Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      8

    • Περιεχόμενα

      8.602


  2. Apollο

    Apollο

    Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      25


  3. venezia

    venezia

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.698


  4. Γερόλυκος

    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      53


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 29/09/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. ΝΟΚ Άρθρο 2 παρ. 56. Όψεις του κτιρίου είναι οι επιφάνειες του κτιρίου προς τους κοινόχρηστους ή και ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου ή και προς όμορα οικόπεδα και ορίζονται, σύμφωνα με τον προσανατολισμό τους. Από το παραπάνω προκύπτει απαίτηση συναίνεσης . Πρέπει να ελέγξεις και την απαίτηση φωτισμού αν επηρεάζεται με το κλείσιμο του παραθύρου.
    2 points
  2. KANA καλό είναι να απαντάμε τεκμηριωμένα..... ΝΟΚ Άρθρο 2 παρ. 95. Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την εξυπηρέτηση της βασικής χρήσης του κτιρίου και την παραμονή των χρηστών του σε αυτούς, όπως είναι σε κτίρια κατοικίας τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης, οι κουζίνες, τα γραφεία. Οι χώροι κύριας χρήσης έχουν για τα κτίρια, που κατασκευάζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2,50 μ.
    1 point
  3. μ αρέσει η έκφραση "υποψιασμένος" ..... πλάκα έχει. Δεν έχει όμως καθόλου πλάκα >>ο Βόρθος κάτω απο το οίκημα<< άρα και κάτω απο τα θεμέλια του κλπ κλπ... Οπότε τέλος ο Δημοκρατικός Διάλογος. 1η και πιο σημαντική προτεραιότητα είναι να σφραγιστεί όσο το δυνατό πιο σύντομα και ΣΩΣΤΑ με σκυρόδεμα κιόλας ο υφιστάμενος βόθρος. Πίστεψε με αν έστω και λίγο μπορούσες να "υποψιαστείς" πόσο πρόβλημα ήταν και είναι μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό δεν θα κοιμόσουν τα βράδια και δεν θα ήταν η ανησυχία σου αν συμφέρει τάδε αντλία ή άλλο. Προσωπικά δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
    1 point
  4. θα συμφωνήσω με τον Άκη, για έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης που έβγαλα σε ΥΔΟΜ της Αττικής δεν κλήθηκε ΕΔ ούτε βγήκε κάποιο ΠΕΚ. Εν συνεχεία εκδόθηκε κανονικά οικοδομικη άδεια για νεά οικοδομή. Κάναμε όλη τη χαρτούρα για το ΣΔΑ της κατεδάφισης (εγγυητική, σύμβαση κτλ), τα ανεβάσαμε στο σύστημα και τωρα τα βλέπουμε να κάθονται. Δεν υπάρχει οδηγία σε αυτές τις περιπτώσεις και η ΥΔΟΜ δεν έχει ασχοληθεί
    1 point
  5. Λυπάμαι αλλά διαφωνώ. Ομαδοποιούνται οι αυθαιρεσίες και εξάγονται κοινοί συντελεστές υπερβάσεων.
    1 point
  6. Τα συνεργεία υπάγονται στη γνωστοποίηση λειτουργίας (δεν υφίσταται η έννοια της μεταβίβασης αδείας). Σύμφωνα με την Ερμηνευτική Εγκύκλιο (ΑΔΑ: 650Β465ΧΘΞ-2Ν4): Τα δικαιολογητικά που συνδέονται με το πρόσωπο του φορέα της δραστηριότητας εκδίδονται στο πρόσωπο του νέου φορέα. Εγκρίσεις που έχουν εκδοθεί στο όνομα του παλαιού φορέα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη. Υπήρχε έγκριση εισόδου-εξόδου για το υφιστάμενο συνεργείο, ώστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις; Επίσης, όσον αφορά την (κατ' εμέ πολύ λογική) πρόταση του Παύλου, το άρθρο 39 του ΒΔ465/1970 επιβάλει απόσταση 50μ της εισόδου-εξόδου από την πλησιέστερη συμβολή οδών, οπότε ...
    1 point
  7. Δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσεις την διαχείριση των αποβλήτων με την εταιρία που αρχικά υπέγραψες την σύμβαση. Άρα όπως λες προσκομίζεις την τελική βεβαίωση παραλαβής από την νέα εταιρία (μαζί με την νέα σύμβαση εννοείται) και λογικά το θέμα τελειώνει εκεί. Επίσης, είσαι 100% σίγουρος ότι για την έγκριση κατεδάφισης χρειάζεται κλήση ΕΔ και έκδοση ΠΕΚ, γιατί οι απόψεις διίστανται μεταξύ των Υδομ, υπάρχει δηλαδή και η άποψη ότι εφόσον πρόκειται για έγκριση εργασιών και όχι για κανονική άδεια κατεδάφισης, τότε δεν χρειάζεται κλήση ΕΔ ούτε ΠΕΚ.
