Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      15

    • Περιεχόμενα

      6.561


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      10

    • Περιεχόμενα

      8.376


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      17.597


  4. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      17.233


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 21/03/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Αρκετά με την ανοχή σε απαράδεκτες συμπεριφορές, διότι έχει οδηγήσει στην απαξίωσή μας. Κι επειδή δεν φταίω σε τίποτε να φορτώνομαι αμαρτίες άλλων, δεν με ενδιαφέρει αν θιχτεί ο "συνάδελφος" που θα μπει στο φόρουμ. Πρόβλημά του. Αν δεν ξέρει να μορφώνει στατικό φορέα, να μην ασχολείται με το αντικείμενο. Υπάρχουν τόσα άλλα που θα μπορούσε να κάνει.
    4 points
  2. Ευελπιστώ να μην έχει ούτε ημερομηνία έναρξης.
    3 points
  3. Δεν είναι ακροβατικά, είναι εγκληματική ενέ ργεια. Ελπίζω να μην εφαρμοστεί, διότι θα θρηνήσουμε θύματα κατά το ξεκαλούπωμα. Ο συνάδελφος που ανέβασε το θέμα, θα πρέπει να κάνει άμεση αναφορά στο ΤΕΕ για τα περαιτέρω
    3 points
  4. @a.petroulaki Κ.Υ.Α. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/2017 (ΦΕΚ Β’ 3976/14.11.2017) Άρθρο 2: 6. [...] Η αναφορά επί της βεβαιώσεως για την υποβολή ή μη μελέτης στατικής επάρκειας καταχωρείται από τον εξουσιοδοτούμενο Μηχανικό στην Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την έκδοση της βεβαίωσης της παρ. 2 (περ. γ) του άρθρου 83 του Ν. 4495/2017. Σε κάθε περίπτωση εφόσον δεν υποβάλλεται μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρεται ρητά ότι η μελέτη στατικής επάρκειας πρέπει να υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας και πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις κείμενες διατάξεις.
    2 points
  5. Οι ιατρικες εξετασεις κανουν 10-15 μερες να βγουν αποτελεσματα μετα ειδοποιουν για καποια χαρτια και υπογραφεις, υπαρχει εκπαιδευση 1-3 μηνες και μετα παει ο καθενας στη μοναδα του και στη βαρδια του
    2 points
  6. Το θέμα δεν μπαινει για να κατηγορηθεί κανείς. Το άνοιξα απο προσωπικό ενδιαφέρον επειδή θεωρώ ότι η κατασκευή αυτή είναι επικινδυνη. Δεν δινω κανένα στοιχείο γιατον μελετητη ή το έργο. Πέραν απο έννομα συμφέροντα, υπογραφές, κατηγορίες, τυπική αανάληψη ευθύνης κλπ υπάρχει και η ουσία. Βλέπω κάτι που θεωρώ ότι είναι επικινδυνο για τη ζωή και την περιουσια. Δεν οφείλω να κάνω κάτι σαν επιστήμονας μηχανικός ??? Ειναι βολικό να πω "την ευθύνη έχει ο μελετητης ας κάνει κάτι αυτος" και να αλλάξω πλευρό, αλλά εγω πραγματικά δεν νιώθω άνετα με αυτό. Η επιστήμη είναι για να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και να συνδράμει στην ασφάλεια και την ευημερία. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Δεν με ενδιαφέρει να κατηγορήσω το μελετητή αλλά να προλάβω καταστάσεις και να μην βλέπουμε στις ειδήσεις μεθάυριο "κατέρευσε μπαλκονι σε οικοδομή και (χτύπα ξύλο) σκοτώθηκε ενας ανθρωπος"
    2 points
  7. Δοκοί-πρόβολοι 3.30μ. που ο μελετητής ονειρεύεται ότι θα αγκυρώσει τον οπλισμό τους στα υποστυλώματα πλάτους 40 και 55 εκ. Τουλάχιστον ας κάνει το Δ32 και τα δοκάρια πίσω του ίδια διάσταση ώστε να υπάρχει συνέχεια. Για τον ίδιο λόγο, το Δ27 πρέπει να έρθει περασιά με το Δ18 (αλλάζει το περίγραμμα του μπαλκονιού βέβαια) και να έχουν ίδια διάσταση. Επιπλέον, το Δ40 είναι δοκός-πρόβολος που στηρίζεται στην επίσης δοκό-πρόβολο και μάλιστα μικρότερης διάστασης Δ32... Πολλά ακροβατικά, χωρίς προφανή λόγο.
