Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      17.992


  2. ChristinaK

    ChristinaK

    Core Members


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      1.043


  3. jbosdas

    jbosdas

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      2.467


  4. zazeng

    zazeng

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      1.514


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 02/12/2022 σε όλες τις περιοχές

  1. Δεν είναι προαπαιτούμενο . Η άδεια εκδίδεται ακόμα και αν δεν συμπληρώσεις τον σχετικό πίνακα.
    2 points
  2. Καλησπέρα avgoust,όλη την αναφορά του ιστορικού θα την έκανα στην Τεχνική περιγραφή,χωρίς προσθαφαιρέσεις στις Επιφάνειες,γιατί 0 τ.μ. ήταν νόμιμα τελικά πριν την δήλωση του 4495.
    2 points
  3. Είναι πολύ δημιουργικό μυαλό κ χαραμίζεται να του πεις είπαμε είναι ασαφής ο νόμος σε πολλά σημεία αλλά σε αυτό "α) υπόγειες στάθμες που δεν αποτελούν αυτοτελή χώρο, αλλά συνδέονται λειτουργικά με τον υπερκείμενο όροφο," δεν χωράει κ πολύ ελευθερία στη μετάφραση. Μπορεί μεν να είναι ενιαία η επιχείρηση, ο χώρος όμως είναι αυτοτελής. Κ επειδή έχει παιχτεί πολλές φορές το έργο, πιθανόν να προσπαθήσουν να σε βγάλουν τρελή, νομίζω απλά αρκεί να δείξεις στον αγοραστή την συγκεκριμένη παράγραφο. @tettris νομίζω ορισμός δεν υπάρχει, απλά έτσι περιγράφεται στα συμβόλαια η ύπαρξη εσωτερικής πρόσβασης κ έχει επικρατήσει. Με την 'λογική' του καλλιτέχνη κ δυο διαμερίσματα να έχω στην ίδια πολυκατοικία, λειτουργικά συνενωμένα είναι, δικά μου είναι κ τα δύο αφού. Στην 11.6.ια του ΝΟΚ υπάρχει κ ο όρος "λειτουργικό προσάρτημα" που πιθανόν να είναι πιο κοντά σε αυτό που λέει ο 'συνάδελφος΄ αλλά το οποίο είναι άσχετο στην περίπτωση μας. Επίσης το θέμα το συναντάμε στο άρθρο 23 παρ 5 του ΝΟΚ (εκεί παραπέμπει κ η κζ της εεμκ) κ σκαλίζοντας κ τις αποφάσεις που αναφέρει το σχετικό από τις ΤΟ φτάνουμε κ στο άρθρο 10 παρ 10 του κτιριοδομικού (να εδώ, τoν ΝΟΚ φαντάζομαι τον έχετε). Δεν βλέπω από κάπου να προκύπτει κάτι άλλο από την δημιουργία εσωτερικής πρόσβασης.
    2 points
  4. @Skrats Ουσιαστικά δεν πρόκειται για αφαίρεση ιδιοκτησίας, αφού ουδέποτε το δασικό τμήμα έπρεπε να θεωρείται ιδιοκτησία και από τη στιγμή που αντίρρηση δεν έγινε και ο χάρτης κυρώθηκε (νομίζω υπάρχουν κάτι εξαιρέσεις για πρόδηλα, χορτολιβαδικές εκτάσεις κλπ), το τμήμα δεν είναι ιδιωτικό. Αναφορικά, με το δεύτερο ερώτημα νομίζω ότι σε περιοχή εκτός ανάρτησης θα πρέπει να ισχύει η προηγούμενη διαδικασία με πράξη και τελεσιδικία. -Τι οικισμός είναι;
    1 point
  5. α] - δεν εχεις αφαιρεση ιδιοκτησιας....απλα ηταν παντα δασος και επεστραφηκε στον νομιμο ιδιοκτητη του. - επίσης ενα τμημα του γηπεδου, μπορει να ειναι ιδιωτικη δασικη εκταση, οπότε σου ανηκει μεν..ως δασος δε... - μπορει να ανηκει σε περιοχη οπου ο χαρακτηρας του γηπέδου κρινεται με βαση α/φ, οποτε πας με τίς πιο πανω ε/α. ή με βαση την "κυριοτητα" που δεν αμφισβητειται σε μερικες περιοχες. β] εχεις πραξη χαρακτηρισμου για "εντος οικισμου";;;
    1 point
  6. Στο gov.gr ...ψάξε ψηφιακή θεώρηση υδε
    1 point
  7. παυλε, σωστα, Εαν υποθεσουμε οτι εννοει οτι εγινε μερικη κυρωση -ωρισμενων - περιοχων μιας ΠΕ. [συνεχως ανακοινωνονται νεες κυρωσεις..] οπότε ισχυουν τα πιο κατω https://news.b2green.gr/26906/20-ερωτήσεις-απαντήσεις-για-τους-δασικ
