Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. tasanto

    tasanto

    Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      111


  2. ilias

    ilias

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.376


  3. GeorgeS

    GeorgeS

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      1.619


  4. Alexios

    Alexios

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      345


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 15/08/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Το άρθρο 23 του παλιού Κτιριοδομικού Κανονισμού, ανέφερε : ............... 4. Κατά τη φύτευση δένδρων ή θάμνων κοντά σε κτίρια ή δομικά έργα και ανάλογα με τις ιδιότητες του ριζικού συστήματος των φυτών, πρέπει να λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή βλάβης αυτών των κτιρίων ή δομικών κατασκευών. 5. Σε περίπτωση ύπαρξης δένδρων ή θάμνων σε γειτονικό οικόπεδο κατά την ανέγερση οικοδομής, ο οικοδομών οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κτιρίου που ανεγείρει από την υγρασία και το ριζικό σύστημα των δένδρων ή θάμνων. Τα ίδια αναφέρουν και οι παρ. 4 & 5 του άρθρου 19 του νέου Κτιριοδομικού Από την Πολεοδομική πλευρά, δεν υπάρχει κάτι άλλο
    1 point
  2. Ειχες το 1970 δυο αρτια και οικοδομησιμα. Εχτιζαν, μεχρι τον 4759, απο 220 τμ το καθε ενα. δξ πώς και γιατι κατεληξαν το 2015 να δοθουν σαν "ενα" Ξαναδες τα με τον μηχανικο και τον συμβ/φο. Στο Ε9 τι γραφει Δες και την εγκυκλιο για το αρθρο 32 επ. του 4759 https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2022/11/Ψ56Β4653Π8-ΓΞ3.pdf
    1 point
  3. Το πιο απλό θέμα είναι ο έλεγχος μιας μελέτης. Μάλιστα στο εξωτερικό ο έλεγχος γίνεται με διαφορετικό πρόγραμμα για αποφυγή ίδιων λαθών (από το μοντέλο εως τις δράσεις κ.τ.λ. Επίσης στο εξωτερικό η στατική μελέτη την ελέγχει ο στατικός που έχει πιστοποίηση από το αντίστοιχο TEE.
    1 point
  4. Γενικά υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και στις δύο λύσεις , ξηρού τύπου ή ελαίου. Είθισται (για διάφορους λόγους) ένα από τα βασικότερα κριτήρια να είναι ο χώρος εγκατάστασης του Μ/Σ (εσωτερική ή εξωτερική εγκατάσταση). Στη διεθνή πρακτική, Μ/Σ ξηρού τύπου εγκαθίστανται συνήθως σε κτίρια (υπόγεια κτιρίων κλπ), νοσοκομεία κλπ καθώς θεωρούνται ασφαλέστεροι από την άποψη ότι δεν υπάρχουν τα έλαια που σε μια φωτιά θα προκαλέσουν πρόσθετα προβλήματα. Μετασχηματιστές ελαίου τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους ή και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Θεωρούνται ότι έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής, λιγότερο θόρυβο και καλύτερη απόδοση αν και αυτά είναι σχετικά. Επίσης τα έλαια που χρησιμοποιούνται σήμερα δεν περιέχουν PCB και πληρούν τις προδιαγραφές του IEC 60296 απ' ολους τους επώνυμους κατασκευαστές. Σε μερικές χώρες, αν πρόκειται για αστικό περιβάλλον, σχολεία, νοσοκομεία κλπ τύπους κτιρίων του τριτογενή τομέα είναι υποχρεωτική σύσταση η χρήση Μ/Σ ξηρού τύπου.
    1 point
