Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.091


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.724


  3. Πολυμήχανoς

    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      48


  4. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      4.537


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/01/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. 2.390 downloads

    Τύποι κυκλοφοριακών συνδέσεων για πρατήρια και λοιπές εγκαταστάσεις συμφωνα με το Π.Δ. 118/2006 (ΦΕΚ 119Α' / 16 Ιούν 2006) σε μορφή dwg και pdf.
    1 point
  2. κατά τη γενική διατύπωση του νόμου -ναι απαιτούνται-αν και αυτό οδηγεί στο παράλογο οι μελέτες στατική κλπ να υποβάλλονται 2-3 μέχρι και .Χ φορές!
    1 point
  3. Μπορείς να το ψάξεις αναλυτικά. Εφόσον κάνεις κέλυφος, υπάρχουν θερμογέφυρες με συντελεστή 0 ή αρνητικό
    1 point
  4. Να ενημερώσω απλά ότι τα innova, στο Controller έχουν ενσωματωμένη την επαφή για διάβασμα θερμοκρασίας, ενώ και στο στοιχείο τους (coil) έχουν προεγκατεστημένο το σχετικό αισθητήριο. Οπότε, από θέμα αυτοματισμού με εξυπηρετεί πάρα πολύ: τον χειμώνα θα παίρνουν όλα μόνα τους, από standby, όταν διαβάσουν ζεστό νερό στο στοιχείο. το καλοκαίρι, επειδή δεν θα θέλω ψύξη σε όλους τους χώρους, απλά θα κατεβάζω από το πινακάκι που θα φτιάξω, την παροχή ρεύματος σε όσα fan coil δεν θέλω ψύξη, να μην παίρνουν καθόλου.
    1 point
  5. Ναι. Η διαδικασία έχει περιγραφεί με παραδείγματα στο παρόν θέμα.
    1 point
  6. Σωστά κατάλαβες. Όχι, δεν χρειάζεται. Για το φορολογικό έτος 2021 τα λάθη είναι ανεκτά, δηλαδή δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Βεβαίως μπορείς.
    1 point
  7. Ακόμα δεν λειτουργεί. Για να φτιάξουμε έναν φάκελο για το εξοικονομώ πρέπει να λειτουργούν όλα τα συστήματα: - buildingcert - Κτηματολόγιο (για την θέση στον χάρτη) - taxis (e-paravolo) - ebanking (για πληρωμή του παραβόλου) - αμοιβές ΤΕΕ (για κωδικό αμοιβής) Νομίζω είναι ώρα να οριστούν κριτήρια ποιότητας. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε τα συστήματα του δημοσίου να έχουν αξιοπιστία τουλάχιστον πέντε εννιάρια Διαθεσιμότητα 99.999 σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι πεσμένο το πολύ 5.26 λεπτά το χρόνο. https://en.wikipedia.org/wiki/High_availability Αυτός ο χρόνος επί 10.000 άτομα που ενδέχεται να το χρησιμοποιούν εκείνη την στιγμή είναι σχεδόν 110 χαμένες εργατοημέρες (5,26λεπτά * 10.000 εργαζόμενοι / (60 λεπτά/ώρα * 8 ώρες/μέρα) Αυτή την στιγμή έχουμε - μια εβδομάδα πεσμένο το σύστημα - τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα στον υπολογιστή (ποιος πληρώνει υπερωρίες;), μήπως και μπούμε στο σύστημα - 100.000 τουλάχιστον εργαζόμενοι, ελ. επαγγελματίες και υπάλληλοι (μηχανικοί για εξοικονομώ, λογιστές, συμβολαιογράφοι) Άρα έχουν χαθεί: 1.600.000 εργατοώρες. Αν το αναγάγουμε σε 8ωρο είναι 200.000 χαμένες εργατοημέρες. Διόρθωση Υπολόγισα ανά μέρα. Την εβδομάδα είναι επί 7
    1 point
  8. Επιτρεψτε μου να σας αναφερω οτι η χρηση ξυλειας εμποτισμενης με κρεοζωτο (οπως ειναι το 90% των στυλων της ΔΕΗ) σε δομικες κατασκευες για ανθρωπινη χρηση, απαγορευεται απο τον νομο.
    1 point
  9. "Εγω θεωρω οτι πρωτα θα τακτοποιησεις ολοκληρο το κτιριο, και μετα μπορεις" κλπκλπ γι' αυτο ειπα τα ανωτερω [μην με ξαναβαπτιζεις...] υπογραφη δημητρης
