Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      26.111


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      6.767


  3. thermoidravliki@

    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      26


  4. dib

    dib

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.952


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 24/09/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Υπάρχει μια γενική παρανόηση: Το κακό μπετόν, τα καλά και οικολογικά(!!!) υλικά (πέτρα, ξύλο κλπ) Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις την ιστορία του σκυροδέματος (οπλισμένου ή μη) ή ανοίξεις ένα λεύκωμα κτιρίων με εμφανές σκυρόδεμα (π.χ. αυτό) θα διαπιστώσεις πως η (αισθητική τουλάχιστον) άποψή σου είναι σε λάθος δρόμο. Μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια παγκοσμίως, έχουν υπογραφή σπουδαίων αρχιτεκτόνων και φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτό που έχει προκαλέσει την "απέχθεια" της απαίδευτης μάζας για το σκυρόδεμα, είναι τα κλουβιά που φτιάχτηκαν μαζικά μετά τον πόλεμο (και ίσως συνεχίζονται). Οι ανάγκες για άμεση στέγαση των εσωτερικών μεταναστών (εκουσίων και μη) από τη μια, και η λαχτάρα για το γρήγορο κι εύκολο κέρδος από την άλλη, συνετέλεσαν στην αισθητική (και όχι μόνο) καταστροφή του αστικού τοπίου. Οι λίγες (σχετικά) έντιμες δημιουργίες σπουδαίων αρχιτεκτόνων, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Συνεπώς, δεν φταίει το (όποιο) υλικό, αλλά η κακή του χρήση
    3 points
  2. Ο "4ος" ειναι αυτος που "βλαπτεται"..εξ ενεργειων του 1ου... Εχει δικαιωμα να ζητησει δικαστικως την παυση της λειτουργιας του τζακιου, οπερ επιλυει το προβλημα μια και καλη. Αρα το προβλημα ειναι του "1ου" Διαφορα "μαντζουνια" μπορει να χρησιμοποιηθουν σαν φθηνη λυση...., αλλα εχουν το ρισκο τους. Ζητας καποια διαβεβαιωση ως προς το αποτελεσμα απο τον "ειδικο"... αν και φοβαμαι οτι αυτες οι ραγαδες/διαρροές στο μελλον θα εμφανισθουν και αλλού.... Για μπει σωληνα μικροτερη διατομης, υπαρχει το τεχνικο προβλημα πως θα κουμπωσει καθε τμημα μεταξυ του...εκτος εαν εννοεις "βιδωτα" Εχεις ακομα θεμα και στο κατω "ενωμα" με το τζακι...μοιαζει σαν εγχειρηση χωρις αναισθητικο...
    2 points
  3. Version v7

