Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Steelman

    Steelman

    Core Members


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      296


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.593


  3. ChristinaK

    ChristinaK

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.043


  4. georgios_m

    georgios_m

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      2.409


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 19/06/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. Καλημέρα!Αν μου επιτρέπετε, μια παρέμβαση στο τελευταίο θέμα ...Στο σύστημα ηλεκτρονικών αδειών εκδίδεται από την ΥΔΟΜ βεβαίωση όρων δόμησης (2 κατηγοριών,νέας άδειας ή αναθεώρησης έντυπης άδειας κατ.3.Στην βεβαίωση αναγράφονται "οι όροι δόμησης που ισχύουν στην θέση του ακινήτου και οι κατά περίπτωση εγκρίσεις φορέων και υπηρεσιών"(αρθρο 38,4495).Η βεβαίωση δεν είναι θεώρηση όρων δόμησης Τοπογραφικού Διαγράμματος.Η θεώρηση όρων δόμησης πάνω στο Τ.Δ. δεν υφίσταται πλέον,τουλάχιστον εξ' όσων γνωρίζω εγώ.Άρα,όπως σωστά γράφει ο curzondax παραπάνω,συνημμένα αρχεία για την έκδοση βεβαίωσης είναι μόνο η ανάθεση-ανάληψη και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε τα σωστά πεδία στις επι μέρους επιλογές για να δηλώσουμε τι θέλουμε να κατασκευάσουμε κλπ.Εν ολίγοις,μην ψάχνουμε πεδία για να αναρτήσουμε ένα Τοπογραφικό να θεωρηθεί από την ΥΔΟΜ.Αυτό γίνεται στην Προέγκριση Ο.Α. μαζί φυσικά με Διάγραμμα Κάλυψης.
    3 points
  2. Προσωπικά σχεδιάζω με βάση τους νόμους και το πνεύμα τους όπως το αντιλαμβάνομαι μετά από 34 χρόνια εφαρμογής. Κανένας νόμος δεν απαγορεύει τις στέγες και δεν επιβάλλει δοκάρια για να στηρίξεις στέγες που δεν είναι από μπετόν ... αυτά προκύπτουν από αδυναμίες ερμηνείας. Μουντζούρης δεν μου έτυχε μέχρι τώρα, κάτι θολές ερμηνείες τις καθάρισα με επιμονή ... δεν θα αλλάξω τακτική μέχρι τέλους.
    2 points
  3. Version 1.0.0

