Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Konstantinos IB

    Konstantinos IB

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      854


  2. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26.111


  3. antloukidis

    antloukidis

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      3.769


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      17.992


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 31/08/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Δεν δίνεις όλα τα δεδομένα. Με βάση την φαντασία λοιπόν. Αν το Οικόπεδο (εντός σχεδίου) ή Γήπεδο (εκτός σχεδίου) έχει αρτιότητα και οικοδομησιμότητα και έχεις και υπόλοιπο συντελεστή δόμησης τότε ναι μπορείς να κάνεις επέκταση. Αν όχι τότε δεν μπορείς να κάνεις καμία επέκταση δόμησης. Μόνο κάποιες εργασίες για την ασφάλεια και υγιεινή του «νομιμοποιημένου» μπορείς να κάνεις με άδεια. Είναι λεπτή γραμμή η «ασφάλεια και υγιεινή» οπότε μόνο με Τεχνικό Γραφείο Μηχανικών της εμπιστοσύνης σου θα μπορέσει να διερευνήσει τι μπορείς και τι όχι. Επικουρικά όμως, δεν υπάρχει κανένας νόμος (ακόμα) που να σου απαγορεύει να κοιμάσαι, τα τρως και να κάθεσαι όσο θέλεις στην «αποθήκη» σου.
    1 point
  2. Έχετε δίκηο ( για το joker ) και ζητώ συγνώμη. Ο λόγος όμως που το έγραψα δεν είναι η ειρωνία αλλά να σας δώσω να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η μελέτη σε μια τέτοια εγκατάσταση. Μία σωστή εγκατάσταση παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από την μάρκα της Α.Θ. Δεν εμπορεύομαι Α.Θ. ούτε κάνω πλέον μελέτες ή εγκαταστάσεις ( σαν συνταξιούχος που είμαι) Γνωρίζω όμως καλά το θέμα μετά από 35++ χρόνια ενασχόληση με αυτές.
    1 point
  3. Δεν χρειάζεται. Πας στην πολεοδομία με τα στοιχεία της τακτοποίησης και σου δίνουν ειδική βεβαίωση.
    1 point
  4. Κανένας κόπος, χαίρομαι που βοηθάω. Στα Προεδρικά Διατάγματα ξεκαθαρίζεται ανά περίπτωση. Αλλού σου λέει "μικτό εμβαδό", αλλού "καθαρό εμβαδό", αλλού "εμβαδό δαπέδου", κλπ. Είναι έννοιες που χρειάζονται...αρχιτεκτονική συνεκτίμηση. Καλύτερα θα σου έλυνε την απορία ένας Α.Μ. ή ένας Π.Μ. Στα υφιστάμενα που με το ζόρι βρίσκεις στέλεχος αδείας, τυχερός θα είσαι αν βρεις κατόψεις, και μελετώνται με Πυροσβεστικές Διατάξεις μόνο ως προς την ενεργητική, αν δεν είναι σαφώς ορισμένος σε αυτές ο τύπος του εμβαδού, η Πυροσβεστική κάνει αποδεκτό ότι έχεις στα χέρια σου. Αν π.χ υπάρχει μισθωτήριο που αναφέρει το μικτό υπολογίζεις με το μικτό. Αν υπάρχουν κατόψεις που αναγράφονται οι διαστάσεις του καθαρού υπολογίζεις με το καθαρό.
    1 point
  5. Δεν το γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τα υφιστάμενα ξενοδοχεία προ της 17/3/88 (ψάξε καλά τις άδειες) εξετάζονται από τα άρθρα 16 - 22 του Π.Δ. 71/88 ΚΕΦ Β΄ ΦΕΚ Α32. Εκεί λύνεται, ανάλογα με τον θεωρητικό πληθυσμό, και το θέμα των εστιατορίων* τους. *Νομίζω ότι αν ο Θ.Π. του εστιατορίου υφιστάμενου ξενοδοχείου προ της 17/3/88 είναι>50 πας με Πυροσβεστική Διάταξη 3/2015 (ΦΕΚ Β΄ 20)
    1 point
  6. Αν θυμάμαι καλά, οι μόνοι κανόνες που έχουν τεθεί επί του θέματος ήταν στην οδηγία που είχε βγάλει το ΤΕΕ για την κατανομή δαπανών. Εκεί ο τοίχος δίνεται πάντα στο διαμέρισμα. Διαιρείται μόνο στην περίπτωση μεσότοιχου διαμερισμάτων ...
    1 point
  7. ο γενικός κανόνας είναι οι αυτοτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες να παίρνουν όλο το πάχος του τοίχου όταν είναι σε επαφή με ΚΧ , όταν είναι σε επαφή μέ άλλη ΟΙ πάει στη μέση ο τοίχος. κλειστοί ΚΧ χώροι (πχ. λεβ/στιο,) όταν είναι σε επαφή με ΚΧ διάδρομο παίρνουν όλο τον τοίχο δικό τους , όταν είναι σε επαφή με ΟΙ τότε ο τοίχος υπολογίζεται όλος στην ΟΙ (όπως έγραψα και πάνω). η κλειστή ΘΣ πως φαίνεται στο σχέδιο; είναι με διαγράμμιση; αν είναι με διαγράμμιση τότε δεν της ανήκει κανένας τοίχος και ορίζεται από το περίγραμμα της μόνο οπότε με βάση αυτά που έγραψα απάντησε τις ερωτήσεις και πόσταρε να δουμε πόσα € κέρδισες
    1 point
  8. Σε τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων μπήκες;
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.