Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.594


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      17.992


  3. subrosaval

    subrosaval

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      613


  4. Didonis

    Didonis

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      8.665


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 07/02/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Καλησπέρα, εμένα μου είχαν πει άλλα σχετικά με την θεώρηση ή τουλάχιστον άλλα κατάλαβα εγώ, ότι δηλαδή αρκεί το barcode πάνω στην άδεια. Προφανώε δεν ισχύει αυτό, και πρέπει να γίνει η διαδικασία που περιγράφεις. Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση, αν και τελικά διπλή δουλειά μου φαίνεται...θα μπορούσε να θεωρεί την άδεια το e-άδειες αφού ουσιαστικά ανεβάζεις τα ίδια που προσκομίζεις και στην Υδομ.
    2 points
  2. Eφόσον ο ιδιοκτήτης μέχρι τις 9/12/ 2022 δεν έκανε αίτηση (μέσω του μηχανικού του) για βεβαίωση όρων δόμησης ή δεν εκδόθηκε προέγκριση Ο.Α το γήπεδο δεν μπορεί κατ΄εξαίρεση να οικοδομηθεί δυνάμει του άρθρου 40 Ν. 4759/20. Αναμένει τα νέα ΤΠΣ/ΤΧΣ όταν και εφόσον ολοκληρωθούν να δει τότε ποιο πολεοδομικό καθεστώς θα επικρατήσει στην περιοχή.
    2 points
  3. Σήμερα ξεκαθάρισα το θέμα . Χρειάζεται αίτηση στο τμήμα ελέγχου κατασκευών της εκάστοτε ΥΔΟΜ η οποία αίτηση συνοδεύεται από το αθεώρητο στέλεχος της οικοδομικής άδειας (αντίγραφο) και τα λοιπά νομιμοποιητικά στοιχεία . Αν έχουν εκδοθεί και άλλες άδειες στο ακίνητο (πχ ΕΕΔΜΚ) προσκομίζουμε και αυτές . Ο υπάλληλος θεωρεί το στέλεχος και τελειώσαμε . Η διαδικασία παίρνει 2-3 μέρες μετά την αίτηση και ανάλογα την ΥΔΟΜ . Σημαντικό. Πρέπει να τους πείτε ότι θελουμε θεώρηση της ΟΑ για σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφελείας. Αλλιώς δεν κάνουν τη θεώρηση διότι θεωρούν ότι θελουμε απλά ένα θεωρημένο αντίγραφο και πλέον οι ΥΔΟΜ δεν θεωρούν αντίγραφα .
    2 points
  4. Επειδή ίσως τα έγραψα μπερδεμένα θα τα γράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ . θελουμε να βάλουμε ρεύμα σε κτίριο ή ιδιοκτησία. Θελουμε να μπει μόνιμα το ρεύμα και όχι προσωρινά. Σε προσωρινή παροχή ΔΕΝ απαιτείται θεώρηση της Ο.Α. Παμε λοιπόν στο e-adeies και επιλέγουμε σύνδεση σε δίκτυα κοινής ωφέλειας. Εισάγουμε όλα τα στοιχεία , καθώς και ανάληψη ανάθεση, νομιμοποιητικά στοιχεία κλπ κλπ. ΟΜΩΣ το σύστημα ζητάει να ανεβάσουμε και ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ . Που θα τη βρούμε αυτή ; Παμε στην ΥΔΟΜ με αντίγραφο της άδειας , αντίγραφα των υπαγωγών σε νόμους περί αυθαιρέτων και με αντίγραφα άλλων αδειών που αφορούν το ακίνητο . Έντυπες ή ηλεκτρονικές δεν έχει σημασία . Τις πάμε και αυτές . Εννοείται έχουμε και εξουσιοδότηση από το ιδιοκτήτη . Κάνουμε αίτηση στο τμήμα ελέγχου κατασκευών και ζητάμε ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (έχουν και ειδικό έντυπο) και επισυνάπτουμε όλα τα έγγραφα . Η αίτηση παίρνει πρωτοκολλο και σε 2-3 μέρες έχουμε την θεωρημένη άδεια μαζί με ένα Α4 που δίνει η υπηρεσία. Επιστρέφουμε