    1 point
  8. Αν το τμήμα αυτό έχει μερικώς κυρωθεί ως δασικό και ο ιδιοκτήτης προφανώς δεν υπέβαλε καμία αντίρρηση, τότε στο τοπογραφικό δήλωσης του κτηματολογίου δεν θα το συμπεριλάβεις. Η ιδιοκτησία δεν θα περιλαμβάνει δασικά τμήματα.
    1 point
  9. ΚΑΝΑ , μπορείς να βάλεις επιφάνειες με αρνητικό πρόσημο , για τα τμήματα που δεν κατασκευάσθηκαν έτσι ώστε το άθροισμά σου να είναι σωστό.
    1 point
  10. Καλησπέρα σας,εάν συζητάμε για μία αδιαίρετη ιδιοκτησία δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην συνταχθεί κανονικά η ταυτότητα της,αφού τα πάντα έχουν δηλωθεί και τακτοποιηθεί (με την προϋπόθεση ότι οι διαφορές μεταξύ του τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής άδειας και της πραγματικότητας έχετε ελέγξει ότι δεν δημιουργούν "άλλα θέματα" ως προς την εγκυρότητα της άδειας που θα έπρεπε προηγουμένως να διευθετηθούν,ιδιοκτησιακά ή άλλου τύπου πολεοδομικά ζητήματα κλπ).Και,εφόσον οι διαφορές στο περίγραμμα του κτιρίου οφείλονται στις διαφορές του περιγράμματος του οικοπέδου,θα ανέβαζα και το σωστό τοπογραφικό διάγραμμα,στην δήλωση,ή και μόνο στην ταυτότητα,ώστε να μπορεί να καταλάβει κανείς την παραπάνω ταύτιση.
    1 point
  11. Στην έκδοση ερμηνευτικής απόφασης αναφορικά με την οριοθέτηση υδατορέματος σε περιοχές Natura και σε δάση προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. εδω https://dasarxeio.com/2022/12/02/120020/
    1 point
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα, Επειδή δεν μου είναι ξεκάθαρο από αυτά που γράφονται παραπάνω σχετικά με πολυκατοικίες με ΟΙ. Κάνω μια ανακεφαλαίωση όπως το έχω καταλάβει. Ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση κτιρίου με πολλές ΟΙ, μπορεί να εκδοθεί μία ΗΤΚ, στην οποία ενσωματώνονται όλες οι ΟΙ και τα κοινόχρηστα. Ωστόσο, το πιστοποιητικό βγαίνει ανά ΟΙ. Ωστόσο το σύστημα του ΤΕΕ δεν δίνει τέτοια δυνατότητα, οπότε τελικά σε κάθε περίπτωση κάνεις ΗΤΚ ξεχωριστά για κάθε ΟΙ. Απλά συνδέονται όλες στο ίδιο οικόπεδο. Επίσης, αν έχεις ΗΤΚ για εξοικονομώ ολόκληρης πολυκατοικίας τι γίνεται; Το σύστημα του εξοικονομώ ζητάει κάθε ΗΤΚ ξεχωριστά στην αίτηση κάθε επιμέρους διαμερίσματος; επομένως για τα διαμερίσματα που τυχόν δεν συμμετέχουν στην αίτηση δεν χρειάζεται να έχουν ΗΤΚ; το έχει προχωρήσει κάποιος ως εκεί;
    1 point
  13. Καλησπέρα,επειδή δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα δεν μπορούν να "κλειδώσουν" οι δηλώσεις του για πάντα.Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για αλλαγή διαχειριστή.Επικοινώνησε με το ΤΕΕ.
    1 point
  14. Αν υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών για το διαμέρισμα και τα σώματα αντιστοιχούν σε αυτές που απαιτεί κάθε χώρος, το λάθος στην εγκατάσταση, είναι η λανθασμένη επιλογή της θέσης του θερμοστάτη στο διάδρομο.... βέβαια εκεί βόλευε τον ηλεκτρολόγο, γιατί φαντάζομαι δίπλα θα είναι ο ηλεκτρικός πίνακας. Ο θερμοστάτης τοποθετείται πάντα στο ψυχρότερο χώρο, εν προκειμένω θα έπρεπε να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του παραθύρου στο Βορινό τοίχο ή στο εκτεθειμένο τμήμα του Ανατολικού τοίχου στο ΚΡΥΟ ΔΩΜΑΤΙΟ.
    1 point
  15. θερμοστατικές κεφαλές σε κάθε σώμα.... είναι οικονομικές και συμφέρει ....
    1 point
