει απο πια πλευρά πρέπει να μπουν οι κύριοι οπλισμοί γιατί αυτη η ίνα εφελκύεται. Παράδειγμα στο διαγραμμα ροπών μιας αμφίπακτης δοκού , στα άκρα μου δείχνει ότι πρέπει να τοποθετήσω οπλισμό πάνω και στην μέση οπλισμό κάτω. Εκεί που μηδενίζεται το διάγραμμα των τεμνουσών έχω την μέγιστη ροπή , συνεπώς μου χρησιμεύει για αυτό. Επίσης απο το διάγραμμα των τεμνουσών , αφου αλλου εχω μεγάλες τιμές και αλλού μικρές , μπορώ να δω θεωρητικά , σε ποιες περιοχές μπορώ να τοποθετήσω πιο πυκνούς και σε ποιές πιο αραιούς συνδετήρες , το πρόσιμο δεν παίζει ρόλο στις τέμνουσες. Επίσης απο τις τιμές των διαγραμμάτων , σε συνδιασμό με τις διαστάσεις της διατομής και τα υλικά , προκύπτουν τι σίδερα πρέπει να μπουν και τι τάσεις θα έχει το μπετό και άρα αν αντέχει. Που σπουδάζεις? Ο γιος μου σπουδάζει Πάτρα.
    2 points
  4. Version 1.0.0

    1.831 downloads

    Αίτηση στο ΤΕΕ για εύρεση δήλωσης αυθαιρέτων.
    1 point
  5. Καλησπέρα. Ξεκινώντας από το ground zero το πρόβλημα, είσαι σίγουρος ότι το πολύγωνο το έχεις αντιστοιχίσει στο σωστό layer? Το layer για το καεκ θα πρεπει να περιέχει το πολύγωνο σε μορφή απλής κλειστης polyline ΚΑΙ τον αριθμό ΚΑΕΚ σε μορφή mtext (εντολή mtext κ συμπληρώνεις). Αυτά τα 2 θα πρέπει να τα επιλέξεις να ανήκουν στο layer pst_kaek Υπάρχει checklist στην οδηγία για να γίνει αποδεκτό το αρχείο. Αν παρεκκλίνει έστω κ απειροελάχιστα, θα φας άπειρες ώρες. Εκτέλεσε προσεκτικά ένα προς ένα τα βήματα της οδηγίας. Την πρώτη φορά εγώ έκανα 5,5 ώρες για να υποβάλλω ένα απλό ΤΔ. Ο λόγος ήταν το καταραμένο το perpendicular για ανοικτή polyline (δεν ταυτίζεται με το endpoint). Και από τα καντήλια που έριξα σίγουρα θα καταλήξω στην κολαση
    1 point
  6. Αν το σκαρίφημα που ανέβασες δείχνει ότι στα δύο πλαϊνά όμορα οικόπεδα τα κτίρια εφάπτονται στο όριο, τότε εσύ δεν μπορείς να τοποθετήσεις το κτίριο σου (9,00μ.) σε αυτή την θέση και να αφήσεις από 2,00 μ. στην κάθε πλευρά και αυτό να θεωρηθεί υποχρεωτικός ακάλυπτος. Αυτό θα γινόταν μόνο αν είχες υποχρέωση να αφήσεις ακάλυπτο και στις δύο πλαϊνές πλευρές του οικοπέδου σου, δηλαδή αν τα κτίρια των ομόρων γηπέδων είχαν απόσταση από το όριο τουλάχιστον 1,00 μ.. Από την στιγμή που δεν έχεις υποχρέωση για ακάλυπτο, όπου δεν εφάπτεσαι στο όριο θα πρέπει να αφήσεις πλαϊνή απόσταση μικρού δέλτα (δ=2,50+0,5Η).
    1 point
  7. το ΦΕΚ 426Β / 1970 σωστα, αφορα το επαγγελμα αισθητικου. το 3403/Β/31-12-2013 για μανικιουρ πεντικιουρ εχει αντικατασταθει απο ΦΕΚ Β 1723/17
    1 point
  8. Έχετε σκεφτεί τους 3d printers???