στο e-adeies , πάμε στο πεδίο των εγκρίσεων και επιλέγουμε ΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ. Εκεί βάζουμε τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία της απάντησης και βέβαια ανεβάζουμε και τα δυο έγγραφα στο σύστημα . Έτσι έχουμε την πολυπόθητη πληρότητα ! Δοκιμασα να το κάνω με email αλλά δεν το δέχτηκαν , μου είπαν να πάω από εκεί , όχι δεν μου ζήτησαν αμοιβές κλπ και νομίζω ισχύει για όλες τις άδειες . Ελπίζω να βοήθησα !
    1 point
  5. Καλησπέρα, τουλάχιστον περίεργη η απάντηση που πήρες απο την Υδομ, ουσιαστικά ότι θα έκανες και μέσω του e-adeies σου ζητάνε να τους τα πας τυπωμένα . Αν είναι τελικά είναι έτσι, τι θα ανεβάσεις στο e-αδειες;
    1 point
  6. Κλασσική περιπτωση βλάβης Απαντάω εγω. Ο διαχωρισμος έγινε προφορικά χωρις σύσταση κάθετης κλπ. Όμως εξ αδιαιρέτου χωρις σύσταση = ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ και τα προφορικά γράφονται στο χίονι..... Επομένως είστε ΟΛΟΙ συνιδιοκτήτες σε ΟΛΑ με το ποσοστό σας. ΔΕΝ υπάρχει δικό μου, δικό σου. ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Μόλις το χωνέψετε θα ξεκινήσετε να κυνηγάτε τα λαμόγια "μηχανικους" που τακτοποίησαν δήθεν ανεξάρτητες ιδιοκτησίες. Καλή επιτυχία
    1 point
  7. Η ουσία της ερώτησης είναι για να κριθεί αν μια αυτόνομη εγκατάσταση φυσικού αερίου σε παλαιό διαμέρισμα, είτε συνδεδεμένο με παλιά κεντρική θέρμανση είτε γυμνό τελείως, είναι "αυθαίρετη" σήμερα, με το Ν.4495/2017 και χρήζει τακτοποίησης. Για τις ανάλογες εργασίες μετά 2011 τα πράγματα είναι πιο σαφή. Μέχρι και την έναρξη ισχύος του Ν.4495/2017, όλες οι εγκαταστάσεις/αυτονομήσεις κλπ πραγματοποιούνταν με 48ωρη γνωστοποίηση εργασιών και μόνο. Από το 2017 έως και το 2020 που εκδόθηκε το ΦΕΚ 1843Β/2020 και όριζε τις απαιτήσεις για κάθε εργασία του Άρθρου 29, η αυτονόμηση με φυσικό αέριο ανήκε στις εργασίες του Άρθρου 30 που δεν ήθελαν άδεια. Το ΦΕΚ 4520Β/2018 που όριζε τα δικαιολογητικά για τις εργασίες με ΕΕΔΜΚ, πριν από αυτό του 2020, ανέφερε ρητώς ότι από την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης εξαιρούνται τα αναφερόμενα στο Άρθρο 30. Αυτή η φράση, λοιπόν, άρθηκε με το πιο πρόσφατο ΦΕΚ του 2020 και πλέον όλες οι εγκαταστάσεις αυτόνομου συστήματος θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αερίου, απαιτούν ΕΕΔΚΜ. Εγώ ελέγχοντας ένα διαμέρισμα σήμερα, βρίσκω εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με λέβητα φυσικού αερίου. Αυτή η εργασία ΣΗΜΕΡΑ απαιτεί ΕΕΔΜΚ, εκτός κι αν κοπείς από κεντρική θέρμανση που έδινε αυτονομία σε κάθε διαμέρισμα και κουμπώσεις το λέβητα στο συλλέκτη, εκμεταλλευόμενος το υφιστάμενο δίκτυο διανομής. Αν αυτή η εργασία, κατά το χρόνο εκτέλεσής της, δεν απαιτούσε άδεια, δεν είναι αυθαίρετη. Αν απαιτούσε και δεν εκδόθηκε, τότε οφείλει να κριθεί αυθαίρετη. Γι' αυτό αναζητώ τι ίσχυε τότε και με τι καθεστώς θα κριθεί σήμερα. Συνομίλησα με τον προϊστάμενο του τμήματος αυθαιρέτων της ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης και μου είπε ότι όταν ξεκίνησαν οι εγκαταστάσεις