    2 points
  8. Μάλλον εννοεί "ημιανεστραμένα" (δλδ. και κάτω και πάνω από την πλάκα). Το θέμα είναι ότι δεν φαίνονται υποστυλώματα στα άκρα τους (και όχι μόνο). Λες και, με κάποιο μαγικό τρόπο, έχουν κρεμαστεί από τον ουρανό!!!! Έτσι όπως έχει οπλίσει την Π20, δεν μοιάζει με πρόβολο, αλλά με αμφιέρειστη. Μου περνάει μια ιδέα για το τι μπορεί να έχει κάνει, αλλά είναι σκέτος εφιάλτης...
    2 points
  9. Εμφανώς χωρίς "παίδεμα" ο ξυλότυπος. Ότι του βγάλε το πρόγραμμα. Τι γίνεται τελευταίως με τους προβόλους; Πολλά "ιπτάμενα" μπαλκόνια βλέπουμε με υψηλού ρίσκου για την ασφάλεια-προσομοιώσεις και οπλισμούς. Αν τον ξέρεις βάλε του τις φωνές. Θα σκοτωθεί κόσμος με αυτά που πάει να φτιάξει. Εκείνα τα δοκάρια διατομής 20/100 με την ένδειξη 'ΗΜΙΑΝ" τι ιστορία είναι; 1 μέτρο δοκάρι εννοεί;
    2 points
  10. Για την αποδοχή κληρονομιάς δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως καμία "τακτοποίηση". Εξάλλου δεν έχεις ιδιοκτήτη ζωντανό για να σε εξουσιοδοτήσει γι' αυτό... Δεν υπήρχαν "ημιυπαίθριοι χώροι" το 1953... Κάτι άλλο είναι... Ίσως εξώστης κ.λπ. Όχι! Οφείλεις να ελέγξεις το ακίνητο χρησιμοποιώντας τα εγκεκριμένα σχέδια της ΟΑ, τα οποία δεν έχεις... Κι αφού δεν τα έχεις δεν μπορείς να εντοπίσεις τις αυθαιρεσίες, δηλαδή, δεν να κάνεις αυτοψία και να γνωμοδοτήσεις.... Όχι, διότι ούτε αυτό είναι το εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα της ΟΑ. Λόγω της Κατηγορίας (μάλλον 1) υπαγωγής του ακινήτου δεν θα σου ζητηθεί από το σύστημα. Καλό όμως είναι να υποβληθεί νέο εξαρτημένο τοπογραφικό (αν βεβαίως είναι διατεθειμένος ο ιδιοκτήτης να καταβάλει το αντίστοιχο κόστος). Εξαρτάται από τη διάθεση (τσέπη) του πελάτη σου.... Επίσης εξαρτάται από το τι "αποδέχεται" η οικεία πολεοδομία (δηλαδή, πλήρη ή μερική ανασύσταση του φακέλου της ΟΑ)... Άλλη οδός που οδηγεί με σίγουρα βήματα είναι η υπαγωγή του ακινήτου ως χωρίς ΟΑ και η αντίστοιχη αιτιολόγηση της απόφασής σου στην τεχνική έκθεση και στα σχόλια της δήλωσης. ΥΓ. Δήλωση υπαγωγής μπορείς να κάνεις μόνον όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς κι αποκτήσεις ιδιοκτήτη για να σε εξουσιοδοτήση ή αναλαμβάνοντας το οποιοδήποτε ρίσκο ήθελε προκύψει και υποβάλλοντας τα αντίστοιχα έντυπα στο σύστημα που θ' απαιτηθούν και για την αποδοχή (π.χ. ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών, πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς κ.λπ.).
