Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      8.600


  2. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      4.952


  3. pirsogiannis

    pirsogiannis

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.738


  4. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      6.768


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 01/07/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Βγήκε η βεβαίωση για φορολογική χρήση έτους 2020, των εισφορών ετεαεπ.
    3 points
  2. Συνάδελφε αντιλαμβάνομαι οτι δεν έχεις διαβάσει καλά (ή και καθόλου) τις ΤΟΤΕΕ να δεις τι γράφουν! Για κάνε μια προσπάθεια να τις διαβάσεις πιο επισταμένα.
    2 points
  3. Η διάταξη/συνδεσμολογία είναι απλούστατη. Σε κάθε είσοδο των συλλεκτών επιστροφής συνδέεται μία βαλβίδα ενδεικτικού τύπου "Α" Flowcon με το κατάλληλο στοιχείο ρύθμισης παροχής (όσο απαιτεί κάθε FCU). H προτεινόμενη ηλεκτρική σύνδεση εξυπηρετεί τα εξής : 1. Δεν απαιτείται ενεργοποίηση και ρύθμιση του κάθε FCU, κάθε φορά που ενεργοποιείται το σύστημα. Μπορούν να γίνουν αλλαγές σε οποιοδήποτε FCU (επιθυμητή θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα, απενεργοποίηση), όποτε θέλουμε, αφού το σύστημα τεθεί σε λειτουργία. 2. Όλα τα FCU ενεργοποιούνται, στην τελευταία ρύθμισή τους, πατώντας μόνο το πλήκτρο "ΟΝ" της Α.Θ. 3. Όλα τα FCU απενεργοποιούνται, πατώντας μόνο το πλήκτρο "OFF" της Α.Θ. (δεν ξεχνιέται κάνενα FCU σε λειτουργία, όταν η Α.Θ. δεν λειτουργεί)
    2 points
  4. Μόνο αν η επιφάνεια είναι > 50τμ και έχει ανεξάρτητη είσοδο (που εν προκειμένω έχει)
    1 point
  5. ναι αρχικά σε ελέγχει ΕΔ , αν γίνει κάποια καταγγελία θα πρέπει να έρθει η ΥΔΟΜ.
    1 point
  6. Uτοίχος=0.483, Uφέρων=0.463 Γι' αυτά τα 2 θα περίμενα τα νούμερα αντίστροφα, γιατί το λ του μπετόν > απο αυτό του τούβλου, εκτός κι αν έχεις βάλει μεγαλύτερο πάχος μονωτικού στο φέροντα οργανισμό! (λες? 😀) Για τον ηλιακό συλλέκτη μόνο για ζνχ, 5 τ.μ. ! Πόσα υπνοδωμάτια έχει και έβαλες 5 τμ ? Περισσότερα απο 3? Το χειμώνα θα την βγάζουν μόνο με Α/C, παρόλο που είναι Α ζώνη ? Αν πέσει χιόνι καλύπτουν τις απαιτήσεις της μεζονέτας?
    1 point
  7. Καλησπέρα, ο συν/φος πιο πάνω εννοεί ότι θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν απαιτείται ΠΕΑ για συνεργείο και αποθήκη. Πρόσεχε γιατί έχουν πέσει και καμπάνες για το συγκεκριμένο: https://www.b2green.gr/el/post/70025/nees-kyroseis-se-energeiakous-epitheorites-gia-ekdosi-pea-se-ktiria-pou-exairountai-tis-energeiakis-epitheorisis Στο δια ταύτα, προσωπικά θα έβγαζα ΠΕΑ για το γραφείο, το υλικό από την φωτογραφία φαίνεται να είναι πάνελ πολυουρεθάνης, τιμές συντελεστή θερμοπερατότητας βρίσκεις από σάϊτς κατασκευαστών.