    1 point
  8. Συνάδελφε χωρίς σφραγίδα μηχανικού δεν μπορείς να υπογράφεις άδειες , στατικά, πεα , μεα , αυθαιρέτα , ηλεκτρονικές ταυτότητες , τοπογραφικά , να κάνείς επίβλεψη, βασικά δεν μπορείς να εξασκήσεις το επάγγελμα του μηχανικού , μου κάνει εντύπωση που το παραβλέπεις !!! Το πεα είναι υποχρεωτικό όπου δύναται να εκδοθεί , ανεξάρτητα απο το είδος της Σ.Π .
    1 point
  9. Συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή, διότι αυτό που παρουσιάζεται στο παραπάνω σχέδιο του συναδέλφου, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση....
    1 point
  10. Η παρ. 3 (και το τεύχος τεχνικών οδηγιών) αναφέρεται στους όρους δόμησης (κάλυψη, δόμηση, ύψος, όγκο), και όχι στο καθαρό ύψος το οποίο εμπίπτει στον Κτιριοδομικό. Στο ΓΟΚ 55 υπάρχει διάταξη που καθορίζει το καθαρό ύψος καταστήματος ισογείου σε 4.00μ ελάχιστο Είναι προφανές ότι οι χρήσεις που προβλέπονταν στην οικ. άδεια (κύριες ή βοηθητικές) διατηρούν την ισχύ τους, εκτός κι αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό σε ειδικές διατάξεις.
    1 point
  11. @joanne Δεν επιτρέπεται. Απαιτείται (κατ' ελάχιστον) ελεύθερο ύψος 2,20 μ.
    1 point
  12. Μπορεί να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Δεν είναι θέμα νομοθεσίας αλλά κανονισμού πολυκατοικίας. Το δίκαιο που διέπει τις ιδιοκτησιακές σχέσεις των συνιδιοκτητών είναι ενδοτικό. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει οτιδήποτε καθορίζεται από τον κανονισμό (της πολυκατοικίας) και τα υπόλοιπα (όσα δεν αναφέρονται σε αυτόν) ρυθμίζονται από τη νομοθεσία. Εξαιρούνται οι ρητές νομοθετικές αναφορές για ορισμένα ζητήματα (π.χ. αριθμός κατοικίδιων ζώων).
    1 point
  13. Αρκετές φορές στον κανονισμό της πολυκατοικίας τίθενται περιορισμοί ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησης των χώρων αυτής. Στην δική σου περίπτωση μπορεί να απαγορεύεται η πώληση αποθηκών σε άτομα που δεν έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία. Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να διαβάσει τον κανονισμό (και υποχρέωση να τον τηρεί).
    1 point
  14. Κατ' αρχάς πρέπει να τακτοποιηθούν πολεοδομικά και συμβολαιογραφικά οι νέες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Όμως, πρέπει να συναινούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή στις ιδιοκτησίες. Με λίγα λόγια, ο πελάτης σου χρειάζεται μηχανικό, συμβολαιογράφο και την καλή διάθεση των συνιδιοκτητών.
    1 point
  15. Υπάρχει μια γενική παρανόηση: Το κακό μπετόν, τα καλά και οικολογικά(!!!) υλικά (πέτρα, ξύλο κλπ) Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις την ιστορία του σκυροδέματος (οπλισμένου ή μη) ή ανοίξεις ένα λεύκωμα κτιρίων με εμφανές σκυρόδεμα (π.χ. αυτό) θα διαπιστώσεις πως η (αισθητική τουλάχιστον) άποψή σου είναι σε λάθος δρόμο. Μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια παγκοσμίως, έχουν υπογραφή σπουδαίων αρχιτεκτόνων και φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτό που έχει προκαλέσει την "απέχθεια" της απαίδευτης μάζας για το σκυρόδεμα, είναι τα κλουβιά που φτιάχτηκαν μαζικά μετά τον πόλεμο (και ίσως συνεχίζονται). Οι ανάγκες για άμεση στέγαση των εσωτερικών μεταναστών (εκουσίων και μη) από τη μια, και η λαχτάρα για το γρήγορο κι εύκολο κέρδος από την άλλη, συνετέλεσαν στην αισθητική (και όχι μόνο) καταστροφή του αστικού τοπίου. Οι λίγες (σχετικά) έντιμες δημιουργίες σπουδαίων αρχιτεκτόνων, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Συνεπώς, δεν φταίει το (όποιο) υλικό, αλλά η κακή του χρήση
    1 point
  16. @Dora D γενικά, το Δ είναι η απόσταση από το πίσω όριο του οικοπέδου, ενώ το δ από το πλάγιο όριο.
    1 point
