Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. ChristinaK

    ChristinaK

    Core Members


    • Πόντοι

      9

    • Περιεχόμενα

      1.043


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.111


  3. antloukidis

    antloukidis

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      3.769


  4. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.952


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 10/03/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Εφόσον έχει κεντρική θέρμανση, υπερισχύει οποιουδήποτε άλλου συστήματος, γιατί αύριο μπορεί να ακυρωθούν όλα αυτά που αναφέρεις περι λειτουργίας του. Ναι, έχεςι Κ.Θ. και παίρνεις στοιχεία (τη χειρότερη) απο πινακες της ΤΟΤΕΕ1, εφόσον δεν έχεις πρόσβαση σε αυτά.
    2 points
  2. ειναι πολυ σωστη ερωτηση Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι, δεν εξεταζεται και δεν ενδιαφερει η υπαρξη αυθαιρετου κτισματος στο παροδιο. Αλλα ως προς το τακτοποιημενο ομορο, δεν θυμαμαι να το εχουμε ξανασυζητησει. Παντως, δεν ειναι "λογικο", ενα τακτοποιημενο αυθαιρετο σε ομορο οικοπεδο μη αρτιου και μη οικοδομησιμου, να μην "επιτρεπει" την ανοικοδομηση του ομορου και αρτιου, μεχρι την παροδο 30 ετων, μετα τα οποια θα καθισταται "κατεδαφιστεο"...[;;;;;] λενε αυτοι τωωωρα...
    1 point
  3. υπάρχουν και κεκλιμένοι ανελκυστήρες και ανελκυστήρες εξωτερικής σκάλας.
    1 point
  4. άρα κατάλαβα άλλα αντί άλλων... Όχι αλλάζει η κατάσταση αν μπορεί να λυθεί ως διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου κι ας είναι μηχανολογικό κατασκεύασμα..... θα χρειαστείς μια καλή συνεργασία με έμπειρο Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών στα δομικά έργα να δει με προσοχή τα ζητήματα τα πολεοδομικά σας (υφιστάμενα σχέδια, τακτοποιήσεις, πραγματική υφιστάμενη κατάσταση) και να δει αν μπορεί να αξιοποιήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Υ.Γ. 1-Γράφαμε μαζί το προηγούμενο θέμα και άκυρο το περί γέφυρας φυσικά 2- Και το κοστολόγιο τοποθέτησης και συντήρησης της κυλιόμενης σε ανοικτό χώρο χωρίς προστασία δεν θα είναι ασήμαντο. Αλλά αυτό είναι ζήτημα περισσότερο της δικής σου ειδικότητας να υποθέσω.
    1 point
  5. Αυτή είναι κατ' εμέ η ορθότερη αντιμετώπιση!
    1 point
  6. μαλλον θα πας με πρωτοκολλο αδυνατου εδω σελ. 22 http://library.tee.gr/digital/kma/kma_m1609/kma_m1609_Farmakh_artiothta.pdf
    1 point
  7. Εάν το κτίριό σου περιλαμβάνεται στο άρθρο 7 του 4495 ιβ) Για κάθε οικοδομική εργασία σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων από τη γραμμή παραλίας, ή με πρόσωπο σε Βασικό Εθνικό Οδικό Δίκτυο, ή με πρόσωπο σε Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο ή με πρόσωπο σε δρόμο πλάτους μεγαλύτερου των είκοσι (20) μέτρων. περνάς ΣΑ no matter what.
    1 point
  8. Αν δεν σου κάνει κόπο, πες μερικά.
    1 point
