Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. H/N

    H/N

    Members


    • Πόντοι

      6

    • Περιεχόμενα

      4


  2. Guthwik

    Guthwik

    Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      43


  3. Λυκούργoς

    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      33


  4. beLakis Tsipouras

    • Πόντοι

      4

    • Περιεχόμενα

      36


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 20/11/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Ναι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εάν γίνει ποτέ έλεγχος, δεν νομίζω να αναλωθεί σε τυπικότητες.
    3 points
  2. Δυστυχώς στα δικαστήρια ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης του ορόφου. Για ποια ευγένεια μιλάτε. Αρκεί να αναφέρω ότι πριν καταλήξει στα δικαστήρια, η αδελφή μου τους παραχώρησε το σπίτι για την σύζυγο του και την μητέρα της η οποία για λόγους υγείας δεν μπορούσε να ανεβαίνει στον όροφο, για αρκετούς μήνες δωρεάν. Το ευχαριστώ ήταν να την μηνύσει, με απαίτηση την κατεδάφιση της καπνοδόχου, την οποία χαρακτήρισε αυθαίρετη. Η δήλωση αυθαιρέτου έγινε, αλλά η πολεοδομία απεφάνθη ότι δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την καπνοδόχο στον όροφο. Σωστό. Αλλά αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη ορόφου, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει κλείσει στην πίσω όψη ολόκληρο τον ημιυπαίθριο. Όπως βλέπει κανείς στην όψη η καπνοδόχος σχεδιαστικά βρίσκεται ακριβώς πίσω από την δοκό του εξώστη και άρα έπρεπε το άνοιγμά της να είναι στην θέση του κόμβου της περιμετρικής δοκού με εκείνη του εξώστη. Για τον λόγο αυτό ο στατικός την τοποθέτησε εσωτερικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πολεοδομία σαν αρμόδιος φορέας δεν μπορεί να τεκμηριώσει την αναγκαιότητα της κατασκευής όπως έγινε και στο κάτω κάτω να επιβάλει την κατασκευή με επίχρισμα στην όψη, εάν αυτό αποτελεί μία παραβίαση της αισθητικής του κτιρίου, που προσωπικά το θεωρώ μηδαμινό ώστε να εγείρει πολεοδομική αυθαιρεσία. Σημειωτέον ότι ο μελετητής έχει καταθέσει τεχνική έκθεση, στην οποία αναφέρει όσα και εγώ σας εξέθεσα, για τον λόγο που τον οδήγησε στην κατασκευή της καπνοδόχου εσωτερικά. Έτσι για να ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλαδίτσα μας, ο ιδιοκτήτης είναι υπάλληλος εφορίας. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!
    3 points
  3. Καλησπέρα, αν η αλλαγή χρήσης έγινε προ της 28/7/11 ορθώς μπήκε στην υπαγωγή. Αν έχει μετά το '11 τότε είναι λάθος που μπήκε, μπορείτε όμως να βγάλετε άδεια νομ/σης. Αν τελικά όντως έχει γίνει η αλλαγή χρήσης προ του '11, τότε εξηγείστε στον Δήμο εκ νέου γιατί έχετε δίκιο...τι να πω.
    2 points
  4. Καλημέρα, καλό καθαρισμό των σαθρών και μετά τρίψιμο και καθαρισμός στα σίδερα. Υστερα αναστολέας διάβρωσης και επισκευαστικό κλάσης "R4" σε κανονικές θερμοκρασίες < 22 C. Έκανε αυτοψία ΠΜ και μου είπε ότι δεν είναι σε επικίνδυνα σημεία και ότι η επισκευή είναι σωστή. Την επισκευή την έκανα μόνος μου.
    2 points