    1 point
  11. Η συγκεκριμένη μελέτη φανερώνει άγνοια μόρφωσης του φορέα. Μπορώ να υποθέσω ότι ο (νέος κι άπειρος?) συνάδελφος πιέστηκε από το μελετητή των αρχιτεκτονικών, κι επειδή ενδεχομένως είχε ανάγκη τη συγκεκριμένη δουλειά, αλλά και μια μόνιμη συνεργασία, έβαλε το κεφάλι του στον τορβά. Οι στατικές μελέτες ουδέποτε ελέγχονταν λεπτομερώς από την Πολεοδομία. Μόνο οι παραδοχές και κάποια αποτελέσματα. Το ότι δεν βλέπαμε τέτοια εκτρώματα παλαιότερα, οφείλεται σε πολλούς λόγους.
    1 point
  12. Αφού η Υπηρεσία συμφωνεί, μπορείς να ψάξεις την αγορά και να βρεις αυτό που πληροί τις προδιαγραφές και είναι εντός της προβλεπόμενης τιμής. Αν δεν υπάρχει, μπορεί να γίνει μειωτικός ΑΠΕ με αφαίρεση της συγκεκριμένης εργασίας ή συμπληρωματική σύμβαση. Ανατροφοδότηση απροβλέπτων απαγορεύεται.
    1 point
  13. Δεν κάνουμε παράθεση απόψεων ώστε να έχει κάποιο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον (αν και θα είχε, αν συζητούσαμε για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια σωστή και ασφαλής λύση). Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια, και το πώς μπορούμε να αποτρέψουμε εγκληματικές συμπεριφορές.
    1 point
  14. Υπαρχουν 2 υποπεριπττωσεις 1) Να προκυπτει απο τα τευχη δημοπρατησης για ποιο υλικο προκειται (δες προδιαγραφες και σειρα ισχυος τευχων) 2) Αν δεν προκυπτει ,τοτε η προσφορα αφορα παρομοιο υλικο σαφως φτηνοτερο. Αν ομως η υπηρεσια απαιτει οπωσδηποτε αυτο το υλικο (για το οποιο πρεπει να ξεκαθαρισθει οτι δεν απαιτειται απο τα τευχη ) τοτε θα φτιαξεις νεα τιμη συμφωνα με τη νομοθεσια *ευρεως διαδεδομενα υλικα κ.λ.π"
    1 point
  15. αφου η εσωτερικη περιφραξη φαινεται στην αδεια...ειναι νομιμη καλη συνεχεια υγ συγκρινεις το ποσοστο του σδ που ανηκει στο "τμημα" σου [ το ξερεις οτι ειναι 30%] αναλογα με το τί εχει φτιαξει.
    1 point
  16. Ακριβώς, και το θέμα θα παραμείνει ανοιχτό για εκπαιδευτικούς σκοπούς, προς αποφυγή τέτοιων λαθών.
    1 point
  17. Δεν αναφέραμε όνομα μελετητή ή στοιχεία έργου για να θιχτούν τα συμφέροντα κανενός. Δεν τα ξέρουμε άλλωστε , ούτε θέλουμε να τα μάθουμε.