    1 point
  8. Ευθύγραμμα και καμπύλα(τόξα) τμήματα, μια χαρά γίνονται ενιαία polyline (εντολή pedit)
    1 point
  9. η εμπειρία από το εργοτάξιο είναι πολύτιμη, στο εργοτάξιο κατανοείς γιατί οι διάδρομοι στα σπίτια πρέπει να έχουν πλάτος 1,10μ. Και βλέπεις κάτι να γίνεται, αλλιώς θα φάμε λίγα χρόνια ακόμα να λέμε ο Ν.4495 ΚΛΠ. Τα απτά είναι ωραία και κάτι να γίνεται, ναι μεν καλά τα κομπιουτερ και το διαδικτυο, ο ανθρωπος ομως σε χώρους μέσα θα κατοικήσει και οχι σε stickακια. -- ** --- Β) Στον νεο Συναδελφο . Εχε υποψη οτι στο 1 και μοναδικό wc που έχεις στο ισόγειο θα πρέπει να προβλέψεις να μπαίνει και αμαξίδιο ΑΜΕΑ οπότε θεωρω αρκετά καλό τον χώρο με διαμετρο 1,5μ μπροστά στην πόρτα του wc για να στριβει το αμαξιδιο να μπει στο μπανιο, τωρα και που θα μπει τι θα κανει. Η περίπτωση όμως δεν είναι τόσο σπάνια όσο το να βρεθεί ένα άτομο με ειδικές ανάγκες κίνησης στο σπίτι, γιατί ένας μαθητής να κάτσει λίγο σε αμαξίδιο ή ένα άτομο μεγάλης ηλικίας να κινείται με αμαξίδιο σε αυτό το σπίτι, θα πρέπει να ζει αποκλειστικά στο ισόγειο οπότε θες και ραμπες με την επιτρεπόμενη κλίση να ανεβαίνει αμαξίδιο, γυναίκα με καρότσι super market, γυναίκα με καρότσι με μωρό, να μπορεί να ανέβει στην βεράντα και από εκεί στο σπίτι. Σε καλό δρόμο είσαι, σπουδαστής είσαι ακόμα οπότε καλά κάνεις που ασχολείσαι, σε καλό θα βγει, σε κακό δεν βγαίνει.
    1 point
  10. Θα μπορούσαν έστω να δώσουν τη δυνατότητα επικοινωνίας στα κατα τόπους τμήματα ΤΕΕ ή συλλόγους να συγκεντρώνουν, να εξετάζουν και να προωθούν συγκεντρωτικά αναφορές σφαλμάτων, αν θεωρούν spam τις ατομικές αναφορές ιδιωτών. Ακόμη και αυτόματα, όταν μέσω eadeies ζητούνται όροι δόμησης, θα μπορούσε να ενημερώνεται το σύστημα για το συγκεκριμένο Ο.Τ. Η κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Καλώς ή κακώς, τέτοιου μεγέθους gis δε μπορεί να γίνει κεντρικά. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, όμως οφείλουν να δώσουν δυνατότητα διόρθωσης.
    1 point
  11. Καλημέρα, πλην της έγκρισης κατεδάφισης και της βεβαίωσης μηχανικού για αδόμητο πλέον, δεν νομίζω ότι θα απαιτηθεί κάτι άλλο από την συμβ/φο, λογικά θα σου αναφέρει τα ίδια.