  17. @κοντεος από την παράγραφο 1 του άρθρου 116 προκύπτει ότι απαιτείται υποβολή αίτησης στην επιτροπή αυθαίρετων κατασκευών, γιατί η περιοχή που σε ενδιαφέρει είναι εντός παραδοσιακού τμήματος πόλεως που διέπεται και από ειδικότερες διατάξεις προστασίας (ιστορικό κέντρο). Η απαίτηση εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και αν οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν πριν από τη δημοσίευση της πράξης χαρακτηρισμού.
    1 point
  18. Δεν συγκρίνουμε τιμές πίεσης (δύναμη ανά τετραγωνικό). Δεν υπάρχει λόγος αναζήτησης ορίου. Ακόμα και να το βρίσκαμε, υπήρχε περίπτωση να φορτίσουμε τον φορέα με βάρος συγκρίσιμο με την αντοχή του; Η σύγκριση του βάρους της πρόσθετης κατασκευής με το φορτίο σχεδιασμού είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος τρόπος σκέψης. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι η προηγούμενη δημοσίευσή μου.
    1 point
  19. @K antonis, οι τιμές των φορτίων είναι μικρές και η πρόσθετη καταπόνηση δεν πρόκειται να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην οικοδομή. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως των παραδοχών που έγιναν για την εκπόνηση της μελέτης, όπως θα σου εξηγήσει ο μηχανικός στον οποίο θα απευθυνθείς.
    1 point
  20. Φίλε Sito, θα σε ρωτήσω κάτι: (αληθινή ιστορία) Αγοράζει κάποιος ένα ακίνητο, άρτιο - οικοδομήσιμο σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα. Στη συνέχεια, προσπαθεί να βγάλει άδεια δόμησης, κατά την οποία προκύπτει ότι λόγω λάθους στην δήλωση επί του τοπογραφικού δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έναντι ποιανού θα στραφεί ο αγοραστής, για αποζημίωση, ακύρωση του συμβολαίου αγοράς κλπ? Ο συντάξας μηχανικός θα είναι στο απυρόβλητο?
    1 point
  21. Εγώ έχω παρατηρήσει το εξής παράδοξο, το οποίο κάποιος το ανέφερε προηγουμένως. Σύμφωνα με τους καλούς μας νόμους: α) Αποφ-39941/2287/68 Αρθ.1 παρ.Β3 (ΦΕΚ-114/Β/8-3-68) Μικρές εσωτερικές τροποποιήσεις των χώρων Δεν απαιτείται υποβολή νέων δικαιολογητικών ουδέ αναθεώρησις της αδείας προκειμένου περί εσωτερικών μικρών τροποποιήσεων των χώρων εφ'όσον δεν επηρεάζεται η στατική επάρκεια της κατασκευής, ο όγκος και αι εξωτερικαί διαστάσεις της οικοδομής και η εξωτερική μορφή της οικοδομής. β) Άρθρο 22 - ΓΟΚ 85 1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 8 του Ν. 1612/1985 (ΦΕΚ 4Α'/85) και του άρθρου 4 του παρόντος δεν απαιτείται άδεια νια εσωτερικούς χρωματισμούς ή για εξωτερικούς χρωματισμούς όταν δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων, για μικρές εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές, διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων, για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίων "που υφίστανται νόμιμα". Για πιο λόγο λοιπόν όταν θέλουμε να γκρεμίσουμε «λίγους» (τι σήμαινει άραγε το «λίγους»; ) τοίχους να χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας ή οικοδομική άδεια; Να μη βγάζουμε τίποτα ή το πολύ - πολύ να παίρνουμε βεβαίωση από την πολεοδομία ότι για μικρές εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν απαιτείται οικοδομική άδεια. Θα μου πείτε τώρα και από στατική επάρκεια του κτιρίου έπειτα από τις διαρρυθμίσεις τι γίνεται; Απλά απαντώ πως σαν μηχανικός συνεπής και υπεύθυνος την ελέγχω στο γραφείο μου, αφού έχω συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
    1 point
  22. Εφόσον αναφέρεσαι στην περίπτωση να το έχει συντάξει μισθωτός μηχανικός εταιρείας, έναντι της εταιρείας θα στραφεί. Ο μισθωτός μηχανικός φέρει μόνο ποινική ευθύνη. Αν δεν προκύπτει ποινική ευθύνη νομικά μένει στο απυρόβλητο. Το οτι θα τον απολύσει βέβαια ο εργοδότης του είναι άλλο καπέλο.
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ)
      Εγκρίθηκε τo αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) με την δημοσίευση στο ΦΕΚ 6412/Β'/22.11.2024 της υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/124219/1717 ΚΥΑ με θέμα: Έγκριση αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