  5. @JOANN^Για το πρώτο· παρ' όλο που η διατύπωση της διάταξης δεν υποδηλώνει περιορισμό στο ύψος, η εφαρμογή της εναπόκειται στην κρίση του μηχανικού. Για το δεύτερο· στο παράρτημα Α καθορίζεται ότι: Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους κτιρίου το οποίο εκ κατασκευής έχει κατανεμηθεί σε ορόφους, οι ιδιοκτήτες κάθε ορόφου είναι υπόχρεοι και αναφέρουν το τμήμα που τους αναλογεί. Άρα θα υπολογίσεις σε κάθε όροφο τη δική του υπέρβαση. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον συνάδελφο Pavlos33.
    2 points
  6. Θα έπρεπε να είχε εκδοθεί βεβαίωση με εξαιρέσεις, αλλά δεν έγινε και τίποτα φοβερό. Η διατύπωση του κειμένου σε καλύπτει· αυτό που βεβαιώθηκε είναι αληθές. Εξακολουθείς να έχεις δύο επιλογές· είτε εκδίδεις βεβαίωση με εξαιρέσεις είτε προχωράς σε ρύθμιση. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης μπορεί να προβεί και αργότερα σε τακτοποίηση για την ένταξη σε πρόγραμμα.
    2 points
  7. Πόσο είναι περίπου το κόστος για τις μετρήσεις; 200-500 ευρώ; Θα ξεκινήσω με τον ΠΜ από αυτό και ελπίζω να είμαι σε καλά επίπεδα. Βοηθητικές οι πληροφορίες σας. Ευχαριστώ
    2 points
  8. Καλημέρα, Πριν την μόνωση της ταράτσας μου αποφάσισα να επισκευάσω κάποια σημεία που ακούγονταν "κούφια" με το σφυρί. Αφού έφτασα στα σίδερα και τα έτριψα, έβαλα προστατευτικό της Sika και μετά έκλεισα με επισκευαστικό κονίαμα της Alchimica Building "F". Το πρόβλημά μου είναι ότι το κονίαμα έκανε ρωγμές λόγω του βάθους 4cm μάλλον. Οταν πήγα να το ξανασπάσω μετά από 3 ημέρες ώστε να επαναλάβω την διαδικασία μου φάνηκε πολύ εύθραυστο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω πάλι "τσιμέντο άμμο χαλίκι" και ένα ασταρι για γέφυρα; Υπάρχει κάποιο άλλο κονίαμα που να έχετε δουλέψει και να έχει μεγάλη αντοχή; Βρήκα μέσα στο forum το "Ceresit CD 26".
    1 point
  9. Για ποιά παραβαση σου επεβαλαν προστιμο; Η πρασια ανηκει στην οικοδομη [μηπως εχεις στοα;]
    1 point
  10. Συναδέλφισσα…. Μη μπερδεύεις λογικές… Άλλο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα (τίτλοι κλπ.) Άλλο οι πολεοδομικές διατάξεις Ανεξάρτητα τι θα προβλέπει ένα τίτλος πόσους ορόφους και πόσα τετραγωνικά θα έχει δικαίωμα μελλοντικά το οικόπεδο να αποκτήσει, η πολεοδομική άδεια ελέγχει τι όρους δόμησης του επιτρέπουν οι εν ισχύ πολεοδομικές διατάξεις. Πχ. Ας πούμε ότι ένα τίτλος προβλέπει για μελλοντικούς 30 ορόφους. Ωραία και μια χαρά… Δημοκρατία έχουμε Όταν θα πάει να βγάλει οικοδομική Άδεια και έχει μέγιστο ύψος το Οικόπεδο του 15 μέτρα…. Τα 15μέτρα θα μπορεί να κάνει. Όσοι αγόρασαν και αέρα για τα 100 μέτρα χωρίς να το ελέγξουν προ αγοράς με έμπειρο Μηχανικό του αγόρασαν αέρα κοπανιστό. Συνοπτικά… ακόμα και 6 μέτρα ύψος να έχει κάνει το ισόγειο και 6 μέτρα ύψος να το δείχνει στην Άδεια ΤΟΤΕ είναι νόμιμα υφιστάμενος Όλοι οι επόμενοι καθ’ ύψος υποχρεωτικά πάνε με το υπολειπόμενο ύψος Να υποθέσω ότι δεν έχεις εμπειρία με Οικοδομικές Άδειες ή κάνω λάθος? Edit Υ.Γ. Το Διάγραμμα Κάλυψης της Οικοδομικής Άδειας του 1996 το τσέκαρες? Ειδικά για τα τελικά προβλεπόμενα μαξ επιτρεπόμενα ύψη του κτηρίου και το ιδεατό στερεό που έχει?
    1 point
