Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      8.468


  2. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      17.734


  3. ΙΑΣΟΝΑΣ

    ΙΑΣΟΝΑΣ

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      17.263


  4. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      26.043


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 26/02/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. ακριβως... αφου εκαναν "αντιστροφη" των αα...η αριθμηση δεν ταιριαζει με καμμια Αλλα, εσυ που εχεις απο την συσταση την "2" και απο το ΕΚ την "7" και αντιστοιχα η "7" την "2" εσεις οι δυο επικαλυπτεσθε/επηρεαζεσθε.......αρα εσεις οι δυο διορθωνετε το λαθος, μεταξυ σας. Δεν απαιτειται "συνολικη" διορθωση, ειδικα αν δεν συμφωνουν μεταξυ τους και οι υπολοιποι, οι οποιοι θα βρουν στο μελλον μπροστα τους το αντιστοιχο προβλημα.
    1 point
  2. Στα πολύ σωστά που αναφέρει ο συνάδελφος Άκης να επισημάνω ότι βάσει του νόμου δεν απαιτείται ούτε καν τεχνική έκθεση. Ο νόμος αναφέρει μόνο την βεβαίωση ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις. Όμως πλεοναστικά και για εξυπηρέτηση του πελάτη μας σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο μπορούμε να αναγράψουμε στην Τ.Ε τις εργασίες του άρθρου 30 τις οποίες ο πελάτης μας σκοπεύει να κάνει.
    1 point
  3. Αρκεί το μισθωτήριο συμβόλαιο που υφίσταται ν' αναφέρει τη συγκεκριμένη δυνατότητα (και να επισυναφθεί προφανώς στα λοιπά έγγραφα κ.λπ.).
    1 point
  4. Ποια επιχειρησιακή σύμβαση; Εκείνη που είχε βασικούς μισθούς από το 2011 και τώρα πανηγυρίζουν που πήραν 1,5% αύξηση το 2022 με πληθωρισμό 10%+; Κατάλαβα!😅 1)Συμπάθα με αλλά τα παρακάτω (μερικά απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω)... -Να κάνεις αίτηση Μάιο-Ιούνιο του 2022, όπου να 'ναι να μπαίνει Μάρτης του 2023 κι ακόμη να μην έχουν «αποφασίσει» (λες και δεν ξέρουν ποιους και ποιες), λες κι οι υποψήφιοι περιμένουν τα ΕΛ.ΠΕ. πότε θα τους κάνουν την «τιμή» να τους προσλάβουν, -Να τρέχεις από πίσω τους (ανάλογα πότε θα τους τη βαρέσει να προχωρήσουν τη διαδικασία) ακολουθώντας πιστά τις προθεσμίες που σου ορίζουν (για εξετάσεις, συνεντεύξεις κ.λπ.), χωρίς καμία εξαίρεση και για κανένα λόγο (φαντάζομαι και για notice period τώρα που θα γίνουν προσλήψεις ούτε λόγος), -Να σου λένε «ΑΥΤΟΙ είναι οι όροι, ΑΥΤΑ είναι τα λεφτά κ.λπ. κι ΑΜΑ σ' αρέσουν» χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο διαπραγμάτευσης! ...δε νομίζω ότι συμβαίνουν σε καμία σοβαρή επιχείρηση, ακόμη και στην άθλια αγορά εργασίας της Ελλάδας! 2)Να υποθέσω ότι το ενδεχόμενο να δει κάποιος τη σύμβαση, να μην του αρέσει το περιεχόμενο και ν' αρνηθεί να την υπογράψει δεν παίζει; Μήπως τους δεσμεύουν και με τίποτα ρήτρες ότι αν τυχόν τους πει κανείς «όχι» και τους πληγώσει τον εγωισμό θα τους πληρώνει κι αποζημίωση;
    -2 points
  5. α)Δεν κάνω πλάκα ούτε trollάρω, ειλικρινά έχω αυτή την απορία (αν έχει επιπτώσεις το «όχι» που ενδεχομένως πει κάποιος αν θελήσουν να τον προσλάβουν) γιατί μ' αυτά που μαθαίνω για τα ΕΛ.ΠΕ. και τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους υποψηφίους τους δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ίσχυε κάτι τέτοιο...π.χ. για όποιον θέλουν να τον προσλάβουν και δε δεχτεί, 1.000€ πρόστιμο!😅 β)Αν ισχύει πως ΟΠΟΙΟΣ προσλαμβάνουν πληρώνεται με βάση τους όρους της ισχύουσας επιχειρησιακής σύμβασης τότε α)ο μισθός είναι διαφορετικός για τον καθένα (ανάλογα με το τι επιδόματα δικαιούται π.χ. αν είναι παντρεμένος, αν έχει 1 ή 5 ή 10 έτη προϋπηρεσίας που μπορεί να «αναγνωρίσει», αν έχει επιπλέον μεταπτυχιακό/διδακτορικό κ.λπ.) και β)οι μισθοί είναι ως επί το πλείστον της πλάκας αν αναλογιστούμε 1)το μέγεθος, τα κέρδη κ.λπ. της εταιρείας (μιλάμε για ποσοστά κερδοφορίας που θα ζήλευε κι η Samsung, που λέει ο λόγος), 2)τις συνθήκες εργασίας (όποιος κάτσει εκεί 15+ χρόνια ειδικά αν δουλεύει εκτός γραφείων έχει εξασφαλισμένο καρκίνο του πνεύμονα ως τα γεράματα) και 3)τα γενικότερα οικονομικά δεδομένα του 2023 (ενοίκια στο Θεό και συνεχώς αυξανόμενα, πληθωρισμός στα ύψη κ.λπ.)...ακόμη και επί 17 να πολλαπλασιάσεις κι όσα επιδόματα κι αν προσθέσεις είναι τόσο χαμηλά αυτά τα κλιμάκια που δε βγάζουν καλό μισθό! Πρέπει να έχεις π.χ. 15-20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας (σοβαρή και συναφή με τη θέση όχι να 'χαμε να λέγαμε, δεν αναγνωρίζουν ό,τι εμπειρία να 'ναι), extra μεταπτυχιακό, να είσαι παντρεμένος, να έχεις καναδυό παιδιά κ.λπ. κ.λπ. για να φτάσεις να πάρεις γύρω στα 50 μικτά το χρόνο, χρήματα τα οποία όπως καταλαβαίνεις ένας άνθρωπος μ' αυτά τα προσόντα θα τα βρει x2 κι x3 είτε σε μεγάλες εταιρείες ή/και μεγάλα έργα στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό...καλά όσο για μηχανικούς Τ.Ε. δεν το αναλύω καν, οι άνθρωποι δουλεύουν τζάμπα εκεί πέρα και τρέχουν στα γεράματα για κατατακτήριες στις πολυτεχνικές μπας και τους κάνουν καμιά μετάταξη σε θέση Π.Ε. και βγάλουν κάνα φράγκο! Κι εννοείται ότι για σκηνικά του τύπου «μπλοκάκι», «τιμολόγιο» (από εταιρεία), «μαύρα» κ.λπ. μπας και γλυτώσεις εισφορές και κάνα φόρο ούτε συζήτηση! Μισθωτός, όλα δηλωμένα κι ένα σκασμό λεφτά σε φόρους κι εισφορές μέχρι να σαπίσεις!😏
    -2 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.