Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. ChristinaK

    ChristinaK

    Core Members


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      1.043


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      6.768


  3. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.111


  4. Aeolian

    Aeolian

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      35


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 18/09/2021 σε όλες τις περιοχές

  1. Είναι πολλά κλικ παραπάνω, από μια απλή ένσταση (που κι αυτή χρειάζεται συγκεκριμένο νομικό υπόβαθρο)
    2 points
  2. 400 downloads

    Χρήσιμο έγγραφο για προσδιορισμό ορίου οδού και θέσης περίφραξης, σε περίπτωση που δεν υφίσταται όριο απαλλοτρίωσης. Έγγραφο 45633/4.6.2016 (ΑΔΑ: ΩΥΝΓ7Λ1-Ρ5Ι) Δ/νσης Τεχν. Έργων Π.Ε Μεσσηνίας
    1 point
  3. Οδηγός: αρχίζει τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων με παράβολο 250 ευρώ Της Γραμμάτης Μπακλατσή, τοπογράφου – πολεοδόμου μηχανικού https://ecopress.gr/odigos-archizei-taktopoiisi-dasikon-afthaireton-me-paravolo-250-evro/
    1 point
  4. Εδω, θα κανω την κλασικη ερωτηση: "Κατ' αρχας, θεωρουμε οτι οι κατ. 3 πρεπει να περιγραφονται στην βεβαιωση, εστω και αν δεν εχουν τακτοποιηθει. Πόσοι δικηγοροι θα δεχτουν να γινει συμβολαιο, με περιεχομενο οτι "εχουν τακτοποιηθει αυτο και το αλλο ..... και υπαρχουν οι εξης αυθαιρεσιες κατ. 3,..... τις οποιες αναλαμβανει να τακτοποιησει ο αγοραστης"
    1 point
  5. @killertomato<>Ως διαχειριστής ΑΕΚΚ –βάσει της ΚΥΑ 36259/1757/Ε109/2010, άρθρο 3, παρ. 21– μπορεί να οριστεί, εκτός των άλλων, εταιρεία παροχής υπηρεσιών προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής και μεταφοράς ΑΕΚΚ. Ο ιδιώτης εκσκαφέας έχει τέτοιου είδους ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Επομένως, μπορεί να οριστεί (με το συμφωνητικό) διαχειριστής και να υπογράψει αυτός σύμβαση με εγκεκριμένο ΣΕΔ.
    1 point
  6. @subrosaval<>Το αγνοείς και προχωράς παρακάτω.
    1 point
  7. Δοκίμασε με Arduino και έναν αισθητήρα Ultrasonic Distance Sensor - HC-SR04 τον οποίο θα τον βάλεις στη βάση του στεφανιού εκεί που είναι οι βίδες και θα "βλέπει" το διχτάκι. Όποτε περνάει ένα αντικείμενο (μπάλα) αυτό θα κλείνει μια επαφή στο Arduino και μετά παίρνεις μια έξοδο του Arduino και την κάνεις ό,τι θες: να ανάβει ένα LED ή να αλλάζει σε μια οθόνη LCD το εμφανιζόμενο νούμερο. Κόστος περίπου 20 ευρώ με υλικά από την Κίνα. Χρόνος παραλαβής υλικών (πλακέτα Arduino, σένσορας, οθόνη και καλώδια) περίπου 3 μήνες γιατί τελευταία τα πράγματα λόγω τελωνείου αργούν πολύ να φτάσουν. Αν θες υπάρχουν και σε ελληνικά καταστήματα αλλά με διπλάσιο κόστος. Προγραμματάκια και σύνδεση των υλικών αυτών θα βρεις ΑΠΕΙΡΑ στο YouTube(TM) και στην επίσημη σελίδα του Arduino.
    1 point
  8. Σχετικα με την Υπευθυνη δηλωση Αναδοχου που αναφερει τα παρακατω σε σχεση με τα αποβλητα, Έχει διασφαλιστεί η ορθή και κατά το νόμο εναλλακτική διαχείριση (επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) των Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (Α.Ε.Κ.Κ.) / Δεν παρήχθησαν Α.Ε.Κ.Κ (i).΄΄ Τους ικανοποιει η υπογραφη της παραπανω δηλωσης η ζητουν και την συμβαση με την εταιρια εναλλακτικης διαχειρησης αποβλητων; Γνωριζει κανεις κατι για αυτο.