    1 point
  18. - Η "καθετη" σαν ορος επικρατησε αργοτερα. Σωστα εγινε η αναγραφη "Πώλησις οριζοντίου ιδιοκτησίας κατ'έκτασιν - Δεν μπορει να χωρισθηκε -οπως γραφεις - το οικοπεδο σε "αρτια και οικοδομησιμα τμηματα" διοτι αυτο σημαινει κατατμηση, οποτε καθε τμημα ειχε αυτοτελες δικαιωμα δομησης κατα 100% στο δικο του οικοπεδο, και δεν θα εκανε αναφορα στο δικαιωμα δομησης του 30% του ολου οικοπεδου. Καθε καθετη υπολογιζεται πλεον "χωριστα". Αρα καθε τμημα που εχει αυθαιρεσιες, "εξεταζεται" χωριστα Οι εσωτερικες περιφραξεις δεν επιτρεπονται. Μπορουν να τακτοποιηθουν. Κατα την εκδοση αδειας που αιτείται, για καθε τμημα, αποτυπωνεται και ολοκληρο το οικοπεδο. Αυτο πρεπει να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο. Οι επιμερους καθετες ας ειναι ό,τι ειναι. Κατα δε την εκδοση της αδειας, προσκομιζεται και το συμβολαιο, ωστε η ΥΔΟΜ να "εγκρινει" τα τμ. δομησης με βαση τα χιλιοστα της καθε καθετης επι του ολου οικοπεδου. Δες και το αρθρο 107.
    1 point
  19. αμα σε το δινουνε χωρίς να πληρώσεις πάρτο και μην μιλάς...
    1 point
  20. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βελτιωθεί και να σταθεί, αλλά δεν έγινε απολύτως καμία προσπάθεια!!! Δοκάρι 20/100 με συνδετήρες Φ10/10 και 5Φ16... με minimum επικάλυψη 3,5 εκ. ή 4,5 αν το θέλει και εμφανές ο αρχιτέκτονας, τότε μόνο στα χαρτιά θα συνεχίσει να λέγεται δοκάρι... Το έρμο το λογισμικό θα νομίζει για πάντα ότι όπλισε τετραέρειστη πλάκα που περικλείεται από 4 κανονικά δοκάρια. Η κατασκευή αυτή έχει ημερομηνία λήξης...
    1 point
  21. Όταν δίνεις προσφορά υποτίθεται ότι έχεις κάνει κοστολόγηση και γνωρίζεις τις λεπτομέρειες του έργου. Άρα, και το κόστος κάθε εργασίας. Όταν γίνεται μια μελέτη, η υπηρεσία οφείλει να έχει εξακριβώσει τις πηγές των υλικών (για σχετικά άρθρα) και τη δαπάνη τους. Και να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πριν τη δημοπρασία, είτε προφορικά, είτε αναγράφοντας (εφόσον πρόκειται για μονοπωλιακό υλικό) στα σχετικά τεύχη την πηγή του.
    1 point
  22. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη, η παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, ο πυθμένας και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και της κοίτης πλεύσιμου ποταμού είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Εμπράγματα δικαιώματα ιδιωτών, επί ακινήτων της παραλίας, απαλλοτριώνονται λόγω δημόσιας ωφέλειας με και από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που επικυρώνει την έκθεση της Επιτροπής» χωρίς να απαιτείται άλλη πρόσθετη διαδικασία για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Δηλαδή αν έχει καθοριστεί και γραμμή παραλίας μαζί με τον αιγιαλό. Και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, απαλλοτριώθηκε. Αυτό καταλαβαίνω.
    1 point
  23. @Arche δες αν είναι ενημερωμένο το πρόγραμμα που ανοίγεις τα pdf και αν θες ανέβασε κανένα δείγμα να σου πούμε τι βλέπουμε. edit: ή στείλε σε pm, αν δεν θες δημόσια...