    1.641 downloads

    σε συνέχεια αυτού Ανεβάζω ως ένα άλλο γενικό δείγμα εκθέσεως κατεδάφισης -αποκατάστασης αυθαιρέτων που απαιτείται να υποβάλλεται κατά την έκδοση πράξεων έγκρισης εργασιών κατεδάφισης. Αφορά κατεδάφιση-αποκατάσταση μικρής έκτασης αυθαιρέτων του άρθρου 106 Ν.4495/17 με χειρονακτική μέθοδο
    1 point
  4. Δεν είχα βάλει πάγια εντολή, και με αυτό το αλαλούμ έλεγα να βάλω. Τελικά δεν θα βάλω γιατί μάλλον θα με χρεώνουν ότι θέλουν οπότε θέλουν ενώ όπως έχουν τα πράγματα πρέπει να έχεις τον έλεγχο. 3 χρόνια ακόμα να φύγουν γίνετε;
    1 point
  5. ΥΑ 543//2017 (ΥΑ 543/34450 ΦΕΚ Β 1145 2017): Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα. στο ΦΕΚ εχει και υποδειγματα αιτησεων [θα το βρεις καπου κωδικοποιημενο, διοτι εχει αλλαγες απο το αρχικο ΦΕΚ]
    1 point
  6. Δεν αντιλήφθηκα οτι αναφέρεσαι σε μηχανήματα έργου. Εγώ αναφερόμουν σε βιομηχανικούς φούρνους. Δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση και μου κάνει εντύπωση οτι στα χαρακτηριστικά τους δεν αναφέρεται η κατανάλωση
    1 point
  7. Πρέπει εντός του πολυγώνου να αναγραφεί με single line text στο layer PST_KAEK, το ΚΑΕΚ του γεωτεμαχίου.
    1 point
  8. Σύμβουλος νομίζω πως μπορεί να μπει (ώστε να διαχειρίζεται την αίτηση). Αλλά θα πληρωθεί από τον πελάτη και όχι από το πρόγραμμα.
    1 point
  9. Το ορθόν είναι η κάθε ΟΙ του ακινήτου εντάσσει στον 4495 τη "δική της" αποθήκη, με τη συναίνεση και των υπολοίπων.... Ως ΥΔ χώρου με μειωμένο συντελεστή... Αποδεικτικό παλαιότητας αυθαιρεσιών προφανώς το "σωστό" Ε9 του ιδιοκτήτη... Απαιτείται συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών για τροποποίηση - διόρθωση της ΣΟΙ... Καλό είναι να γίνει αμέσως.... ¨Ολες οι υπόλοιπες λύσεις για μένα είναι "αλχημείες"...
    1 point
  10. Αν θέλει ομοιομορφία ...φτιάχνετε και την απέναντι ίδια!
    1 point
  11. - Οι ελληνικοί κανονισμοί αμοίφθηκαν λογικά από μέσω των πανεπιστημίων και ίσως του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όμως δεν έχουν καμία σχέση με τους ευρωκώδικες. Είναι κανονισμοί μόνο σκυροδέματος και αντισεισιμικοί με ελάχιστα έως καθόλου πειράματα και τύπους και συντελεστές που προέρχονται από την στατική και την μηχανική. Όχι πειράματα δηλαδή. Οι ΕΚ έχουν πειραματικές τιμές και συντελεστές και τύπους. Έχουν μέσα τους δηλαδή πολλή έρευνα η οποία πρέπει να πληρωθεί. - Τα βιβλία από που και έως που είναι δωρεάν ? - Δεν πληρώθηκαν με τα λεφτά σου οι ΕΚ. Πληρώθηκαν από τον CERN ο οποίος είναι ο ευρωπαικός φορέας πιστοποίησης και δεν είναι κάποιος δημόσιος φορέας. Εν μέρει ιδιωτική επιχείρηση είναι. Οι ελληνικές επιτροπές τώρα κάπως θα πληρώθηκαν από κάποιο υπουργείο (εκεί όντως μπορεί να πληρώθηκαν μέσω φόρων αλλά μπορεί να πληρώθηκαν και από τον ΕΛΟΤ δεν ξέρω σίγουρα). Η κερδοσκοπία του ΕΛΟΤ που είναι ? Πλήρωσε τον CERN για να τους αγοράσει και στους πουλάει.
    1 point
