Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.600


  2. Γακίδης

    Γακίδης

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1


  3. ggeorge

    ggeorge

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      539


  4. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.114


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 28/03/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    664 downloads

    Ν. 4412/2016 όπως ισχύει μετά τον Ν. 4782/2021
    2 points
  2. καλησπέρα. οχι δε χρειαζεται. αρκει να ειναι επαγγελματικό εργαστήριο (37 kW κινητηρια και 70 θερμική)
    2 points
  3. 2.015 downloads

    Παρ 8α και 8β άρθρου 48 Ν. 4685/20 ΦΕΚ 92 Α 7.5.2020 για υπεύθυνη δήλωση μηχανικού επί τοπογραφικών σε γήπεδα εντός περιοχών δασικών χαρτών. Η νέα περίπτωση της παρ. 8α αφορά τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκαν αντιρρήσεις και έγιναν δεκτές από τις επιτροπές.
    1 point
  4. Αν δν εξασφαλίζεις τα 9 μ πλάτος κολλάς, διαφορετικά (δ)
    1 point
  5. 3,55*5,10=18,10 και 8,10*10,50=85,05 / 5 = 17,01 < 18,10 --> μικραίνει το έρκερ περίπου 1,10 τμ ή μεγαλώνει η όψη 1,10*5=5,50 τμ
    1 point
  6. δες εδω, την προσφατη αποφαση για οικισμους στο Πήλιο, αλλά, κατ' επέκταση και για την λοιπή Ελλαδα https://ecopress.gr/ste-apofasi-odigos-gia-oriothetisi-k/
    1 point
  7. Οι συστάσεις στα εκτός ήταν νόμιμες μέχρι το 1994 (ή κάπου εκεί). Συνεπώς, η σύσταση ισχύει. Η δόμηση υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια του εντός, και κατανέμεται σύμφωνα με τον πίνακα. Το μόνο πρόβλημα είναι οι πλάγιες αποστάσεις στο εκτός τμήμα (>=15.00 μ). συμπλήρωση επίσης, δες μήπως ο συγκεκριμένος οικισμός είχε οριοθετηθεί ως προϋφιστάμενος του 1923
    1 point
  8. 1. Πολύ καλή επιλογή 2α. Αέρα - νερού 2β. Ενδοδαπέδιο = το καλύτερο για συνδυασμό με Α.Θ. (αν είναι μόνιμη κατοικία) + FCU για ψύξη. 3. Ότι βγεί από μελέτη απωλειών θερμότητας - ψυκτικών φορτίων
    1 point
  9. Δεν υπάρχει μικτό σύστημα σήμερα... κολλάς ή δ/Δ....
    1 point
  10. λεει ρητα θα γινει μελετη του μηχανικου της εταιριας για την "οδευση" και θα ανακοινωθει θα γκρινιαξουν μερικοι.... αλλοι δεν θα νοιαστουν τελικα θα γινει μια συζητηση και οπωσδηποτε απο καπου θα περασεις.
    1 point
  11. @janna Θα χρησιμοποιήσεις την επιλογή "μόνο υπέρβαση ύψους" που υπάρχει για τις περιπτώσεις υπέρβασης του επιτρεπόμενου ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης. Ποσοστό υπέρβασης <20%, τιμή συντελεστή=0,20.
    1 point
  12. Στο άρθρο 16, 1.β λέει για τις αρχιτεκτονικές προεξοχές ότι "έχουν μέγιστο πλάτος ίσο με 1/4 Δ ή 1/4 δ, η απόστασή τους από τα όρια του οικοπέδου δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός (1,00) μ. και στην περίπτωση που εξέχουν της ρυμοτομικής γραμμής, κατασκευάζονται σε ύψος τουλάχιστον τριών (3) μ. Στοιχεία με πλάτος που υπερβαίνει τα παραπάνω όρια και μέχρι δύο (2) μ. επιτρέπονται, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής." Οκ για τις πλάγιες και πίσω όψεις όπου υπάρχει η απόσταση δ και Δ. Στην πρόσοψη όμως, όταν έχω προκήπιο, δεν καταλαβαίνω τι περιορισμούς έχει μια αρχιτεκτονική προεξοχή.
    1 point
  13. Εχω μια υποψια οτι ειναι προβοκατορικο το ερωτημα αλλα θα σας απαντησω οσο πιο αναλυτικα και ειλικρινα γινεται... Για να δοθει υπογεγραμμενη μια τετοια βεβαιωση απο Διπλ. Πολιτικο Μηχανικο πρεπει να ακολουθησει τα εξης βηματα. -Αποτυπωση κτηριου -Αποτυπωση δομικων στοιχειων κτηριου (θεση υποστυλωματων, δοκων, διαταξη πλακων, προβολων) *Αν υπαρχουν σχεδια πρεπει να εξασφαλιστει οτι εχουν τηρηθει. Και αυτο γινεται με μη καταστροφικες ενοργανες μεθοδους **Αν δεν υπαρχουν σχεδια πρεπει να γινει ΠΛΗΡΗΣ αποτυπωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... Που σημαινει παλι χρηση μη καταστροφικων ενοργανων μεθοδων, αλλα στην περιπτωση αυτη πρεπει να γινει για ολο το κτηριο. -Μοντελοποιηση του κτηριου με χρηση λογισμικου σε Η/Υ -Επιλυση μοντελου βασει του σωστου Κανονισμου -Ελεγχος επαρκειας. Ολα αυτα απαιτουν χρονο, χρημα και εχουν ως αποτελεσμα ο ιδιοκτητης να κοιμαται ησυχος τα βραδια.. Ολη αυτη η διαδικασια κοστολογειται μερικες χιλιαδες Ευρω...
    1 point
  14. Οταν λες υπευθυνος γραμμης παραγωγης σε χαλυβουργιο τι αφορα?Θα υπογραφεις κιολας θα κανεις επιβλεψη η τιποτα τετοιο? Απο αυτα θα εξαρτηθει ο μισθος.1000-1100 Επισης θελω να σου εφιστησω την προσοχη.Καθως δεν εχεις εμπειρια,εαν υπογραφεις και εισαι υπευθυνος για κατι να ξερεις οτι μπορει πολυ ευκολα και απο μια στιγμη στην αλλη να βρεθεις στα δικαστηρια κατηγορουμενος μεχρι και για φονο εξ αμελειας.Στο λεω γιατι τωρα ενας φιλος μου μηχανολογος τει ειναι στα δικαστηρια για αυτο το λογο.Και εαν εχεις λεφτα για δικηγορους ενταξει.αν δεν εχεις βραστα...παιρνουνε για υπευθυνους καποιους χωρις εμπειρια και τους βαζουν να υπογραφουν επιβλεψη για να γλιτωνουν λεφτα και να πληρωνουν οι αλλοι τα σπασμενα στο τελος.Προσεχε.Και εαν σου πουν για τεχνικος ασφαλειας προσεχε διπλα εσυ θα την πληρωνεις την νυφη και θα εισαι ο αυτοφορακιας
    0 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.