ΑΦΑ, είχαν εντολή να μην ασχολούνται με τη νομιμότητα αυτών, ως Πολεοδομία, οπότε και κανένας δεν έβγαζε άδειες. Αντίστοιχα, Μηχανολόγος σε άλλη ΥΔΟΜ μου είπε ότι ο Ν.3175/2003 τους απάλλασσε από την έκδοση αδείας αλλά τα Άρθρα που με παρέπεμψε και σας επισύναψα δεν εξαιρούν πάσα εργασία και εγκατάσταση, παρά μόνον τις μετατροπές υφιστάμενων. Γι΄ αυτό και ζήτησα τη συμβολή πιο έμπειρων συναδέλφων στο αντικείμενο, σε περίπτωση που μου διαφεύγει κάτι.
    1 point
  8. Ακριβώς, μία αντίρρηση επί του δασικού χάρτη στην ουσία, αποτελεί εκκρεμότητα του ιδιοκτησιακού. Τα τελευταία χρόνια, από όσο ξέρω γίνονται κάποιες μεταβιβάσεις σε τέτοια τμήματα (στο "καθαρό"), με τον μηχανικό κατόπιν παρότρυνσης του συμβολαιογράφου, να αναφέρεται στο "καθαρό", στη δήλωση 651/77. Στη συνέχεια, (ίσως μετά από πολλά χρόνια), αν η απόφαση της επιτροπής αντιρρήσεων είναι υπέρ του πολίτη, γίνεται διόρθωση του τίτλου με νέο τοπογραφικό που κάνει αναφορά στο όλον. Το παραπάνω όμως με προβληματίζει, διότι "ενδιάμεσα¨ο μηχανικός έχει δημιουργήσει μία κατάτμηση στο αρχικό γήπεδο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν συντάξει αργότερα νεότερο τοπογραφικό (δεν απευθυνθούν σε αυτόν, δεν πληρωθεί κλπ). Θα μου πεις βρήκες τώρα την περίπτωση, αλλά όπως και να έχει το θεωρώ λίγο ακροβασία, και την υπογραφή της αντίστοιχης δήλωσης λίγο "πρόωρη". @Κώστας_τοπο Υ.Γ. στην περίπτωσή σου βέβαια, λόγω της κατάργησης των παρεκκλίσεων, το καθαρό τμήμα αποτελεί ούτως ή άλλως μη οικοδομήσιμη ιδιοκτησία οπότε σε ότι αφορά αυτό δεν ρισκάρεις.
    1 point
  9. Η Σοφίτα με βάση τον ορισμό του ΝΟΚ μπορεί να υπάρχει 1. Αν έγινε με τις διατάξεις του ΝΟΚ δηλαδή με άδεια ή αναθεώρηση άδειας μετά το 2012 που βγήκε ο ΝΟΚ 2. Να είναι σε λειτουργική συνέχεια και τμήμα του υποκείμενου διαμερίσματος Αν δεν υπάρχουν αυτά τα ελάχιστα δεν μπορεί να νοηθεί ως σοφίτα μόνο και μόνο επειδή έχει κεκλιμένη στέγη. Η χρήση της πάει ανάλογα με την πραγματική υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να είναι ή διαμέρισμα ή αποθήκη ή άλλο. Όποια τακτοποίηση με τους τακτοποιητικούς νόμους έχει γίνει θα πρέπει να το έχει φροντίσει αυτό για να μη θεωρηθεί ως ψευδή ή άκυρη. «Πατέντες» αν έγιναν για να βγει μικρότερο πρόστιμο αν πράγματι έγιναν στην πραγματικότητα ανεβάζουν το πρόστιμο διότι ότι έγινε και ότι πληρώθηκε θα πρέπει να ξαναγίνει.
    1 point
  10. Υπάρχει επέκταση σε όμορη ιδιοκτησία. Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβίβαση χωρίς τη συναίνεση του συνόλου της συνιδιοκτησίας. Άρα δύο επιλογές: είτε μεταφορά τοίχου, είτε αναμονή. Η "μεταφορά τοίχου" σημαίνει να γκρεμίσει τον τοίχο από κει που βρίσκεται σήμερα και να τον κατασκευάσει στο σημείο που πρέπει ώστε να ταυτίζεται με τα σχέδια της σύστασης. Για κάθε εργασία ομως μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη άδεια και μπλέκει το ζήτημα. Η "αναμονή" σημαίνει να περιμένεις -οπως η μισή ελλάδα- μέχρι να ενημερωθεί η νομοθεσία επί του ζητήματος. Παράλληλα δε θα σου πρότεινα σε καμία περίπτωση "να μην δεις την αυθαιρεσία" επειδή ακυρώνονται συμβόλαια, θα στραφεί εναντίον σου κάθε ιδιοκτήτης προηγούμενος είτε επόμενος και θα υπάρξουν και σχετικές οι κυρώσεις που προβλέπονται στο αρθ.83. Μιλα με τον μηχανικό σου