  12. ο 18χρονος ξέρει εδώ και δεκαετίες ότι το ελεύθερο επάγγελμα του μηχανικού απαιτεί κεφάλαιο. γι΄αυτό και το αποφεύγει αν δεν το έχει έτοιμο. και το χιλιάρικο του ευρωκώδικα είναι το λιγότερο. με 1 - 2 μήνες δουλειάς σε μια εταιρεία μαζεύεις τα λεφτά και τον αγοράζεις. άσε που έτσι κι αλλιώς, πριν ξεκινήσεις μόνος σου τις στατικές μελέτες καλό θα είναι να δουλέψεις σε κάποιο μελετητικό γραφείο, το οποίο θα έχει ήδη ευρωκώδικες και έτσι θα έχεις την πρόσβαση και για τις πρώτες δικές σου μελέτες. έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. γι' αυτό τον χρεώνουν τόσο. διότι ξέρουν ότι θα τον διαβάσουν κι άλλοι δέκα συνεργάτες αυτουνού που τον πλήρωσε.
    1 point
  13. Συνάδελφε κανείς δεν μίλησε για πλουσιόπαιδα. Αυτα είναι κατάλοιπα πρωην ΕΣΣΔ. Δεν λέω κάτι αβάσιμο. Οι Ευρωκώδικες όπως είναι παντού στην Ευρώπη τους πληρώνεις για να τους αποκτήσεις. Δεν θέλεις να πληρώσεις ? Δεν έχει Ευρωκώδικες. Τι να διαβάσει συνάδελφε ο 18χρονος ? Οτι πρέπει να δώσει 1000€ για να αποκτήσει τον κανονισμό ? Και φυσικά θα τα δώσει αν θέλει να ασκήσει το επάγγελμα σαν ελ. επαγγελματίας. Αλλιώς συνάδελφε να ζητήσουμε και το λογισμικό τζάμπα, και το plotter και τα γραφεία κ.τ.λ. Αν αισθάνεσαι κορόιδο να πληρώσεις για τον κανονισμό τότε συνάδελφε να μην πλρώνεσαι και εσύ για τις υπηρεσίες σου.
    1 point
  14. Συνάδελφε χωρίς λογισμικό δεν μπορεί να γίνει μελέτη. Και δεν είναι προαιρετικό αλλά υποχρεωτικό. Και χωρίς κανονισμό το ίδιο. Αν δεν θέλετε να τα αγοράσετε (λογισμικό και κανονισμό) τότε η κουβέντα είνα χωρίς νόημα. Αν πάλι δεν θέλετε να δώσετε χρήματα τότε μην ανοίγετε γραφείο. Μην το κουράζουμε το θέμα.
    1 point
  15. Συνάδελφε, είναι δυνατόν να μιλάμε για το αστείο ποσό των Eυρωκωδίκων ? Είσαι ελεύθερος επαγγλεματίας συνάδελφε. Σαν μελετητής πρέπει το γραφείο να είναι εξοπολισμένο με το software και την κατάλληλη βιβλιογραφία. Δεν αναφέρομαι σε plotter. γραφεία κ.τ.λ. Aν δεν μπορείς συνάδελφε να έχεις το απαραίτητο χρηματικό ποσό να ξεκινήσεις σαν ελ. επαγγελματίας τότε μην ξεκινάς. Η βιβλιογραφία είναι μετά το software το σημανιτκότερο για έναν μηχανικό μελετητή. Αν δεν έχεις τα χρήματα όπως είπα τότε το αφήνεις.
    1 point
  16. Συνάδελφε, Ευρωκώδικες τζάμπα δεν έχει. Αν είναι έτσι, να σου δίνουν και το software τζάμπα και το plotter και παει λέγοντας. Τους ελληνικούς κανονισμούς τους γνωρίζω πολύ καλα. Ο ΕΚΩΣ είναι αντιγραφή του γερμανικού, για όλα τα άλλα από σιδηρές μέχρι γεωτεχνικά δεν είχαμε ποτέ κανονισμούς σαν χώρα γιατί δεν είχαμε ποτέ βιομηχανία. Δεν είναι συνάδελφε 10 απλά pdf όπως το θέτεις. Εδώ μιλάμε για χρόνια έρευνας και χιλιάδες σελίδες. Το ΤΕΕ συνάδλεφε είναι ένα κλειστό group από δημόσιους υπαλλήλους. Νομίζεις αυτοί κόπτονται για τους ιδιώτες μηχανικούς ? Οι κανονισμοί θα είναι με πληρωμή συνάδελφε. Δεν είμαστε πρωην ΕΣΣΔ. Εγώ έχω όλους τους Ευρωκώδικες, νόμιμα εννοείται, 137.87€/μήνα
    1 point