    1 point
  10. Εχεις μιλησει με τον συμβ/φο για ολα αυτα;;;; Δεν μπορεις να κανεις συσταση χωρις πρωτα να εχουν τακτοποιηθει οι αυθαιρεσιες Εγω θεωρω οτι πρωτα θα τακτοποιησεις ολοκληρο το κτιριο, και μετα μπορεις α] να κανεις συσταση ΟΙ για καθε χωρο, με βαση τον πινακα κατανομης ποσοστων οικοπεδου και δαπανων β ] να εκδοσεις ΗΛΤΑ για καθε ΟΙ που περιγραφει η συσταση, ωστε καθε μελλοντικη μεταβολη να συγκρινεται με την ταυτοτητα Ο πινακας περιεχει τα κτισματα της αδειας και οσα εσυ τακτοποιησες, όπως εσυ τα γραφεις. Θα δοσεις βεβαιωσεις για τις ΟΙ και μια για τα κοινοχρηστα. θα βρεις στο φορουμ υποδειγματα πινακα ποσοστων και δαπανων. Δες εναν στη συμβ/φο. Ετσι [ή καπως ετσι...] και τι βιαζεσαι για την ΗΛΤΑ.... Για δυο μηνες μπορεις να μεταβιβασεις με την τακτοποιηση μονον. .....δεν την πολυξερουμε κιολας στην πραξη..... Δεν ειναι εποχες για λαθη και διορθωσεις επι διορθωσεων.
    1 point
  11. Τη Παρασκευή μου δημιουργήθηκε η απορία, διότι μου έκαναν δεκτή μια ανάκληση σε ΠΕΑ που έχω κάνει για ενοικίαση πριν 3 χρόνια και ο πελάτης ήθελε να μπει εξοικονομώ τώρα με άλλον επιθεωρητή. Όταν έγινε δεκτό το αίτημα και μπήκα στις ανακλήσεις είδα οτι μου έχει την επιλογή "αντικατάσταση με νέο ΠΕΑ" και έτσι μου δημιουργήθηκε η απορία αφού για τον λόγο που ανακλήθηκε δεν μπορώ να το αντικαταστήσω (θα έπρεπε να κάνω προσάρτημα). Τους πήρα τηλέφωνο και ρώτησα αν είναι κάποια διαδικασία που πρέπει να γίνει από μεριάς μου. Μου είπαν επειδή δεν θα κάνω εγώ το νέο ΠΕΑ, θα πρέπει να ενημερώσω τον νέο ενεργειακό επιθεωρητή , όταν βγάλει το ΠΕΑ να τους στείλει email και να τους ενημερώσει οτι με αυτό το ΠΕΑ αντικαθίστανται το παλιό δικό μου, έτσι ώστε να γίνει συσχετισμός. Δεν ρώτησα γιατί ή το πώς ή αν το λέει κάπου η νομοθεσία αλλά μου φάνηκε λογικό από τη μεριά του ΥΠΕΝ να θέλει να ξέρει ποιο ΠΕΑ αντικατέστησε ποιο ή αν τελικά όντως αντικαταστάθηκε..
    1 point
  12. Ουσιαστικά, πρόκειται για οικονομική ανάλυση της κατασκευής. Ο αιτιολογών θα πρέπει να αποδείξει αναλυτικά ότι με την προσφορά του αφενός μεν το έργο θα κατασκευαστεί σωστά, αφετέρου δε, θα έχει κάποιο εύλογο κέρδος. Κι επειδή η επιτροπή δεν μπορεί να μπει στις λεπτομέρειες, μια καλή ανάλυση αφενός μεν θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν λεπτομερής, αφετέρου δε να μην περιέχει εξόφθαλμα στοιχεία. Μια "νοικοκυρεμένη" παρουσίαση, προδιαθέτει ευνοϊκά την επιτροπή.
    1 point
  13. Πολυ δυσκολο και ακρως υποκειμενικο ζητημα. Μακαρι να μην υπαρξουν προσφυγες. Προσοχη, Δεν ειναι μια απλη εκθεση. Θελει πολλων ειδων τεκμηριωσεις αναλογα και με το τι σου ζητα η Αναθετουσα Αρχη. Βασικο σημειο (πολλοι συναδελφοι δυστυχως το αγνοουν) ειναι οτι η εν λογω διαδικασια ειναι διαδραστικη (δινω κατι ,ο ελεγχων μου ζητα διευκρινιση ,υποβαλω νεα στοιχεια κ.ο.κ.) Μια εκθεση π.χ για εργο οδοποιας πρεπει να περιεχει τουλαχιστον τα του επισυναπτομενου αρχειου. Αιτιολογηση σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν για ασφαλτικα.pdf
    1 point
