Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. akis73

    akis73

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      8.593


  2. kan62

    kan62

    Core Members


    • Πόντοι

      5

    • Περιεχόμενα

      4.552


  3. Pavlos33

    Pavlos33

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      17.989


  4. Latg

    Latg

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      352


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 19/12/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. Καταρχάς άλλο το στέγαστρο άλλο το προστεγασμα (βλέπε ορισμούς άρθρο 2). Το προστεγασμα είναι πρόβολος στην όψη του κτιρίου. Το στέγαστρο έχει κατακόρυφα φέροντα υποστυλώματα. Επίσης έχω την υποψία από τις παραγράφους που αναφέρεις ότι δεν κοιτάς την νομοθεσία με τις τροποποιήσεις όπως ισχύει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση για εντός Δ ή δ ισχύει η παρ. 4 του άρθρου 17, επομένως δεν επιτρέπεται πέργκολα καθώς δεν προβλέπεται στην εν λόγω παράγραφο, ενώ το στέγαστρο μπορεί να μπει μέχρι Δ/4 εντός Δ ή μέχρι δ/4 εντός δ (αρ.17 παρ. 4στ)
    3 points
  2. Πως ακριβως αναλαβατε θεση Τ/Α φιλτατε οταν δεν εχετε επιγνωση των καθηκοντων αλλα και των ευθυνων του ρολου σε περιπτωση που παει κατι στραβα; Για να μην ειμαι επικριτικος ομως και να προσπαθησω να φανω οσο χρησιμος γινεται, τι ακριβως βοηθεια θα θελατε και τι ειδους κατευθυνση δηλαδη;
    2 points
  3. .Σύσταση καθέτων μπορείς να κάνεις σε δυο κτίρια ακόμη και σε επαφή, όταν αυτά είναι αυτοτελή, δηλαδή δεν έχουν κοινό φέροντα οργανισμό. Τα κτίρια μπορούν να είναι σε επαφή και προφανώς να έχουν (ως ορίζουν άλλωστε οι κανονισμοί) ξεχωριστούς εξωτερικούς τοίχους πλήρωσης.
    2 points
  4. Η θέση μου είναι ότι κακώς εκδίδουν ΠΕΑ άλλοι εκτός από Η/Μ.
    1 point
  5. H Α.Θ. ρυθμίζει και τον συμπιεστή και τον κυκλοφορητή της, όχι για να προσαρμοστεί στις υδραυλικές ανάγκες της κατοικίας, αλλά για να προσαρμοστεί στις ενεργειακές ανάγκες ζήτησης. Διαβάζει θερμοκρασία προσαγωγής - επιστροφής και βλέπει το ΔΤ, αν βλέπει ΔΤ μεγαλύτερο από αυτό που έχει στόχο αυξάνει την παροχή, αν έχει μικρότερο την ρίχνει. Αντίστοιχα ο συμπιεστής επειδή έχει να θερμάνει περισσότερο ή λιγότερο διερχόμενο νερό στην ζητηθείσα θερμοκρασία αντίστοιχα, αυξάνει ή μειώνει κι αυτός την ισχύ του. Επομένως ορθά λέει ο antloukidis αν έχεις μια αντλία που έχει να καλύψει περισσότερα από ένα κυκλώματα που μεταβάλλονται, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις δοχείο στο οποίο θα δίνει η αντλία θερμά και θα παίρνει επιστροφές (πρωτεύον κύκλωμα), και από το οποίο με ανεξάρτητο(-ους) κυκλοφορητή(-ές) (δευτερεύον-τα κυκλώματα) θα παίρνουν και θα επιστρέφουν οι καταναλώσεις. Γι' αυτό το σκοπό, δεν θες δοχείο μεγάλου όγκου. Αν η αντλία έχει πχ απαίτηση 50-60 λίτρα ελάχιστο νερό λειτουργίας, με ένα 80άρι δοχειάκι είσαι μια χαρά.
    1 point
  6. Αναρτήθηκε εορταστικός ΕΦΚΑς νωρίτερα.