  17. Συνάδελφε δεν είναι 10 pdf όπως είπες. Μόνο ο ΕΝ 1993 αποτελείται από 20 μέρη ! ΕΝ 1993-1-1 ΕΝ 1993-1-2 ΕΝ 1993-1-3 ΕΝ 1993-1-4 ΕΝ 1993-1-5 ΕΝ 1993-1-6 ΕΝ 1993-1-7 ΕΝ 1993-1-8 ΕΝ 1993-1-9 ΕΝ 1993-1-10 ΕΝ 1993-1-11 ΕΝ 1993-1-12 ΕΝ 1993-2 ΕΝ 1993-3-1 ΕΝ 1993-3-2 ΕΝ 1993-4-1 ΕΝ 1993-4-2 ΕΝ 1993-4-3 ΕΝ 1993-5 ΕΝ 1993-6 Δεν έχει σχέση με τον αστείο ελληνικό κανονισμό κάποιων σελίδων. Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε δικούς της κανονισμούς. Θα μου πεις γιατί ? Γιατί δεν είχε ποτέ βιομηχανία για να παραχθεί έρευνα και παραγωγή. Το ποσό είναι γελοίο σε σχέση με το συνολικό έργο και την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί για να έχουμε αυτούς τους κανονισμούς. Είναι σαν να λέμε στους νομικούς πάρτε τα βιβλία σας δωρεάν. Μόνο που δεν είναι έτσι. Όλοι οι νομικοί έχουν ξοδέψει πολλά περισσότερα χρήματα.
    1 point
  18. Αυτοί που πουλάνε τους ευρωκώδικες έχουν στο μυαλό τους την αξία όλης της παραγόμενης επένδυσης. Αν πχ το κτίριο σου αξίζει ένα εκατομμύριο, ε θα φύγει ένα χιλιάρικο και στους ευρωκώδικες. Και σκέψου ότι φεύγει μια φορά. Δε θα τους ξαναπληρώσεις για το επόμενο. Επειδή απευθύνονται και σε εταιρείες αυτά, το κόστος καθορίζεται από τις δικές τους δυνατότητες.
    1 point
  19. Το συγκρίνω με τα λεφτά που θα αποδώσουν σαν επένδυση. Όπως κερδοσκοπεί ο ΕΛΟΤ, έτσι θα κερδοσκοπήσουμε κι εμείς χρεώνοντας αντίστοιχα τους επόμενους.
    1 point
  20. Για τους μελετητές μηχανικούς επιβάλλεται να έχουν όλους τους Ευρωκώδικες και όχι μόνο. Το κόστος δεν είναι μεγάλο για όλους τους Ευρωκώδικες.
    1 point
  21. Υπερβάλλεις...ακόμη και σε Μπανανίες τύπου Αλβανίας π.χ. εφαρμόζουν την PED σε εξοπλισμό υπό πίεση (κι ας μην είναι καν στην Ε.Ε.), πιστοποιούν συγκολλητές, διαδικασίες συγκόλλησης κ.λπ. ακόμη και για απλά έργα... Αυτά στην Ελλάδα γίνονταν πολλά χρόνια πριν το 2011 που ήρθε το IWE στην Ελλάδα...όχι όπως θα έπρεπε, όχι όσοι τα κάνουν σήμερα, αλλά γίνονταν και πλέον γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' όσο νομίζεις! Κι αν οι έλεγχοι π.χ. σε second και third party ήταν μόνο για έργα τύπου ΤΑΡ τότε δε θα άνοιγαν πιστοποιητάδικα το ένα πίσω απ' το άλλο τα τελευταία χρόνια! Αυτό στο οποίο θα συμφωνήσω και που θεωρώ ότι είναι η ρίζα του προβλήματος και ο λόγος που π.χ. οι δουλειές αυτές δεν αμείβονται όσο σε άλλες χώρες (πέρα από τον προφανή, ότι είμαστε μια χώρα με περιορισμένη βιομηχανική κ.λπ. δραστηριότητα) είναι το "ανεπαρκές προσωπικό", όχι τόσο λόγω π.χ. ελλειπούς εκπαίδευσης κι εμπειρίας, όσο (έως και παντελούς σε πολλές περιπτώσεις) έλλειψης σωστής επαγγελματικής νοοτροπίας και κουλτούρας...
    1 point
  22. @[email protected] Άλλο FROSIO και NACE και άλλο BGAS-CSWIP, η μέρα με τη νύχτα (βιβλιογραφία, αναγνώριση κ.λπ.) και η ελάχιστα χαμηλότερη τιμή δεν το καθιστά ανταγωνιστικό σε σχέση με τα 2 πρώτα κατά την άποψη μου... Επίσης δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι για welding, coating κ.λπ. engineers τεχνικές εταιρίες τύπου Λιαρομάτη είναι η "καλύτερη" και οι διαπιστευμένοι φορείς (και ειδικά ο μπλε και ο κόκκινος TÜV) είναι η "χειρότερη"...