Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. Ευκλείδης

    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      29


  2. sdtopo

    sdtopo

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      1.094


  3. kfil

    kfil

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      290


  4. ilias

    ilias

    Core Members


    • Πόντοι

      2

    • Περιεχόμενα

      4.386


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 01/10/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Version 1.0.0

    533 downloads

    Τα δεδομένα δίδονται στα ξεκλείδωτα κελιά - πράσινα ή μπλέ - του Τεύχους & του Σχεδίου. Κωδικός ξελκειδώματος 1104.
    1 point
  2. Μπορείτε να βάλετε μαύρη σιδηροσωλήνα ( όχι γαλβανισμένη ). Μπορείτε να τη βάψετε για αντισκωριακή προστασία και καλή εμφάνιση. Αν χρειάζονται βιδωτά εξαρτήματα καλό είναι τα σπειρώματα να στεγανοποιηθούν με κανάβι και γομαλάκα.
    1 point
  3. Να επέμβει η δημόσια αρχή; Να κάνει τι; Δεν έχει δικαίωμα παρά μόνο (εκτός αν πρόκειται γιο μελέτη του δημοσίου) 1) Αν δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που αναφέρονται στα κανονιστικά κείμενα (και μόνο) οπότε αρμόδια είναι η αρχή που εξέδωσε την άδεια. 2) Αν διαταχθεί από δικαστήριο πραγματογνωμοσύνη.
    1 point
  4. @NIANDR για ποιο λόγο να τα αποδεχθείς αφού δεν αποτελούν επαγγελματικές δαπάνες; Θα επιλέξεις απόρριψη παραστατικού. @natasamarkop δεν είναι αυτή η σωστή διαδικασία. Διάβασε τη δημοσίευση για την καταχώρηση λογαριασμού όταν αποτελεί επαγγελματική δαπάνη μόνο κατά ένα μέρος.
    1 point
  5. @Largy βάσει του Κτιριοδομικού Κανονισμού "η καπνοδόχος πρέπει να στηρίζεται ασφαλώς σε όλη τη διαδρομή της προς τα πάνω σε τοίχο, δάπεδο ή στο έδαφος". Συνεπώς, δεν επιτρέπεται να διέρχεται από την ανοιχτή πλευρά ημιυπαίθριου χώρου.
    1 point
  6. Δεν το έχουν προβλέψει αυτό στις ΤΟΤΕΕ, γιατί είναι ελληνική πατέντα να ζεσταίνει το τζάκι το νερό χρήσης. 😜
    1 point
  7. Ο ξυλότυπος που ανέβασε ο συνάδελφος @ilias δείχνει μη εμπειρο μηχανικό. Ειδικά ο οπλισμός που έρχεται αριστερά από την Κ1 στον πρόβολο δείχνει μη γνώση του αντικειμένου. Αν ήταν το παραπάνω μάθημα στην σχολή ο παραπάνω θα είχε κοπεί. Ο ξυλότυπος που ανέβασε ο συνάδελφος @cvlengnr δεν είναι μόνο επικίνδυνος αλλά δηλώνει και άγνοια του αντικειμένου. Στην περίπτωση που ήταν μάθημα στο οπλισμένο σκυρόδεμα δεν θα περνούσε το μάθημα. Για τον συνάδελφο @kfil μπορώ να τον διαβεβαιώσω όχι μόνο μπορώ να δω αν μια μελέτη είναι σωστή (πχ. από τον έλεγχο του στατικού τεύχους) αλλά μπορώ και σε έναν ξυλότυπο να δω και τα κατασκευαστικά λάθη εκτός αυτών της μελέτης με πάρα πολυ μεγάλη ευκολία. Και επναλαμβάνω, αν τα παραπάνω σχέδια είχαν πέσει στα χέρια μου, θα επιδίωκα την επικοινωνία με τον μηχανικό και αν άβλεπα ότι είναι άσχετος (όπως φάνηκε στα σχέδια) και δεν έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, θα ενημέρωνα την δημόσια αρχή.
    1 point
  8. δες στο βιβλίο των Βαγια-Ιωαννιδη-Ερμοπουλου ("Σχεδιασμός δομικών έργων από χάλυβα" & 8.2.4 (" η επικάλυψη ως διάφραγμα")
    1 point
  9. Αν είναι οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως ισχύει ο ίδιος συντελεστής δόμησης για όλες τις χρήσεις και μπορείτε, αν υπάρχει, να τον βρείτε εδώ: http://gis.epoleodomia.gov.gr/v11/index.html#/23.8183/38.6426/6 Αν είναι εκτός σχεδίου τότε έιναι μη οικοδομήσιμο μάλλον. Σε κάθε περίπτωση με ένα τηλεφώνημα στην Πολεοδομία μπορεί να λυθεί η απορία σας.
    1 point
  10. Δεν νομίζω ότι υπάρχει απαίτηση ή διαδικασία τακτοποίησης των ομόρων οικοπέδων βάση των διατάξεων του Ν.Δ.17-7-1923, του Ν.651/77 ή των διατάξεων του Ν.1337/1983 σε οικισμό. Αυτά ισχύουν στην περίπτωση που αφορά οικόπεδο εντός Σχεδίου Πόλεως (με Ρυμοτμικό). Σε κάθε περίπτωση τα τυφλά οικόπεδα αποτελούν μέρος του οικισμού.
    1 point