      To αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ) συνιστά ένα Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης για τα Επικίνδυνα Απόβλητα που παράγονται στη χώρα, το οποίο απαιτείται σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 του ν. 4819/2021 (Α’ 129), δεδομένου ότι τα απόβλητα αυτά, λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής σύστασής τους, καθώς και των εξειδικευμένων εγκαταστάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή τους, χρήζουν ειδικότερης συνολικής αντιμετώπισης.

      Στόχος του σχεδιασμού είναι η μείωση τόσο της ποσότητας των παραγόμενων επικίνδυνων αποβλήτων όσο και της επικινδυνότητάς τους και η συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, σε συμμόρφωση με τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και με εφαρμογή των βέλτιστων
      διαθέσιμων τεχνικών, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενσωματώνουν ευθέως τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας.

      Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλες τις προβλέψεις του άρθρου 28 της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις νέες υποχρεώσεις και όλα τα νέα στοιχεία που εισήχθησαν στο άρθρο αυτό μέσω της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/851 του Ευρωπαϊκού
      Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018.

      Με τον παρόντα σχεδιασμό αναθεωρείται ο σχεδιασμός που είχε εγκριθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.62952/5384/2016 (Β’ 4326) ο οποίος είχε χρονικό ορίζοντα το έτος 2020. 

      Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήετων ΕΣΔΕΑ ΚΥΑ-ΥΠΕΝΔΔΑ1242191717-13.11.2024-ΦΕΚ-6412-22.11.2024-τεύχος-Β.pdf
      • 0 απαντήσεις
    • ΥΠΕΝ: Εγκύκλιος προς τις ΥΔΟΜ ώστε να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά μόνο τα στοιχεία που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο
      Εγκύκλιο απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις ΥΔΟΜ με θέμα: Σχετικά με την εφαρμογή της εγκυκλίου ΥΠΕΝ/ΓΔΠΟΛ/15047/84/14-3-2018.

      Η εγκύκλιος αναφέρει ότι: με αφορμή την (α) σχετική επιστολή του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με την οποία διαπιστώνεται η μη τήρηση της (β) σχετικής εγκυκλίου στην οποία και σας παραπέμπουμε, επισημαίνουμε εκ νέου στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και προκειμένου να αποφεύγεται ταλαιπωρία μηχανικών και πολιτών ότι, η προαναφερόμενη εγκύκλιος οδηγία Γενικού Διευθυντή Πολεοδομίας του ΥΠΕΝ εξακολουθεί να ισχύει.

      Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο της πληρότητας αιτημάτων έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ΥΔΟΜ οφείλουν να ζητούν αποκλειστικά και περιοριστικά, μόνον τα στοιχεία εκείνα (δικαιολογητικά, σχέδια και εγκρίσεις υπηρεσιών, συλλογικών οργάνων ή φορέων) που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, π. δ/γματα, Υπουργικές Αποφάσεις) για την κατά περίπτωση περιοχή, ή την εκάστοτε Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για την ενημέρωση των ΥΔΟΜ χωρικής τους αρμοδιότητας) χρήση ειδικού κτιρίου. Κατά συνέπεια, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών δεν ζητείται η προσκόμιση επιπρόσθετων στοιχείων (όπως αλληλογραφία, εγκρίσεις φορέων) και δεν λαμβάνονται υπόψη απόψεις ή εκτιμήσεις υπηρεσιών, οι οποίες αποκλίνουν του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.
      • 0 απαντήσεις
    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.