Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      18.009


  2. lou

    lou

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      461


  3. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.717


  4. gamvro

    gamvro

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.034


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 08/08/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. Version v30-1

    1.475 downloads

    Αρχείο DWG (Autocad 2010) με τα όρια του δικτύου Natura 2000 (ver30 - Απρίλιος 2018) σε προβολή ΕΓΣΑ '87 Τα αρχικά δεδομένα προέρχονται από το παρακάτω αρχείο GIS που έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο του ΥΠΕΝ. Διανυσματικά αρχεία των εξωτερικών ορίων των περιοχών Natura 2000.
    1 point
  2. Εντελώς σύντομα. Για 'μένα τα συμβόλαια είναι άκυρα. Νομικός φυσικά ΔΕΝ είμαι. (εκείνη την εποχή μάλιστα απαγορευόταν η κατάτμηση αγροτεμαχίου και μάλιστα σε μη άρτιο τμήμα) Στις μεταβιβάσεις η δήλωση του ν. 651/77 τι έγραφε ??.................. (Σε αυτές τις περιπτώσεις θυμάμαι την αρχιτεκτόνισσα) Καλό ξεμπέρδεμα. Τίποτα άλλο!
    1 point
  3. Για να κατεδαφιστεί ένα κτίριο πρέπει να είναι νόμιμο. Το προ 1955 είναι νόμιμο όμως αυτό πρέπει να το αποδείξεις. Οπότε το εντάσεις στον Ν.4494, πληρώνεις μόνο το παράβολο των 250€ και προχωράς παρακάτω.
    1 point
  4. μήπως και γιατρό, και παπά? Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Το παν είναι η επιλογή σωστού μηχανικού. Αυτός μπορεί να είναι και σύμβουλος, και κατασκευαστής, και ψυχολόγος (δεν κάνω πλάκα, μερικές φορές χρειάζεται να μπούμε στο μυαλό του πελάτη, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε λάθος αντιλήψεις)
    1 point
  5. Στην χορήγηση βεβαίωσης (που δεν προέρχεται από υπαγωγή) δεν συμπληρώνονται γενικώς στοιχεία δήλωσης (πχ ΦΚ). Όμως και σε αυτή την περίπτωση βάζεις χωρίς ΟΑ. Ότι και να επιλέξεις ως υπέρβαση δόμησης δεν έχει καμία σημασία στην χορήγηση της βεβαίωσης. Μετά επιλέγεις τύπο βεβαίωσης που μιλάει για εξαιρέσεις της παρ 2 άρθρου 82.
    1 point
  6. @ Pavlos33 Χωρίς Ο.Α όταν κάνουμε δήλωση υπαγωγής Ν.4495/17 σε περίπτωση πρόσθετων αυθαιρέτων. Όταν όμως δίνουμε βεβαίωση (στην περίπτωση που η υφιστάμενη κατάσταση ανταποκρίνεται στα σχέδια του Ν.1337/83) πάλι βάζουμε χωρίς Ο.Α και αυτόματα επιλέγουμε υπέρβαση δόμησης αντίστοιχη με το εμβαδόν του ακινήτου? και τελικά εκδίδουμε το τύπο της βεβαίωσης με αυθαιρεσίες ή βεβαίωση χωρίς αυθαιρεσίες?
    1 point
  7. Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι καθαρά θέμα κόστους αλλά και δική σου εμπειρίας. Αν πχ το κόστος ανακαίνισης είναι μεγάλο και από την δική σου εμπειρία θεωρείς ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς τις εργασίες (να τους λες τι να κάνουν, να παραλάβεις τις εργασίες, να προλαβαίνεις τις κακοτεχνίες και όλα αυτά, όπως τα έγραψε και ο pirsogiannis), τότε είναι βέβαιο ότι πρέπει να απευθυνθείς σε τεχνικό γραφείο ειδικευμένο σε ανακαινίσεις (αρχιτέκτονας κατά προτίμηση, αλλά και πολιτικός μηχανικός) Αν μιλάμε για 5-10 χιλιάδες απλές εργασίες και νομίζεις ότι μπορείς να το παλέψεις μόνος σου (ίσως με την βοήθεια κάποιων φίλων) νομίζω δεν αξίζει να προσλάβεις μηχανικούς.... Εσύ κρίνεις καλύτερα! εδιτ: και συνέχεια της ερώτησης 1: Αν αναθέσεις την δουλειά σε μηχανικό/τεχνικό γραφείο, τότε υπάρχουν δύο τρόποι α) είτε συμφωνείτε συνολικά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και σου λένε ένα ποσό ("με το κλειδί στο χέρι') και σε αυτή την περίπτωση το συμφωνητικό πρέπει να είναι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΟ!! β) είτε αναλαμβάνουν την διαχείριση των εργασιών και των συνεργείων και γίνονται όλα σε συνεργασία με το γραφείο (πχ αυτά τα πλακάκια σ'αρέσουν? ναι, τιμολόγιο πλακάκια, τιμολόγιο μάστορας + αμοιβή διαχείρισης είτε με ποσοστό είτε κατ' αποκοπή). Το συμφωνητικό θα πρέπει να περιγράφει σε αυτή την περίπτωση την σχέση, τις αρμοδιότητες του γραφείου κλπ πάλι όσο μπορείς λεπτομερέστερα...
    1 point