  11. Mπορεις και σκαρίφημα εφόσον ικανοποιούνται όσα απαιτούνται από τις οδηγίες: Για το επιθεωρούμενο κτίριο/κτιριακή μονάδα παρακαλούμε όπως υποβάλλετε, σχέδια ή/και σκαριφήματα, κατόψεων ή/και τομών ή/και όψεων στο πεδίο «Εισαγωγή σκαριφημάτων / σχεδίων επιτόπιου ελέγχου» ώστε να προκύπτουν με σαφήνεια: Τα στοιχεία του κελύφους (διαφανείς και αδιαφανείς επιφάνειες) με διαστάσεις και εμβαδομέτρηση της κάθε στάθμης του κτιρίου (εφόσον υφίστανται περισσότερες από μία) ή της κτιριακής μονάδας Η θέση τυχόν Μη Θερμαινόμενων Χώρων, καθώς και των όμορων κτιρίων/κτιριακών μονάδων. Ο προσανατολισμός των πλευρών του κελύφους (η θέση του Βορρά, σε περίπτωση που αυτή δεν φαίνεται στο αναρτημένο στην πλατφόρμα τοπογραφικό) Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να απεικονίζονται σε ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά αρχεία μορφής είτε (.jpg) είτε (.pdf) είτε (.dwg/dxf), τα οποία θα εμπεριέχονται σε ένα (1) συμπιεσμένο ηλεκτρονικό αρχείο μορφής (.zip) ή (.rar), συνολικού μεγέθους έως 4 MB. ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα πρέπει να επιλέγεται όσο υψηλή ανάλυση χρειάζεται ώστε οι πληροφορίες να είναι ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. Αν για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεστε περισσότερο απο 4 MB, επικοινωνήστε με το helpdesk του buildingcert.gr (210-6603309, [email protected]) Προαιρετικά, μπορείτε να υποβάλλετε επιπλέον φωτογραφίες των όψεων του κτιρίου/κτιριακής μονάδας.
    1 point
  12. @kfil νομίζω ασχολείσαι με στατικά από αυτά που σε διαβάζω κατά καιρούς. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Βάσει λοιπόν των ορισμών που έδωσες, το τμήμα της μελέτης που ανέβασα εγώ πιο πάνω, ειναι κακό ή απαράδεκτο; Θα ήθελα την άποψη σου πραγματικά.
    1 point
  13. Φίλε @kfil το παρακάτω είναι τμήμα μιας στατικής μελέτης που έπεσε στα χέρια μου και που ξαναέκανα εγώ τα στατικά..... Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ έμπειρο ώστε να δω κατευθείαν ότι "κάτι" είναι λάθος. Εσύ μπορείς να το διακρίνεις; Είναι κακή αυτή η μελέτη ή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ βάση τίτλου θέματος; Που θα την κατέτασσες; Δεν χρειάζεται προφανώς να πω (γιατί είναι αυτονόητο) ότι όλη η μελέτη κινείται σε αυτή τη φιλοσοφία, αλλά δεν την ανεβάζω, δεν έχει ουσία.
    1 point
  14. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις απόψεις σας,απλά πριν λίγο ενημερώθηκα ότι ανελαβε δικηγόρος και θα κύριος του έργου θα κινηθεί νομικά και κατά του κατασκευαστή και του μελετητή (που είναι και ο επιβλέπων,αλλά δεν είχε εμφανιστεί ποτέ). Θα ελεγχθούν όλες οι μελέτες από πραγματογνωμονες του ΤΕΕ,αλλά και από ανεξάρτητους μηχανικούς.Απέφυγα την πρόταση να ελέγξω κάτι επίσημα γιατί,δεν έχω όρεξη (έστω μετά από 3-4 χρόνια) να τρέχω στα δικαστήρια.
    1 point
  15. Το αντιγραφο της φωτοτυπιας το περνεις αφου αγορασεις την αδιαφανη φωτοτυπια και θες και δευτερο αντιγραφο...... Οποτε για ενα διαγραμμα πληρωνεις περιπου 20 ευρω και αλλα 4,5 αν θες και δευτερη φωτοτυπια του ιδιου διαγραμματος. Δυστυχως πρεπει να πας απο εκει και καλο ειναι να ξερεις απο πριν τι θες να παρεις για να τελειωνεις και πιο γρηγορα. Βρισκεις τα νουμερα των διαγραμματων απο το γεω-ευρετηριο στο internet και μετα πας και τα παραγγελνεις.
    1 point
  16. Προφανώς και όχι! Η αυθαιρεσία υφίσταται και οφείλουν οι συνιδιοκτήτες με μια δήλωση, που θα περιλαμβάνει όλες τις ενυπάρχουσες αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους να το ρυθμίσουν. Χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις και το Πιστοποιητικό ΗΤΑ για τους κοινόχρηστους χώρους ενός ακινήτου! Π.χ. τροποποίηση της ΣΟΙ κ.λπ. Εγώ πάντως συμβουλεύω τους πελάτες μου που θέλουν να αγοράσουν μια ΟΙ σε ακίνητο με μη ρυθμισμενες αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους, να μην το πράξουν....
    -1 points
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.