    1 point
  9. Αν το μηχάνημα είναι καινούργιο καλέστε τον εγκαταστάτη ή (σύμφωνα με αυτά που γράφετε) τον αντιπρόσωπο, γιατί υπάρχει εγγύηση. Πιθανότερη αιτία (αφού βγάζει χλιαρό αέρα) η διαρροή φρέον. Η επιλογή μεγάλου μηχανήματος σε μικρό χώρο, δεν προσφέρει τίποτα αλλά βλάπτει κυρίως την τσέπη σας στην αγορά. Η ρύθμιση του θερμοστάτη σε μεγάλη θερμοκρασία, δεν μεταβάλει καθόλου την απόδοσή του.
    1 point
  10. Κοίτα αγαπητέ, πιστεύω ότι μία γρήγορη λύση είναι η παρακάτω: (Το έχω δοκιμάσει) - Υπογράφεις ψηφιακά ένα τοπογραφικό - τεστ, με το πολύγωνό του να καλύπτει έστω και ένα μικρό τμήμα της έκτασής του ΚΑΕΚ τύπου ειδικής έκτασης. - Το ανεβάζεις στο σύστημα και πριν την οριστική υποβολή, επιλέγεις την νέα δυνατότητα "αναφορά σύγκρισης". - Κάνεις download τα shape files. Αυτά περιέχουν πολύγωνα - τομές μεταξύ του πολυγώνου σου και των πολυγώνων του λειτουργούντος, καθώς και τα πλήρη πολύγωνα των εμπλεκομένων ΚΑΕΚ. - Τα μετατρέπεις σε dxf (QGIS ή ArcGIS) επιλέγοντας τα Hatch να γίνουν κλειστά πολύγωνα. Εκεί θα βρεις και το πολύγωνο που αναζητάς, που θα διατρέχει μεγάλη έκταση. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι υποχρεωτικό να το παραθέσεις όλο. Δεν μου έχει τύχει ΔΓΜ σε γεωτεμάχιο ειδικής έκτασης οπότε θα σου πει καλύτερα ένας άλλος συνάδελφος. Τεχνικά πάντως, αν το θέμα σου είναι να δείξεις όλο το πολύγωνο του δρόμου, με το τρόπο αυτό θα το καταφέρεις.
    1 point
  11. TBD, Το 0,33μ είναι ένα εμπειρικό ισοδύναμο πάχος ορόφου (πάχος πλάκας 15εκ. +δοκοί 25/50 + στύλοι) για κάνναβο κοινών οικοδομικών έργων που χρησιμοποιούμε για πρώτη προσέγγιση ογκομέτρησης του beton κάθε ορόφου. Οπωσδήποτε εξαρτάται και αποκλίνει προς τα άνω σε περιπτώσεις με μεγάλους αντισεισμικούς πυρήνες, πλαισιωτές κατασκευές, αραιό κάνναβο, μεγάλα ύψη κ.λ.π . Είναι όπως λες μία γενική απλοποιητική παραδοχή.
    1 point
  12. Και με τα στατικά τι γίνεται? Απαιτείται ΜΣΕ λόγω αλλαγής της στέγης, εκτός αν είναι κατ 1 ή 2
    1 point
  13. Αναλυτικό ναι. Ύψος ορόφου και ύψος στέγης πλέον ταυτίζονται.