  16. @zazengευχαριστώ για την τόσο εμπεριστατωμένη απάντηση! ΑΥτός μου ανέφερε κάτι για ερωταπαντήσεις...τι να πω
    1 point
  17. Νομίζω ότι είναι το πιο λογικό !! Συμφωνώ κι εγώ Παύλο . Ευχαριστώ πολύ . [EDIT] Σε επικοινωνία μου με το τμήμα αυθαιρέτων της ΥΔΟΜ μου είπαν ότι η αναφορά της εγκυκλίου 2, στο άρθρο 81 του 4495 που ανέφερε ο Παύλος «Οι παραπάνω διατάξεις αφορούν σε γήπεδα και οικόπεδα με οικοδομική άδεια», αφορά τις ΥΔΟΜ για το είδος του προστίμου που πρέπει να επιβάλλουν σε περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών . Διότι το πρόστιμο ειναι μικρότερο αν μια παράβαση θεωρηθεί «πολεοδομική». Το πρόστιμο είναι διοικητικό και δεν έχει ποινικές Ευθύνες ο ιδιοκτήτης . Αν οι παραβάσεις δεν αφορούν την παράγραφο γ’ του άρθρου 81 , αλλά τις παραγράφους α’ και β’ τότε τα πρόστιμα είναι διαφορετικά . Πχ, στην περίπτωση (υποπ. ιειε: ιειε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%),) , αν έχει γίνει κάποια καταγγελία στην ΥΔΟΜ, και η παράβαση αφορά ακινητο με άδεια αλλά σε Natura , δεν θεωρείται απλή πολεοδομική παράβαση . Από ότι μου είπαν οι ορισμοί αυτοί δεν αφορούν εμάς τους μηχανικούς ή το αν εμείς μπορούμε να δηλώσουμε η όχι μια παράβαση καθώς αυτό ορίζεται ρητά στο άρθρο 89. Αφορά το είδος και το μέγεθος του προστίμου το οποίο επιβάλλει η ΥΔΟΜ σε περίπτωση καταγγελίας ή ελέγχου . Συνεπως , όπως είπε και ο Παύλος , η κατ 3 δεν σχετίζεται με το αν υπάρχει Ο.Α στο ακίνητο καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στο νόμο τέτοια προϋπόθεση .
    1 point
  18. Κοίταξα μια δική μου δουλειά σε εργατικές κατοικίες του ΟΕΚ και όντως δεν γίνεται στα νομικά έγγραφα καμία ρητή μνεία σε κάθετη ιδιοκτησία, ενώ η αναφορά στο ΚΑΕΚ παραπέμπει σε ολόκληρο το οικόπεδο που ανεγέρθηκε ο οικισμός και για την οριζόντια που ασχολήθηκα γίνεται αναφορά για τον στοίχο στον οποίο ανήκει και αναφέρεται βεβαίως και το ποσοστό συνιδιοκτησίας της εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο. Επομένως, καταχωρείς το συνολικό οικόπεδο των 14.000 τμ με το ΚΑΕΚ του και πάνω σε αυτό ορίζεις την ιδιοκτησία που θα κάνεις την Η.Τ.
    1 point
  19. Ο νόμος δεν ορίζει πουθενά απαίτηση Ο.Α για να υπαχθούν αυθαίρετες κατασκευές στην κατηγορία 3. γ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 : Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις : ...Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, με την καταβολή παραβόλου ποσού διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 30 : Μάλιστα στο τελευταίο εδάφιο αναφέρει την προϋπόθεση του να μην υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 30 (εργασίες που δεν απαιτούν καμία άδεια) διότι αυτές απλά δεν αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές. Η αναφορά της εγκ 2 "Οι παραπάνω διατάξεις αφορούν σε γήπεδα και οικόπεδα με οικοδομική άδεια " αφορά την περίπτωση κατά την οποία χρειάζεται να υπάρχει σύγκριση με εγκεκριμένα σχέδια (υποπ. ιειε: ιειε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%),)
    1 point
  20. Καλημέρα, κ γω την ίδια απορία με τον sub έχω, κ (οκ δεν λέει κάτι, αν προκύπτει το αντίθετο από το νόμο) νομίζω ότι το σύστημα το προχωράει κανονικά.
    1 point
  21. Αν είναι όπως τα λέτε, προφανώς πρώτα το οικόπεδο και μετά την ιδιοκτησία...
    1 point