  9. Πατώντας στο μη άρτιο το βάζεις χωρίς, κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και το πρόστιμο συνήθως βγαίνει μικρότερο (αν βάλεις ναι έτσι όπως το βλέπω πάει για max συντελεστές). Αν το βάλεις με άδεια θα έχεις πρόβλημα στον υπολογισμό των ποσοστών. Θα πας με τα τότε; Θα πας με τα σημερινά με το μικρότερο εμβαδό; Κατηγορία 5 δεν βλέπω να γλυτώνεις επίσης, οπότε....
    1 point
  10. Δεν υπάρχει ελάχιστη απόσταση κοχλιών σε πέλμα υποστυλώματος. Επίσης υπάρχουν και άλλα βιβλία εκτός των Ελλήνων συναδέλφων μηχανικών (Βάγια, κ.τ.λ.).
    1 point
  11. Μπορείς, θα τικάρεις και τις δύο περιπτώσεις στο e-άδειες και τα δικαιολογητικά που θα ανεβάσεις θα είναι η ένωση των δικαιολογητικών των υποπεριπτώσεων.
    1 point
  12. Μάλλον πάντα και σίγουρα από την εποχή που η ωραία Ελένη το έσκασε με τον Πάρη και έγινε της πόπης… Ή πιο σωστά και επειδή το πάντα είναι απόλυτο το πιο πιθανό είναι από το τέλος της Μητριαρχίας και την ανακάλυψη ότι τα παιδιά έχουν πατέρα δότη…. (άρα κάπου στο 10.000 π.Χ.)
    1 point
  13. Υπάρχει καλύτερη λύση! Να χαρίσετε τον ένα σε κάποιο συγγενή ή φίλο!
    1 point
  14. ο αρχικος Α ' ειχε εναν αγρο τον αφησε στον γιο του Β΄ ολοκληρο, αυτος εκανε αποδοχη για "ενα" Αυτος με διαθηκη τον χωρισε σε δυο συγκεκριμενα τμηματα. Ετος κατατμησης ειναι το ετος θανατου του Β υγ εξ αλλου στις περιγραφες αναφερεται ρητα σε τμημα Α που συνορευει με υπολοιπο τμημα του αγρου ...και οχι με διαρετο και αυτοτελη αγρο.
    1 point
  15. Πιθανότατα το τσιμουχάκι του εμβόλου δεν κάνει καλή στεγανότητα...
    1 point
  16. Αν ψηλαφήσετε με το χέρι το κάτω - σκούρο μέρος, μυρίζει πετρέλαιο? Αν μυρίζει είναι τριχοειδής διαρροή από τη βάνα, που ανεβαίνει προς τα πάνω! Καλό είναι να την απομακρύνετε 1-2 εκατοστά από το κάγκελλο, προσεκτικά!
    1 point
  17. Οποιαδήποτε λύση βρεθεί, θεωρώ ότι είναι καλό, πριν την υλοποίησή της, να συνεννοηθείς - πάρεις την έγκριση του ΔΕΔΔΗΕ.
    1 point
  18. Πέρασαν αρκετές ώρες. Πίστευα πως κάποιος κάτι ....... θα γράψει . Εγώ ΔΕΝ θα γράψω κάτι για το θέμα, γιατί, έτσι όπως είναι διατυπωμένο, δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Έβγαλα όμως ένα συμπέρασμα (μακάρι να κάνω λάθος. Όμως δεν κάνω): Ο ιδιοκτήτης των "τριώροφων" οικοδομών(πόσες?) θα πρέπει να είχε μεγάλες πλάτες τότε στην Χούντα (στα χρόνια αυτά 1970-1971 είχαμε χούντα για όποιον δεν το γνωρίζει). Πολύ θα ήθελα να μάθω πούθε πέφτουν οι οικοδομές αυτές? ........ Κτίστηκαν, όπως μας λες και στο διπλανό χωράφι !! (????) Και πιστεύεις αγαπητέ νέε συνάδελφε (?) πως έγινε "λάθος" ........ στο τοπογραφικό??
    1 point
  19. @philpitou στο άρθρο 16, παρ. 5 περιγράφονται οι προϋποθέσεις κατασκευής έρκερ. Δεν μετράει στη δόμηση σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 6, ιστ. Δεν μετράει στην κάλυψη σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 4, δ. Δεν μετράει στον όγκο σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2, β.