    1 point
  14. Αν και δεν έχω τόσο άμεση εμπειρία, θα γράψω κάποια πράγματα, με ότι αξία έχουν. Θα ξεκινήσω από το τέλος όσων έχεις γράψει: Προσωπικά θα σου πρότεινα για αρχή να αφήσεις κάποιον λογιστή να κάνει την διαδικασία τόσο της έναρξης όσο και μετά την παρακολούθηση των λογιστικών σου ... το κόστος ενός λογιστή σε σύγκριση με πιθανό λάθος που ίσως κάνεις είναι βατό ... τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά ... ------------------------------------- Τα ερωτήματα σου πολλά .... όπως και να 'χει θα γράψω κάποια σχετικά: Αναφέρεις: 1) Προετοιμασία για το ποιους ΚΑΔ θα χρησιμοποιήσεις [υποχρεωτικά για κύρια δραστηριότητα και προαιρετικά για δευτερεύουσα(-ες) δραστηριότητα(-ες)] 2.1) Για έναρξη σε δικό σου χώρο/δωμάτιο, όπου έχεις είτε πλήρη κυριότητα είτε επικαρπία θες το Ε9 (έχε κάποια αντίγραφα) 2.2) Για έναρξη όχι σε δικό σου χώρο/δωμάτιο, όπου δηλαδή δεν ανήκει σε 'σένα αλλά π.χ. στους γονείς σου (είτε με κυριότητα είτε με επικαρπία των γονέων), θες σχετική υπεύθυνη δήλωση του ενός ή και των δυο αν το έχουν εξ ημισείας με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής ..ότι σου παραχωρούν κλπ κλπ κλπ. Θες και το Ε9 των γονέων (έχε κάποια αντίγραφα) 2.3) Αν πρόκειται να σου γίνει δωρεάν παραχώρηση του διαμερ/τος θες επιπλέον και το Ε1 και Ε9 του ιδιοκτήτη, καθώς επίσης να υποβληθεί μέσω TAXIS η αντίστοιχη δήλωση (δωρεάν παραχώρησης) 2.4) Για έναρξη σε ενοικιαζόμενο χώρο θες το μισθωτήριο και μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής για τη δραστηριότητα του προηγούμενου ενοικιαστή, το ΑΦΜ και ότι το ακίνητο είναι κενό. 3) Αντίγραφό βεβαίωσης απογραφής ΑΜΚΑ (αν το έχεις κρατήσει από τότε) ή το ζητάς από τα ΚΕΠ ή μια εκτύπωση του ΑΜΚΑ από την σχετική σελίδα (amka.gr) 4) Κάνεις Προεγγραφή στον ΕΦΚΑ ως μη μισθωτός στην περιοχή που ανήκεις (ήτοι ή στην Περιφερειακή Δ/νση Συντάξεων & Ασφάλισης του τομέα Μηχανικών & ΕΔΕ (αν ανήκεις Αττική) ή σε κάποιο Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του νομού που ανήκεις. Για την Προεγγραφή θες: α) φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, β) τα παραπάνω δικαιολογητικά για την έδρα, γ) φωτοτυπία του ΑΜΚΑ, δ) αν είχες προηγούμενη ασφάλιση σε κάποιοι Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών ή σε κάποιο Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών (αυτό που παλαιά λέγαμε ΙΚΑ) ίσως σου χρειαστεί ο τριμηνιαίος ατομικός λογαριασμός ασφάλισης ή κάποια βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου, ε) επίσημη αναγγελία αποχώρησης θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ από προηγούμενο εργοδότη εφόσον ήσουν μισθωτός ε) την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Παίρνεις την προεγγραφή στον ΕΦΚΑ για χρήση στην Εφορία στ) Το παραπάνω (3) που αφορά τον ΑΜΚΑ (αν και λογικά το έχουν, αλλά έχε το μαζί). 