Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.593


  2. antloukidis

    antloukidis

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      3.769


  3. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      6.764


  4. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      17.989


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 22/10/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Καλησπέρα, προσωπικά δεν νομίζω να έχει αλλάξει επί της ουσίας κάτι, εκτός από αυτό που γράφτηκε παραπάνω περί των 3 κωδικών σε 1 e-παράβολο πλέον. Πάντως από άλλο συν/φο έχω ακούσει ότι μετά από πίεση δέχτηκε η ΔΟΥ να πληρωθεί και αυτό επί τόπου στο ταμείο.
    2 points
  2. Απότη στιγμή που δεν έχει κυρωθεί η ΠΕ, η ιδιοκτησία σου παραμένει αυτούσια. Συνεπώς, αποτυπώνεις όλο το οικόπεδο με τη ρ.γ. και αναφέρεις υφιστάμενη επιφάνεια, ρυμοτομούμενη και απομένουσα (μετά την κύρωση της ΠΕ) συμπλ. η δήλωση 651/77 θα συνταχθεί σύμφωνα με το σημερινό καθεστώς του γεωτεμαχίου
    2 points
  3. Καλησπέρα. Μετά τις διορθώσεις στο κείμενο της προηγούμενης δημοσίευσης που θα πρέπει να κάνεις, να σε καθοδηγήσω λίγο στα αυθαίρετα ότι στις υπαγωγές δεν συγκρίνεις μεγέθη με ΝΟΚ. Η σύγκριση των αυθαιρεσιών γίνεται βάσει των εγκεκριμένων σχεδίων της Ο.Α. Βάσει της εγκ. 2 Ν. 4495/17 την απόληξη μπορείς να την υπολογίσεις με αναλυτικό.
    1 point
  4. Στον Κωδικό 201 και για τα τρία, μου είπαν στην εφορία.
    1 point
  5. Καλημέρα, από πρόσφατη εμπειρία άλλου συν/φου, ο κωδικός ήταν ο (0)201 και ναι τα πλήρωσε όλα στον ίδιο κωδικό και γίνανε δεκτά.
    1 point
  6. Ανοίγω το θέμα αυτό για να υπάρξει συζήτηση για τον τρόπο που φτιάχνονταν τα τεχνικά έργα στην αρχαιότητα. Μπορείτε να κάνετε παραπομπές σε links. Παραθέτω μια σύνδεση που αλίευσα στο διαδίκτυο. Ξεκινάει με τον τρόπο που συνδέονταν οι τεράστιοι ογκόλιθοι με χύτευση συνδέσμων. https://themindcircle.com/ancient-engineering-methods/?fbclid=IwAR0EqxoviDuhlLtGE1kgyiy-YfCFU6XprEp92DwFmBbRZHNFWEkrRzjNtN8
    1 point
  7. @MARIANNA_ Πώς "λείπει" ο όροφος??? Μήπως η άδεια αφορά σε ισόγειο, και ο όροφος κατασκευάστηκε μεταγενέστερα (νόμιμα ή αυθαίρετα)? Κι αν είναι αυθαίρετος, πώς ξέρεις ότι προϋπάρχει του 75 ώστε να ενταχθεί σε κατ. 1? Για ψάξε το καλύτερα
    1 point
  8. Ο διαχωριστής ή το ΔΑ ή το δευτερεύον κύκλωμα δεν είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει σώνει και καλά με την ΑΘ.... Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζονται...
    1 point
  9. Σε καταγγελία για καμινάδα πελάτη μου, ήρθε μηχανικός της πολεοδομίας να κάνει τον διαιτητή με τον γείτονα, τελικά η καμινάδα ήταν νόμιμη αλλά ο γείτονας είχε πατήσει το κτίριό του πάνω στο κτίσμα μας με υπέρβαση 10-12cm, ακόμα τρέχει. Αυτά που λέμε για μαλλιά και κουρεμένους. Πριν κάνετε καταγγελία κάντε μια αυτοψία στο δικό σας ακίνητο μπορεί να ανακαλύψετε κροκόδειλους
    1 point
  10. Το βασικό και απαραίτητο συστατικό του οποιοδήποτε ανεξαιρέτως θερμομονωτικού υλικού είναι ο παγιδευμένος - εγκλωβισμένος αέρας που περιέχει. Γιαυτό όλα ανεξαιρέτως τα θερμομονωτικά υλικά έχουν σπογγώδη - αφρώδη υφή. Δηλαδή θερμομόνωση πετυχαίνουμε μόνο όταν υπάρχει αέρας ακίνητος, που δεν μπορεί με την κίνησή του να μεταφέρει την θερμότητα. Όπως ξέρουμε όλοι, για μία αποτελεσματική θερμομόνωση κτιρίου, προκύπτει από τους υπολογισμούς μας ότι απαιτείται συνήθως, κάποιο πάχος μονωτικού (άρα και παγιδευμένου αέρα) της τάξης των 5 - 10 εκατοστών. Το οποιοδήποτε χρώμα, που έχει ελάχιστο πάχος, δεν προσφέρει καμμία θερμομόνωση άξια λόγου να μπεί σε υπολογισμούς (μηχανικοί είμαστε... δεν μας αρέσουν τα πολλά μηδενικά μετά την υποδιαστολή!!!) Μπορεί βέβαια να προσφέρει μεγαλύτερη ή μικρότερη απορρόφηση ή ανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας και εκεί είναι η μόνη συνεισφορά του στην μετάδοση θερμότητας από και προς το χώρο που εξετάζουμε.