  22. Αν η μελετη εχει ηδη κατατεθει τοτε αποτελει πλεον "δημοσιο εγγραφο".Για να γινει αποδεκτο το αιτημα σας πρεπει να αποδειξετε οτι εχετε ευλογο συμφερον ή ειδικο εννομο συμφερον βασει και του αρθρου 5 ν 2690/99 (με στοιχεια βεβαια). Τοτε η υπηρεσια ειναι υποχρεωμενη να σας δωσει τα ζητουμενα. Ο Νομικος του Φορουμ θα μπορουσε να βοηθηθει καλυτερα.
    1 point
  23. Το βλεπα να ρχεται! 😊 Δες την εγκάρσια τομή που σου έφτιαξα... Ο άξονας τομής βρίσκεται στην πόρτα σου. Στο αριστερό τμήμα του παταριού δεν υπάρχει ο διάδρομος με το 1μ που πρέπει να είναι ανοιχτός προς το ισόγειο... Άρα όχι, δε γίνεται. Το ότι δεν είναι ενοποιημένα τα παταρια δεν το θεωρώ σωστό.. Δεν προβλέπεται κάπου απότι ξέρω.
    1 point
  24. Έχει κυρωθεί μερικώς ή ολικώς ο δασικός χάρτης στην περιοχή και αν όχι-δηλαδή βρίσκεται σε φάση ανάρτησης-έχει ασκηθεί αντίρρηση;
    1 point
  25. Το 1μ από το πέρας του δαπέδου του παταριού θα πρέπει να υφίσταται σε όλο το μήκος του (ή και περίγραμμα του) και μετά να ξεκινάνε οι κλειστοί χώροι. Άρα έχεις ένα διάδρομο στο πατάρι ο οποίος πρέπει να'ναι ανοιχτός προς τον υποκείμενο χώρο. Στο σκίτσο εγκάρσια τομή, με πράσινο το υφιστάμενο με κόκκινο οι επεμβάσεις.
    1 point
  26. Για δες και εδώ: https://oaedhlectrologoi.blogspot.com/2017/05/blog-post_22.html
    1 point
  27. Πρόσφατη γνωμοδότηση ΚΕΣΥΠΟΘΑ για πατάρια-σοφίτες, εκτός αλλά και εντός σχεδίου. Κατά τη δημιουργία εσωτερικού εξώστη (παταριού) που συνέχεται με όροφο σε κτήριο κατοικίας σε εκτός σχεδίου περιοχές, • το κενό που αφήνεται στον όροφο δεν καθιστά το κτήριο ή το τμήμα αυτό του κτηρίου μονώροφο και εφαρμόζεται το αντίστοιχο ύψος που προβλέπεται από τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης για τα διώροφα κτήρια, • το μέγιστο ύψος του κτηρίου για την επιφάνεια που καταλαμβάνει το πατάρι στον όροφο αντιστοιχεί στο ύψος διώροφης οικοδομής. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, • κατά τη δημιουργία εσωτερικού εξώστη (παταριού) που συνέχεται με όροφο, δεν επιβάλλεται ο διαχωρισμός με κατακόρυφα δομικά στοιχεία, της επιφανείας που καταλαμβάνει το πατάρι από αυτήν του ορόφου, ούτε και υφίσταται προϋπόθεση/αναλογία σχέσης μεταξύ του προσμετρούμενου στον σ.δ εμβαδού του ορόφου σε συνάρτηση με την επιφάνεια (εμβαδόν) του παταριού, • το εμβαδόν σοφίτας, όταν ο υποκείμενος αυτής όροφος περιλαμβάνει και τμήμα εσωτερικού εξώστη (παταριού), υπολογίζεται επί της συνολικής επιφάνειας της κάτοψης του υποκείμενου ορόφου, όπως αυτή ορίζεται από τους περιμετρικούς τοίχους, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειάς τους. Πράξη-48-Εσωτερικοί-εξώστες-και-σοφίτες-σε-εκτός-σχεδίου.pdf
    1 point
  28. Εγκύκλιος 50441/15 Έλα πες την αλήθεια τώρα... ούτε έψαξες ούτε ρώτησες... 😁 Φαντάζομαι τον ΝΟΚ τον έχεις συμβουλευτεί.
    1 point
  29. Κάνω ΗΤΚ για ολόκληρο κτίριο με σκοπό να γίνει ΣΟΙ. Εισάγω το κτίριο και μετά εισάγω, ως μία ιδιοκτησία, αναλυτικά τις επιφάνειες (Κ/Χ, Υπόγειο, Ισόγειο, Ά όροφος κλπ) Θα εκδοθεί ένα πιστοποιητικό και με αυτό θα γίνει η ΣΟΙ Μετά θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του οικοπέδου, αρχειοθέτηση της αρχικής ιδιοκτησίας και εισαγωγή των νέων ιδιοκτησιών ως οριζόντιων ιδιοκτησιών. Κάνω κάτι λάθος???
    1 point
  30. Version V1.2