4) Κάνεις εγγραφή στο Επιμελητήριό (ΤΕΕ) (αν δεν έχεις κάνει όταν αποφοίτησες). Για την εγγραφή θες: α) φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, β) φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, γ) Αίτηση-Δήλωση που συμπληρώνεις εκεί. Με το χαρτί της εγγραφής στο ΤΕΕ για χρήση στην Εφορία. Άρα εσύ εφόσον έχεις εγγραφεί από παλαιά θες ένα χαρτί/βεβαίωση από το ΤΕΕ για έναρξη στην εφορία. Πιθανόν να κάνει και αυτή που τυπώνεται ηλεκτρονικά από το site, αφού λέει για κάθε νόμιμη χρήση, αλλά ξέρεις καμιά φορά η εφορία αν δεν δει το λεκτικό "...για χρήση στην εφορία." [αυτή που δίναμε για θεώρηση βιβλίων/στοιχείων (που καταργήθηκαν οι θεωρήσεις εδώ και χρόνια)] μπορεί να μην τους κάνει. 5) Με την Προεγγραφή στον ΕΦΚΑ και την βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ πας Εφορία α) στο Τμήμα Μητρώου (έχοντας όλα τα παραπάνω) και συμπληρώνεις το έντυπο Μ1 που θα σου δώσουν αν έχεις αλλαγές στα στοιχεία σου και το Μ2 που και αυτό θα σου το δώσουν στο οποίο συμπληρώνεις τους ΚΑΔ που έχεις επιλέξει. β) Πας στον Επόπτη έλεγχου ο οποίος θα σου ορίσει κάποιον υπεύθυνο Ελεγκτή για τον χώρο που έχεις δηλώσει (είναι η λεγόμενη αυτοψία) εφόσον βέβαια απαιτείται. γ) Αφού γίνει η αυτοψία (αν απαιτηθεί τέτοια) ο Ελεγκτής θα σου δώσει μια βεβαίωση με την οποία επισκευσθείς πάλι το Μητρώο με τα παραπάνω α) Προεγγραφές ΕΦΚΑ και ΤΕΕ, β) φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητα, γ) την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, δ) τα δικαιολογητικά που αφορούν την έδρα (παραπάνω) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην εφορία. Παίρνεις την Βεβαίωση Έναρξης από την Εφορία. 6) Πας πίσω στον ΕΦΚΑ με μια φωτοτυπία της έναρξης (έχε και το πρωτότυπο) για να κάνεις την οριστική εγγραφή. 7) Βγάζεις την ανάλογη σφραγίδα (του μηχανικού, και αν θες επιπλέον μια απλούστερη με τα φορολογικά στοιχεία) Πέραν των υποχρεώσεων που έχεις π.χ. περιοδική φπα, τήρηση λογιστικών αρχείων, καταστάσεις συμφωνητικών, υποβολή προκαταβλητέων φόρων κλπ κλπ έχεις και την σχετικά πρόσφατη να συμμορφωθείς εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη αποκτώντας τόσο επαγγελματικό λογαριασμό όσο και να είσαι σε θέση να δέχεσαι ως μέσα πληρωμής σου χρεωστικές η/και πιστωτικές κάρτες, κάνοντας στην συνέχεια και τις ανάλογες ενημερώσεις στο taxisnet....και έπονται και άλλες υποχρεώσεις που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει πλατφορμιακά ... η πλατφόρμα My data στην ΑΑΔΕ ... και πιθανόν και κάποιες που μου διαφεύγουν ------------------------------------- Αναφέρεις: Ναι για την πρώτη 5ετία. ------------------------------------- Αναφέρεις: Φορολογικά εντάσσεσαι στους "μισθωτούς με μπλοκάκι", εφόσον πληρείς τις προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013. Όμως το ότι πληρείς τις προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013 δηλαδή να είσαι "φορολογικό μπλοκάκι", αρχικά δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ελ. επαγγελματίας. Εξακολουθείς να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και το εισόδημά σου προέρχεται από αυτή την δραστηριότητα, άσχετα με το τρόπο που αντιμετωπίζεται φορολογικά το εισόδημά σου εφόσον ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013, όπου και ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ (δεν