    1 point
  11. Τροχήλατη ψησταριά ή σταθερή, η απόληξη της καμινάδας οφείλει να είναι σε απόσταση >=10 μ από όμορα ανοίγματα
    1 point
  12. @Walther580 Διαφωνώ ριζικά με τον αξιοσέβαστο και ικανότατο συνάδελφο antloukidis. Η ενόχληση που προξενείται στους γείτονες από τον καπνό είναι ανυπόφορη. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποια αποτελεσματική πρακτική σχετικά με την καμινάδα. Γνωρίζω όμως, ότι μία από τις χειρότερες καταστάσεις που υπάρχουν είναι οι διαμάχες και το αρνητικό κλίμα μεταξύ γειτόνων. Το να μην ενοχλούμε τους γείτονές μας δεν είναι μόνο ζήτημα σεβασμού των άλλων, είναι —πρωτίστως— θέμα αυτοσεβασμού.
    1 point
  13. Σίγουρα οι υπολογισμοί μιας μελέτης, όπως σωστά αναφέρει ο συνάδελφος, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μια "μαντεψιά". Καθοριστικό ρόλο στο ερώτημα διαχωριστής ή ΔΑ, παίζει ο απαιτούμενος ελάχιστος όγκος νερού σε σχέση με τον όγκο του πρωτεύοντος κυκλώματος.
    1 point
  14. Δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς με διαφορά δεκαδικών του βαθμού..... που πιθανά θα υπάρχει στα δύο σημεία. Ούτε και οι περισσότεροι θερμοστάτες που χρησιμοποιούνται, έχουν τέτοια διακριτική ικανότητα.
    1 point
  15. Θα διαφωνήσω, διότι σύμφωνα με το έγγραφο ΔΤΕ/6923/196/19-2-03 : ... Στο Αρθ-7 παρ.1 του ΠΔ/24-4-85 για τις τεμνόμενες ιδιοκτησίες ορίζεται ότι "θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή" και συνεπώς για το τμήμα αυτό ισχύουν όλες οι διατάξεις που αφορούν τα εντός των ορίων οικόπεδα 1. Συνεπώς, για το τμήμα αυτό (στην περίπτωσή μας τα 500 μ²), η αντιστοιχούσα δόμηση είναι 240 μ² Βασική προϋπόθεση: το γεωτεμάχιο να μην έχει προέλθει από κατάτμηση μετά την 3-5-85 3. Η γραμμή που καθορίζει το εντός οικισμού τμήμα, προκύπτει από παράλληλη μετατόπιση (offset) του ορίου του οικισμού Τα ανωτέρω δεν αποτελούν απλώς απόψεις μου, αλλά και θέσεις της τοπικής (και όχι μόνο) Υ.ΔΟΜ..
    1 point
  16. Μπορείτε να βάλετε μαύρη σιδηροσωλήνα ( όχι γαλβανισμένη ). Μπορείτε να τη βάψετε για αντισκωριακή προστασία και καλή εμφάνιση. Αν χρειάζονται βιδωτά εξαρτήματα καλό είναι τα σπειρώματα να στεγανοποιηθούν με κανάβι και γομαλάκα.
    1 point
  17. Πέραν του θέματος της ασφάλειας χρηστών του κτιρίου, οι όψεις δεν θεωρούνται ολοκληρωμένες.
    1 point
  18. Ο ορισμός εννοεί μάλλον να μην έχεις συνέχεια από μπετόν και δοκάρια και τότε θα θεωρηθεί Η.Χ. Το κλασσικό ξύλινο στέγαστρο έχει τα 2 ή 3 ξύλινα υποστυλώματα στη χαμηλή του πλευρά και αναλόγως του μήκους του, μπορεί να χρειαστούν και ξύλινα υποστυλώματα και σε επαφή με τον τοίχο για καλύτερη στατική στήριξη ενώ οι δοκίδες του συνήθως αγκυρώνονται με τις γνωστές γαλβανιζέ δοκοθήκες σε τοίχο (καλύτερα σε δοκάρι) και για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια βάζεις από κάτω και μια οριζόντια ξύλινη τραβέρσα να μην έχεις διάτρηση και αστοχία. Η κατασκευή αυτή δεν σημαίνει στατική εξάρτηση ορισμός: 79. Ν 4067 όπως συμπληρώθηκε μετά την ισχύ του Ν. 4759/20 Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του, (αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης. )(*) "Το στέγαστρο είτε τοποθετείται σε επαφή με μία όψη χωρίς να αποτελεί συνέχεια του φέροντος οργανισμού υπό την προϋπόθεση, ότι είναι κατασκευασμένο από διαφορετικό υλικό είτε απέχει ελάχιστη απόσταση δ/4 από οποιαδήποτε όψη του κτιρίου, χωρίς να ισχύουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Επιτρέπονται, κατόπιν γνωμοδότησης του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΣΑ), κάθετα στοιχεία πλήρωσης, αποκλειόμενης της δημιουργίας κλειστού χώρου.".
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.