Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      6.764


  2. desptsouk

    desptsouk

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      559


  3. steve100

    steve100

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      617


  4. Impοser

    Impοser

    Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      47


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 06/07/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Την αίτηση θα την κάνεις εσύ ως ο νέος επιβλέπων με τα στοιχεία της ισχύουσας άδειας, και θα δηλώσεις Είδος Έργου: ΚΑΤΗΓ. Α (περ.i) / παρ.4, 7 αρθ.6 Ν.4030 / παρ.7 αρθ.2 ΚΥΑ299/2014 : Επισκευές σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξαρτήτως επιφάνειας και χρήσης / Αναθεώρηση άδειας / Επανέλεγχος μετά από διακοπή εργασιών Στάδιο Ελέγχου: Τελικός έλεγχος Μετά το πόρισμα, θα πας για αναθεώρηση της άδειας λόγω της αλλαγής του επιβλέποντα οπότε και θα πρέπει να καλέσεις ξανά ΕΔ για τον τελικό έλεγχο.
    1 point
  2. Νομίζω ότι θα πρέπει πρώτα να καλέσεις ΕΔ για την πιστοποίηση του σταδίου εργασιών και μετά να κάνεις αναθεώρηση.
    1 point
  3. Παλιά ίσχυε να έχεις δικό σου λογιστή και δικηγόρο, πλέον πρέπει και μηχανικό / γιατρό
    1 point
  4. Το 50% κύριος χώρος είναι για υπόγειο εντός κάλυψης. Στις επεκτάσεις επιτρέπονται τα στοιχεία της παρ. 6θ του άρθρου 11 δηλαδή ΗΜ, ΘΣ κλπ και επιπλέον για τις κατοικίες μας αναφέρει "Η μέγιστη επιφάνεια των παραπάνω βοηθητικών χρήσεων, εξαιρουμένων των διαδρόμων, κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων, ισούται με εκείνη που καταλαμβάνει το κτίριο (κάλυψη κτιρίου) και δύνανται να τοποθετούνται και σε επεκτάσεις υπογείων σύμφωνα με το άρθρο 17." Άρα βοηθητικές χρήσεις στην επέκταση. ΓΙα το άλλο ερώτημα, θα έβαζα έστω ένα μικρό τμήμα ως υπόγειο κάτω από την κάλυψη ώστε να προκύπτει ότι το υπόλοιπο είναι επέκταση. Επίσης σε καμία περίπτωση δε θεωρείται δώμα ορόφου η πλάκα οροφής της επέκτασης υπόγειου. Πρέπει να είναι η τελική στάθμη διαμορφωμένου εδάφους τουλάχιστον στην ίδια ή ψηλότερη στάθμη Είναι ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση πάντως... Καλύτερα συνεννόηση και με την ΥΔΟΜ του έργου
    1 point
  5. Να προσλάβετε σύμβουλο Μηχανικό και να απευθυνθείτε σε Δικηγόρο. Από το internet δεν απαντώνται τόσο σοβαρά θέματα όταν κάποιος δεν έχει εξετάσει όλα τα δεδομένα. Είναι σαν να ζητάτε διάγνωση από το γιατρό δια τηλεφώνου για ένα πόνο που έχετε.......
    1 point
  6. στο Άρθρο 41 αναφέρει "Επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας σε κτίρια νομίμως υφιστάμενα, καθώς και σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων τα οποία έχουν εξαιρεθεί της κατεδάφισης ή έχουν υπαχθεί σε οποιονδήποτε νόμο εξαίρεσης από την κατεδάφιση ή τακτοποίησης ή ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών εφόσον : α) δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, β) τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα, στα όποια εκτελούνται, δεν βρίσκονται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό ή παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο όπου απαγορεύεται η δόμηση, σε περιοχή απολύτου προστασίας, σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού, σε κτίρια που είναι στατικά επικίνδυνα, πριν αρθεί η επικινδυνότητα, σε τμήμα κτιρίου που έχει κατασκευαστεί μετά τη θεσμοθέτηση παρόδιας στοάς και εμπίπτει σε αυτήν, καθώς και σε ρυμοτομούμενα κτίρια, παρά το όριο διεθνών, εθνικών, επαρχιακών, δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης πλάτους πενήντα τοις εκατό (50%) των οριζόμενων από τη νομοθεσία για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας."
    1 point
  7. Κατ΄αρχας, αυτο το ΦΕΚ 290Δ/1-9-1977, αφορα ορους δομησης "οικισμων τινων" Νομου Χαλκιδικης. Υπαρχουν ηδη ΦΕΚ για πολλες περιοχες, αναρτημενα και εδω. https://www.michanikos.gr/forums/topic/7447-εκτός-σχεδίου-δόμηση-στη-χαλκιδική/page/11/ κατα τα λοιπα, δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρχει απαντηση "αυτη τη στιγμη" με τα τοσα που γινονται -ή θα γινουν- γιια τα εκτος σχεδιου.
    1 point
  8. Νομίζω τους έχουν ξεφύγει και τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια/φρεάτια ανελκ εως 30μ2 καθώς και οι σοφίτες που δεν προσμετρώνται στο ΣΔ . Αυτά πως τη γλίτωσαν, δεν κάνουν τέτοια κόλπα εκεί οι μηχανικοί; Εγώ προτείνω να κλείσει εντελώς η ΥΔΟΜ για να μην βγαίνει καμία πράξη στο συγκεκριμένο Δήμο και να έχουμε όλοι ήσυχο το κεφάλι μας. Ακόμα καλύτερα πλήρη κατάργηση του ΓΟΚ-ΝΟΚ και πάγωμα όλης της οικοδομικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα μέχρι να αποφασίσει το ΣΤΕ τι πρέπει να γίνει. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ
    1 point
  9. Μάλιστα.... και ψήφισαν και πήραν και απόφαση.... και αλλάζουν με βάση τα "τοπικά γούστα" τους όρους δόμησης.... Δημοκρατία έχουμε κι αφού έχουμε ας αρχίσουν και να ψηφίζουν ανά Δημοτικά Διαμερίσματα ή ακόμα πιο Δημοκρατικά ανά Οικοδομικό τετράγωνο να ορίζουν όρους δόμησης.... και εμείς ως Μηχανικοί να αναζητάμε τι ισχύει ανά γειτονιά στο τέλος και αν άλλαξε κάτι την τελευταία εβδομάδα με κάποια άλλη απόφαση.
    1 point
  10. @sopver Για τη σύνταξη του πίνακα συνιδιοκτησίας είναι αδιάφορο τι προσμετράται και τι όχι στον συντελεστή δόμησης. Οι ορισμοί του οικοδομικού κανονισμού (όπως και κάθε νομοθετικού κειμένου) χρησιμεύουν για την εφαρμογή του. Ο πίνακας αυτός δεν είναι τεχνικό ή πολεοδομικό ζήτημα αλλά ιδιοκτησιακό. Ο τοίχος μεταξύ διαμερίσματος και κλιμακοστασίου ανήκει εξ ολοκλήρου στο διαμέρισμα.
    1 point
  11. Ρε τι μας βάζουν να κάνουμε. Πιο εύκολα βγάζεις από τη μύγα ξίγκι.
    1 point
  12. 1 point
  13. 2.910 downloads

    Υπεύθυνη δήλωση ύπαρξης συναίνεσης για τη τακτοποίηση αυθαιρέτων
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.