    1 point
  12. Chres Th. Μάλλον τώρα θα πρέπει να είσαι πιο πελαγωμένος, απ' ό,τι όταν μπηκες στο φόρουμ. Κι αυτό, γιατί οι, εξ αποστάσεως, γνώμες, συμβουλές κι απόψεις που πήρες είναι πιο προχωρημένες από τις γνώσεις σου. Μια τελευταία (αλλά όχι έχατη) συμβουλή. Βρες κάποιον έμπειρο μελετητή, και με διάθεση να σε διδάξει. Μαζί του θα βρεις αυτά που ζητάς, και θα αρχίσεις σιγά-σιγά να μπαίνεις στο νόημα της δουλειάς μας. Στο τέλος αυτής της μαθητείας, θα είσαι σε θέση όχι μόνο να συντάσσεις τις δικές σου μελέτες, αλλά και να διορθώνεις τους νεότερους. Και προσπάθησε να αποκτήσεις, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, εμπειρία από εργοτάξιο. Είναι πολύτιμη. Καλή συνέχεια
    1 point
  13. Ένα πολύ βασικό πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσεις είναι τα πάχη των μελανιών σου (άλλαζε χρώμα γραμμής και στην εκτύπωση να έχει άλλο πάχος). Όταν τέμνεται κάτι σε ένα σχέδιο ανάλογα με το υλικό και τη σημασία/βάθος του έχει ένα πάχος. Δεν είναι όλα το ίδιο γιατί χάνεται η μπάλα και το σχέδιο δεν είναι ευανάγνωστο. Είναι συχνό λάθος ακόμα και σε επαγγελματίες μηχανικούς και ελάχιστοι δίνουν σημασία. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχωρίσει πχ. ο φέρων οργανισμός απο τα στοιχεία πλήρωσης, τα έπιπλα, οι διαστάσεις, τα πινακάκια κοκ. Η σκάλα εντός είναι σχεδιασμένη λάθος γιατί τέμνεται και άρα θα πρέπει να φαίνεται η μισή και αν θες η υπόλοιπη με διακεκομμένη. Πολύ γρήγορα θα πω ότι οι εξώστες/βεράντες στα δεξια του καθιστικού είναι πολύ κοντα μεταξύ τους και δυσκολεύουν στην κατασκευή τους ενω οπτικά δεν μου φαίνονται σωστοί. Τα παράθυρα των δωματίων είναι μικρά και πιθανώς δεν σου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φωτισμού/αερισμου. Οι σκάλες ανόδου στους εξώστες είναι τοποθετημένες εντελώς τυχαία , δεν υπάρχει περασιά με κάποιον άξονα κίνησης ή άνοιγμα ούτε κάποια σχέση με τις αναλογίες του εξώστη. Θέλει πολύ δουλειά
    1 point
  14. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσεις να μη απαντάς παραπλανητικά όταν σε ρωτούν κάτι για να καταλάβουν το ζητούμενο. Από την αρχή σε ρώτησα σαφέστατα κάτι και αλλα είπες τότε και αλλά τώρα. Αφού λοιπόν είναι για εκπαιδευτικούς λόγους και ειδικά αφού αφορά Διπλωματική εργασία, την σχεδιαστική λύση που έχεις κάνει την κάνεις όλη από την αρχή. Πάσχει …. Και είναι θέμα και σύνθεσης, και σχεδίασης, και εφικτότητας εφαρμογής σε όλα τα πεδία…. Πάσχει σε όλα…..
    1 point
  15. Το ότι χρησιμοποιούν κάποιοι συνάδελφοι τις συντεταγμένες που μας δίνει το κτηματολόγιο, κάποιες φορές και για οριοθέτηση, δεν είναι ο κανόνας. Ίσως υπάρχουν και περιπτώσεις ιδιοκτησιών που δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία εντοπισμού πέραν αυτών και μόνο, των στοιχείων ΕΓΣΑ του κτηματολογίου. Το κτηματολόγιο ήρθε βασικά να τεκμηριώσει το εμπράγματο δικαίωμα, επί ακινήτου, το οποίο συνάμα προσπαθεί και να το "περιχαρακώσει" όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια και το πετυχαίνει. Μη ξεχνάμε πως οι ορθοφωτοχάρτες της "ktimanet" είναι από αεροφωτογραφίες και είναι όντως μία εξαιρετική(!) δουλειά. Μας θυμίζει όμως πάντα τις αποκλίσεις που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Κάτι που στις Π.Ε. ΔΕΝ υπάρχουν! Και παρακαλώ στις Π.Ε. να γίνεται ΠΑΝΤΑ ο έλεγχος του τελικού εμβαδού ενός οικοπέδου με αυτές που θα υπολογίσετε από τις συντεταγμένες των κορυφών. Πρέπει να ταυτίζονται.
    1 point
  16. Σε αυτόν τίποτε. Στους φοιτητές του, ότι είναι επικίνδυνος και να μην τον παίρνουν στα σοβαρά Η αυστηρή κριτική στοχεύει στη μετάδοση της εμπειρίας μας, ώστε να μην αναγκαστεί να μάθει από τα λάθη του, διότι δεν είναι εποχές παχέων αγελάδων...