  11. Αν δεν γνωρίζεις αυτές τις διαδικασίες...... δες πρώτα απ όλα με προσοχή αν στα στο πολύχρωμο έντυπο της υπαγωγής αναγράφει την αλλαγή χρήσης. Το ίδιο σχετικά με την νέα χρήση θα πρέπει να το γράφουν και τα σχέδια της υπαγωγής. Ζητάς να τα έχεις όλα (από τον μηχανικό που την έκανε) ή από την προβλεπόμενη διαδικασία που έχει το ΤΕΕ. Ο Μηχανικός που την έκανε τηλεφω΄νησε του και ρώτησε τον αν έκανε την αλλαγή χρήσης. Αν ακόμα δεν βγάζεις άκρη συνεργάσου με έμπειρο συνάδερφο σ αυτές τις διαδικασίες να τα δείτε και μαζί.
    1 point
  12. Το ΤΕΕ συνεχίζει να είναι άσχετο. Το υποθηκοφυλάκειο δεν το ενδιαφέρει αν η κατηγορία είναι 1, 2, 3 ή 18. Άπαξ και υφίστανται αυθαιρεσίες η βεβαίωση πρέπει να είναι τύπου 2. Στην περίπτωση σου εάν και εφόσον κάνεις τακτοποίηση, θα χρειαστεί επανάληψη συμβολαίου ώστε να συμφωνούν οι δύο βεβαιώσεις. Να σημειώσω πως η βεβαίωση του 1ου συναδέλφου δεν έχει νομικά κανένα πρόβλημα αφού δεν υφίστανται παραβάσεις δόμησης, κάλυψης και ύψους. Δηλαδή την φασαρία θα την τραβήξουν οι συμβαλλόμενοι του πρώτου συμβολαίου. Κάνε μία ενημέρωση την οικοδομική άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή θέσης παραθύρου. Και θα βγάλεις μετά βεβαίωση τύπου 1 κι όλα καλά. Βέβαια για μετατόπιση παραθύρου 25 εκ. νομίζω πως υπερβάλουμε λίγο. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε Ιαβέρηδες.
    1 point
  13. Μόνο τα κοινόχρηστα θα ελέγξεις. Γιατί δεν κάνεις εργασίες σε κοινόχρηστα και σε διαμερίσματα συγχρόνως, αλλά μόνο στα κοινόχρηστα. Για αυτά (τα κοινόχρηστα) ο νόμος 4495/17 επιβάλλει ξεχωριστή δήλωση αυθαιρεσιών τους, είτε με συναίνεση όλων των ιδιοκτητών είτε χωρίς συναίνεση αλλά με καταβολή των προστίμων από αυτόν που τα δηλώνει. Μεγάλο πρόβλημα θα συναντήσεις στην απογραφή του έργου στο ΕΦΚΑ (χρειάζονται πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών -συμβόλαια Ε9 -Εκκαθαριστικά κλπ)
    1 point
  14. Ισχυουν οσα ειπε ο διδονης [και ο ακις] Ειχες αυθαιρεσια, την τακτοποιησες κατα νομο. Δικαιουσαι να πληρωνεις με βαση την νομιμη χρηση που εχεις ηδη τακτοποιησει. https://www.chania.gr/eksypiretisi/hlektrodotisi/Ilektrodotisi-logw-allagis-xrisis.html
    1 point
  15. Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική απάντησή σας και τον χρόνο που αφιερώσατε. Να είστε καλά.
    1 point
  16. Γεια σας, παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια και τις γνώσεις σας για το εξής θέμα: Στην είσοδο του ακινήτου μου, στο ταβάνι, και πιο συγκεκριμένα στο γύψινο, εμφανίζεται υγρασία που οφείλεται στο γειτονικό ακίνητο. Το γύψινο κιτρινίζει με το πέρασμα των ημερών, και η ζημιά πρέπει να ξεκίνησε πριν από δύο μήνες περίπου. Το ίδιο πρόβλημα, στο ίδιο σημείο αντιμετώπισα πάλι πριν από περίπου 10 έτη, αλλά τότε με μια απλή επικοινωνία με τους ανθρώπους που νοίκιαζαν το ακίνητο, η βλάβη στη βρύση του μπαλκονιού τους που υπήρχε, διορθώθηκε. Τώρα που μίλησα με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος το χρησιμοποιεί, είπε πως σκέφτεται τη ζημιά (να αναφέρω πως και ο ίδιος έχει υγρασία στο δικό του ακίνητο), αλλά δεν την επισκευάζει επειδή ο υδραυλικός του δεν έχει χρόνο κανένα Σαββατοκύριακο, και τις καθημερινές που μπορεί ο υδραυλικός του, ο ίδιος εργάζεται στο χώρο. Φυσικά δε με καλύπτουν οι προφανείς δικαιολογίες του. Επίσης, προτιμώ να διορθώνεται κάτι πριν φτάσει στο σημείο να απαιτείται αρκετό κόστος και χρόνος για την επισκευή του. Ο συγκεκριμένος γείτονας δεν το αντιλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο το θέμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να τον "δεσμεύσω" να προχωρήσει στην επισκευή; Ευχαριστώ.
