Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. sdim

    sdim

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      3.800


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      26.116


  3. MONEMBASIA

    MONEMBASIA

    Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1


  4. Toxus1

    Toxus1

    Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      132


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 25/10/2020 σε όλες τις περιοχές

  1. τις παρατηρήσεις (σκαρίφημα-παρατηρήσεις σε περίπτωση παράβασης) θα τις γράψεις στο κουτί που έχει προς το τέλος όπου και μπορείς να επισημάνεις οτι δεν έχει διαμορφωθεί το τελικό έδαφος(το οποίο είναι και απόλυτα λογικό σε αυτή τη φάση της οικοδομής ---απορώ πως το έχουν βάλει για έλεγχο). Καλό είναι να μην δημιουργείς νέα κουτάκια σε αυτά που έχει το πόρισμα αλλά να γράφεις τις παρατηρήσεις όπως είπα παραπάνω. Μια γενικότερη παρατήρηση για τα 10εκ που έχουν βγει παραπάνω στο ύψος. Εφόσον ελέγχεις 5οροφη οικοδομή αυτό μεταφράζεται σε 2-3εκ ανα όροφο. Προσωπικά δεν θα έγραφα παρατήρηση για τόσο μικρή παράβαση. Κατασκευαστικά πάντα έχουμε απόκλιση 2εκ στον όροφο που αφορά κλίσεις και στραβά στα μπετά. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να καταγράφουμε με τόσο λεπτομέρεια τις αποκλίσεις και ιδίως σε πολυόροφα και μεγάλα σε εμβαδόν κτίρια όπου λόγω κατασκευαστικών δυσκολιών είναι αδύνατο να κρατηθούν οι διαστάσεις των σχεδίων.
    1 point
  2. Ναι, έχει νόημα. Εξαρτάται βέβαια και από το τεχνικό γραφείο, τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, τη σχέση που έχεις και θα αναπτύξεις μαζί τους, αλλά οπωσδήποτε μόνο κέρδος μπορείς να αποκομίσεις. Καταρχάς, θα δεις αρκετές πτυχές του επαγγέλματος που δεν μπορείς να τις καταλάβεις μόνο από τις σπουδές. Θα δεις και τις άσχημες πλευρές της δουλειάς, θα ζήσεις από κοντά το άγχος που πηγάζει από τις ευθύνες, τη χρονική πίεση, την πολυδαίδαλη νομοθεσία κ.λπ. Γενικότερα, θα αντιληφθείς καλύτερα τον τρόπο που ασκείται το επάγγελμα στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς από τον πρακτικό τρόπο δουλειάς σε τέτοιο βαθμό, που να απαξιώσεις τελείως τις θεωρητικές γνώσεις που αποκομίζεις από τις σπουδές. Μην το κάνεις, έστω και αν η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και βασίζεται σε προγράμματα, χωρίς να γνωρίζει τι κάνουν στο παρασκήνιο. Είπα την άποψή μου. Από κει και πέρα, νίπτω τας χείρας μου.
    1 point
  3. ΣΤΕ 1304/2020 [ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ] ".... διατάξεις του από 2/13.3.1981 π.δ. σε συνδυασμό µε εκείνες του άρθρου 3 παρ. 4 του ν. 2244/1994 και του άρθρου 3 της 36720/2010 απόφασης της Υπουργού ΠΕΚΑ, που ρυθµίζουν την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστηµάτων στο δώμα των κτηρίων και οι οποίες, κατά τον εκκαλούντα, έχουν την έννοια ότι επιτρέπεται η εγκατάστασή τους και σε οικισμούς προϋφισταμένους του 1923." https://nomosphysis.org.gr/20414/ste-1304-2020-nomimi-i-egkatastasi-fotovoltaikon-systimato-sto-doma-ktirioy-sti-xora-naksoy/
    1 point
  4. Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και συγχαρητήρια! Αυτή η δουλειά θα έπρεπε να γίνεται συστηματικά από το κράτος για το σύνολο της Νομοθεσίας.
    1 point
  5. Πήγαινε για έναν καφέ πρώτα στο κυλικείο των ΠΜ και στις ημερίδες του ΤΕΕ. Αν γνωρίσεις κάποια Π/Μ που σε εμπνέει και την εμπνέεις για οικογένεια θα είναι πολύ καλύτερη λύση από το να περιμένεις άλλα 7 χρόνια για το δεύτερο δίπλωμα.
    1 point
  6. Συμφωνώ με τον συνάδελφο npanagio και το έχω κάνει και εγώ σε πολλές δουλιές μου (ξύλο κολλητό σε ενδοδαπέδιο). Βέβαια το αυξημένο κόστος δεν είναι μια και έξω γιατί όπως είπα και πιο πάνω υπάρχει αρκετή διαφορά και στη χρήση.
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.