είναι) ότι αποκτάς εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και από αφαιρούνται από τις εκπιπτόμενες δαπάνες σου μόνο οι εισφορές σου και αγνοούνται οι άλλες εκπιπτόμενες δαπάνες, και η εκκαθάριση του φόρου γίνεται βάσει των διατάξεων των άρθρων 12 - 20 του ίδιου νόμου, χωρίς να προβλέπεται δυνητικός τρόπος φορολογίας. Επίσης δεν σημαίνει ότι οι επαγγελματικές δαπάνες που κάνεις [εφόσον πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 22 του ν.4172/2013 και συγχρόνως δεν εμπίπτουν στον περιοριστικό κατάλογο των μη εκπιπτόμενων δαπανών του άρθρου 23 του ίδιου νόμου], ότι δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά σου. Εκπίπτουν κανονικότατα, απλά εφόσον εμπίπτεις στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013 είναι αδιάφορες στον υπολογισμό του φορολογητέου, απλά δηλαδή δεν μετέχουν/δεν αφαιρούνται, και όχι δεν εκπίπτουν. ------------------------------------- Αναφέρεις: Είτε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ πληρείς προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013, δηλαδή "να είσαι φορολογικό μπλοκάκι" είτε όχι, δηλαδή "να μην είσαι φορολογικό μπλοκάκι", αν ασφαλιστικά αιτηθείς να ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 (όπως τώρα ισχύει ή όπως θα ισχύσει με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο) δηλαδή να είσαι "ασφαλιστικό μπλοκάκι", τότε υπάρχουν εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη οι οποίες αποδίδονται με ΑΠΔ από τον εργοδότη σου και σε εσένα φαίνονται ως κρατήσεις στην αμοιβή σου. Οι εισφορές ΜΟΝΟ του εργαζόμενου αφαιρούνται στην περίπτωση αυτή ως επαγγελματικές σου δαπάνες. Αν δεν πληρείς το "φορολογικό μπλοκάκι" αφαιρούνται και οι λοιπές επαγγελματικές δαπάνες που κάνεις [εφόσον πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 22 του ν.4172/2013 και συγχρόνως δεν εμπίπτουν στον περιοριστικό κατάλογο των μη εκπιπτόμενων δαπανών του άρθρου 23 του ίδιου νόμου]. Αν πληρείς το "φορολογικό μπλοκάκι" δεν αφαιρούνται οι λοιπές επαγγελματικές δαπάνες που κάνεις, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν εκπίπτουν ... απλά δεν μετέχουν .... Έτσι εξάλλου είναι "στημένο" και το Ε3, συμπληρώνεις κανονικά το Ε3, αγνοώντας αρχικά ότι εμπίπτεις στο άρθρου 12 § 2 περ. στ' του ν. 4172/2013 και πρέπει να εξάγεται --αγνοώντας ότι εμπίπτεις στο άρθρου 12, παραγρ. στ'--- το ορθό φορολογητέο αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα εκπιπτόμενα έξοδα. Και στην συνέχεια με την επιλογή στην πρώτη σελίδα του κωδ.007 "Ναι" και τον κωδ.006="ΟΧΙ" απλά το σύστημα αγνοεί όλες τις δαπάνες πλην των εισφορών, καθώς συμπληρώνεται και στο Ε1 ο κωδ.019. ------------------------------------- Αναφέρεις: Ο ΦΠΑ είναι φόρος που οφείλει ο εργοδότης, αλλά εσύ είσαι ο ενδιάμεσος που τον εισπράττει και έχεις την υποχρέωση να τον αποδώσεις στο δημόσιο είτε τον εισπράξεις [σου τον δώσει ο εργοδότης σου] είτε όχι, εφόσον γίνει η τιμολόγηση της εργασίας σου. Η απόδοση γίνεται με τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ. Επίσης στην καθαρή αξία γίνεται και παρακράτηση φόρου 20% από τον εργοδότη σου η οποία αποδίδεται από αυτόν και συμψηφίζεται κατά την εκκαθάριση με τυχόν φόρο κατά την υποβολή της ετήσιας φορολογικής δήλωσής σου, ή κατά προτεραιότητα υπολογίζεται προκαταβλητέος φόρος μηχανικού (ανάλογα την φύση της εργασίας 4% ή 10%) αν η εργασία σου υπόκειται σε θεώρηση από την πολεοδομία π.