    1 point
  17. Το ερωτημα σας δεν ειναι αντικειμενο μηχανικου Οι αντιδικίες μεταξύ γειτόνων λύνονται στα δικαστήρια (εφόσον έχετε χρόνο, υπομονή και χρήμα να ξοδευετε σε δικηγόρους)
    1 point
  18. εάν ισχυει αυτο "Στην συνέχεια ο αέρας του α΄ ορόφου αγοράστηκε από άλλον ιδιοκτήτη, επομένως έχουμε δύο συνιδιοκτήτες πλέον", τοτε ισχυει αυτο; αρθρο 107: "2. Αν το ακίνητο ανήκει σε περισσότερους συνιδιοκτήτες και έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μέχρι τις 28.7.2011, για τον υπολογισμό των πολεοδομικών μεγεθών και την έκδοση οικοδομικής άδειας που αναλογούν στα ιδανικά μερίδια κάθε συνιδιοκτήτη, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν εκτελεστεί σε άλλη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία."
    1 point
  19. Ο μόνος τρόπος τα όποια πρέπει ή δεν πρέπει είναι να το προβλέπει το σαφέστατα ο κανονισμός της σύστασης. Εναλλακτικά να εκδοθεί Οικοδομική Άδεια που να έχει τα όποια ιδιοκτησιακά (και όχι πολεοδομικά) πρέπει.
    1 point
  20. Εάν επιλεγεί να αγνοηθεί η ύπαρξη του (απολεσθέντος) παραχωρητηρίου, τότε παύουν να ισχύουν και τα ευεργετήματα (π.χ. οικοδομησιμότητα) που απορρέουν από αυτό. Ο παρακάτω σύνδεσμος θα σου φανεί χρήσιμος: Αίτηση για αντίγραφο παραχωρητηρίου — Περιφέρεια Κρήτης
    1 point
  21. Για την πρώτη παράγραφο· σωστά. Για τη δεύτερη· σωστά, επίσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΤΕΕ χρησιμεύει μόνο για να πάρεις Α/Α έργου.
    1 point
  22. @Katersp^Εννοεί την ανέγερση του τμήματος της οικοδομής στο οποίο συντελέστηκε η αυθαίρετη επέκταση. Για παράδειγμα, η αυθαίρετη επέκταση διαμερίσματος του Α' ορόφου δεν είναι δυνατόν να είχε συμβεί όταν είχε κατασκευαστεί μόνο το ισόγειο. Το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, σε αυτή την περίπτωση, είναι η ανέγερση του Α' ορόφου.
    1 point
  23. @Apollon^Το όριο των 300€ ισχύει για την παρακράτηση 20% και όχι για τον ΦΕΜ.
    1 point
  24. Καλημέρα. Για το πρώτο ερώτημα μόνο γνώμες μπορούμε να εκφέρουμε. Λαμβάνοντας υπόψη το λεκτικό της παραγράφου θεωρώ ότι δεν καλύπτεσαι καθώς στο εδάφιο αυτό δεν γίνεται αναφορά και για υπέρβαση ύψους παρά μόνο για υπέρβαση δόμησης και κάλυψης έως και 50 τ.μ. Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα. Η εκχωμάτωση δεν θα ληφθεί υπόψη στην προσαύξηση υπέρβασης ύψους (αναφέρεται και στο νόμο-παρ. 11 άρθρο 100). Αν δεχτούμε-σύμφωνα με τα γραφόμενά σου-ότι η συνολική υπέρβαση ύψους είναι 0,40 μ, τότε αυτή για συστημικούς λόγους υπολογισμού προστίμου, σε κάποια στάθμη θα πρέπει να δηλωθεί. Συνήθως (έχοντας κάνει πολλές συζητήσεις εδώ και για τον ν. 4178) χρεώνουμε την Υ.Υ στον τελευταίο όροφο. Εν προκειμένω στον πρώτο για τη δική σου περίπτωση. Επομένως, εκεί που υπάρχει Υ.Δ (Η.Χ) θα γίνει ξεχωριστό Φ.Κ με τον συνδυασμό ΥΔ+ΥΥ., ενώ για τον υπόλοιπο-πολεοδομικώς νόμιμο-όροφο θα εισάγεις τον συντελεστή 0,20 (παρ. 10 άρθρο 100)