    3.342 downloads

    Υπολογισμός ενεργειακού κόστους εναλλακτικών μορφών θέρμανσης. Μετά την τελευταία παράλογη αύξηση τις τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κόσμος που βιώνει ταυτόχρονα την οικονομική κρίση, αναρωτιέται για το πώς θα θερμάνει το σπίτι του πιο οικονομικά. Το πρώτο πράγμα που σκέπτονται οι περισσότεροι είναι η αλλαγή του είδους καυσίμου ή η αλλαγή συστήματος παραγωγής θερμότητας. Πολλοί ανατρέχουν στο internet, σε διαφημιστικά έντυπα, εμπόρους, καταστήματα κλπ. για να ενημερωθούν πάνω στο θέμα. Διαπιστώνεται ότι τις περισσότερες φορές η ενημέρωση αυτή είναι αποσπασματική και πολλές φορές από εμπορική σκοπιμότητα ελλιπής, που μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος επιλογές. Για να ενημερωθούν σωστά οι ενδιαφερόμενοι, θα υπολογίσουμε το ενεργειακό κόστος των διαφόρων εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης παίρνοντας ως βάση το κόστος της θέρμανσης με πετρέλαιο. Το αρχείο τρέχει σε Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση. Το μέγεθος του αρχείου είναι 1,4ΜΒ. Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.
    1 point
  4. "Πλέον, όμως, το κατάστημα ισογείου, που ενδιαφέρει τον πελάτη μου – αγοραστή, ανήκει σε άλλον, στον τίτλο κτήσης του οποίου δεν αναφέρεται πουθενά η λειτουργική ενοποίηση" ξεκινας απο αυτη την μεταβιβαση, πότε εγινε και τι αναφερει ως προς την "συνενωση" και την εκμισθωση Κατα τα λοιπα, δεν βλεπω πώς μπορεις να αγορασεις ανεξαρτητη ΟΙ, προς αμεση χρηση, αφου αυτη ειναι μισθωμενη σαν συνολο - με ομορες ΟΙ - αφου αγοραζεις μεν ανεξαρτητη ΟΙ , αλλα αυτη αποτελει μερος μιας ενιαιας μισθωσης, στα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις της οποιας υπεισερχεται ο δικος σου αγοραστης. Εαν θελεις να αγορασεις ανεξαρτητο μαγαζι προς εγκατασταση, αυτο δεν το εχει ο πωλητης. Μονον μισθωματα σου αποφερει. Θα δεις με μηχανικο τι "τακτοποιησεις" εγιναν.... κι οταν αποχωρησει απο το μισθιο ο ενοικιαστης και χτισθει η μεσοτοιχια, τοτε θα εχεις το δικο σου μαγαζι. Στο μεταξυ ειναι υπο ενδελεχη ελεγχο το μισθωτηριο, το Ε9 το Ε2, το ΤΑΠ και οι τακτοποιησεις. τα λεμε
    1 point
  5. δεν χάνει την αρτιότητα (ειναι στα 200μ2) Όπως προκύπτει το οικόπεδο ειναι μικρότερο στο πισω όριο και προφανώς είναι ευθύνη του τοπογράφου. Δεν γνωρίζω αν έκανε τοπογραφικό με κινητό ή με χάρτινη μεζούρα απο το ΙΚΕΑ. Έχουμε και τον αρχικό έλεγχο που δεν εντόπισε το πρόβλημα έτσι ώστε να τροποποιηθεί το έργο πριν πέσουν τα μπετά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλη η υπόθεση κάπου βρωμάει.
    1 point
  6. Σχόλιο 1: Αν και πολιτικός μηχανικός θα συμφωνήσω ότι οι πολιτικοί μηχανικοί χτίσανε το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων πόλεων χωρίς την γνώση και χωρίς καν την παρεμβολή αρχιτέκτονα (γιατί...πως να το κάνουμε? έκαστος στο είδος του...). Στην "μπετοποίηση" (με την κακή έννοια) βέβαια έπαιξε ρόλο και ο εργολάβος/κατασκευαστής και το πολεοδομικό πλαίσιο, που οδήγησε στην εκμετάλλευση και του παραμικρού τετραγωνικού εκατοστού εις βάρος της αισθητικής/λειτουργικότητας/σωστού προσανατολισμού πολλές φορές κλπ. Σχόλιο 2: Οι οικοδομές μπορούν να γίνουν μεταλλικές, ξύλινες κλπ. Το μπετό είναι οικονομικό, ευκολόπλαστο και έχουμε την (πλήρη) τεχνογνωσία πλέον. Επίσης, δεν είναι κατ' ανάγκη το "μπετό" το πρόβλημα της κακής αισθητικής.... Σχόλιο 3: Ως απάντηση στην μαζική μπετοποίηση των μεταπολεμικών δεκαετιών πρέπει να είναι (και πρέπει να αρχίσει κάποια στιγμή) ένα γενναίο πρόγραμμα δόμησης με ανακυκλούμενα υλικά έτσι ώστε να σώσουμε ότι μπορούμε από τα βουνά από μπάζα που θα δημιουργηθούν με τις κατεδαφίσεις αυτών των κτιρίων.... ΥΓ: @zoika Που το θυμήθηκες αυτό το θέμα!!! Από το 2008?? zavi βλέπω, acnt....και άλλους παλιόφιλους!
    1 point
  7. Είναι και η ΠΔ 14/2014 που έχει εφαρμογή για πριν και μετά το 1989. Μπες στο σαιτ της πυροσβεστικής και κατέβασε τες όλες και διάβασε πότε και που εφαρμόζεται η κάθε μια. Στέλνω ενα διάγραμμα νομοθεσίας του 2016, ίσως κάποιες περιπτώσεις να έχουν τροποποιηθεί ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.pdf
    1 point
  8. Η λογική είναι πως το κράτος ορίζει την ισχύ των ΟΑ. Αυτό το κράτος λοιπόν όρισε πως η ισχύ των συγκεκριμένων αδειών παίρνει παράταση έως τότε.... Ο πελάτης θέλει να μπει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανακαίνισης/αποπεράτωσης, και μέμφεται το κράτος διότι δεν μπορεί να εκδώσει άδεια αποπεράτωσης. Δηλαδή ήξερε ότι θα βγει τέτοιο πρόγραμμα και σκόπιμα άφησε την ΟΑ να λήξει χωρίς να κατασκευάσει το κτίριο ώστε να εκδώσει άδεια αποπεράτωσης και να ενταχθεί στο πρόγραμμα.... Έτυχε να συμβεί αυτό το γεγονός και μακάρι να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει... Δεν φταίει το κράτος όμως για αυτό..... Όλοι οι ιδιοκτήτες που εκ της οικονομικής κατάστασης δεν μπόρεσαν να αποπερατώσουν έχουν βγει οφελημένοι, εκτός του δικού σου και πιθανά κάποιους λίγους σαν και αυτόν... Στους μόνους που δημιουργούν πρόβλημα αυτές οι συνεχείς παρατάσεις είναι στους επιβλέποντες που έχουν ένα ανοιχτό πηγάδι για τόσα χρόνια....
    1 point
  9. "Ο ίδιος κύριος, προκαλεί νέο δικαστήριο, για να σκάψει και άλλο, επικαλούμενος νόμο για παροχή διευκολύνσεων. " "Διευκολυνση" υπαρχει οταν πρεπει να "πατησει" καποιος στον διπλανο, προσωρινα, για να χτισει στο δικο του και μετα απο εγκριση του ιδιοκτητη.....αλλως ζηταει αδεια δικαστικα. Αλλά, να χτισει στο δικο του. Οχι να επεκταθει στον γειτονα "κατα λαθος...εξεπιτηδες..." Προφανως, δεν θα σου πουμε εμεις τι να πεις Αυτο ειναι δουλεια του δικηγορου του συγγενη σου.
    1 point
  10. Ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του μνημείου (αρχαίο, νεώτερο) και τις αρμοδιότητες των συμβουλίων (άρθρο 50 αρχαιολογικού νόμου).
    1 point
  11. Ε έχουμε βάλει και εμείς πολλάκι το χεράκι μας σε αυτό (πολ. μηχ.), που μη έχοντας διδαχθεί σειρά μαθημάτων - και όχι αποσπασματικά και κατ'επιλογήν - (τουλάχιστον στο ΕΜΠ), αναλαμβάνουμε και το κομμάτι του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.
    1 point
  12. Για το 1), ναι όλες οι ΠΔ (Πυροσβεστικές Διατάξεις) αναφέρονται σε περιπτώσεις κτηρίων με οικ. άδεια πριν της 17/2/1989, τότε τέθηκε σε εφαρμογή το ΠΔ 71/88. Για το 2), αφου έχεις κτήριο με οικ. άδεια 1988 (μετά 17/2/1989) - 2018 (πριν το ΠΔ 41/2018), πας με το ΠΔ 71/88. Αν η οικ. άδεια είναι 1988 (πριν της 17/2/1989), πας με ΠΔ 6/2018 (Πυροσβεστική Διάταξη) για αποθήκες. Όπως αντιλαμβάνεσαι, όλα είναι θέμα ημερομηνία έκδοσης της οικ. άδειας.
    1 point
  13. @italian αφού καταχωρήσεις το οικόπεδο, προχωράς στην καταχώρηση καθεμίας ιδιοκτησίας συν μία για τα κοινόχρηστα.
    1 point
  14. Ούτε στα καλύτερά μας όνειρα. Απλώς η περίοδος που διανύουμε είναι το καρότο μετά το μαστίγιο. Έπεται συνέχεια. Ας φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ενεργειακή ανάπαυλα και να μην επικρατήσει η συνήθης εγκληματική αμέλεια ως προς την "ενεργειακή άμυνα" των κτιρίων. Δεν συζητούμε για "ενεργειακή επίθεση". Είμαστε πολύ πίσω. Θα έλεγα ότι τα κτίρια, νεόδμητα και υφιστάμενα, πρέπει να προσαρμοστούν σε νέους ενεργειακούς σχεδιασμούς και διορθώσεις.
    1 point
  15. Version v1