    1 point
  24. Με κάποια από αυτά που διαβάζω, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε, (και δεν εννοώ το συνάδελφο ακριβώς από πάνω) αρχίζω να συμπαθώ όσους λένε ότι το Β' ΠΕΑ θα είναι ξεκαθάρισμα στην πιάτσα (με τους οποίους συχνά διαφωνώ κάπως). Εκτός αν τα Α' ΠΕΑ τα υπογράφουν νέα παιδιά χωρίς αίσθηση του κινδύνου εν αγνοία τους, γεγονός το οποίο με λυπεί ιδιαίτερα, αλλά που έχει ηθικούς αυτουργούς τα αφεντικά/μεντορές τους (γνωστούς και ως "επιχειρηματίες" στον κλάδο των μηχανικών).. Επίσης αν και από τους πρώτους που παρακολούθησαν (ακριβοπλήρωσαν) σεμινάρια στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ στην Αθήνα, ήμουνα κατά των εξετάσεων. Αλλά από την άλλη εξοικονομώ με συναδέλφους που δεν ξέρουν να κάνουν ΠΕΑ ή τα εκτελούν σε 20λεπτά, είναι κακό και για την ποιότητα του εξοικονομώ και για τις αμοιβές και για πολλά άλλα. Αλλά όταν κάποιος γίνεται επιθεωρητής με μηδέν επαγγελματική εμπερία εκεί καταλήγουμε μάλλον. Και καλά αυτός δεν ξέρει που μπλέκει (δεν θα κατηγορήσω ποτέ νέους συναδέλφους που προσπαθόύν να βρουν ένα μπούσουλα στο επάγγελμα δουλεύοντας αλλού), ο άλλος που τον βάζει και του κάνει και το αφεντικό, ξέρει ή δεν ξέρει τι κάνει?. Ο πελάτης άλλο φρούτο λες και καταλαβαίνει τι γίνεται. Και τώρα αλλά και προ δεκαετίας δίνονταν άδειες με βάση τα χρόνια εμπειρίας σε άσχετα αντικείμενα, προσπαθώντας κυρίως το ΤΕΕ να κρατήσει το αντικείμενο του ενεργειακού επιθεωρητή εντός των τειχών και αρμοδιοτήτων αποκλειστικά μηχανικών. Οι ποστοποιήσεις και πάλι δεν έιναι λύση αλλά οι αιτήσεις με το κιλό και ταχύτητα εξπρές θεωρούνται μάλλον "υγιής επιχειρματικότητα" πλέον.. Γι' αυτό στραβώνουν πελάτες που δεν τους κάνουμε τζάμπα "εξοικονομώ" τις τελευταίες 2 μέρες των αίτήσεων και βαράνε τηλέφωνα σε όλους μας. Ασε που πολλοί "συνάδελφοι" δε δίνουν κατόψεις τακτοποίησης ούτε στους πελάτες που τιε έχουν πληρώσει.. Πόσο μάλλον σε ανταγωνιστές.. Ελεύθερη οικονομία δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε, σοσιαλισμό δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε, κομμουνισμό δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε, αλλά πάντα ξέρουμε να επιβιώνουμε για την παρτη μας.. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τους moderators..
    1 point
  25. Πράγματι υπάρχει δικαίωμα επανακαθορισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ή πρόκειται να χαραχθεί σε διαφορετική θέση (ιδίως αν πρόκειται για αυθαίρετο που κτίστηκε μετά τον καθορισμό της παραλίας). Το τμήμα εντός ζώνης παραλίας είναι απαλλοτριούμενο δηλαδή ανήκει στο οικόπεδο μέχρι να απαλλοτριωθεί. Η επιφάνεια του τμήματος αυτού μεταβιβάζεται κανονικά, όμως δεν συνυπολογίζεται για την αρτιότητα και τον υπολογισμό δόμησης. Η πολεοδομική μελέτη όσο δεν έχει εγκριθεί δεν έχει καμία σημασία για το τοπογραφικό μεταβίβασης του οικοπέδου (έχει μόνο για την εμπορική αξία του ακινήτου). Μέχρι την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης η οικοδομική γραμμή είναι στην οριζόμενη απόσταση από τον Αιγιαλό (αν, σήμερα, το εναπομείναν μετά την αφαίρεση της ζώνης παραλίας είναι οικοδομήσιμο).
