Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.547


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.110


  3. netmin909

    netmin909

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      645


  4. dimitris11140

    dimitris11140

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      451


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 04/04/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Εγώ συμφωνώ με αυτήν την προσέγγιση . Όσον αφορά το για πάντα εκεί έχω τις αντιρρήσεις μου καθώς θεωρώ ότι με τις τροποποιήσεις των Γ.Π.Σ θα καταργήσουν τις παρεκκλίσεις όπου αυτές έχουν μεινει σε ισχύ.
    2 points
  2. Version 1.0.0

    1.262 downloads

    Οι τιμές ζώνης των όλων πόλεων και οικισμών σε αλφαβητική σειρά ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο. Μπορεί να γίνει αναζήτηση μέσα στο Pdf.
    1 point
  3. Αδυνατω να συμφωνησω, οχι επειδη διαφωνω, αλλά επειδη, -υπαρχει και η παρ. 2 του αρθρου 32, στην οποια να υπαγεται -πιθανον- η περιπτωση αυτη. - Και επι πλεον, αναζητειται η "αληθής" εννοια του αρθρου 33, το οποιο αφορα σε κτιρια της παρ. 1 του αρθρου 32, σε κτιρια "κατοικιων" του ΠΔ 59/2018 και σε ειδικα κτιρια και του Δ 270/85, αλλα και του Δ 538/78. Σαν απλη επισήμανση: Σε κανενα νομικο σαιτ δεν ειδα να γινεται διορθωση/επικαιροποίηση ουτε του Δ 270/85 ουτε του Δ538/78 Προτιμησαν να βαλουν μια ωραια επικεφαλιδα με την επισημανση "ιδ. και τις διαταξεις των αρθρ. 32 επ. του ν. 4759" -Οχι, δεν υπαρχει ακόμα καμμια διευκρινιστικη. Θα την βγαλουν μια και καλή, οταν διορθωσουν- καταργησουν - αυτην την... πολεοδομικη ανωμαλία που κατασκευασαν.
    1 point
  4. @subrosaval, 1. Αν μπορεί να γίνει αναθεώρηση τότε ακολουθείς την παράγραφο 1 του άρθρου 5α αφού δεν μεταβάλλονται κάλυψη, δόμηση, όγκος. 2. Η πληρωμή αμοιβής επίβλεψης απαιτείται όταν έχουν γίνει εργασίες. Αφού δεν ξεκίνησε η οικοδομή, δεν έγινε επίβλεψη.
    1 point
  5. Επιτρέπεται, γιατί: Παράγραφος 46 άρθρο 2: Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου είναι το ύψος του ανώτατου επιπέδου του κτιρίου. Η μόνωση και η επίστρωση-επικάλυψη της τελικής άνω επιφάνειας του ανώτατου επιπέδου του κτιρίου, δύνανται να βρίσκονται πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου. Παράγραφος 8 άρθρο 15: επιτρέπεται προσαύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους μέχρι ένα (1,00) μ. Παράγραφος 1 άρθρο 18: Το υπόστρωμα ανάπτυξης των φυτών με τη διαστρωμάτωση των εξειδικευμένων υλικών δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα σαράντα (40) εκατοστά πάνω από την άνω επιφάνεια της μόνωσης του δώματος και της στέγης και της επικάλυψής της.
    1 point
  6. ΄Καλημέρα. Σενάζ στη βάση δεν επιτρέπεται. Αν η απόσταση είναι μικρότερη των 500 μ από τη θάλασσα η περίφραξη απαγορεύεται (απομεινάρι από το παρελθόν βάσει του Ν. 1337/83. Για την τότε εποχή όμως ήταν πρωτοποριακός νόμος. Σήμερα μπορεί να ελεγχθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στην ακτή, με τα ψηφιακά εργαλεία που διαθέτουμε. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις για ειδικές καλλιέργειες, ξενοδοχεία κλπ, αλλά υποθέτω ότι η περίπτωσή σου δεν τις αφορά) Για τις ερωτήσεις περί ρέματος και αποστάσεων από αυτό, καλύτερα να δημοσιεύσεις στο αντίστοιχο θέμα εδώ
    1 point
  7. Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής μηδενικής δήλωσης ΜΥΦ, επομένως ούτε και πρόστιμο. Γενικά βέβαια ισχύουν οι απαντήσεις που ήδη δόθηκαν.
    1 point