    1 point
  17. Δεν έχω συναντήσει ποτέ σε Π.Ε. την έννοια "απόκλιση" . Δεν υπάρχει. Μάλιστα θα πρέπει το αναγραφόμενο στους πίνακες "τελικό οικόπεδο οικόπεδο" να ταυτίζεται ακριβώς με αυτό που θα δώσουν και οι συντεταγμένες των κορυφών του κάθε οικοπέδου. Η έννοια "απόκλιση" υπάρχει και σωστά γίνεται αυτό (είναι από αεροφωτογραφίες), μόνο στο κτηματολόγιο. Οι συντεταγμένες που δίνονται στο κτηματολόγιο δεν είναι ποτέ για οριοθέτηση. Αυτό γράφτηκε, εδω στο φόρουμ, πάρα πολλές φορές. Οι συντεταγμένες μίας Π.Ε. και μόνον αυτές, είναι για οριοθέτηση. Τι κατάλαβα λοιπόν για το θέμα που συζητιέται. Όταν κάνουμε μία διορθωτική, που διορθώνει και εμβαδά όμορων, ΠΡΕΠΕΙ πάντα να ενημερώνεται άμεσα και ο ενδιαφερόμενος όμορος ιδιοκτήτης. Ίσως να υπάρχει εδώ και κάποια ευθύνη στην Πολεοδομία της περιοχής. Έπρεπε να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες και μάλιστα να υποβάλουν και νέα "δήλωση ιδιοκτησίας". Όταν κάποτε έκανα διορθωτική στην Πυλαία με την οποία διορθωνόταν τρεις ιδιοκτησίες η πολεοδομία Θεσσαλονίκης και σωστά, ζήτησε ΄νέες δηλώσεις ιδιοκτησίας απ' όλους καθώς επίσης και νέο σχέδιο όλου του Ο.Τ.. Διορθώθηκαν όλες οι "μερίδες" αυτών στο υποθηκοφυλακείο. Θα ζητήσεις από την Πολεοδομία μαζί με τον βασικό πίνακα της Π.Ε. και τον πίνακα της διορθωτικής μαζί με την "απόφαση" και ίσως (μπορεί και όχι) να πρέπει να κάνεις έναν νέο πίνακα (διορθωτικό) αν βασικά πρέπει κάποια στήλη (?) να διορθωθεί. Παίζει μεγάλο ρόλο μία καλή τεκμηριωμένη "τεχνική έκθεση".
    1 point
  18. απόφαση ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση του μετρό "προβλέπει την εκσκαφή και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτωΝ" https://www.zougla.gr/greece/article/i-apofasi-ste-gia-to-sta8mo-venizelou-anigi-ton-dromo-gia-tin-oloklirosi-tou-metro
    1 point
  19. 1) Δεν τρέχει κάποια ιδιαίτερη προθεσμία όταν υπάρχουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά 2) Όχι, δε γίνεται ανάκληση της αίτησης έτσι εύκολα. Θα ξαναστείλουν μήνυμα.
    1 point
  20. Δες την παρακάτω εγκύκλιο Εγκ-7/92 του ΥΠΕΧΩΔΕ 6. Στις περιπτώσεις που ζητείται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα γηπέδου για το οποίο δεν υφίσταται τίτλος κυριότητας ή ο υπάρχων τίτλος δεν αποδεικνύει τον χρόνο δημιουργίας του, τότε η πολεοδομική υπηρεσία, αντί της μέχρι τώρα δικαστικής απόφασης θα απαιτεί να προσκομίσει αθροιστικά ο ενδιαφερόμενος: α) Πιστοποιητικό από το αρμόδιο υποθηκοφυλάκειο, περί μη διεκδικήσεως του υπόψη γηπέδου. β) Βεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας ή του Δημάρχου για τον χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου θεωρημένο από τον Πρόεδρο της Κοινότητας ή το Δήμαρχο. γ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν-1599/85 στην οποία να δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη ή τους συνιδιοκτήτες του, ότι είναι κύριοι του υπόψη γηπέδου, ο χρόνος και ο τρόπος απόκτησής του, καθώς και ο χρόνος δημιουργίας του, τον οποίο επικαλούνται για την παρέκκλιση.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.