    1 point
  20. Οι δασικοί χάρτες από το ΓΕΩΤΕΕ. Είναι αξιολάτρευτη η ονομασία των αρχείων. Περιπλανιέσαι σ'όλη την Ελλάδα για να βρεις τον νομό που σε ενδιαφέρει. Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση, τα αρχεία .gdbtable έχουν το ζουμί. Ανοίγουν με πρόγραμμα τύπου qgis για να γίνουν shp, dxf κλπ. Η ονομασία a,b,c....1a,1b,1c κλπ υποδηλώνει τον εκάστοτε νομό όπως έχω καταλάβει.
    1 point
  21. Σε προβόλους (πλάκες-δοκούς), λόγω ισοστατικότητας και λόγω βελών-ρηγματώσεων (όπου υπεισέρχεται ο ερπυσμός-συστολή ξήρανσης, τα οποία ακολούθως εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως δυσκαμψίες (ΙΙ), σχετικές υγρασίες, συντηρήσεις, θερμοκρασιακές μεταβολές, πρόωρες (και μη) φορτίσεις, πραγματικοί οπλισμοί, κατασκευαστικές επισφάλειες κλπ), είναι εύλογο να αντιμετωπίζονται συντηρητικά, ακόμα και με την μορφή της τήρησης ενός ανωτάτου ορίου ανοίγματος.
    1 point
  22. Καλησπέρα,χρόνια πολλά! Δυστυχώς,πριν φτάσω στο ερώτημα σου, αναρωτιέμαι πώς θα κάνεις υπαγωγή χωρίς οικοδομική άδεια...εκτός αν ανήκει στις νέες εξαιρέσεις της κατ.5,αλλιώς υπάρχει θέμα...
    1 point
  23. Χρόνια πολλά!☺δυστυχώς δεν καταλαβαίνω...Έχεις ένα μέγεθος επιτρεπόμενης δόμησης στην περιοχή σου.Η συνολική υφιστάμενη δόμηση το ξεπερνά.Αν δεν αφαιρέσεις από την υφιστάμενη δόμηση πώς θα νομιμοποιήσεις δηλαδή θα τηρείς τις πολεοδομικές διατάξεις για έκδοση άδειας?Μήπως σου εξετάζουν όρους δόμησης κατά τον χρόνο ανέγερσης και ήταν μεγαλύτερος ο ΣΔ?
    1 point
  24. Καλησπέρα-αρχικά,πριν τα παρακάτω,στο ερώτημα σου,προσπαθώ να καταλάβω από την περιγραφή γιατί χαρακτηρίζεις το αυθ.κτίσμα 100 τμ κατ.3 και τα άλλα κατ.5.(;)
    1 point
  25. Ευχαριστώ zazeng-απλά και κατανοητά αναφέρονται στο άρθρο.Πιστεύω σίγουρα θα δοθεί παράταση (τουλάχιστον λόγω λοκντάουν ελπίζω).Για το πώς ακριβώς θα γίνεται η διαδικασία ,όπως αναφέρεται,θα πρέπει να εκδοθεί Υπουργική απόφαση.Εννοώ,πρακτικά,πώς θα συνδυάζεται η κατασκευή-όπου απαιτείται-με την υπαγωγή του ακινήτου στον 4495 (άδειες,εκτέλεση εργασιών προσβ/τας κλπ.,υπαγωγή κλπ).
    1 point
  26. Καλημέρα-καταρχάς,είναι κάπως μπερδεμένη αυτή η περιγραφή-αν κατάλαβα καλά,στην οικοδομική άδεια πάνω από τμήμα του υπογείου του κτιρίου,υπήρχε ημιυπαίθριος χώρος του ισογείου και το ΣΑ διέγραψε τμήμα του υπογείου και τον ημιυπαίθριο του ισογείου πάνω από αυτό, δηλαδή δεν τα επέτρεψε.Άρα,έχουμε δεδομένο ότι αυτές οι δύο κατασκευές δεν συμπεριλαμβάνονται στην οικοδομική άδεια.Τώρα,οι αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι χώροι που κατασκευάστηκαν καθ'υπέρβαση της άδειας υπολογίζονται με αναλυτικό προϋπολογισμό. -Ή δεν τα κατάλαβα σωστά,εσύ το ξέρεις...
    1 point