    1 point
  9. Εφόσον είναι Κατηγορία 2 βάσει του Ν.4495/2017 δεν απαιτείται Μελέτη Στατικής Επάρκειας ουτέ καν ΤΕ. Οπότε μπορεί να γίνει υπαγωγή κανονικά και να κάνει και συμβόλαια κτλ. Σχετικά με τη Μελέτη Στατικής Επάρκειας, αυτό που θα έκανα θα ήταν ότι ανεξαρτήτως υπάγωγής αν κρίνω σαν μηχανικός ότι είναι επικίνδυνο κτίσμα, θα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του. Εσύ δεν φέρεις καμία ευθύνη.
    1 point
  10. με το εγγράφως και όπως το δήλωσες τώρα Ιάσονα, ανοίγεις πολλά μάτια γιατί ναι το είπες πολύ σωστά ότι ο μηχανικός θα πρέπει να ενημερώσει εγγράφως και να λάβει υπογραφή ιδιοκτήτη, την οποία λέω πιο καλά να του την κάνει στο gov.gr ότι ποιές είναι οι κυρώσεις, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί όταν βλέπει μετά την τακτοποίηση και παρά ότι ο ιδιοκτήτης τακτοποίησε με έναν μηχανικό Α αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα κάποτε, προέβη μετά την τακτοποίηση με γνώση ή όχι του μηχανικού. Και πιστεύω ότι οχι, σε νεα αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα. Οπότε επίσης λέω ότι μπράβο Ιάσονα για την επισήμανση σου και ότι η υπόθεση αυτή θέλει πολύ προσοχή, γιατί εδώ έχουμε ένα ιδιοκτήτη που κάνει του κεφαλιού του. Και αν ποτέ μπλέξει δεν θα έχει τίποτα να εμπλέξει και τον Μηχανικό όπως πολύ σωστά επεσήμανες προηγουμένος Ιάσονα.
    1 point
  11. 1. Αυτό (το συγκεκριμένο) δεν είναι αντικείμενο μηχανικού 2. Η αίτηση θεραπείας θα πρέπει να έχει σαφές νομικό υπόβαθρο και, ενδεχομένως, κατά την εκδίκαση να απαιτείται παρουσία ειδικού. 3. (γενικό) Δεν ανακατευόμαστε με θέματα που δεν γνωρίζουμε
    1 point
  12. προφανώς και μπορεί, αλλά 1. δεν θα πρέπει να είναι φέρον στοιχείο διότι θα γεμίσει τρύπες 2. θα πρέπει να είναι σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους για να μην κάνουν "κοιλιά" οι τσιμεντοσανίδες 3. απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για τη διάνοιξη των οπών οπότε, οικονομικά είναι ασύμφορο και η μόνη λύση είναι τα ειδικά προφίλ
    1 point
  13. Αφου ειναι εθνικος σχεδιασμος...ας φροντιζαν να νομοθετησουν σωστα και οχι να επαφιενται στον ...πατριωτισμο του μηχανικου... διοτι, α] στο ΦΕΚΒ 4520/18 ζητουσαν 67% [ουτε επρεπε να αναφερεται οποιοδηποτε ποσοστο, με την λογικη οτι καθε ενας θα εκανε τις μονωσεις μονος του οταν θα μπορουσε.] β] με το ΦΕΚ Β 1843/20 καταργησαν το 67%....και μενει η ρυθμιση αιωρουμενη, με ερμηνεια απο το να μην χρειαζεται καμμια συναινεση.... μεχρι να χρειαζεται το 100% "εθνικος σχεδιασμος"
    1 point
  14. Οι όψεις δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, αλλά κοινόχρηστη εμφάνιση. Εφόσον δεν τροποποιείται η όψη, δεν απαιτείται συναίνεση. Υπάρχει και δικαστική απόφαση για αυτό. (331/2010 Εφετείο Πειραιά). Επίσης είναι εθνικός σχεδιασμός να μονωθούν όλα τα κτίρια και αυτό γίνεται τμηματικά. Η όποια συναίνεση αφορά στο τελικό αποτέλεσμα και όχι στα ενδιάμεσα στάδια κατασκευής.
    1 point
  15. https://fonien.gr/ste-nai-stous-neous-dasikous-xartes-me-dyo-eksaireseis/ Το τελευταίο με ξεπερνά σαν πολίτη και μηχανικό που πρώτα δήλωσε και μετά ήρθε ο χάρτης.... @dimitris GMτις αποφάσεις μπορούμε να τις βρούμε κάπου?