    1 point
  7. @Pavlos33 είναι ο ορισμός του ημιτελούς, μάλλον κάτι σου διέφυγε... όπως ακριβώς το αναφέρει του απόσπασμα ερωτήσεων που παρέθεσε ο @kan62 , στο οποίο αν το έγραφα εγώ θα πρόσθετα: "Σε κάθε περίπτωση, στο πεδίο «Υλοποιημένη Ιδιοκτησία» επιλέγετε «Ημιτελής» και αναφέρετε ρητά στην τεχνική περιγραφή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή."
    1 point
  8. Ακριβώς!!! Αποκλειστική χρήση συγκεκριμένης επιφάνειας, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε επ' αυτής, διότι η κοινοκτησία παραμένει. Μπορεί π.χ. να φυτέψει λουλούδια ή ζαρζαβατικά, ή να βάλει ξαπλώστρες για να λιάζεται, κλπ
    1 point
  9. Αμέ γιατί όχι; Ειδικά αφού είναι και Κατηγορία 1!!!
    1 point
  10. Έχε υπόψην σου και ενημέρωσε τον πελάτη σου ότι, το γεγονός ότι έχει την αποκλειστική χρήση σε αυτό το τμήμα του ακάλυπτου χώρου, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι, έχει και το δικαίωμα να κάνει την οποιαδήποτε κατασκευή σε αυτό! Δηλαδή, η χρήση του χώρου είναι συγκεκριμένη και δεν δύναται ν' αλλάξει απλώς με την επιθυμία του πελάτη σου και την έκδοση της ανάλογης οικοδομικής άδειας. Ούτε καν ενδιαφέρονται ή ασχολούνται οι πολεοδομίες για αυτό.... Νομίμως, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του συνόλου των συνιδιοκτητών του ακινήτου και η "αποτύπωση" αυτής στη Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας του ακινήτου (υπάρχει βεβαίως ειδική νομολογία ανώτατων δικαστηρίων της χώρας μας). Δεν το κάνει κανένας, αλλά "όπως στρώνει κάποιος, έτσι και κοιμάται"....
    1 point
  11. Καλησπέρα. Ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί; Αν ναι τότε εισάγεις κανονικά τα μεγέθη επιφανειών και δεν το δηλώνεις "ημιτελές" στην ΗΤΚ.
    1 point
  12. Δεν κάνεις λάθος. Κάποιες έχουν inverter κυκλοφορητή και ρυθμίζουν την παροχή. Ωστόσο, άποψή μου είναι ότι οι όποιες ρυθμίσεις γίνονται από μία ΑΘ, σκοπό έχουν την καλή λειτουργία και απόδοση της ίδιας της ΑΘ, αδιαφορώντας για το δίκτυο κατανάλωσης. Όταν λοιπόν στο δίκτυο γίνονται μεταβολές στην παροχή με ηλεκτροβάνες ή θερμοστατικές βαλβίδες, η ΑΘ "δυσανασχετεί" και τις περισσότερες φορές αδυνατεί να βρεί το ιδανικό σημείο λειτουργίας. Με ένα δοχείο αδρανείας παράλληλα (πρωτεύον κύκλωμα) είναι η ιδανική εγκατάσταση για την ΑΘ γιατί κανείς δεν ενοχλεί την παροχή της και το μοναδικό της (πανεύκολο) μέλημα είναι να διατηρεί την θερμοκρασία του, εκεί που έχουμε ρυθμίσει
    1 point
  13. Κατά την άποψη μου, αφου επέλεξες ως σύστημα θέρμανσης με τοπικά Α/C, συνεπώς για θέρμανση = 1 (δηλ. θερμαίνεται όλο το σπίτι 60τμ), το κάθε υπνοδωματιο θα πρέπει να έχει δικό Α/C (έχεις βάλει στο ένα). Στο καθιστικό-κουζίνα (6Χ4,80 = ~ 30τμ), έχεις βάλει ένα 12αρι που αρκεί μόνο για αυτό το χώρο, συνεπώς δεν έχει τη δυνατότητα να θερμαίνει και το άλλο υπνοδωμάτιο, ανεξάρτητα αν γίνεται μεταφορά θερμάοτητας στους άλλους χώρους. Στο μπάνιο τι σύστημα θέρμανσης έχεις? Έκανες μετρήσεις με εξωτ. θερμοκρασία 190 ...αν είναι έξω 0-50, πιστεύεις οτι χώροι θα έχουν τις θερμοκρασίες που γράφεις στο σχέδιο? Πίστεψε με ... με τίποτα! Εκτιμώ οτι καλά κάνει ο συνάδελφος και βάζει στους υπόλοιπους χώρους το θεωρητικό σύστημα, γιατί δεν εφαρμόζεται η ΤΟΤΕΕ 1. Αλλά ας πουν κι άλλοι συνάδελφοι την άποψη τους.....