  27. Καλημέρα!ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη εδώ: 'Αρθρο 40 παρ.1 ,β) και γ) "β) έχουν πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή, ή δημοτική οδό εφόσον υφίστανται κατά την 17η.10.1978, ημέρα έναρξης ισχύος του από 6.10.1978 προεδρικού διατάγ- ματος (Δ΄ 538), και έχουν ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι πέ- ντε (25) μ., ελάχιστο βάθος: σαράντα (40) μ. και ελάχιστο εμβαδόν δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ., γ) έχουν πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή, ή δημοτική οδό, εφόσον υφίστανται κατά την 17η.10.1978, και έχουν ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι πέντε (25) μ., ελάχιστο βά- θος: σαράντα (40) μ. και ελάχιστο εμβαδόν δύο χιλιάδες (2.000) τ.μ.
    1 point
  28. Ν.4759-άρθρο 40,παρ4-η.: η.Εάν έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από ευρωπαικούς πόρους για εργασίες που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν. Αδειοδοτηθούν -όχι χρηματοδοτηθούν 🤣το έγραψα λάθος εγώ Και συνεχίζω:άρθρο 40 παρ.1-η: η.δημιουργήθηκαν από την 17η.10.1978 μέχρι την 31η.12.2003,ημέρα έναρξης του ν.3212/2003 (Α 308),με ελάχιστο εμβαδόν 4000 τμ.
    1 point
  29. Ποια είναι η διαφορά στάθμης σε σχέση με την άδεια? Συμπλ.:να συμπληρώσω ότι αυτό το κτίριο νομιμοποιείται όπως το περιγράφεις και με το άρθρο 96,απλά προς ενημέρωση. Οχι 96,106 ζαλίστηκα...
    1 point
  30. Δεν γνωρίζω καλά την παρ.10-ανεξάρτητα από αυτό, η πρώτη μου απάντηση ήταν λάθος γιατί αφορούσε τον γενικό κανόνα σε κτίσμα με άδεια.Εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή που χρεώνεται ΥΔ+ΥΚ αν δεν υπερβαίνει το επιτρ/νο ύψος της περιοχής,δεν μπορεί να χρεώνεται υπέρβαση ύψους γιατί δεν υπάρχει εγκεκριμένο ύψος προς σύγκριση.(Είναι ένας εξ ολοκλήρου αυθ.όγκος που ρυθμίζεται με την επιφάνεια του και το -όποιο,εντός επιτρ/νου, ύψος του).Αυτό που λέω στην δεύτερη απάντηση είναι ότι τυπικά αναφέρεις στην έκθεση σου,ότι οι εξ ολοκλήρου αυθ.προσθήκες υπερβαίνουν το εγκεκριμένο μέγεθος ύψους της Ο.Α. αλλά όχι το επιτρεπόμενο της περιοχής,άρα δεν εφαρμόζεται συντελεστής ύψους.
    1 point
  31. Πιστεύω πως απλώς κατάλαβαν ότι ήταν εντελώς χαζό έτσι όπως ήταν μέχρι πριν στη νομοθεσία που έπρεπε να βγάλεις ξεχωριστά Μικρή Κλίμακα για εσωτερικές εργασίες και να κάνεις χωριστά ενημέρωση για την αλλαγή χρήσης (κατατίθοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ακριβώς τα ίδια δικαιολογητικά). Αυτό μπέρδευε πολλές φορές και τους συναδέλφους και βλέπαμε post που έλεγαν: "Θα κάνω αλλαγή χρήσης με Μικρή Κλίμακα" κάτι που δεν ίσχυε αλλά πλέον ισχύει! Οπότε ναι θεωρώ ότι πλέον για τις περιπτώσεις αλλαγών χρήσεων που δεν απαιτείται οικοδομική άδεια σύμφωνα με το ΝΟΚ εκδίδεται ΕΕΜΚ η οποία περιλαμβάνει και την ίδια την αλλαγή χρήσης αλλά και τις εργασίες που εκτελουνται και δεν απαιτείται πλέον ενημέρωση της άδειας.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.