Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.952


  2. Equalizer

    Equalizer

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      226


  3. Engineer

    Engineer

    Administrators


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      13.199


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      18.004


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 04/05/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 2.0

    4.039 downloads

    Ερμηνευτικά σκαριφήματα για την εφαρμογή του Ν.4759/20. Σημείωση: Τα σκαριφήματα αποτελούν προσωπικές απόψεις επί του ΝΟΚ Θωμάς Νικολάου Αρχιτέκτων Μηχανικός Υπάλληλος του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών (ΤΕΟΑ) της Δ/νσης Πολεοδομίας Θέρμης.
    1 point
  2. Πέρα απο Α' όροφο και Ισόγειο, έχεις και υπόγειο? Σ' αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προσθέσεις και το πληθυσμό του υπογείου, για να βρεις το τελικό πλάτος εξόδου στο Ισόγειο (όροφος εκκένωσης). Αυτοί είναι υπολογισμοί για πλάτος τελικής εξόδου θυρών απο το κτήριο (ανα όροφο) .... εσυ αναφέρεσαι σε πλάτος όδευσης διαφυγής σε διαδρόμους (υπέργειους - ισόγειους και υπόγειους), μην τα συγχέεις, είναι διαφορετικά πράγματα με διαφορικές παραδοχές. Εγω, το 1,40μ στο Ισόγειο, το υπολόγισα βάση του πιν. της παργ. 9.2 του άρθρου 9 του 41/18 (3η σειρά του πιν. --> 151 - 400 ατόμων) , απο το σύνολο του θεωρητικού πληθυσμού (Α' +ΙΣ) 200 ατόμων (λες οτι κάθε όροφος έχει 100 άτομα). Για τα πλάτη όδευσης διαφυγής σε διαδρόμους (υπέργειους - ισόγειους και υπόγειους), πρέπει να δεις τις αντίστοιχες παραγράφους των γενικών διατάξεων και του άρθρου 9 (βιομηχανίες - βιοτεχνίες).
    1 point
  3. @LESS} Ορισμοί άκαυστου και καυστού υλικού και αποδεκτά δομικά υλικά ως άκαυστα, από το site του ΤΕΕ: Πυράντοχα υλικά
    1 point
  4. Δεν υπάρχει περίπτωση οι ρωγμές αυτές να οφείλονται σε τοπική καθίζηση της κολώνας. Μάλλον είναι θέμα επικάλυψης οπλισμού, που στην περίπτωσή σου προφανώς είναι μικρή. Με άλλα λόγια μέσα σε ένα ύψος (50 με 70εκ για τις παλιές οικοδομές ή 1,0μ με 1,20μ για τις μετά το 2000) από τη βάση της κολώνας βρίσκονται μέσα της πολλά σίδερα (που λέγονται αναμονές και κύριος οπλισμός κολώνας ορόφου) που υπό ορισμένες λανθασμένες κατασκευαστικές συνθήκες σχεδόν κολλάνε το ένα δίπλα στο άλλο. Αν αυτά τα σίδερα δεν περιβάλλονται όπως προβλέπει ο κανονισμός με 1,5 έως 3 εκ από μπετόν μέσα σε 10-15 χρόνια σκουριάζουν και αυτή η σκουριά προκαλεί διαστολή του σιδήρου που εκτινάζει το μπετό προς τα έξω με αποτέλεσμα αυτό της εμφάνισης ρωγμών. Κατά την γνώμη μου δεν κινδυνεύεις άμεσα αλλά δεν πρέπει να το αφήσεις και έτσι. Η καθίζηση του ανεξάρτητου μπαλκονιού που όπως λες βρίσκεται δίπλα δεν συσχετίζεται με το παραπάνω φαινόμενο
    1 point
  5. Δείτε στο σιφωνάκι δαπέδου στο μπάνιο ορόφου, μήπως λείπει η λαστιχένια τάπα καθαρισμού. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κατασκευαστεί εξαερισμός της στήλης. Στον μηχανοσίφωνα αποχέτευσης, δεν επιτρέπονται τα όμβρια.
    1 point
  6. @Giallou Επιτρέπεται η υπαγωγή συνάδελφε.
    1 point
  7. Κάλεσε πολιτικό μηχανικό άνθρωπέ μου. Μην ψάχνεις στο ίντερνετ κάνοντας εικασίες και στο τέλος τρομοκρατείσαι.
    1 point
  8. @Loadloading το ζήτημα δεν είναι η ύπαρξη (ή μη) δοκών, αλλά η στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού. Δηλαδή δεν ισχύει ότι: έχει δοκούς, όλα εντάξει - δεν έχει δοκούς, ας βγούμε έξω να σωθούμε. Οι αναμονές των υποστυλωμάτων υποτίθεται ότι θα χρησίμευαν σε μελλοντική προσθήκη ορόφου. Δυνατότητες ενίσχυσης του ισογείου υπάρχουν. Όμως όλ’ αυτά είναι αντικείμενο μελέτης και συνολικού ελέγχου της υπάρχουσας κατασκευής.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.