    1 point
  25. Εφόσον δεν μειώνεται ο αριθμός τους· μπορείς. Στη συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης περιγράφεται ο χώρος που πραγματοποιούνται οι θέσεις. Επομένως, χρειάζεται.
    1 point
  26. Το πρώτο. Ο ιδιοκτήτης δεν έπρεπε να είχε δεχθεί τη χρησικτησία, αλλά να είχε επιμείνει ώστε να βρεθεί το παραχωρητήριο. Επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και έχει σχετικό τμήμα. Εάν δεν υπάρχει εκεί θα γνωρίζουν (μάλλον) να σε κατευθύνουν. Να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα εξεύρεσης του παραχωρητηρίου ή, τουλάχιστον, να βρεις κάποιο έγγραφο (ενδεχομένως από τον φάκελο της άδειας) που να αποδεικνύει την ύπαρξή του.
    1 point
  27. Μπορείς, αρκεί να πληρούνται οι απαιτήσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
    1 point
  28. Ναι (υποθέτω ότι υπάρχει σύσταση γιατί χρησιμοποιείς τον όρο «οριζόντιες ιδιοκτησίες»). Για το είδος των αυθαιρεσιών συμφωνώ με τον συνάδελφο Pavlos33.
    1 point
  29. Γενικά δεν επιτρέπεται "εμείς οι μηχανικοί" να παρανομούμε. "Το σύστημα" φαίνεται να επιτρέπεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε "bugs" στα διάφορα συστήματα. Αυτό που το οικόπεδο έχει άδεια και οι αυθαίρετες προσθήκες δεν έχουν, είναι πρόβλημα από την αρχή του νόμου, καθώς δεν έχουν φτιάξει "δεύτερο κουτάκι" (όχι άδεια για τα αυθαίρετα μόνο). Αν κάνεις την δουλειά σου "με τον τρόπο που θεωρεί το σύστημα σωστό", το μνημονεύεις στην τεχνική έκθεση ή/και στα σχόλια. Αφού ξέρεις ότι είσαι κατηγορία 4, θα βάλεις κατηγορία 4 με όποιον τρόπο βρίσκεις πρόσφορο (κατά την άποψη του συστήματος) και τα υπόλοιπα στην τεχνική έκθεση.
    1 point
  30. @Tim22 μπορεί να γίνει ρύθμιση και τώρα. Ακόμα και να εκδοθεί εκ νέου πιστοποιητικό πληρότητας με εξαιρέσεις, μπορεί να τακτοποιηθεί αργότερα η μετατόπιση του ανοίγματος.
    1 point
  31. Θα ήθελα να προτείνω την προσφυγή στην τηλεφωνική υποστήριξη του ΤΕΕ. Αλλά επειδή, κατά πάσα βεβαιότητα, θα λάβεις απάντηση τύπου «ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις»· δεν θα το κάνω. Το πρόβλημα είναι ότι έχεις και άλλες παραβάσεις εκτός από τη λοιπή. Το καλύτερο θα ήταν να περιμένεις έως ότου επιτραπούν οι δηλώσεις για την κατηγορία 5. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να ρυθμίσεις το ακίνητο, ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφθώ για να παρακαμφθεί το πρόβλημα είναι να κάνεις δεύτερη δήλωση που να περιέχει μόνο τη λοιπή παράβαση. Σε αυτήν μπορείς να συμπληρώσεις οτιδήποτε χρειάζεται για να προχωρήσει η υποβολή αφού, ως γνωστόν, το πρόστιμο της λοιπής υπολογίζεται βάσει προϋπολογισμού και όχι με συντελεστές τετραγωνιδίων. Επισημαίνω (περιττό για όσους ασχολούνται με δηλώσεις αυθαιρέτων) ότι δεύτερη δήλωση για το ίδιο ακίνητο δεν επιτρέπεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφέρω —και δεν προτείνω— αυτή την αλχημεία γιατί το πρόβλημα προκαλείται από το ηλεκτρονικό σύστημα που εμποδίζει την υποβολή καθ' όλα νόμιμης δήλωσης.
    1 point