    1 point
  26. Η τελική τιμή πώλησης δεν καθορίζεται από κάποιο νόμο.... Είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Στην περίπτωσή σας, προαπαιτούμενο είναι φυσικά, να βρείτε αγοραστή που να θέλει να χτίσει ξενοδοχείο εκεί και μόνο εκεί...
    1 point
  27. Γιατί τόση .... μυστικότητα και μυστήριο??? ( το γραφει και ο didonis παραπανω). Η ενδιάμεση λωρίδα, έτσι όπως μας την παρουσιάζεις, ανήκει στο Δημόσιο. Τι σας είπαν στην ΚΕΔ γι' αυτό το θέμα?? Αν ενταχθεί σε κάποιο σχέδιο σαν επέκταση θα μπουν ή μπήκαν Ρ.Γ. (Πράσινες) και οι αποζημιώσεις θα συμψηφιστούν με τις εισφορές σε γη και χρήμα. Τελικά είσαι σε περιοχή που είναι υπό ένταξη? Αυτό ακόμη δεν μας το είπες. Αυτό δεν είναι μυστικό του ΝΑΤΟ! Είσαι ή δεν είσαι? Υπάρχει κάποιο ΓΠΣ να το ρίξεις κάποια ματιά μπας και βγάλεις κάποια ακρη? Τα θέματα με τον αιγιαλό και παραλία είναι αρκετά σοβαρά θέματα. (στην προηγούμενη σελίδα, νομίζω, υπάρχουν οι νόμοι που σχετίζονται με το θέμα αυτό) Νομίζω λοιπόν πως με κάποιες επισκέψεις: στην ΚΕΔ, στην Τ.Υ του Δήμου, αλλά και στην πολεοδομία της περιοχής λύνονται.
    1 point
  28. Η πιθανότητα επανοριοθέτησης, είναι απλώς πιθανότητα... Μόνο αν έχει εγκριθεί η Πολεοδομική μελέτη είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς τις προβλεπόμενες ΡΓ & ΟΓ. Αλλιώς, είσαι σε οικισμό
    1 point
  29. Εσείς προχωράτε σαν ότι ισχύει την ημέρα υπογραφής που θα έχουν τα τοπογραφικά ή οι μελέτες σας. 3 λέξεις με πλήρη αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα και τον χρόνο
    1 point
  30. φίλε μου και γω ήθελα παράταση δυο μέρες πριν γιατί υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες, και θέλω ακόμη για να διορθώσουν δυο πελάτες προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή (ενώ ο ιδιοκτήτης δηλώνει στο ε2 ότι το νοικιάζει, ο ενοικιαστής δεν το δηλώνε για κύρια κατοικία πέρυσι και φέτος έφυγε... άντε βγάλε άκρη), αλλά τις τελευταίες δυο μέρες πέρασα περίπου 20 δηλώσεις. Την τελευταία την άρχισα στις 21.00 την Τρίτη, χωρίς ούτε ΠΕΑ φτιαγμένο, και την τέλειωσα 22.30. Το σύστημα ειδικά την Τρίτη δούλευε ρολόι. Το μόνο απρόοπτο ήταν το Σάββατο βράδυ προς Κυριακή που δεν δούλευε το ανέβασμα και εκεί άρχισα να σκέφτομαι την παράταση. Την Κυριακή ομως έστρωσε, και όταν λέω έστρωσε εννοώ ότι αν ήθελες να κάνεις δηλώσεις πραγματικά, θα το έκανες. Προσωπικά είχα περιπτώσεις που εκτέθηκα από το προηγούμενο εξοικονομώ γιατί το προσωπικό που πήρα ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών, και δεν γινόταν να μην τους βάλω. Μπήκαν λοιπόν κι ας χρειαζόταν μισή ώρα το κάθε ΠΕΑ να ανέβει. Χρειάζεται διορθώσεις το σύστημα και για την ευρύτερη λειτουργία των μηχανικών. Το σύστημα του εξοικονομώ δεν είχε κανένα πρόβλημα, δούλεψε και τους σχεδον τρείς μήνες απροβλημάτιστα. Το σύστημα του buildingcert είναι ΑΧΡΗΣΤΟ. Και σαν εμφάνιση, και σαν λειτουργία. Είναι γραμμένο για προηγούμενη δεκαετία. Και είναι απαράδεκτο που δεν φιλοξενείται σε σοβαρό data center που να έχει τουλάχιστον επάρκεια παροχής ενέργειας και που δεν εξαρτάται από τον καιρό... Τώρα ο μέγιστος αριθμός χρηστών που συνδέονται είναι απλά γελοίος, είμαι βέβαιος ότι ο διακομιστής του θα είναι κανά παλιοπισί σε καμιά γωνία με το ρούτερ του οτε. Τέλος το σύστημα του Κτηματολογίου με τον άθλιο εντοπισμό του και τα κουτσά πόδια του, το οποίο φαίνεται να έχει δυο πηγές απ ότι καταλαβαίνω ή δυο API(;;;). Το ktimanet που τραβάει και το buildingcert ακόμη και το υπόβαθρο είναι παλιό, το ktimatologio για την εύρεση ακινήτου και την ανάρτηση τοπογραφικών δεν το έχω δει ακόμη να πέφτει. Το ktimanet δε δουλεύει, το άλλο δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί. Αυτά ομως είναι συστήματα που μαζί με το TAXIS, πρέπει να δουλεύουν όλα για να γίνει μια αίτηση στο εξοικονομώ, και όλα πρέπει να διορθωθούν/αναβαθμιστούν. EDIT: η φωτό τα λέει όλα
    1 point
  31. 1. Μεταφορά γραμμής παραλίας??? Μήπως επαναοριοθέτηση? Για τα υπόλοιπα, δες το παραπάνω κείμενο του συν. sdtopo 2. Είσαι εντός υφιστάμενου σχεδίου ή εντός της επέκτασης? Αν είσαι στη δεύτερη περίπτωση, οφείλεις να σεβαστείς τις προβλεπόμενες οικοδομικές γραμμές. ως προς την τοποθέτηση του κτιρίου. Μέχρι την κύρωση της ΠΕ, η ιδιοκτησία σου φτάνει μέχρι τη γραμμή παραλίας.
    1 point
  32. Είναι να απορείς πως φτάσανε μέχρι και αυτό το στάδιο μερικοί..
    1 point
  33. Συνάδελφοι δεν υπάρχει πλέον ΤΣΜΕΔΕ...., για οτιδήποτε σχετικό με ασφάλιση, σύνταξη, ιατροφαρμακευτικά ψάξτε σε ΕΦΚΑ. Ραντεβού προσωπικό δύσκολο βέβαια, λόγω και του covid.... ( ήταν στραβό το κλήμα....) Υ.Γ. Μη το μπλέκετε με το ΤΜΕΔΕ που δεν έχει καμμία σχέση με ασφάλιση μηχανικών αλλά μόνο με εγγυητικές επιστολές κλπ
    1 point
  34. Όχι γιατί μεταβάλλεται η επιφάνεια δύο διαμερισμάτων. Εάν έχει επιβεβαιώσει ότι το σχέδιο της σύστασης απεικονίζει την πραγματικότητα, καλά έκανε. Αλλιώς, απαιτείται νέα κάτοψη. Να του πεις όσα διαπίστωσες.
    1 point
  35. Φαντάζομαι ότι εννοείς τα κίτρινα σημειώματα-σχόλια στο PDF... Αν αφήσεις το ποντίκι πάνω τους, λένε με ποιο νόμο και ΦΕΚ έγινε η τροποποίηση. Αν εννοείς κάτι άλλο, δείξε μας με εικόνα.
    1 point
  36. Version 1

    14.650 downloads

    Περιλαμβάνει διάφορες αιτήσεις προς πολεοδομία όπως: Αίτηση αυτοψίας για σύνδεση με ΔΕΗ-Ύδρευση Αίτηση αυτοψίας επικινδυνότητας οικοδομής Αίτηση για αυτοψία Αίτηση για βεβαίωση για χώρους κύριας χρήσης Αίτηση για έγκριση καταλληλότητας Αίτηση για νέα οικοδομική άδεια Αίτηση για προσωρινή σύνδεση με ΔΕΗ-Ύδρευση Αίτηση για χορήγηση οικοδομικής άδειας από Δήμο Αίτηση για χορήγηση οικοδομικής άδειας από Κοινότητα Αίτηση για χορήγηση φωτοαντιγράφων Γενική αίτηση
    1 point
  37. Η γενική λειτουργία μιας 'δεξαμενής καθίζησης', προϋποθέτει να είναι γεμάτη με νερό και να υπερχειλίζει κάθε φορά που δέχεται παροχές. Στην περίπτωσή σου υπάρχει μια υπόγεια δεξαμενή στην οποία αποχετεύονται εξωτερικές επιφάνειες. Η δεξαμενή αυτή αδειάζει με βυτία? Το γενικό ισοζύγιο είναι ΣQi-ΣQo=ΔV/t, ΣQi: παροχές εισόδου (π.χ. πλυσιμάτων, βροχής κλπ) ΣQo: παροχές εξόδου (π.χ. άντληση, υπερχείλιση, εξάτμιση, άλλη εκροή) ΔV/t: η μεταβολή του όγκου νερού στην δεξαμενή για δεδομένο χρόνο t Η συνεισφορά της βροχόπτωσης είναι πρακτικά δύσκολο να προβλεφθεί. Έχει νόημα μόνο στην διαστασιολόγηση της δεξαμενής, όπου επιλέγεις ένα συντηρητικό σενάριο έντασης και διάρκειας βροχόπτωσης.
    1 point
  38. Συναδελφε, υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται κάτι τέτοιο. Δεν έχω ασχοληθεί και άρα δεν ξέρω 100% την νομοθεσία. Οι νόμοι που βρήκα στα γρήγορα είναι οι παρακάτω: https://www.forin.gr/laws/law/3631/nomos-4512-2018#!/?article=29717 http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/b1909_2003.pdf http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/138-65.1111924150862.pdf Για την διάθεση ιλύος μάλλον ο δεύτερος νόμος είναι αυτός που θα σε καθοδηγήσει. Πάντως πέρα απο το νόμο, θα σε συμβούλευα να ψαχτείς παραπάνω, καθώς η ιλύς δεν είναι και το πιο σταθερό υλικό (για την χρήση που προτείνεις) γι'αυτό και χρησιμοποιείται ως επιφανειακό βελτιωτικό εδάφους. Επομένως, νομίζω πως θα χρειαστείς ένα μεγάλο ποσοστό απο άλλο υλικό πλήρωσης το οποίο θα αναμείξεις με ένα πιο μικρό ποσοστό ιλύος. Επίσης η ιλύς πρέπει να είναι σταθεροποιημένη σε ότι αφορά την μικροβιακή της δραστηριότητα και να τηρεί τα όρια συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων.
    1 point
  39. 1 point
  40. Προσωπική μου άποψη . Στο φόρουμ δεν θα πρέπει να κρίνονται δουλειές συναδέλφων, ανεξάρτητα αν κάποιος θεώρει ότι υπάρχουν λάθη. Υπεύθυνος είναι ο μελετητής και μόνο. Μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, σε θέματα καθαρά εκπονηθείσας μελέτης ,δεν μπορεί να γίνεται διαδικτυακά. Διαφορετικά θα έπρεπε να συμμετείχε στην κουβέντα και ο μελετητής αφού άμεσα θίγονται συμφέροντά του. Ο συντονιστής ας το κοιτάξει .
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.