Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      26.016


  2. Vasili

    Vasili

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      714


  3. danaikaterina

    danaikaterina

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      2.869


  4. pipakos

    pipakos

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.274


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 21/08/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. Γεια σου. Η αποθήκη αυτή δεν είχε προβλεφθεί στη Ο.Α. και είναι εκτός νομίμου περιγράμματος. Επίσης μέρος της βρίσκεται εντός Δ (2.50 μ) . Εχεις 2 επιλογές: α) Αν πρόκειται για ισόγεια βοηθητική αποθήκη με εμβαδόν μέχρι 15 τμ και μέσο ύψος μέχρι 2.50 μ τοτε την υπολογίζεις ως Κατηγορία 3. β) διαφορετικά την υπολογίζεις με την κλασσική μέθοδο Κάνεις 2 ΦΚ (επειδή εχει τμήμα εντός Δ και τμήμα εκτός με διαφορετικούς συντελεστές) στο πρώτο υπολογίζεις το μέρος του είναι εντός Δ με ΥΔ,ΥΚ,Εντός Δ και στο δεύτερο υπολογίζεις το μέρος που δεν είναι εντός Δ με ΥΔ,ΥΚ Επίσης αν πρόκειται για ισόγεια βοηθητική αποθήκη τότε την καταχωρείς με μειωτικό συντελεστή 0.5. Οι υπολογισμοί των αυθαίρετων χώρων πρέπει να γίνονται σε σύγκριση με τις εγκεκριμένες μελέτες (επομένως περίγραμμα) και όχι απλώς με το εμβαδόν.
    3 points
  2. Στα πολύ σωστά του συναδέλφου να προσθέσω απλά ένα γενικό σχόλιο επειδή φαίνεται ότι δεν το έχεις ξεκαθαρίσει. Όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο φόρουμ, η σύγκριση για την εύρεση των αυθαιρέτων κατασκευών δε γίνεται με βάση τα απόλυτα αριθμητικά μεγέθη της άδειας αλλά με τις εγκεκριμμένες μελέτες αυτής. Δηλαδή, αν έχεις μια άδεια για κτίριο 10x10=100τμ. και στην πράξη κατασκευάστηκε κτίριο 20x5=100τμ. δεν θα πεί ότι δεν έχεις υπέρβαση επειδή τα τελικά τμ. ταυτίζονται αριθμητικά. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να βάζεις το περίγραμμα της υφιστάμενης κατάστασης πάνω στο περίγραμμα της άδειας. Ότι εξέχει από το περίγραμμα της άδειας τακτοποιείται ως αυθαίρετο. Τυχόν μη υλοποιημένα τμήματα δεν θεωρούνται αυθαίρετα.
    1 point
  3. Πρόβλημα στο σύστημα συνάδελφε και εμένα τώρα αυτό μου βγάζει. Ας ελπίσουμε να διορθωθεί σύντομα
    1 point
  4. Θα βάλεις τα 8τ.μ. με υπέρβαση δόμησης, υπέρβαση κάλυψης και παραβίαση Δ
    1 point
  5. απλα ξεκινησε απο τις οριοθετησεις στο Πήλιο αλλά, αφορά "...και σε εκατοντάδες άλλους οικισμούς της Ελλάδας, με πράξεις της διοίκησης (υπουργείου, νομαρχών κλπ)" [διαβασε τα σχολια για την αποφαση απο την κα Μπακλατσή]
    1 point
  6. Υπόψη ότι η εσωτερική μόνωση, εκτός του ότι δεν αφαιρείται, δεν κατασκευάζεται κιόλας ... Οι υπάλληλοι υπηρεσιών στο χαρτί και στο μολύβι μπορεί να σχεδιάζουν και να προσθαφαιρούν τα πάντα, όμως ο ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός θα πρέπει να κατασκευάσει τον τοίχο με ενδιάμεση μόνωση και μετά στα δοκάρια με εξωτερική. Αυτό και μόνο είναι κύριος λόγος (κίνητρο) για να απαγορευθεί εντελώς η εσωτερική θερμομόνωση. Όταν θα κουνήσει ξανά, θα είναι πολλοί οι τοίχοι που θα χαιρετήσουν το φάτνωμά τους και είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί από κάτω ο υπάλληλος που το πρότεινε ...