  5. Σχολιάζοντας ως συνάδελφος το θέμα. Συμφωνώ με την άποψη ότι δεν εμπλεκόμαστε σε υποθέσεις άλλων συναδέλφων. Ολα όμως έχουν και ένα όριο. Όταν θα αντιληφθώ ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας , ότι υπάρχει πιθανόν κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος , θα παρέμβω, όπως σωστά κατά την γνώμη μου έπραξε ο συνάδελφος @tasanto . Στο τέλος στην συνείδησή μου αντί του (απαρχαιωμένου) κώδικα δεοντολογίας υπερισχύει ο όρκος που έδωσα όταν πήρα το δίπλωμα : ".... ΟΥΤΩ ΧΡΗΣΙΜΟΝ ΕΜΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,.."
    1 point
  6. Δεν με απασχολεί ΙΑΣΟΝΑ. Όλες οι απόψεις σεβαστές.
    1 point
  7. Καλέ μου Παύλο......... Αν μου επιτρέπεις τέτοια θέματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα, ίσως λιγότερο τεχνικά και μάλλον περισσότερο ουσιώδη ως μοχλοί διαμόρφωσης της κουλτούρας του Μηχανικού και κυρίως αυτής των νεότερων συναδέλφων. Ακόμα και οι τόνοι να ανεβαίνουν είναι εποικοδομητικά στο να βλέπει κάποιος και να αξιολογεί νοοτροπίες και κυρίως ανθρώπους. Μα πάνω απ΄ όλα την αδιαφορία τους για το διπλανό. Η σοβαρότητα του θέματος δεν έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος που έθεσε αρχικά ο συνάδελφος @tasanto. Αυτή είναι μία περίπτωση που θα βρει το δρόμο της, θα αντιμετωπιστεί με τον Α ή Β τρόπο όπως εκείνος κρίνει καλύτερα και κατάλαβα ότι θα πράξει το σωστό, καθώς τα μηνύματά του αποδεικνύουν πως πρόκειται περί ευσυνείδητου ανθρώπου-Μηχανικού. Μέσα όμως από αυτή την περίπτωση δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχτεί ότι το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα είναι άλλο. Και αυτό είναι οι σάπιες απόψεις που επικρατούν σε κάποια 40+ χρόνων "εμπειρίας" μυαλά που έχουν μάθει από την εποχή των παχέων αγελάδων της δεκαετίας του 80+ να ισοπεδώνουν τα πάντα μέσω συντεχνιακών λογικών, να κρύβουν τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλάκι και να οδηγούν ένα ολόκληρο κλάδο σε ηθική απαξίωση υπονομεύοντας το επαγγελματικό μέλλον νεότερων συναδέλφων.........επί των οποίων......φευ..........θέλουν να το παίξουν και δάσκαλοι!!! Και όλα αυτά με το μανδύα της δεοντολογίας κλείνοντας τα μάτια στην αξία της ηθικής έναντι της κοινωνίας. Και έχουν επιπλέον το ΘΡΑΣΣΟΣ να τους κατηγορούν – άκουσον, άκουσον τους κατηγορούν– ΟΤΙ ΕΠΕΠΕΣΑΝ εκείνοι σε παράπτωμα επειδή ΒΟΗΘΗΣΑΝ τον πολίτη να καταλάβει ότι κτίζει ίσως και κάτι επικίνδυνο και μπήκαν στα χωράφια ενός "συναδέλφου". Αν αυτή η κοινωνία μας αξίζει όποιος θέλει ας σιωπήσει, εγώ θα μιλάω ελεύθερα αντικρούοντας το σκοταδισμό .
    1 point
  8. Ο συνάδελφος tasanto έπραξε το αυτονόητο, όπως θα πρέπει να το κάνει καθείς θέλει να λέγεται μηχανικός, όταν πέφτει στην αντίληψή του κάτι τόσο ακραίο που θεωρεί ότι γίνεται επικίνδυνο. Αλλοίμονο αν επικαλούμεθα τη δεοντολογία επιλέγοντας τα κάθισμα επί του καναπέως, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το διπλανό και τη κοινωνία γενικότερα. Ισως αυτό το τίμημα πληρώνουμε σαν κοινωνία και μάλιστα με πολύ πρόσφατο χρονικό ορίζοντα.
    1 point
  9. Πας καλά συνάδελφε? Θα αφήσουμε τους άσχετους και τα λαμόγια να ξεφτιλίζουν τον χώρο μας? Βλέπω μελέτη "κουρέλι" και δεν θα το πω,σε αυτόν είναι ο κύριος του έργου? Ο επιβλέπων δεν πατάει στο εργό,δηλώνει ότι ολα είναι οκ και ο άλλος θα κάτσει να τον ακούει? Τον πήρε τηλέφωνο (ο κύριος του έργου) από το έργο (προφανώς λέγοντας ότι τηλεφωνεί απο το γραφείο του) και του είπε ότι είναι στο έργο (ο επιβλέπων) !!!!!! Μα τι είναι αυτά που λες?
    1 point