χ. έκδοση αδείας, ρυθμίσεις αυθαιρέτων, κλπ κλπ) η οποία αποδίδεται από εσένα. Δεν υπολογίζονται ταυτόχρονα και οι δύο παραπάνω φόροι. ------------------------------------- Αναφέρεις: Αν ασφαλιστικά δεν αιτηθείς να ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 τις καταβάλλεις εσύ μέσω ειδοποιητηρίου που εμφανίζεται στην σελίδα του ΕΦΚΑ (σύνταξη+υγεία+ΟΕΑΔ) και του ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικό+εφάπαξ) αφού μπεις αντίστοιχα με τους κωδικούς του Taxis. Αν ασφαλιστικά αιτηθείς να ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 υπάρχουν εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη οι οποίες καταβάλλονται με ΑΠΔ από τον εργοδότη σου και εμφανίζονται (του εργαζόμενου) ως κρατήσεις στην αμοιβή σου. Στην περίπτωση αυτή αναζητείται ως οφειλή που καταβάλλεις εσύ, αυτή μόνο υπέρ του ΟΑΕΔ. ------------------------------------- Αναφέρεις: Οι ασφαλιστικές εισφορές αν δεν ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 με τα όσα σήμερα ισχύουν λαμβάνουν υπόψη το φορολογητέο εισόδημα της αμέσως προηγούμενης φορολογικά εκκαθαρισμένης χρονιάς και αν δεν υπάρχει η αμέσως προηγούμενη λαμβάνει υπόψη την τελευταία φορολογικά εκκαθαρισμένη. Με βάση το νέο νομοσχέδιο οι εισφορές αν δεν ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 είναι fix ανάλογα την ασφαλιστική κλάση που θα επιλέξεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές αν ενταχθείς στην ρύθμιση της παρ. 9 άρθρ. 39 Ν.4387/2016 με τα όσα σήμερα ισχύουν αλλά και με βάση το νέο νομοσχέδιο, λαμβάνουν υπόψη το σε μηνιαίο καθαρό ποσό της σύμβασης που θα ανέβει στο σύστημα (χωρίς δηλαδή το ΦΠΑ). Το φορολογητέο εισόδημα δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ. -------------------------------------------- Τέλος θα κλείσω πάλι όπως άρχισα...από το τέλος όσων έχεις γράψει: Θα σου πρότεινα για αρχή να αφήσεις κάποιον λογιστή να κάνει την διαδικασία τόσο της έναρξης όσο και μετά γενικότερα των λογιστικών σου ... το κόστος ενός λογιστή σε σύγκριση με πιθανό λάθος που ίσως κάνεις είναι υπερβολικά βατό ... τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά ... Αυτά .... τα ... ολίγα ...
    1 point
  15. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Είναι πλέον προφανές ότι η ταμπέλα της ειδικότητας του φόρουμ κάνει πολύ περισσότερο κακό από ότι κάνει καλό. Από τη στιγμή που πολλοί γράφουν ότι γράψουν με προκατάληψη αφού δουν τη ταμπέλα ειδικότητας πριν καν διαβάσουν το περιεχόμενο (ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή που το νήμα έχει συγκεκριμένα θέμα ένα τεχνικό πρόβλημα αλλά υποτίθεται δεν πρέπει να λυθεί ποτέ γιατί κάποιοι υποψιάζονται μπαλαμούτια ή ότι θα χάσουν δουλειές) μάλλον είναι καλύτερο να μιλάει ο κόσμος χωρίς ταμπέλες.