    1.698 downloads

    Σε ένα φύλλο εργασίας Excel 2007 η μεταγενέστερη έκδοση μπορείτε να υπολογίσετε την ισχύ απόδοσης σωμάτων, σε διαφορετικές θερμοκρασίας νερού. Βάση νερού ( εισαγωγής - εξαγωγής ). Η προσπάθεια αυτή είναι ερασιτεχνική είναι δωρεάν και για εκπαιδευτικούς - ψυχαγωγικούς λόγους! Εάν παρατηρήσετε τυχόν ανακρίβειες, εάν υπάρχει οποιοιδήποτε απορία η ακόμη και εάν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση μην διστάσετε να μου κάνετε Post.
    1 point
  16. Version v.1.2

    1.960 downloads

    Το λογισμικό αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για να υπολογίσει κάποιος πολύ γρήγορα και με αρκετή ακρίβεια τις ανάγκες σε θέρμανση ενός χώρου και ταυτόχρονα να εκτιμήσει τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών προς το πετρέλαιο συστημάτων θέρμανσης. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ αρκετών παραμέτρων όπως: Έτος έκδοσης οικοδομικής άδειας. Είδος κουφωμάτων. Τύπος κτηρίου (Μονοκατοικία / Πολυκατοικία / Διαμέρισμα). Ύπαρξη ή όχι θερμομόνωσης. Τύπος τοίχων και οροφής. Θέση κτηρίου ως προ τα γειτονικά κτήρια. Αριθμός ορόφων. Πόλη. Προσανατολισμός. Αριθμός καπνοδόχων και θυρίδων εξαερισμού. Ένταση ανέμων. Τύπος υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης. Περίοδος λειτουργίας. Τιμές καύσιμων υλών. Δείτε τι πραγματικά σας συμφέρει, πόσο θα σας κοστίσει και πότε θα αποσβέσετε κάθε υποψήφιο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης χωρίς να πέφτετε θύματα παραπληροφόρησης. (Περιορισμένη έκδοση) (αρχείο xls)
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.