    1 point
  7. Βασικά νομίζω πως το ερώτημα σου αφορά την ενότητα για τα αυθαιρετα και όχι την Τοπογραφική. 1ον Στο σύνολο του γεωτεμαχίου πέραν των δικών σας κάθετων τμημάτων έχει βγει έστω μία Οικοδομική Άδεια στο παρελθόν? Αν ναι αφορά όλο το γεωτεμάχιο και το υπολογίζει σαν να έχει Άδεια και δεν είναι απαιτητό νέο τοπογραφικό παρά μόνο αν ο μελετητής το κρίνει αναγκαίο Αν όχι κάθε Τοπογραφικό που θα κάνει θα πρέπει να έχει τις ελάχιστες σήμερα απαιτούμενες προδιαγραφές και φυσικά εξάρτηση ΅ΕΓΣΑ 2ο περί όλου του γεωτεμαχίου κλπ απάντησε σαφέστατα ο Δημήτρης 3ον Νεότερη καταμέτρηση πρακτικά σημαίνει Μετρά Υφιστάμενη Κατάσταση και την δείχνει ως έχει. Οποιασδήποτε διαφορά ή μη με τίτλους δεν είναι ζήτημα να το λύσει η υπαγωγή στις διατάξεις του 4495 αλλά οι διαδικασίες των τίτλων… εκτός φυσικά αν υπάρχουν τέρατα (άλλα σχήματα, άλλες θέσεις, κίνδυνος μη ταύτισης κλπ ….) Υ.Γ. ενημέρωσε τον συνεργάτη σου να ρωτάει ο ίδιος και να μη είναι ντροπαλός.
    1 point
  8. α] το 1992 απαγορευθηκε η συσταση καθετων β] υπαρχει πιθανοτητα, λογω κλήρου, να εχει δοθει αδεια απο Νομαρχη/ΕΟΤ κλπ. θα το γραφει στο συμβολαιο μεσα. γ] Οι παρανομες συστασεις, εχουν νομιμοποιηθει με το 98 παρ. 1 του 4495 δ] γραφει στο συμβολαιο οτι στην καθε καθετη, αναλογει σδ ίσος με τα χιλιοστα. Ετσι ειναι το λογικο. ε] για την αποκλιση, δες στο 39 του 4495. ------------------- "σαν την Χαλκιδικη δεν έχει..." παλι θα ξαναέχει
    1 point
  9. απο την παληα εγκυκλιο Κατσιγιαννη, ισχυει αυτο 2. Σε περίπτωση κληρονομιάς ή κληροδοσίας ο χρόνος θανάτου του κληρονομημένου. Στις περιπτώσεις εξ αδιαθέτου κληρονομίας όταν η δήλωση αποδοχής κληρονομιάς έχει γίνει μετά το χρόνο της κατά παρέκκλισης αρτιότητας και δεν υπάρχει προγενέστερος τίτλος που αποδεικνύει την κατά παρέκκλιση αρτιότητα, για το χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος θανάτου του κληρονομημένου. https://www.michanikos.gr/forums/topic/596-χρόνος-δημιουργίας-οικοπέδου/?do=findComment&comment=337308
    1 point
  10. Καλησπέρα-Δεν υπάρχει λόγος να δηλωθούν!Μόνο να καταγραφούν ως προϋφιστάμενα για να δηλωθεί ότι εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων,και για την ολοκληρωμένη έννοια της υπαγωγής που αναφέρει τα στοιχεία νομιμότητας όλων των κτισμάτων επί του οικοπέδου. -εννοώ ότι καταγραφή των προϋφ.83 θα γίνει στην Τεχνική σου έκθεση αναλυτικά με τις επιφάνειες τους κλπ.,αλλά δεν υφίσταται θέμα δήλωσης αυτών που εξαιρούνται από κατεδάφιση ως αυθαίρετα-εξαιρούνται.
    1 point
  11. - πότε εγινε η συσταση? -έχει μεταγραφεί το συμβολαιο? κατα τα λοιπα, αρθρο 98 παρ. 1..."θεωρουνται εξ υπαρχης εγκυρες και ισχυρες συστασεις κλπκλπ" Οπότε , δεν απαιτειται να εχουν χτισει "ολοι", αλλά να υπαρχει ηδη συσταση, και θα συνδυασθει με το αρθρο 107 παρ. 2 Υπαρχει διαταξη που οριζει οτι, εάν ειναι αδυνατη η αποτυπωση ολων των κτισματων, κανεις σχετικη μνεια. Για το γηπεδο θεωρω οτι πρεπει να γινει πληρης αποτυπωση, αφου εισαι εκτος σχεδιου και χωρις αδεια. και εδω https://www.michanikos.gr/forums/topic/59534-τοπογραφικό-συμβολαίου/?do=findComment&comment=1073799
    1 point