  8. Τελευταία χρησιμοποίησα (στο ΔΔ) αυτό : ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ : μεγ Η=11,00 μ. (άρ. 3, Ν.4067/12) Οι παρακάτω συνιδιοκτήτες .... και ..... δηλώνουμε, σύμφωνα με το αρ. 3 του Ν.4067/12, ότι αποδεχόμαστε το μέγιστο ύψος των 11,00 μ. σε μελλοντική αξιοποίηση του οικοπέδου μας και για όσο το ύψος αυτό χρησιμοποιείται στον υπολογισμό αποστάσεων του/των κτηρίου/ων. Υπογραφές
    1 point
  9. Αρα οταν δεν εξαντλουμε τον ΣΔ και αφηνουμε 4-5 τμ και θελουμε να παμε το Δ με το πραγματοποιουμενο υψος θα πρεπει ο ιδιοκτητης να υπογραφει την δηλωση στον διαγραμμα.Πως θα ειναι διατυπωμενη μια τετοια δηλωση ? εχει κανενας κανενα προτυπο? Καλο ειναι παντως αν μπορουμε να το πηγαινουμε το Δ με το Ηmax της περιοχης γιατι στο μελλον ποτε δεν ξερεις τι γινεται.Υπαρχουν βεβαια και περιπτωσεις που δεν ειναι ευκολο να εχεις Δ συμφωνα με το Ηmax της περιοχης. Για το υπολοιπο δομησης και τον ΝΟΚ υπαρχει και αυτη η κουβεντα http://www.michanikos.gr/topic/33628-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%99%CE%A0%CE%9F-%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9D%CE%9F%CE%9A/
    1 point
  10. Ο ΣΔ μπορεί να εξαντλείται και "κατά δήλωση" των ιδιοκτητών στο ΔΔ, όπως λέει παραπάνω ο dimitris11140 (στο 2). Γενικά ο κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε το Ηmax εκτός αν πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί το Δ/δ οπότε περιορίζεται το ύψος με συναίνεση-δέσμευση των ιδιοκτητών. Ο παραπάνω περιορισμός διαρκεί όσο υπάρχει το κτήριο που τοποθετήθηκε με βάση αυτόν ...
    1 point
  11. νομιζω οτι η επισυναπτομενη αποφαση του ΣτΕ, δινει καποιες απαντησεις αποσταση απο τα ορια.docx
    1 point
  12. Δ=3,00 μ. + H/10 ειναι η αποσταση του κτιριου απο το πισω οριο του οικοπεδου δ=2,50 μ. + H/20 ειναι η αποσταση του κτιριου απο τα πλαγια ορια του οικοπεδου (ΟΙ αποστασεις Δ ή δ ειναι καθετες στα ορια του οικοπεδου .Με αλλα λογια αν εχεις ενα ορθογωνικο οικοπεδο με πλευρες 18 x 25 και εχεις εστω Δ=4.00 μ και δ=3.00 μ και πας στο autocad ,αν κανεις οffset προς το εσωτερικο του οικοπεδου σου το πισω οριο με distance 4.00 και επισης offset προς το εσωτερικο του οικοπεδου σου τα πλαγια ορια με distance 3.00 και μετα αυτες τις παρραληλες που εφερες τις κανεις fillet μεταξυ τους θα εχεις το οικοδομησιμο τμημα του οικοπεδου (θα σου βγει ενα ορθογωνιο 12 x 21).Aυτα στην περιπτωση που εχεις Δ απο το πισω οριο και δ απο τα πλαγια ορια.Μπορει ομως και να μπορεις να εφαπτεσαι σε καποια απο αυτα τα ορια) H: είναι : -το μέγιστο πραγματοποιούμενο ύψος του κτιρίου, σε περίπτωση που εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης ή -το υψος στο οποίο προβλέπεται να εξαντληθεί μελλοντικά ο συντελεστής δόμησης, όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα δόμησης της άδειας δόμησης ή -το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος, σε περίπτωση που δεν εξαντλείται ο συντελεστής δόμησης. (στο Η δεν συμπεριλαμβάνεται το ύψος της στέγης) Διαβασε στον ΝΟΚ : το αρθρο 3 , και το αρθρο 14 Επισης για το υψος διαβασε τους σχετικους ορισμους στο αρθρο 2 και τα αρθρα 15 και 19.
    1 point
  13. Η περίπτωση της αντιπαροχής νομίζω πως είναι η βέλτιστη για εσένα (έχεις μεγάλο συντελεστή και η τελική ιδιοκτησία που θα αποκτήσεις είναι μεγάλη με ελάχιστα έξοδα) Στην ποιότητα έχεις το σοβαρό λόγο. Όλα τα εργολαβικά συμβόλαια συνοδεύονται από συγγραφή υποχρεώσεων καθώς και ειδική συγγραφή υποχρεώσεων. Στην θέση σου θα έψαχνα για δύο (2) μηχανικούς. 1. Σύμβουλος μηχανικός ο οποίος θα σε καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια συζητήσεων και συμφωνιών μέχρι το εργολαβικό καθώς και ελέγχου του έργου κατά την κατασκευή. 2. Μηχανικός κατασκευαστής - εργολάβος με κατασκευαστική - μελετητική εμπειρία και οικονομική δύναμη (ιδιαίτερα συμαντικό την σήμερον).
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.