  32. Το πρώτο είναι σωστό («θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές»). Το δεύτερο, όμως, είναι λανθασμένο. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας θεωρείται ότι υπάρχει άδεια («στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο/γήπεδο για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια»). Δηλαδή, το οικόπεδο (για την ακρίβεια: το επ' αυτού κτίριο) εξακολουθεί να έχει άδεια παρά το γεγονός ότι για τις αυθαιρεσίες θεωρούμε ότι δεν υπάρχει. Η περίπτωση που περιγράφεις δεν χρήζει υπαγωγής. Δήλωση γίνεται μόνο για αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης.
    1 point
  33. Εννοεί τις καταχωρήσεις των ιδιοκτησιών που πρόκειται να δημιουργηθούν με τη σύσταση, ενώ εκκρεμεί η συμβολαιογραφική πράξη. Όταν αποκτήσουν αριθμό κτηματολογίου θα τις τροποποιήσεις συμπληρώνοντας τα τελικά στοιχεία.
    1 point
  34. @dionysg Η διαπίστωση ενδεχόμενης αυθαιρεσίας προκύπτει συγκρίνοντας την κάτοψη της άδειας με την αποτύπωση (και όχι με την κάτοψη της σύστασης). Για όσα προανέφερα, υπέθεσα ότι το σχέδιο της σύστασης συμπίπτει με αυτό της άδειας.
    1 point
  35. @Roukat Από την περιγραφή σου συνάγεται ότι (βάσει αδείας) το κάθε διαμέρισμα είχε το δικό του κλιμακοστάσιο. Στην υλοποιημένη κατάσταση, όμως, έχει κατασκευαστεί κοινόχρηστη πρόσβαση στις κατοικίες. Δεν διευκρινίζεις εάν πραγματοποιήθηκε μία σκάλα ή τρεις. Το βασικό ζήτημα είναι η τροποποίηση της σύστασης, όπου θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του συμβολαιογράφου για τον αριθμό των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Για την υπαγωγή δεν υπάρχει πρόβλημα, τακτοποιείς τις αυθαιρεσίες του διαμερίσματος μόνο. @dionysg Η διαφορετική διαμερισμάτωση αναφέρεται σε όλον τον όροφο και όχι σε μια ιδιοκτησία. Θα κάνεις δήλωση για το διαμέρισμα του πελάτη σου και θα σχεδιάσεις την κάτοψη του ορόφου όπως έχει πραγματοποιηθεί. Τα έξοδα (πρόστιμο και αμοιβή) θα τα επωμιστούν και οι τρεις ισομερώς. Στη συνέχεια θα γίνει η τροποποίηση της σύστασης με τη συμμετοχή και των τριών. Οι άλλοι δύο δεν χρειάζεται να προβούν σε τακτοποίηση (ως προς τη ΔΔ). Αρκεί να τους δώσεις τον αριθμό της δήλωσης και το σχέδιο όταν τα χρειαστούν.
    1 point
  36. 1. Σου απάντησε ο ΚΑΝΑ εδώ μη διπλοποστάρεις ερωτήματα 2. Το ΚΗ σε νέα άδεια υπολογίζεται κλιμακωτά. Τα προγράμματα αμοιβών το κάνουν αυτόματα αν δε δηλωθεί ως προσθήκη. Αν έχεις προϋπολογισμό έως 58,5€ τότε μόνο είναι μηδενικό. Η σχετική νομοθεσία είναι το ομώνυμο ΚΗ ψήφισμα στις 23.08.1947 και συμπληρώθηκε με τον Ν.622/1977 (Edit: Το άρθρ.59 παρ.8 Νομ.947/1979,τομ.23,σελ.430,41 όρισε ότι απαλλάσσονται της εισφοράς του παρόντος οι άδειες οικοδομής για ανέγερση εντός της ζώνης ενεργού πολεδομίας) όμως δεν το έχω τσεκάρει.
    1 point
  37. Ναι εννοώ αναστολέα διάβρωσης. Οι ρωγμές πράγματι έγιναν γιατί το κονίαμα είναι για εφαρμογές μέχρι 20mm πάχος και κατηγορία R3. Επισυνάπτω μία φωτογραφία με τα σίδερα στην χειρότερη περιπτωση της πλάκας αφού τα έτριψα. Φαίνεται ότι 1~1,5mm στην επιφάνεια του χάλυβα είναι σαθρό και φεύγει με σκληρό τρίψιμο.Θα απευθυνθώ στον ΠΜ που έφτιαξε την πολυκατοικία αρχικά. (1975) Αυτό που θα ήθελα από την ομάδα είναι μία γενική καθοδήγηση μιας και όπως είπες τα "μαστόρια" της αγοράς έχουν ο καθένας την γνώμη του. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.