στην πρώτη περίπτωση θα σε στέλνουν κάθε τρεις και λίγο σε άθλιων συνθηκών εργοτάξια για "μισθό επί 2" στην καλύτερη (π.χ. ΕΚΜΕ πέρυσι το φθινόπωρο έκανε σταμάτημα στη MOH ενάμιση μήνα σερί (7 στα 7) minimum 14 ώρες τη μέρα) κι όταν δεν είσαι εκεί θα δουλεύεις στο μαγαζί minimum 10ωρο και Σάββατο για λίγα παραπάνω λεφτά σε σχέση με όσα θα έπαιρνες ως υπάλληλος με 5νθήμερο 8ωρο και πολύ καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε φορέα πιστοποίησης (σε κάποιο σοβαρό εννοείται, όχι στα κωλομαγαζάκια που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια και βγάζουν π.χ. πιστοποιητικά συγκολλητών με 40€ ή κάνουν PED με 100€-200€ στην καλύτερη κ.λπ.)...κι εννοείται πως εκεί έχεις και την προοπτική να χτίσεις με τον καιρό δική σου πελατεία και κάποια στιγμή να φτάσεις να κάνεις τις δουλειές με ποσοστό, να "διαλέγεις" δουλειές κ.λπ. Στα υπόλοιπα συμφωνώ μέχρι τελείας!
    1 point
  23. αντιθέτως, ότι δεν επιτρέπεται απαγορεύεται, και η σοφίτα αυτή δεν επιτρέπεται.
    -1 points
  24. το σχήμα της σοφίτας του ΝΟΚ είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν χωρά τέτοιες παρερμηνείες. Τώρα αν κάποιες πολεοδομίες τις δέχονται είναι άλλο θέμα, δεν είναι ο κανόνας, είναι θέμα υπαλλήλου, ο οποίος βέβαια κι αν στο επιτρέψει δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο.
    -1 points
  25. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος αν οι ελληνικές επιτροπές που ασχολήθηκαν με τα εθνικά προσαρτήματα, αμείφθηκαν και με τί ποσά, και από πού καλύφθηκαν αυτά τα ποσά.Και μετά μπορεί να ανοίξει η συζήτηση αν πρέπει να πωλούνται οι ευρωκώδικες που είναι και νόμοι του κράτους, και ποια είναι μια λογική τιμή για να πωλούνται.Πρώτα όμως αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί. Για να συνεχίσω λίγο το σκεπτικό μου: υπάρχει στην σημερινή κοινωνία η απαίτηση προστασίας της ζωής, όλα τα κοινωνικά σύνολα βασίζονται σε αυτή την απαίτηση, θεωρείται αγαθό ύψιστο που δεν πρέπει να τίθεται εν αμφιβόλω, συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς αυτή είναι η βάση που γεννάει την απαίτηση για ασφαλείς κατασκευές. Για να υπάρξουν ασφαλείς κατασκευές, θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί με τα πλέον σύγχρονα και αυστηρά πρότυπα που διέπουν υλικά και τεχνικές. Τί κάνουμε λοιπόν? Υποτίθεται συναποφασίζουμε, σε επίπεδο κράτους, ευρωπαικής ένωσης κλπ, κάποιοι "σοφοί" να φτιάξουν αυτά τα πρότυπα. Οι σοφοί πρέπει να ζήσουν, και η δουλειά τους είναι να δημιουργούν αυτούς τους κανονισμούς. Να αμειφθούν λοιπόν. Να μας πεί όμως κάποιος πόσο είναι αυτή η αμοιβή, ποιος την καταβάλει, πχ οι πολίτες άμεσα?έμμεσα μέσω φόρων?διοδίων σε ότι αφορά έργα οδοποιίας? περιβαλλοντικών τελών σε ότι αφορά έργα κτιριακά κλπ κλπ? Να μας πουν λοιπόν όλη την παραπάνω πορεία επίσημα, και μετά συζητάμε αν το κόστος των ευρωκωδίκων είναι μεγάλο ή μικρό. Γιατί οι πρόγονοι μας έλεγαν μεταξύ πολλών άλλων σοφών, ότι τα "δημόσια γενόμενα, δημόσια πρέπει να κρίνονται"....
    -1 points