    1 point
  16. Οι ιδιοκτήτες συνήθως δεν γνωρίζουν ή (όταν έρθουν τα δύσκολα) κάνουν ότι, δεν γνωρίζουν! Είναι εξάλλου γνωστή φράση, "....εγώ δεν ξέρω κύριε πρόεδρε, αυτός μου είπε να το κάνω κι εγώ το έκανα". Είναι διαφορετικά όμως όταν ένας μηχανικός γνωρίζει τις "διαβολικές" λεπτομέρειες, φροντίζει να ενημερώνει εγγράφως και με αποδείξεις τους πελάτες του και στη συνέχεια να ολοκληρώνει ένα έργο....
    1 point
  17. Καλησπέρα και πάλι Giallou-καλώς μετέφερες την υπόθεση στο σωστό θέμα (άρθρο 94),όμως έθεσες ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο,τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως δασικής.Στο τρίτο ερώτημα λοιπόν σου απαντώ ότι δεν μπορεί να εκδοθεί νομιμοποίηση κατοικίας κατασκευασμένης μετά τις 28-7-2011 εντός δασικής έκτασης. Συνεπώς,πριν φτάσεις στην αίτηση και τους υπολογισμούς προστίμων πρέπει να εξασφαλιστεί το θετικό αποτέλεσμα της δασικής αντίρρησης,δηλαδή ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης.Θέλει προσοχή.
    1 point
  18. Καλησπέρα Έλενα-Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα: Α.η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που υπάγεται στον Ν.4495 (άρθρο 102 παρ.7 του νόμου) στην οποία αν προβεί ο ιδιοκτήτης,μειώνεται το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυθαιρέτων και Β.το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης "Εξοικονομώ" το οποίο δεν δηλώνεται στην υπαγωγή και δεν έχει σχέση με αυτήν. Εάν ο πελάτης σου εξέφρασε την επιθυμία να μπει στο Πρόγραμμα "Εξοικονομώ" ,θα κλείσεις κανονικά την ρύθμιση σου,θα την οριστικοποιήσεις και εφόσον εξοφλήσει το πρόστιμο (ή και το 30% αυτού,σύμφωνα με το περσινό Πρόγραμμα) θα έχει πλέον νομιμότητα για το ακίνητο,κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Πρόγραμμα.Όταν βγει ο οδηγός του νέου Προγράμματος θα μάθουμε όλοι τις υπόλοιπες προυποθέσεις...☺
    1 point
  19. @freecat Είναι λίγο οξύμωρο...ίσως βέβαια σε παραπέμπει όντως σε συστήματα και λύσεις που δεν αλλοιώνουν τόσο την όψη του κτιρίου.Π.χ.άλλη λύση είναι να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά τζάμια στα ίδια ανοίγματα (δεν επέρχεται σχεδόν καμία αλλοίωση στην αρχιτεκτονική του κτιρίου,παρά χρωματικά ίσως),άλλη λύση είναι να τοποθετηθούν πανέλα στην εξωτερική τοιχοποιία (οπότε επέρχεται μια αλλαγή της όψης και σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια σχεδίαση της τοποθέτησης στον βαθμό που να μην επηρεάζει το σύνολο της αρχιτεκτονικής του -π.χ. 'άναρχη τοποθέτηση' που επιφέρει αλλοίωση-κλπ κλπ). Πάντως,πολύ ωραία ερώτηση!...(τροφή για σκέψη...) υ.γ.Σε ακίνητο με οικ.άδεια,ούτως ή άλλως μια ενημέρωση θα την κάνεις.Και για το ΣΔΑ λέω ναι.
    1 point
  20. Η εγκ.2 διευκρινίζει ότι στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος συμπεριλαμβάνεται και το ύψος.Οπότε εάν όλες οι εξωτερικές διαστάσεις της αυτοτελούς οριζόντιας έχουν απόκλιση <5% και το ύψος ορόφου απόκλιση<5% και η απόκλιση εμβαδού του διαμ/τος είναι <5% σε σχέση με της άδειας,τότε έχεις όλες τις προυποθέσεις της ιειε) της Κατ.3.
    1 point