  14. Θα μπιζάρω λίγο τη λέξη "παράλογο", έτσι για τη συζήτηση και μόνο... Το παράλογο λοιπόν, αλλά νόμιμο, είναι ότι η ελάχιστη απόσταση φωτισμού μπορεί να πέσει ακόμη πιο κάτω και από το δ (Πχ. όταν μοιράζεις απόσταση και μέχρι 1μ στο 9μετρο)... νόμιμα. Όμως ακόμη πιο παράλογο είναι όταν ψαχνόμαστε για την ελάχιστη απόσταση φωτισμού όταν το κρίσιμο μέγεθος είναι αλλού. Τα κλιμακοστάσια λοιπόν, ποτέ δεν είχαν ως κρίσιμη την απόσταση φωτισμού αλλά αυτή του αερισμού και γι' αυτό αντιμετωπίζονταν διαφορετικά από όλους τους άλλους βοηθητικούς χώρους. Οι κανονισμοί λοιπόν απαιτούσαν κρίσιμη επιφάνεια κάτοψης του φωταγωγού για τον αερισμό και ήταν περί τα 7τμ, οπότε αν ο φωταγωγός είχε τη μια διάσταση 1,2μ τότε η άλλη έπρεπε να είναι περίπου Δ, οπότε είχαμε ενοποίηση με τον φωτισμό. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να εξετάζουμε αν ο φωταγωγός είναι διαμπερής ή όχι (όπως έπρεπε να κάνουμε) και μόνο για φιλολογική κουβέντα ... η διάταξη έτσι και αλλιώς θα επανέλθει.
    1 point
  15. Ο φάκελος που θα υποβάλεις στην πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να περιέχει σίγουρα το στέλεχος της αδείας που εκδόθηκε από το σύστημα, και όλα τα απαιτούμενα σχέδια με barcode και υδατογράφημα, όπως επίσης και οι μελέτες σου μαζί με τις τεχνικές περιγραφές. Συνεπώς τα σχέδια και οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν πρώτα στο e adeies. Σε περίπτωση παρατηρήσεων και κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία συνεχίζεις να υποβάλεις χωρίς να περνάς κάθε φορά την μελέτη απο το σύστημα. Όταν η μελέτη δεν θα έχει πλέον παρατηρήσεις θα γίνει εκ νέου μια ενημέρωση στο σύστημα και θα πας απλά την μελέτη στην υπηρεσία για θεώρηση. Μετά την έγκριση της μελέτης ο πελάτης πρέπει να περάσει στην υλοποίηση της. Αφου υλοποιηθεί η μελέτη καταθέτεις δικαιολογητικά για πιστοποιητικό πυροπροστασίας με τα δικαιολογητικά της 13ης πυροσβεστικής διάταξης.
    1 point
  16. Πολύ καλά κάνεις και το ψάχνεις το ζήτημα. Σκέψου και το άλλο. Με 25 cent την κιλοβατώρα αν όντως ισχυαν τα όσα λένε οι διάφοροι για το πόσο εύκολο και αποδοτικό είναι ένα σύστημα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα θα είχε γινει "το σώσε" από επενδύσεις. Αν κάποιον τον τρώει να επενδύσει σε ΑΠΕ ,υπάρχουν και τα αιολικά μέχρι 50 KW,αλλά εκεί θες πολύ υπομονή και αρκετή τύχη να σου "κάτσει" η περιοχή .Δεν είναι βλέπεις σαν τα θηρία που στήνονται στις βουνοκορφές οπου φυσάει εγγυημένα 7-8 m/s άνεμος κατά μέσο όρο. Και δεν είναι λίγα τα λεφτά της επένδυσης .Αν βάλεις τίποτα Endurance που τις προτιμούν όλοι οι μικροπαραγωγοί παγκοσμίως θα ξηλωθείς για τα καλά και θα περιμένεις μια 10ετία να αποπληρώσεις αν όλα πάνε καλά με την επιλογή της τοποθεσίας.Αν βάλεις φθηνότερες είναι μεγαλύτερο ακόμα ρίσκο. Στις μικρές βλέπεις δεν υπάρχει σοβαρή αγορά και δεν υπάρχει ανταγωνισμός όπως στις τεράστιες ανεμογεννήτριες
    1 point
  17. Υπάρχουν συστήματα φυτεμένων δωμάτων με πολύ μικρό φορτίο (~100kg/m²). Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι η χαρακτηριστική τιμή του κορεσμένου φαινόμενου βάρους. Και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περιγράψεις επαρκώς στην τεχνική έκθεση τον τύπο του φυτεμένου δώματος, ώστε να μην υπάρξει παρανόηση στο μέλλον...
    1 point
  18. Κάνε νέο ΠΕΑ, αν και με τις τιμές του προγράμματος άστο για τον επόμενο κύκλο. Σίγουρα ο μηχανικός του πρώτου ΠΕΑ δεν έχει καμία ευθύνη
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.