  26. To συγκρίνω με την δωρεάν δίαθεση των ελληνικών κανονισμών και με το επίσης δωρεάν και νόμιμο έντυπο υλικό που έχω στη διάθεση μου για να εργάζομαι (βιβλία κλπ) και δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί πρέπει να δώσω 1000 ευρώ για 10 pdf για τα οποία όπως αναφέρει ο συνάδελφος pirsogiannis κάποιοι εργάστηκαν και πληρώθηκαν για να γραφτούν (με τα λεφτά μας, όχι του Bill Gates, όχι του Νιάρχου, όχι του Elon Mask κλπ). Γιατί κερδοσκοπεί ο ΕΛΟΤ; Εσύ με τι το συγκρίνεις και δεν σου φαίνεται μεγάλο;
    -1 points
  27. Δηλαδή ένα ισόγειο από μπετόν που θα κοστίσει εκατό χιλιάρικα, εκεί τους ec θα τους πουλήσουν εκατό ευρώ? επίσης τί είναι αυτό με το κτίριο του εκατομμυρίου? ολίγον τί ελίτ? κανονιστικά κείμενα για λίγους? εδιτ: επίσης στο ότι δεν θα τους πληρώσει κανείς ξανά θα κράταγα μικρό καλάθι. σε συζήτηση δημόσια με καθηγητή-τρια που συμμετείχε στην συγγραφή των δικών μας κειμένων, και με πλούσια βιβλιογραφία στον τομέα του/της, όταν ερωτήθη για το βιβλίο του/της, είπε "μέχρι το 2020 θα ισχύει μετά θα ξαναλλάξουν..."(οι κανονισμοί συμπληρώνω εγώ).
    -1 points
  28. Συνάδελφε οι Ευρωκώδικες είναι 10. Μπορείς να κάνεις τον καθένα απο αυτούς όσα μέρη θες. Πάλι 10 θα είναι. Οι ελληνικοί κανονισμοί ΕΑΚ/ΕΚΩΣ δεν είναι τόσο αστείοι όσο νομίζεις. Οι ομοιότητες τους με τους Ευρωκώδικες είναι πολλές. Η έρευνα για να συνταχθεί ένας κανονισμός δεν αμφισβητείται. Εγώ έθιξα το θέμα της κερδοσκοπίας του ΕΛΟΤ και την ανυπαρξίας στήριξης απο το ΤΕΕ. Αν αρχίσω να απαριθμώ προιόντα έρευνας που θα έπρεπε να πληρώνουμε αλλά είναι δωρεάν ή η τιμή τους είναι λογική η λίστα δεν θα έχει τελειωμό. Οι νομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν βιβλία. Η νομοθεσία/εγκύκλιοι κλπ είναι δωρεάν και μπορούν να τη βρουν. Τα αγοράζουν για να μπορούν να την έχουν συγκεντρωμένη και να την διαβάζουν απο χαρτί ή έχουν συνδρομές σε βάσεις δεδομένων που τα έχουν όλα συγκεντρωμένα. Εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Η σύγκριση είναι άστοχη. Στη χώρα που οι στατικές μελέτες έχουν αμοιβή 5 ευρώ το m2, και με όσα δεινά περνάει ο κλάδος, οι κανονισμοί δεν νοείται να είναι επι πληρωμή και πόσο μάλλον 1000 ευρώ για pdf. Μπορείς αν θέλεις να εισηγηθείς στο ΤΕΕ να πληρώνουμε και για τον ΚΤΣ2016. Προιόν έρευνας είναι και αυτός. Και ο ΝΟΚ επιστημονικό έργο είναι. Γιατί να είναι δωρεάν; Ειχα ρωτήσει πριν απο καιρό ποιος έχει αγοράσει τους Ευρωκώδικες. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση.
    -1 points
  29. Steelman ας μην συνεχίσουμε άλλο την αντιπαράθεση με το τι πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον κλάδο μας και τι όχι γιατί φοβάμαι ότι θα τα διαβάσει κανείς απο την κυβέρνηση αυτά που έχεις γράψει και θα μας βάλουν να πληρώνουμε και τα όσα έχουμε μέχρι τώρα τζάμπα. Επίσης φοβάμαι ότι θα τα διαβάσει κανένας18χρονος που θα θέλει να δώσει πανελλήνιες σε λίγο για γίνει μηχανικός ή κανένας τελειόφοιτος πολυτεχνείου και θα χτυπάει το κεφάλι του αν δεν είναι πλουσιόπαιδο. Τέλος, σου εύχομαι να έχεις πάντα τα χρήματα και την καλή πίστη να υποστηρίζεις οικονομικά όσα άλλοι μηχανικοί είτε δεν έχουν τα χρήματα είτε αισθάνονται κορόιδο να πληρώσουν.