  21. Ό,τι δεν υπάγεται στις υπόλοιπες διακεκριμένες χρήσεις βάσει Παραρτήματος δηλώνεται ως υπηρεσίες.Γιατί να είναι κατοικία ο Ναός?
    1 point
  22. Πράγματι ο συντ/στής κατεδάφισης είναι μεγάλος γιατί θεωρεί για όλη την επιφάνεια που έχεις,ολική κατεδάφιση κτιρίου -δεν είσαι σ αυτήν την περίπτωση.Θεωρώ πως πρέπει να υπολογίσεις με την ανακαίνιση (για την προσέγγιση των τόνων ,υπάρχει μια σχετική ελευθερία σε αυτό...)🙄 Συμπλ.και ο συντελεστής ανακαίνισης είναι σχετικά μεγάλος μόνο για την στέγη γιατί πολλαλλασιάζεται με επιφάνεια κτιρίου που ανακαινίζεται ολικώς.Άρα,κράτησε τον συντελεστή ως δείκτη με μια μείωση προς τα κάτω.
    1 point
  23. Παίρνω αφορμή αυτό το thread για τα παρακάτω που ιθεωρώ ότι ισχύουν γενικά στις σύμμικτες κατασκευές και όχι στα παταράκια (εκεί ότι και να κάνεις, δύσκολα θα πέσουν), επειδή είχα παρόμοιες συζητήσεις με σιδεράδες σε κανονικά έργα (αν δεν βάλω τους ήλους πειράζει . Καλό θα είναι οι σιδεράδες να αγοράσουν το μηχάνημα που κολάει τους διατμητικούς ήλους ή αν δεν μπορούν να βάζουν τα (πανάκριβα) γωνιακά της Hilti. Αλλιώς να κάνουν ολόσωμη πλάκα και να κολλούν επάνω γωνιακά ή Π. Έχω βαρεθεί να λέω στους σιδεράδες ότι όχι δεν μπορούν να κολλήσουν τους Δ.Η. με ηλεκτροσυγκόληση ή να κάνουν την λύση του Rigid. Όλα τα άλλα χρειάζονται κάποιο λυμένο παράδειγμα από βιβλιογραφία (που δεν υπάρχει). Ίσως σε κάποιο βιβλίο για σπίτια με λεπτότοιχες διατομές σε αμερικάνικη βιβλιογραφία. (να θυμηθώ να ανόιξω νέο thread). Ο μεγαλύτερος συμβιβασμός που εγώ δέχομαι (αλλά δεν το θέλω) είναι οριζόντιοι σύνδεσμοι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς θα μεταφερθούν οι οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού σε αυτήν την περίπτωση. Λύσεις σαν αυτή του φίλου Rigid θα αποτελούσαν ιδανικά διδακτορικά (ή μεταπτυχιακά) σε χώρες με εργαστήρια αλλά καλό είναι να μην αναφέρονται καν σε συναδέλφους σιδεράδες. (Σιδεράς: Όχι, εγώ δεν θέλω να βάλω Δ.Η. θα βάλω μπουλώνια, αν δεν μου το κάνεις εσύ, θα πάω στον Rigid να μου το κάνει). Τώρα για το αν δουλεύει ή όχι, εγώ λέω ότι δεν δουλεύει, αλλιώς θα το είχαν κάνει. Ο λόγος είναι ότι στην μια περίπτωση το μπουλώνι συνδέεται άκαμπτα (συγκόλληση) και στην άλλη έχεις οπή που επιτρέπει μετακινήσεις. Αν είναι να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για μεταβίβαση οριζόντιων ωθήσεων τότε το συζητάμε, αλλά χωρίς πειράματα που ξέρεις ότι δεν θα σου θρυματίσει το σκυρόδεμα γύρω γύρω; Αλήθεια, οι συνάδελφοι που διαβάζουν διεθνή forum, έχει απασχολήσει κανέναν άλλο πώς θα κατασκευαστεί σύμμικτη πλάκα χωρίς διατμητικούς ήλους; (σε κάποια άλλη χώρα εννοώ). Τέλος για τα ελφροσκυροδέματα: Στις πολιτισμένες χώρες μπορείς να παραγγείλεις φέροντα ελαφροσκυροδέματα που ζυγίζουν αντί 2,5 τόνους, 2 τόνους το κυβικό περίπου. Αυτά χρησιμοποιούνται σε σύμμικτες πλάκες και υπολογίζονται κανονικά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να παραγγείλεις ( νέο thread 2). Τα ελαφροσκυροδέματα που είναι πολύ ελαφρύτερα από τα προαναφερθέντα, δεν ξέρεις τι προβλήματα μπορούν να σου βγάλουν ειδικά αν τα χρησιμοποιήσεις σαν δίσκο. Αυτά προς το παρόν.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.