    1 point
  16. Η άδεια θα μπορούσε να μην ληφθεί υπόψη αναφορικά με τον υπολογισμό προστίμου, αν το οικόπεδο σήμερα δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Συνεπώς θα λάβεις υπόψη σου την ύπαρξη Ο.Α στον υπολογισμό προστίμου καθώς το οικόπεδο θα είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ως προυφιστάμενο του 1985 και εικάζω ότι θα είναι και οικοδομήσιμο (μένει να μας το επιβεβαιώσεις) Στο πρακτικό μέρος. Τυπικά, αν έχεις Ο.Α και πόσο μάλλον αν έχεις κατηγορια 2 ή 1 δεν υποχρεούσαι να αναρτήσεις τοπογραφικό. Όμως, (προσωπικά το εφαρμόζω), συντάσσω τοπογραφικό σε κάθε περίπτωση διότι με την αποτύπωση ακριβείας μπορώ να ελέγξω ορθά το ακίνητο και να έχω "οδηγό" και στην κτιριακή αποτύπωση με τα σημεία από το t.s. Στην εισαγωγή των αρχείων έχει υποχρεωτικά για την πληρότητα και κάπου εμφανίζει και προαιρετικά που από ότι θυμάμαι σε αφήνει και εκεί αν θέλεις να αναρτήσεις. Οπότε σε ανάλογη περίπτωση έχω ανεβάσει το τοπογραφικό άδειας, αλλά και το τοπογραφικό υφιστάμενης κατάστασης, το οποίο αυτό και θα είναι στο μέλλον που θα χρησιμοποιηθεί για κάθε πράξη. Μη ξεχνάμε ότι επί της ουσίας η δήλωση υπαγωγής επέχει θέση οικοδομικής άδειας.
    1 point
  17. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να μπει Κατηγορία 5 (εφόσον στο ακίνητο δεν υφίσταται ΟΑ).
    1 point
  18. Καλό το τηλεγράφημα, κάνε μας τώρα και την περιγραφή του ερωτήματός σου.
    1 point
  19. Γεια χαρά. Είμαι ο δημιουργός τού χάρτη που κατέβασες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μετατρέψεις τα αρχεία img σε shp αλλά θα δυσκολευτείς πολύ μέχρι να κατανοήσεις πώς δουλεύουν όλα τα προγράμματα που εμπλέκονται. Μπορώ να σού φτιάξω ένα αρχείο με τις ισοϋψείς (ή και με τις ισοβαθείς). Δεν ξέρω, βέβαια, πώς ακριβώς τις χρειάζεσαι. Πρώτα απ' όλα πρέπει να μού πεις το διάστημα (κάθε πόσα μέτρα τις θέλεις). Δεύτερον, αν θέλεις να είναι ταξινομημένες (τα αρχεία Garmin, π.χ., έχουν τρία μεγέθη: μικρές, μεσσαίες και κεντρικές, αναλόγως υψομέτρου)*. Τρίτον, αν θέλεις τις μηδενικές (ακτογραμμή)**. Τέταρτον (και κυριότερον) το είδος αρχείου που θα σε βολέψει, διότι δεν έχω το ArcMap (ίσως το κατεβάσω σε demo να το δοκιμάσω) και δεν ξέρω αν η μετατροπή θα βγει σωστή. Βέβαια, μπορούμε να κάνουμε το εξής: φτιάχνω ένα αρχείο από μια μικρή περιοχή και σού το στέλνω. Αν σού δουλέψει τότε εξαγάγω όλη την Ελλάδα και είσαι έτοιμος, ειδάλλως δοκιμάζουμε διαφορετικά. Περιμένω οδηγίες... Νίκος --------------- * Δεν ξέρω αν το πρόγραμμά σου υποστηρίζει διαχωρισμό τών ισοϋψών και αν τελικά εγώ θα μπορέσω να τις εξαγάγω σωστά. Μια δοκιμή θα μάς πείσει. ** Οι ακτογραμμές συνήθως δεν χρειάζονται (λογικά θα τις έχεις) αλλά υπάρχουν μέρη που έχουν μηδενικό υψόμετρο (ή και αρνητικό σε κάποιες περιπτώσεις). Οπότε αν ενσωματώσω τις μηδενικές κι εν τω μεταξύ έχεις τις ακτογραμμές θα πρέπει να τις σβήσεις από το δικό μου αρχείο χειροκίνητα.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.