  8. Ειλικρινά δε καταλαβαίνω γιατί από την αρχή έχεις τόσο επιθετικό ύφος απέναντί μου. Αν δεν θέλεις να βοηθήσεις σε μια γενικότερη καθοδήγηση πέρα από το "πάνε σε ένα μηχανικό", είναι δεκτό. Δεν είναι απαραίτητο να το κουράζεις παραπάνω. Θα σου απαντήσω,όμως, για να καταλάβεις πως ξέρω πολύ καλά που ρωτάω και γιατί. Προφανώς όταν μιλάω για μεμονωμένα συνεργεία θα έχω κάποιον επιβλέπων μηχανικό. Ο οποίος θα συνεννοείται με εργολάβους, ώστε να φέρει σε πέρας τις διαδικασίες. Αλλά εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τέτοιου είδους συμφωνητικά. Δεν ξέρω τι να προσέξω και τι να συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε κάποιο τέτοιου είδους συμφωνητικό. Σε παραπέμπω λοιπόν στην ερώτηση Νο1 που κάνω παραπάνω. Καλώς; Ελπίζω καλώς. Παρακάτω. Ναι είναι ίντερνετ. Αλλά επειδή στο σάιτ κυκλοφορώ χρόνια και έχω διαβάσει πάρα πολλά, από τις 10 απόψεις που θα γραφτούν, οι 8, άντε αυστηρά οι 7 είναι από ανθρώπους που ξέρουν. Προφανώς θα γραφτούν και από ανίδεους, αλλά μια γενική καθοδήγηση θα είναι προς μια συγκεκριμένη πλευρά. Προσωπικά θέλω να ακούω, και το θέμα μου δεν είναι η αγοραπωλησία, η οποία έγινε, αλλά η ανακαίνιση. Θα ακούσω λοιπόν όλες τις απόψεις και συμβουλές και θα δράσω ανάλογα. Και επανέρχομαι. Δεν κατανοώ το ύφος, νομίζω είμαι εξαιρετικά ευγενικός και δείχνω τον απαραίτητο σεβασμό προς όλους. Αν κάποιος δε θέλει να βοηθήσει είναι σεβαστό!
    1 point
  9. Παιδιά το πρόβλημα με τις Α/Γ σε βουνά και δάση είναι ότι χαλάει αισθητικά ένα τοπίο χωρίς να λαμβάνουν κάποιο όφελος οι ντόπιοι κάτοικοι. Αν το λύσεις αυτό το κοινωνικό θέμα πας παρακάτω. Δεν είναι ένα εργοστάσιο π.χ. που θα δουλέψουν οι ντόπιοι. Αν τώρα δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό το πρόβλημα και αρχίζεις τα "μίσος για τις Α/Γ" δεν καταλήγεις πουθενά. Θέλει μία μέση λύση που να βγαίνουν όλοι ωφελούμενοι.
    1 point
  10. Καλησπέρα και πάλι, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί παραπάνω, οπότε συγγνώμη προκαταβολικά. Στην πτυχιακή μου η οποία είναι ενεργειακή επιθεώρηση κατοικίας, προτείνω επεμβάσεις ώστε να είναι ενεργειακά πιο αποδοτική, Αν σε σύστημα θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου, κάνω αντικατάσταση αυτού με συμπύκνωσης ή με πέλλετ, α) και στις δυο εναλλακτικές χρειάζεται αλλαγή λέβητα και καυστήρα; β) χρειάζεται κάποια άλλη αλλαγή στο σύστημα (δίκτυο διανομής, δοχεία διαστολή κ.α); αν κάποιος έχει κάποιο βοηθητικό άρθρο να προτείνει θα το εκτιμούσα, Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    -1 points
  11. υπάρχει και άλλη λύση, χρεώνεις αυτούς που η αισθητική τους δεν συμβαδίζει με τις ΑΠΕ το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν καταναλώσει τόσα χρόνια και το επιστρέφεις στα κορόιδα που πλήρωναν τόσο χρόνια την υψηλή αισθητική των πρώτων. Μέτα θα αρχίζουν να κάνουν εκπτώσεις στην υψηλή τους αισθητική.
    -1 points
  12. Από τα λεγόμενα σου είναι φανερό ότι δεν έχεις ιδέα από οικοδομικές εργασίες. Άρα τί άλλο μπορεί να γίνει εκτός από το να τα αναθέσεις σε κάποιον που ξέρει και να σου παραδώσει υπεύθυνα το έργο? Δηλαδή τί άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε ότι η αυτεπιστασία πρέπει να τελειώσει? Σε λίγο θα παίρνουμε τα σπίτια κομματάκια στο χέρι , επειδή υπάρχουν ιδιοκτήτες που γνώρισαν έναν μάστορα στο καφενείο και "πιάνουν λίγο τα χέρια τους". Σωστή είναι η επισήμανση ότι όφειλες να ελέγξεις το σπίτι με μηχανικό πριν το αγοράσεις. Για να αγοράσουν ένα αμάξι 10000 ευρώ το περνάνε από 2-3 φίλους μηχανικούς αυτοκινήτων να το δουν, για την αγορά του σπιτιού που μπορεί και να κόστισε το δεκαπλάσιο τί κάνουμε?...τίποτα..πώς ξέρεις αυτό που αγόρασες εάν έχει προβλήματα διάβρωσης/ενανθράκωσης/χλωριόντων ο φέρων οργανισμός του? αν έχει θερμομόνωση/υγρομόνωση? αν έχουν αστοχήσει? τα δίκτυα του σε τί κατάσταση είναι?αν στατικά είναι ασφαλές? χιλλιάδες απορίες κυριολεκτικά. Θα έμπαινες σε φόρουμ γιατρών να ρωτήσεις πώς γίνεται εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς?
    -1 points
  13. ^ Ή «γεωτεμάχιο» αν δε θες να το αλλάζεις 🙂, ή «ακίνητο» συμβολαιογραφικά 😐. Το αγροτεμάχιο έχει οριστεί πουθενά επισήμως (μόνο σάιτ βρίσκω);
    -2 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.