  10. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις απόψεις σας,απλά πριν λίγο ενημερώθηκα ότι ανελαβε δικηγόρος και θα κύριος του έργου θα κινηθεί νομικά και κατά του κατασκευαστή και του μελετητή (που είναι και ο επιβλέπων,αλλά δεν είχε εμφανιστεί ποτέ). Θα ελεγχθούν όλες οι μελέτες από πραγματογνωμονες του ΤΕΕ,αλλά και από ανεξάρτητους μηχανικούς.Απέφυγα την πρόταση να ελέγξω κάτι επίσημα γιατί,δεν έχω όρεξη (έστω μετά από 3-4 χρόνια) να τρέχω στα δικαστήρια.
    1 point
  11. 1.Σχετικώς με τους νόμους, ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι το lobbying που παίζει από τους ΠΜ λόγω 50% στο ΤΕΕ... 2. Σχεδόν ανά βδομάδα δέχομαι τηλέφωνα από ΠΜ για την επίλυση αποριών. 3. Οι ΑΤΜ, φυσικά αντί να αντιδράσουν ορθά, κατάφεραν το 70 το "διώροφον μεθ υπογείου", για να γίνουν κι αυτοί "ολίγον ΠΜ". Σημείωση: Οι ΑΤΜ στο 95% είναι παντελώς άσχετοι από κατασκευή κατοικιών. 4. Το τοπογραφικό δεν είναι "καφές πακέτο 1 Ευρώ με δώρο κρουασάν". Απαιτεί πολλή μελέτη. 5. Οι τεχνολόγοι ΤΜ, το βλέπουν με λάθος τρόπο κατά την άποψή μου. Μία προσεκτικοί ανάγνωση των προγραμμάτων σπουδών μεταξύ Πολυτεχνείου και ΤΕΙ θα καταλάβει τις διαφορές. 6. Εξηγούμαι: Οι περισσότεροι τεχνολόγοι ΤΜ είναι εξοικειωμένοι περισσότερο στα GIS ή π.χ. σε σχεδιαστικά προγράμματα από ότι του Πολυτεχνείου. Αυτοί είναι οι δουλειά τους και για αυτό ιδρύθηκαν. Στο ΤΑΤΜ/ΑΠΘ π.χ. διδάσκονται μαθήματα όπως ΓΕωμετρική Γεωδαισία, Ανάλυση παρατηρήσεων GPS, εφαρμογές GPS, γεωδαιτικοί έλεγχοι παραμορφώσεων, φυσική γεωδαισία, διαστημική γεωδαισία, τεχνική τοπογραφία, αστικές αποτυπώσεις, υπόγεια τοπογραφία. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο. Και δεν πρέπει γιατί ο καθείς εφ ω ετάχθη και δεν τίθεται από μέρους μου θέμα υπεροχής. Είναι θέμα καταμερισμού. 7. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι: Ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης είναι πιο πάνω από τα δικαιώματα. Πιστεύω να ξέρετε τοπογραφικά 50 Ευρώ από τις όρθο του Κτηματολογίου. Ή θα ξέρετε περιπτώσεις τοπογραφικών από "παληκάρια" ΔΥ με 50-60 Ευρώ. 8. Χωρίς οικονομική ανάπτυξη, θα βράζουμε όλοι στο ίδιο ζουμί και θα φαγωνόμαστε μεταξύ μας. 9. Εξακολουθώ να πιστεύω ακράδαντα πως οι ΑΤΜ είναι οι μόνοι εντεταλμένοι για την διαχείριση πληροφορίας της Γης από όλους. Όπως οι ΠΜ να χτίζουν κατοικίες και οι ΑΜ να διαμορφώνουν τους χώρους.
    1 point
  12. Έχουν πολύ γέλιο οι ερωτήσεις για το ΕΓΣΑ, τις εξαρτήσεις και τα GPS. Τί νομίζετε συνάδελφοι ότι είναι πιστολάκια για τα μαλλιά τα gps ή η γεωδαισία μπακαλική; Ή περιμένετε κορόιδα να σας κάνουν τη δουλειά μέσω internet;
    1 point
  13. Μη τον παρεξηγείτε τον ατσαλενιο ανθρωπο συνάδελφοι. Έχει πληρώσει τον ΕΛΟΤ για τους ευρωκώδικες γιαυτό κανει πως δεν καταλαβαίνει τι σημαινει η φραση "αιρεται η υποχρεωτικότητα"
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • ΤΑΙΠΕΔ: Ανάθεση έργων ύψους 4,3 δισ. ευρώ στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
      Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η Κυβερνητική Επιτροπή Έργων Στρατηγικής Σημασίας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να αναθέσει στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF) του Ταμείου τα εξής έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,3 δισ. ευρώ.

      Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών

      Το έργο αφορά στη δημιουργία Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Δασών το οποίο στοχεύει στην ολιστική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, προκειμένου να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα και να περιορίζεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

      Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Δασών, τη δημιουργία Μητρώων Εξωτερικών Ελεγκτών και Ανάπτυξης Συμβάσεων Διαχείρισης Δασικών Οικοσυστημάτων, τον σχεδιασμό συστημάτων επιδότησης βιομάζας και ανταποδοτικών οφελών.

      Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται συνολικά σε 8.872.200 ευρώ και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο κατά 100%. Το έργο υλοποιείται σε τρεις φάσεις διάρκειας 36 μηνών η καθεμία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2033.

      Δασοπονικές μελέτες διαχείρισης δασικών οικοσυστημάτων
      • 0 απαντήσεις
    • Οι προϋποθέσεις εξαγοράς καταπατημένων του Δημοσίου από ιδιώτες ως 20% της αντικειμενικής αξίας
      Σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις θα μπορέσουν να «αγοράσουν» οι ιδιώτες 90.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου και οι σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

      Ο νόμος, με τον οποίο απλοποιείται η διαδικασία και καθιερώνονται σημαντικές εκπτώσεις για όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας επί εκτάσεων τις οποίες το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένες, ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και τώρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη για να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από το φθινόπωρο.

      Μετά την υποβολή της αίτησης, αρμόδια επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» και μέσα σε πέντε ημέρες ο αιτών λαμβάνει το πιστοποιητικό αποδοχής της με το τίμημα και τον διακανονισμό της οφειλής. Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες, άτοκες, μηνιαίες δόσεις, με το ποσό της κάθε δόσης να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Αν υπάρξει εφάπαξ εξόφληση, προβλέπεται έκπτωση κατά 10% στο τίμημα εξαγοράς.

      Στο νέο πλαίσιο εξαγοράς καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, καταργήθηκε η προϋπόθεση ύπαρξης κτίσματος για την υποβολή της αίτησης εξαγοράς, δεν επιτρέπεται η εξαγορά ακινήτου με αυθαίρετο κτίσμα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση του ακινήτου στο έντυπο Ε9 για τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης.

      Βάση υπολογισμού του τιμήματος εξαγοράς αποτελεί η αντικειμενική αξία του ακινήτου, με εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και το 80%, ανάλογα με τον χρόνο κατοχής, το είδος του ακινήτου, τον χρόνο άσκησης ένδικων μέσων και πιθανές δικαστικές αποφάσεις.



      • 4 απαντήσεις
    • Έσοδα ύψους 2 δισ. ετησίως μπορεί να επιφέρει η αξιοποίηση των περιοχών Natura 2000
      «Κρυμμένα» κάτω από τον πλούτο των… προστατευόμενων περιοχών της χώρας βρίσκονται έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 2 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη της διαΝΕΟσις, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, τα χρήματα αυτά θα εισέρρεαν στην ελληνική οικονομία αν ένα 40% των περιοχών Natura 2000 της χώρας αναδεικνύονταν και αξιοποιούνταν όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, θα εξασφάλιζε περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.
      • 2 απαντήσεις
    • Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων
      Με νέα Εγκύκλιό του ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42966/1311 19.04.2024 παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Η εγκύκλιος αναφέρει:

      Σε συνέχεια της (2) σχετικής Οδηγίας προς του δήμους της χώρας, με την οποία επισημάνθηκαν αφενός η έναρξη εφαρμογής του Κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων (σχετ.1) και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι δήμοι στο πλαίσιο των προβλέψεων του εν λόγω κανονισμού, και μετά από πληθώρα ερωτημάτων που υποβλήθηκαν επί της εφαρμογής του κανονισμού από δήμους και πολίτες ακινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής
      του, διευκρινίζονται τα εξής:

      Α. Γενικά:

      Ο κανονισμός αποσκοπεί στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην ενίσχυση του βαθμού πυρασφαλείας των ακινήτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. Στόχος είναι η προστασία της ζωής και της υγείας του κοινού, του φυσικού περιβάλλοντος και των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και των ακινήτων με περιορισμό της συμβολής τους στην μετάδοση της φωτιάς. Σημαντικός παράλληλα στόχος του κανονισμού είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία του κοινού για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, οι οποίοι έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

      Β. Πεδίο εφαρμογής:

      Ο κανονισμός αφορά σε δομημένα ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις, περιαστικό πράσινο, κηρυγμένες δασωτέες, αναδασωτέες και χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και σε ακτίνα τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων αυτών. Αφορά επίσης κτίσματα εντός πάρκων και αλσών πόλεων και οικιστικών περιοχών.
      • 9 απαντήσεις
    • Εκδόθηκε η ΚΥΑ για το «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» - Αναλυτικά οι όροι του προγράμματος
      Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Ανακαινίζω -Νοικιάζω».

      Το πρόγραμμα επιδοτεί την ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

      Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

      δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή


      οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ


      η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.




      Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του Προγράμματος ορίζεται η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

      • 0 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.