    1 point
  11. @Κώστας_τοπο Συμφωνώ με τον συνάδελφο @ntanos. Να το πάμε και λίγο παραπέρα. Ακόμη και δασικά να μην είχες, πως ακριβώς θα υπέγραφες "καθαρή" δήλωση Ν. 651/77 χωρίς να διαθέτει το ακίνητο συμβολαιογραφικό τίτλο, η μεταγεγραμμένη δικαστική απόφαση και αυτό διότι δεν θα μπορείς να τεκμηριώσεις την προΰπαρξη του γηπέδου προ 31/12/2003 (ασχέτως τι λέει ο ιδιοκτήτης προφορικά ότι το κατείχε ο πατέρας του κλπ). Δεν θα αναλύσω εδώ την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που κάνει τον τεχνικό και όχι μόνο κόσμο να παραμιλάει τις τελευταίες μέρες. Σε κάθε περίπτωση "καθαρή" δήλωση με δασικά τμήματα μέσα δεν μπορείς να υπογράψεις. Το ακίνητο βρίσκεται σε "μεταβατικό" στάδιο μέχρι να κριθούν οι αντιρρήσεις (είτε οριστικά δασικά, είτε μη δασικά). Η αναγνώριση χρησικτησίας που θα πάει να κάνει, όπως αναφέρεις, σε ποια τμήματα θα πάει να την κάνει; Το να συστήσει εμπράγματο σε δασικές εκτάσεις ακόμη και υπό την αίρεση της κρίσης τους από την αρμόδια επιτροπή, δεν επιτρέπεται.
    1 point
  12. Καλησπέρα, καταρχήν υπάρχουν κάποιες οδηγίες στο σαϊτ του τεε, ελπίζω να τις έχεις κατεβάσει ήδη. Με βάση τα αναγραφόμενα εκεί, θα πρέπει να κάνεις μία αίτηση ανά οριζόντια και προφανώς και μία για τα κ/χ. Η γενική αντιμετώπιση είναι ότι πλέον οι Υδομ έχουν σταματήσει να σφραγίζουν στελέχη και ότι θα πρέπει ανεβάσεις το στέλεχος της άδειας και τα νομιμοποιητικά στοιχεία δηλ. τις τακτοποιήσεις που έχεις κάνει. Ακολούθως τα τυπώνεις όλα με τα barcode που έχουν πάρει από το σύστημα και τα προσκομίζεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες για να συνδεθείς.
    1 point
  13. @killertomato Ο ΦΕΜ (φόρος επιτηδεύματος μηχανικού) δεν είναι φόρος παραστατικού. Ούτε στις παρατηρήσεις είναι απαραίτητο να αναφερθεί. Κάποιοι γράφουν επάνω στην ΑΠΥ πόσος είναι ο ΦΕΜ, παρασυρόμενοι από τον παρακρατούμενο φόρο της εξαρτημένης εργασίας. Όμως, ο προκαταβλητέος αυτός φόρος αφορά το επάγγελμα του μηχανικού και δεν έχει άμεση σχέση με το παραστατικό.
    1 point
  14. Καλησπέρα, αν χρησιμοιποιήσουμε Τούβλο διαστάσεων 9*12*19 cm (12οπο) συμπεριλαμβανομένου και της λάσπης 0.5 εκ ανάμεσα στα τούβλα στο τετραγωνικό "βγάζω" βία 41τούβλα. στο http://alpha6.gr/wp/?cat=183 τούβλα - υλικό: από 0,12ε/τεμάχιο για τα 12οπα (διπλά) τούβλα. Η συντριπτική πλειοψηφία των τούβλων μιας οικδομής είναι διπλά. Τα μονά τούβλα χρησιμοποιούνται για σφήνωμα. Τα μονά τούβλα λίγο φθηνότερα. Από τον παραγωγό έρχονται σε παλέττες. 1 παλέττα περιέχει περίπου 450 διπλά τούβλα. Θα χρειαστείτε 50 διπλά τούβλα για 1μ2 δρομικού τοίχου. Η τιμή που αναφέρουμε είναι για προμήθεια σημαντικής ποσότητας. Για λιγότερο από 1-2 παλέττες να υπολογίζετε τουλάχιστον 10% παραπάνω (Ιαν. 2009). γιατί τόση διαφορά? τι υπολογίζω λάθος? χάρης
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.