    1 point
  14. Καλημέρα, το αρχείο xml που έχεις φορτώσει, το έχει φτιάξει μέσω BC ή από αλλού; Δοκίμασε να το ανεβάσεις στο BC, και κατέβασέ το εκ νέου και ανοιξέ το.
    1 point
  15. Οκ άρα ούτε αυτό δείχνει να είναι. Πιό ΜS C++ έχεις περάσει; Δοκίμασε και το 2005 όπως στο παραπάνω ποστ συν/φου από πιο παλιά: https://www.michanikos.gr/forums/topic/22398-πρόβλημα-με-το-software-τεε-κενακ/?do=findComment&comment=1171218
    1 point
  16. Καλησπέρα, σωστές οι ρυθμίσεις σου ως προς αυτό το κομμάτι. Τώρα βλέπω ότι στην εικόνα που παρέθεσες η 1η γραμμή είναι μεν γκρι στους μήνες, όχι όμως και η 2η γραμμή. Άρα τι γίνεται αν σβήσεις την 1η γραμμή και συμπληρώσεις τους μήνες στην 2η γραμμή;
    1 point
  17. Γειά και πάλι, δεν ήταν ΕΓΣΑ αυτές οι συντ/νες αλλά βρέθηκε... 1650
    1 point
  18. Ναι πράγματι δεν προκύπτει υπέρβαση σ.δ ως προς την Ο.Α, αλλά υπάρχει Υ.Σ.Δ ως προς την αυτοτελή ιδιοκτησία (για αυτό και πρέπει να υπολογισθεί με Υ.Δ )
    1 point
  19. Εξισώνεις το ΠΕΑ για ενοικιαστήριο με όλη την διαδικασία που απαιτείται να κάνει ο επιθεωρητής για το Εξοικονομω? Καμία σχέση. Έλεγξε τιμολόγια, παρεμβάσεις, συμπλήρωσε παράρτημα παρεμβάσεων, ανέμενε ενδεχόμενο μελλοντικό έλεγχο,κλπ. Καμία σχέση. Η ερώτηση έγινε με αφορμή την εκτός έδρας επιθεώρηση που καλειται να κάνει κάποιος.. Όσο για την ηθική, ας προχωρήσουν τα Β' ΠΕΑ να δούμε πόσοι ηθικοί συνάδελφοι πάνε να εξαπατησουν άλλους συναδέλφους είτε περνώντας ότι να ναι στο Α' ΠΕΑ είτε μην υλοποιώντας τις παρεμβάσεις που απαιτούνται..
    1 point
  20. @Πάνος ναι, πρέπει. @Μέρσα η παρακάτω δημοσίευση θα σε βοηθήσει:
    1 point
  21. 1 point
  22. παυλε, πολυ σωστα οταν συστηνεται καθετη το αρχικο οικοπεδο δεν αλλαζει....παραμενει ιδιο κατα θεση, εμβαδον και ορια και οι μερικωτερες καθετες εχουν ποσοστο εξ αδιαιρετου σε ¨"ολο το οικοπεδο" και αναλογο σδ. στο "ολο οικοπεδο" η μονη ΠΟΛ που ξερω και αφορα το θεμα αυτο ειναι η παρακατω....και δειχνει τον τροπο....αλλα και τον βαθμο δυσκολιας -και εξοδων...βεβαιως βεβαιως... [νομιζω δεν πρεπει να εχει εφαρμοσθει μεχρι τωρα...] http://www.forin.gr/articles/article/1728/pol-1171-1997
    1 point
  23. Καλημέρα, ανεξαρτήτως αν υπάρχει καθετή ιδιοκτησία το οικόπεδο Β θεωρείτε ως ένα! Αυτό σημαίνει ότι θες να κατατμήσεις το οικόπεδο Β. Άρα πρέπει το κομμάτι που μένει (του Ψ κυρίως) να είναι άρτιο κατά κανόνα με τους τωρινούς όρους δόμησης και τα κτίρια που υπάρχουν να συνεχίζουν να είναι νόμιμα (αποστάσεις , εμβαδό , κάλυψη...)
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.