    1.637 downloads

    Απλό .xls στο οποίο έχει περαστεί ο τύπος του Κτηματολογίου με την: Απόφαση Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Χ.Ε.) 461/03/21-7-2008 (ΦΕΚ 1510 Β'/31.7.2008) Καθορισμός του τρόπου υπολογισμού της "αποδεκτής αποκλίσεως" εμβαδού κατά το άρθρο 13α του ν. 2664/ 1998 Α= [(√Ε + 2Uo)² − Ε] x Π/Πτ και ειδικότερα: α) Υπολογίζεται η πλευρά τετραγώνου σχήματος εμ− βαδού ίσου με το εμβαδόν (Ε) του γεωτεμαχίου του οποίου ζητείται η ανοχή, όπως αυτό έχει καταχωρηθεί στην κτηματολογική βάση. Το τετράγωνο αυτό που ορί− ζεται «ανηγμένο τετράγωνο» έχει πλευρά √Ε. β) Το τετράγωνο αυτό προσαυξάνεται με επιμήκυνση των πλευρών του κατά μέγεθος Uo, όπως αυτό ορίζεται στο Κεφάλαιο 7, παράγραφος 3.6. των «Τεχνικών Προ− διαγραφών Μελετών Κτηματογράφησης για την δημι− ουργία Εθνικού Κτηματολογίου», οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 425/09.01/17.7.2007 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1275/24.7.2007, όπως αναδημοσι− εύτηκε στο ΦΕΚ τ. Β΄, 1443/9.8.2007) και αναθεωρήθηκαν με την υπ΄αρ. 460/03/12.6.2008 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1156/24.6.2008).Το νέο αυτό τετρά− γωνο ορίζεται ως «διευρυμένο ανηγμένο τετράγωνο» Ειδικότερα για τις αστικές περιοχές (κλίμακα σύντα− ξης 1:1000) Uo = 0.50 μ. και για τις αγροτικές περιοχές (κλίμακα σύνταξης 1:5000) Uo = 2.00 μ. Το εμβαδόν του νέου τετραγώνου που προκύπτει είναι Ετ = (√Ε + 2Uo)² . Η τιμή της «αποδεκτής απόκλισης» Α του εμβαδού του γεωτεμαχίου υπολογίζεται με την διαφορά Ετ μείον Ε επί τον λόγο Π/Πτ, όπου Π είναι η περίμετρος του γεω− τεμαχίου σύμφωνα το διάγραμμα της κτηματολογικής βάσης και Πτ η περίμετρος του «ανηγμένου τετραγώ− νου» δηλαδή Πτ= 4√Ε.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.