Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων

  1. dimitris GM

    dimitris GM

    Συντονιστής


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      26.111


  2. tetris

    tetris

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      6.763


  3. Σερίφης

    Σερίφης

    Core Members


    • Πόντοι

      3

    • Περιεχόμενα

      209


  4. Steelman

    Steelman

    Core Members


    • Πόντοι

      1

    • Περιεχόμενα

      296


Δημοφιλές Περιεχόμενο

Προβολή περιεχομένου με την υψηλότερη φήμη στις 31/12/2023 σε όλες τις περιοχές

  1. εισαι εδω αρθρο 29 ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ. αρθρο 30 [δεν θεωρω οτι εισαι σε αυτο] β) μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν μεταβάλλουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, καθώς και κατασκευές που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφής εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ανελκυστήρα της παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), δες και το ΦΕΚ Β 1843/20 με αναλυση των περιπτωσεων
    3 points
  2. Όχι, δεν ισχύει. Δεν είναι θέμα γράμματος ή πνεύματος νόμου. Η διατύπωση είναι σαφέστατη. Αντιθέτως, ο διαχωρισμός είναι σαφής και στο παράρτημα. Αναφέρεσαι στο δεύτερο τετραγωνίδιο όπου επιλέγεις «ναι» είτε η περιοχή είναι εντός σχεδίου είτε εντός οικισμού. Με το διαζευκτικό δηλώνεται ο διαχωρισμός των δύο περιπτώσεων που, για το συγκεκριμένο τετραγωνίδιο, οδηγούν στην ίδια επιλογή.
    2 points
  3. Εάν υπάρχει επιβλέπων, έχει προφανώς δώσει την (αρνητική) απάντησή του και ο ενδιαφερόμενος ψαρεύει απόψεις από το φόρουμ για πιθανή αντιπαράθεση. Εάν δεν υπάρχει επιβλέπων, πρόκειται για αυθαίρετο. Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι, μιας και λέει ότι το έχει ξανακάνει. Και στις δύο περιπτώσεις δεν πρέπει να εμπλεκόμαστε. Τόσο σοβαρά τεχνικά θέματα δεν (πρέπει να) τα συζητάμε με ιδιώτες
    2 points
  4. Το Michanikos.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά για το 2024!!! Ευχόμαστε από καρδιάς το 2024 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα και νέες προσδοκίες και να είναι ένα έτος γεμάτο υγεία, ευημερία και ευτυχία. Καλή χρονιά!
    1 point
  5. Όταν ανεβάζεις το Β' ΠΕΑ στην πλατφόρμα του προγράμματος, ελέγχει την εξοικονόμηση που πέτυχες και την συγκρίνει με αυτή που υποσχέθηκες στο σενάριο του Α' ΠΕΑ και σου υπολογίζει και το ποσοστό της μείωσης της επιδότησης αν είσαι κάτω από το 90%. Δεν ξέρω γιατί δεν μου έχει τύχει έως τώρα, τι κάνει αν είσαι κάτω από το 70% Πάντως συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε, μετά την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των αιτήσεων ακόμα κι εκείνων που δεν πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια βαθμολόγησης, να εφαρμόζουν κριτήριο επίτευξης ποσοστού εξοικονόμησης. Είναι άδικο για αυτούς που έπιασαν τα κριτήρια βαθμολόγησης. Θα αρκούσε ο έλεγχος της ενεργειακής αναβάθμισης κατά 3 βαθμίδες.
    1 point
  6. Δεν κάνεις ποτέ αρμό σκυροδέτησης κάθετο σε δοκό με υποστήλωμα !
    1 point
  7. Η υπόθεση που εξετάζεις —ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς— είναι απλή. Δικαίωμα υψούν σημαίνει δικαίωμα προσθήκης καθ' ύψος, αλλά όχι δικαίωμα αυθαίρετης προσθήκης καθ' ύψος. Αφού δεν υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, το δικαίωμα υψούν είναι δώρον άδωρον. Χαρακτήρισες, στην αρχή, την αυθαίρετη κατασκευή ως σοφίτα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει στέγη, καθώς σοφίτα είναι ο «χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη». Τώρα λες ότι υπάρχει πλάκα δώματος. Σε αυτή την περίπτωση, προφανώς, δεν μπορεί να υπάρξει σοφίτα. Όπως και να 'χει, το πρόβλημα είναι του κληρονόμου της υπάρχουσας οικοδομής. Είτε έχει κατασκευάσει αυθαίρετη σοφίτα είτε έχει κάνει προσθήκη αυθαίρετου ορόφου, ιδιοκτήτης παραμένει ο ίδιος.
    1 point
  8. και για να το κάνουμε πιο κατανοητό η εμπειρία αφορά στο ΜΕΚ
    1 point
  9. 1)εφόσον έχεις υδραυλικές και ηλ εγκαταστάσεις κανονικά θες κανονική άδεια και όχι αδεια μικρής κλίμακας εκτός εάν δεν περιγραψεις όλες τις εργασίες μπορεί να κάνει αίτηση και ο μισθωτής αρκεί να έχει Υ.Δ. του ιδιοκτήτη πως επιτρέπει τις συγκεκριμένες εργασίες επίσης απαιτείται Υ.Δ. από τον ιδιοκτήτη πως δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές για τις ΥΔ να κρατατάς αντίγραφο και για το αρχείο σου επίσης χρειάζεσαι εγκεκριμένο αντίγραφο της κάτοψης από το αρχείο της πολεοδομίας νέα κάτοψη της πρότασης τεχνική έκθεση εγκεκριμένο φωτοαντίγραφο Τοπογραφικού ή βεβαίωση κτηματολογίου βγάλε και 2 εξωτερικές φωτογραφίες καλού κακού (χωρίς να φαίνονται AC ή τεντες) μην τις καταθέσεις αμέσως, παρα μόνο εάν στις ζητήσουν 2) δεν είμαστε σοβαροί θα κάνει εργασίες 30.000 ευρώ κατ'ελάχιστον και τσιγκουνέυεται την άδεια; η κανομική άδεια έχει 1.500-2.000ευρω+ΦΠΑ και extra επίβλεψη η άδεια μικρής κλίμακας εκτιμάται λιγότερο είσης θέλει οπωςσδήποτς κάδο για τα μπάζα με άδεια από το δήμο ή και την τροχαία 3)δεν υπάρχει τυποποίηση αλλά ενημέρωσέ τον πως κανονικά θέλει οικοδομική άδεια ένσημα ΙΚΑ κλπ διότι αν δε βγάλει άδεια θα πλακώσουν όλες οι υπηρεσίες καλά έτσι και έχει γείτονα δικηγόρα δεν τη γλιτώνει την καταγκελία και καθημερινές απειλές 4)ναι, το είπαμε και πριν
    1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
  • Επιλεγμένα Άρθρα

    • Εγκρίθηκε μέσω WiFi4GR το δωρεάν WiFi σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ
      Την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση και λειτουργία εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε έντεκα σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα η ΣΤΑΣΥ.

      Το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο, θα βαρύνει την εταιρία και από το ύψος του και τη δυνατότητα κάλυψής του από τη ΣΤΑΣΥ θα εξαρτηθεί και η επέκταση του ασύρματου Ιντερνετ και σε άλλους σταθμούς.

      Οι πρώτοι έντεκα σταθμοί στους οποίους θα λειτουργήσει WiFi έως το τέλος της χρονιάς είναι εκτός από την Ακρόπολη και το Σύνταγμα, οι σταθμοί Μοναστηράκι, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Πειραιάς, Κορυδαλλός, Χαλάνδρι, