Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      17.992


  2. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.595


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      6.767


  4. nbr

    nbr

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.716


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 21/07/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Για να αποκτήσει σωστές βάσεις, θα πρέπει να γνωρίζει τη θεωρία. Αλλιώς, θα τα κάνει άρπα κόλλα. Και παρότι πολιτ. μηχαν., ενοχλούμαι σφόδρα όταν κάποιοι (οι οποίοι είναι συνήθως άσχετοι- έλα μωρέ, ένα μετρηματάκι είναι) επιχειρούν να υποβαθμίσουν άλλες ειδικότητες.
    3 points
  2. Εξαρτάται την περιοχή. Αν πχ το γήπεδο εμπίπτει εντός ζώνης 500 μ από τα περιμετρικά όρια προ 23 οικισμού ή τμήματος, η ελάχιστη επιφάνεια κατάτμησης θα έπρεπε να είναι 1000 τμ. Αν εμπίπτει σε περιοχή δικτύου natura 2000 θα έπρεπε να είναι 10.000 τμ και αν εμπίπτει σε περιοχή ΣΧΟΟΑΠ το όριο κατάτμησης εξαρτάται από την ζώνη που εμπίπτει. Μπορεί να είναι 4.000 τμ, μπορεί 6.000 τμ μπορεί 10.000 τμ κλπ. Η κατάτμηση σε μη άρτια σε εκτός οικισμού περιοχή, δεν απαγορεύεται γενικώς και αορίστως και ούτε σχετίζεται (γενικά) με την μη ύπαρξη αρτιότητας του αρχικού.
    3 points
  3. Ανέβηκε το ειδοποιητήριο για τις εισφορές του Ιουνίου !!! Προθεσμία πληρωμής μέχρι την 29η Ιουλίου.
    2 points
  4. Μου φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι χωρίς εμπειρία θα αναλάβετε επίβλεψη ικριωμάτων... αυτή είναι η πιο επικίνδυνη εργασία που με βαριά καρδιά αναλαμβάνουμε όταν μας αναθέτουν να επιβλέψουμε μια ολόκληρη οικοδομή με την ανάλογη αμοιβή φυσικά. Προφανώς ο ιδιοκτήτης / εργοδότης δεν βρήκε κανέναν μηχανικό "βολικότερο" και προτίμησε κάποιον που έχει άγνοια κινδύνου λόγω μηδενικής πείρας (συγγνώμη που τα λέω λίγο ωμά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει λες και ψάχνουν για κορόιδα οι εργοδότες). Αν αναλάβεις την επίβλεψη, φυσικά και έχεις ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί. 1. Η διαδικασία έκδοσης της ΕΕΔΜΚ αναφέρεται στον ν. 4495/17, άρθρα 29,37 και 41. Επίσης αναλύεται στην υπ' αρ. Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 - ΦΕΚ 1843Β/2020 λεπτομερέστατα. Θα τα βρείτε όλα εδώ: 2. Διαβάστε το Π.Δ. 305/1996 (Α΄305) και το ΣΑΥ - ΦΑΥ για ικριώματα εδώ: και δες και εδώ: https://www.elinyae.gr/index.php/themata-yae/ergasia-se-ypsos/page/ikriomata-skalosies 3. Ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για την ασφάλιση των εργατών, ο οποίος έχει δυνατότητα να το αναθέσει σε εργολάβο. Φυσικά υπάρχουν και εταιρίες εργολάβων οι οποίες έχουν και επιβλέποντα μηχανικό, ο οποίος μπορεί να αναλάβει και την επίβλεψη των ικριωμάτων στην άδεια που θα εκδόσεις.
    2 points
  5. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν γράφω σε τηλέφωνο. Αλί γραφεία και αλί βγαίνει στο κείμενο. Παντως η ουσια του κειμένου δεν άλλαξε. Αυτή η αντίληψη υπάρχει και σε άλλους συναδέλφους. Ε! Τα αποτελέσματα αυτής της αντίληψης τα βλέπουμε φυσικά εδώ στο φόρουμ από τον τρόπο που τίθενται τα ερωτήματα και οι απορίες και σε τεχνικά θέματα τοπογραφίας. εγω , για παράδειγμα , δεν έκανα στην καριέρα μου καμια στατική μελέτη ,αν και έκανα μαθήματα στατικών στην σχολή.
    2 points
  6. Συνάδελφε, κάνε μία σύντομη περιγραφή του ιστορικού, πχ. την ο.α. τι αφορούσε αυτή, τι αφορούσε η τακτοποίηση. Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αφού τα βάζεις σε ξεχωριστή καρτέλα δεν βρίσκω λόγω να επαναλαμβάνονται στην τεχνική περιγραφή. Δεν υπάρχει υπόδειγμα, ο καθένας γράφει σύντομα ότι θεωρεί σχετικό εκεί πέρα.
    1 point
  7. Άλλο το όριο αρτιότητας και άλλο το κατάτμησης (γενικώς). Στα ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ γίνεται ειδική μνεία
    1 point
  8. Βασική νομοθεσία. Πχ Ν. 3937/11 για περιοχές natura 2000.
    1 point
  9. Το άρθρο 13α, παρ. 1 και 2. του ν.2664/1998 είναι ό νόμος. Μετά πρέπει να βρεις τις αποφάσεις του ΟΚΧΕ, οι οποίες φυσικά δεν έχουν εκδοθεί ή εκδόθηκαν και ανακλήθηκαν. Θέλει λίγο ψάξιμο. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν νομοθετημένες αποκλίσεις σημέρα, παρά μόνο κατά το στάδιο της κτηματογράφησης και μόνο όσο αφορά το εμβαδόν (κάτι που δεν εφαρμόζεται ποτέ κατά τα συμβόλαια).
    1 point
  10. @Incas13 Με βάση τον οδηγό του προγράμματος μπορείς μετά την έκδοση του 1ου ΠΕΑ να κάνεις παρεμβάσεις (με φωτο κλπ κλπ όπως λένε οι συνάδελφοι) και έχει γίνει και στο παρελθόν και γίνεται και από άλλους ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ τώρα. ΟΜΩΣ, όπως λένε και στο ΤΕΕ και έχουν δίκιο, τώρα έχουμε ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ, ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΥΣ και ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει οριστική υπαγωγή ακόμα. Άρα αν πχ προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα πχ με ΗΤΚ ή δάνειο ή οτιδήποτε άλλο στο μέλλον όταν και αν θα έρθει η σειρά σου και δεν γίνεις ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ τα έργα θα μείνουν απλήρωτα. Άρα κάνε ό,τι θέλεις αλλά να ξέρεις και ποια είναι η πραγματικότητα. Άσπρα μαύρα κίτρινα μπλε καραβάκια.....καλέ
    1 point
  11. Λες οτι εργαζεσαι ως ερευνητης...εχεις εμπειρια σε Μηχανολογικες μελετες;;; για να κρατησεις γραφειο πρεπει να το κατεχεις το θεμα...αλλιως και ασχημο ονομα θα βγαλεις και θα χασεις κοσμο....αν και σ επιπεδο μονοκατοικιων πολυκατοικιων οι μελετες ειναι αστειες, εντουτοις για καποιον που δεν εχει καλη εμπειρια μπορει να αποδειχθει μοιραιο (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. (2) Εάν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Εάν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με, προκειμένου να μεταφέρω την δημοσίευση στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33
    1 point
  12. Είπα, μέσα στο καλοκαίρι , να σας απαλλάξω από την παρουσία μου και να μη γράψω σε κανένα θέμα. Οταν ομως διαβάζω αυτά που γράφει παραπάνω ο συν. Γιώργος με θυμώνουν λίγο και θέλω να του πω, πως η τοπογραφία δεν είναι ένα «προσπεκτρουμ» το διαβάζεις και κανείς το τοπογραφικό. Ξαναδιαβασε συνάδελφε Γιώργο αυτά που γράφεις (δεν είναι και πολλά) και πες μου , με μπέσα ομως: πρέπει να Νοιώθω μ——-σ που έκανα πάνω από πέντε χρόνια στη σχολή για να γίνω τόπο. Μηχ.; Αφου όλα γίνονται με ένα βιβλίο- εγχειρίδιο.
    1 point
  13. @orestis_evg94 δες και τη διευκρίνηση που είχε βγει για τα τετραγωνικά της ΗΤΚ Διευκρίνηση για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου Σχετικά με τον έλεγχο μεταξύ της επιφάνειας κύριων χώρων που αναφέρεται στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ) και την ωφέλιμη επιφάνεια Α’ ΠΕΑ καθώς και την επιφάνεια κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, που αναφέρεται στην ενότητα 5.2 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος, διευκρινίζεται το εξής: Σε περίπτωση αίτησης μονοκατοικίας/μεμονωμένου διαμερίσματος, κατά την υποβολή της ΗΤΚ εφαρμόζεται έλεγχος ότι η επιφάνεια κυρίων χώρων της ΗΤ πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από το μικρότερο μέγεθος μεταξύ της ωφέλιμης επιφάνειας Α’ ΠΕΑ και της επιφάνειας κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9, με αποδεκτή απόκλιση μετρήσεων έως 2%. Για παράδειγμα: Επιφάνεια κυρίων χώρων βάσει εντύπου Ε9 = 100,00 m2 Ωφέλιμη επιφάνεια βάσει Α’ ΠΕΑ = 105,00 m2 Κατά τον έλεγχο πρέπει να ισχύει: Επιφάνεια κυρίων χώρων ΗΤΚ ≥ 98% X min ( 100,00 ; 105,00 ) => Επιφάνεια κυρίων χώρων ΗΤΚ ≥ 98% Χ 100,00 , δηλαδή η επιφάνεια κυρίων χώρων που προκύπτει βάσει της ΗΤΚ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 98 m2.
    1 point
  14. Από τη στιγμή που δεν υφίσταται κτίριο, δεν θα ανέβαζα άδειες και σχέδια. Θα έκανα αναφορά για την ιστορικότητα του οικοπέδου στα σχόλια στο πεδίο εισαγωγή οικοπέδου ή και στην Τεχνική έκθεση.
    1 point
  15. Γιατί ο υδρατμός του ατμοσφαιρικού αέρα είναι επίσης αέριο. Παράδειγμα διφασικής ροής (υγρό-αέριο) έχουμε στον ψυκτικό κύκλο που είναι η ροή εκτονωμένου ψυκτικού λίγο πριν την είσοδό του στον εναλλάκτη εξάτμισης.
    1 point
  16. Δεν απάντησα .......ενημέρωσα για κάποιον που μπορεί να ψάχνει σχετικά με το θέμα. Εκανα κατι κακό;
    1 point
  17. Πλέον δεν απαιτείται άδεια δόμησης ή άδεια μικρής κλίμακας. Μόνο εργασίες του άρθρου 30 (ν4495/17) ...ιβ)κατασκευή εστιών, φουρνων και τζακιών ....
    1 point
  18. ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΚ-6/2022 20. Πως συμπληρώνεται η καρτέλα «Υπόχρεος», όταν εντολέας καταχώρισης ΗΤΚ αυτοτελούς ιδιοκτησίας είναι ένας εκ των συνιδιοκτητών, και δεν είναι γνωστά τα στοιχεία των υπολοίπων; Στην καρτέλα «Υπόχρεος», εκτός από την καταχώριση των στοιχείων και της ιδιότητας του εντολέα με το ποσοστό του, και, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του 100%, μπορείτε να εισάγετε τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ως μη υπόχρεους, με το υπολειπόμενο ποσοστό. Στο πεδίο «Επώνυμο/ία» αναγράφετε ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, στα πεδία «Όνομα» και «Όνομα πατέρα» εισάγετε παύλα (-), και στο πεδίο «ΑΦΜ εξωτερικού» καταχωρίζετε «ΑΦΜ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ».
    1 point
  19. άρθρο 17 παρ.3 -Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή γηπέδου επιτρέπονται οι παρακάτω διαμορφώσεις : α) Η τροποποίηση της φυσικής στάθμης του εδάφους των ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου μόνο για τη διευκόλυνση της φυσικής απορροής ομβρίων και μέχρι στάθμης ±1,00 μ. από το φυσικό έδαφος, εκτός των περιπτώσεων που εγκρίνονται από Συμβούλια Αρχιτεκτονικής. Σε περίπτωση εκσκαφής ακαλύπτων χώρων του οικοπέδου με κλίση μεγαλύτερη του 20%, η στάθμη του φυσικού εδάφους μπορεί να υποβιβαστεί τεχνητά έως 2,00 μ. Εκσκαφές ή επιχώσεις εδάφους που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, για κτίρια δημόσιου ενδιαφέροντος και σημασίας επιτρέπονται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής. Η εφαρμογή του υπογραμμισμένου ελέγχεται τοπικά ή στο σύνολο; Δηλαδή, σε ένα γεωτεμάχιο που δεν έχει κλίση συνολικά > 20%, μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά εκσκαφή στο -2.00 μ. σε τμήματα που η κλίση είναι >20 % και μόνον σε αυτά (πχ. δείχνοντας το τμήμα αυτό μέσω τοπικής τομής των ισοϋψών); Σε περίπτωση που ο έλεγχος γίνεται στο σύνολο του οικοπέδου, με ποιόν τρόπο γίνεται; Με μέτρηση της κλίσης από γωνία σε γωνία του οικοπέδου; Και αν ισχύει αυτό, έστω η πιο απλή περίπτωση οικοπέδου με 4 σημεία, αν στα μεταξύ ανα δυο ισχύει η ανίσωση ενώ σε κάποια άλλα όχι, τι υπερισχύει γενικά; Τέλος, δεν ξέρω αν έχει νόημα ο έλεγχος γενικά, καθώς μπορεί να υπάρχει γεωτεμάχιο που να μην καλύπτει το >20% γενικά, αλλά να παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις τοπικά...
    1 point
  20. Ενημέρωσε τον υπάλληλο ότι : - πρώτα διαβάζουμε το νόμο και μετά τα υπόλοιπα αμφίβολης ποιότητας κείμενα (ΤΟ) ή ερμηνείες - ακάλυπτος είναι ο χώρος του οικοπέδου που δεν υπάρχει κτήριο - αν ήθελαν να πούνε αυτό που νομίζει, θα έλεγαν απλά "απαγορεύονται τα υπόγεια" ... τι άλλο θα ακούσουμε ...
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.