  12. Μίλησα με τον κ. Κατσαρίδη στο ΥΠΕΚΑ και μου είπε ότι μπορεί το πρόστιμο να πληρωθεί μέσω web banking, κατά προτίμηση στην Εθνική. Δοκίμασα στην Εθνική και δεν αναγνώριζε τον παλιό κωδικό του Ν.3843/2010, το ίδιο και στην Alpha, στη Γιούρομπανκ όμως και στην Πειραιώς τον δέχεται από ό,τι βλέπω, και συγκεκριμένα στη Γιούρομπανκ στο πεδίο αναζήτησης: "Πληρωμή Πράσινο Ταμείο-ΕΠΔΡΧ", που σημαίνει Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων (όχι ΕΕΠΡΑ, δηλαδή Ενιαίο Ειδικό Πρόστιμο Ρύθμισης Αυθαιρέτων, γιατί αυτό αφορά το Ν.4495/2017). Έφτασα δηλαδή ένα βήμα πριν πατήσω πληρωμή χωρίς να βγάλει μήνυμα λάθους, όπως γίνεται όταν ο κωδικός πληρωμής δεν αναγνωρίζεται πριν την επιβεβαίωση πληρωμής. Μάλλον αυτή είναι η λύση για οσους θέλουν να ξοφλήσουν με τον 3843/2010. Λογικά στη Γιούρομπανκ και στην Πειραιώς θα μπορεί να γίνει και στο ταμείο η δουλειά. Στις άλλες δύο μην το επιχειρήσετε, δεν θα βγάλετε άκρη.
    1 point
  13. άρθρο 2 91. Ύψος στέγης είναι η μεγαλύτερη κάθετη απόσταση από το σημείο έδρασής της έως το ανώτατο σημείο της και αν δεν ορίζεται διαφορετικά, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,00 μ. από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.
    1 point
  14. Ιούλιε, το " + 2μ στέγη", έβγαινε από το άρθρο 16 παρ. 1γ του ΓΟΚ '85. Στον ΝΟΚ στο άρθρο 19 παρ. 2ζ, δεν γίνεται καμία αναφορά για μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος στέγης.
    1 point
  15. Συνάδελφοι προβληματίζομαι για το εξής θέμα: Σε περιοχή που υπάρχει πράξη εφαρμογής το σύστημα συντεταγμένων είναι το UTM 3. Οι συντεταγμένες με τα τελικά οικόπεδα και τα εμβαδά ως γνωστόν υπάρχουν κατατεθειμένα στις πολεοδομίες και είναι συγκεκριμένα. Όμως σε περίπτωση που χρειαστεί να εκδοθεί ΚΗΔ για να επισυναφθεί σε κάποια πράξη Ιπχ πωλητηριο συμβόλαιο) πρέπει το διανυσματικό αρχείο να είναι σε συντεταγμένες ΕΓΣΑ. Αν και εφόσον γίνει μετατροπή του συστήματος UTM σε ΕΓΣΑ θα υπάρχουν αποκλίσεις τόσο στις αποστάσεις όσο και στα εμβαδά, όχι μόνο στα όρια του οικόπεδου που αφορά κάθε φορά αλλά και σε όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα (οικοδομικές γραμμές, κτίρια κτλ). Και κάνω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις: Σε ποιο σύστημα συντεταγμένων θα μετράμε? Στο ΕΓΣΑ για να είμαστε σύννομοι με τις προδιαγραφές του Κτηματολογίου ή με το UTM για να είμαστε σωστοί ως προς τα στοιχεία της Πράξης Εφαρμογής? Διότι μέχρι να γίνει υποχρεωτική η έκδοση ΚΗΔ οι συμβολαιογράφοι και η πολεοδομία αρκούνταν στο να υπάρχει πινακάκι δίπλα από την πινακίδα με την απλή μετατροπή των συντεταγμένων UTM σε ΕΓΣΑ. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και αν και εφόσον θέλουμε να είμαστε ακριβείς σε αυτά που δίνουμε σε πελάτες, συμβολαιογράφους και υπηρεσίες θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Υ.Γ: Στο κτηματολόγιο που έθεσα το θέμα αρκέστηκαν να πούνε ότι το topo_prop πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ....αδιαφορώντας παντελώς για τις αποκλίσεις στο εμβαδόν και τις διαστάσεις...κοινώς ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΓΣΑ!
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.