    -1 points
  30. Αυτό έχει τεθεί σαν ερώτημα εδώ και καμιά 10αριά ποστ(ς)😃, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Και απάντηση δεν θα δωθεί γιατί πιστεύω κανείς δεν θα την ξέρει. Αντιθέτως ακούμε για πλότερ και λογισμικά, τώρα πώς συνδέεται η αριθμομηχανή (το λογισμικό αυτό είναι, άμα εσύ θέλεις να υπολογίσεις την περίσφιξη του στύλου με το χέρι ή να βρεις τους 100 συνδυασμούς της δυναμικής ανάλυσης με το χέρι κανείς δεν στο απαγορεύει) με τους ec δεν το κατανοώ. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την διαφορά του "αγοράζω κάτι για να γίνω πιο γρήγορος (από τον ραμπιτογράφο πήγα στην αμμωνία και μετά στο πλότερ) και πιο αποδοτικός στην δουλειά μου" με το "σε υποχρεώνω να αγοράσεις τον νόμο που θα εφαρμόσεις". Κι εγώ για να κάνω την απαραίτητη διευκρίνηση, είμαι από αυτούς που δέχομαι να υπάρχει αντίτιμο γιατί σέβομαι τον ερευνητή, απλά θέλω να είναι υπό καθεστώς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και όχι απλά να μετακυλίσω το κόστος στον κακομοίρη που θα πέσει στα χέρια μου...Αυτά δεν πρέπει καν να λέγονται...Άραγε πώς ταιριάζει το "μην ανοίγετε γραφεία αν δεν έχετε λεφτά" με το "θα μετακυλήσεις το κόστος στον κακομοίρη που θα του φτιάξεις το σπίτι"? Άμα είσαι businessman είσαι παντού ε?😁😁 Κάτι ακόμα: βλέπω αντιμετωπίζονται οι ec σαν την παρθενογέννεση. Δηλαδή δεν βρήκατε σημεία στους ec που υπήρχαν στο din? ή στους αμερικάνικους κανονισμούς? τί πιστεύετε δηλαδή ότι γράφτηκαν σε πλάκα και κατέβηκαν από το βουνό? η έρευνα πάντα έτσι δεν προχωρούσε ή κάνω λάθος ? αλλά είπαμε η λέξη διαφάνεια, μάλλον είναι άγνωστη...τέλος, επειδή πολλά λέγονται για την φτωχή την ελλαδίτσα που ποτέ δεν είχε κανονισμούς, εγώ θα πω : από τον τάσσιο -μηχανική της τοιχοποιίας, έρευνα για φέρουσα από 60's, έρευνα για ενισχύσεις ω/σ από 80's - έως την κ.καραντώνη σήμερα, το μονόροφο του ρουσσόπουλου και πόσους άλλους με έρευνα και πειράματα ε κάτι κάναμε και εμείς οι φτωχοί συγγενείς....εδώ βρήκα πρόσφατα αυτό, που το διναν τσάμπα στους φοιτητές να μάθουν το "σκυροκονίαμα" (τρομερό πραγματικά!!) , τί να πούμε εμείς σήμερα?😃
    -1 points
  31. Κι εγώ που νόμιζα πως οικονομία της αγοράς σημαίνει να προχωράει ο ικανότερος, μάλλον έκανα λάθος... αλλά, αντιλαμβάνομαι τη θέση σου επειδή πλήρωσες (και πληρώνεις) για να τους αποκτήσεις, θεωρείς λάθος την (από εδώ και πέρα) δωρεάν διάθεσή τους
    -1 points
  32. Μα αν αγγίζει τον όγκο διδακτορικής διατριβής τί στον κόρακα διαφάνεια είναι αυτή? στην εποχή της διαύγεια δεν είμαστε? Πώς δηλαδή για τις ανθοστήλες των δημάρχων των 100ευρώ ανεβαίνει έγγραφο και για τους ec που κόστισαν μύρια τίποτα? πάντως με το τελευταίο αν αμφισβητείς τον ευρωκώδικα, αμφισβητείς τα πάντα. με αποτελείωσες!😃😊 φιλικά πάντα!😁😁
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.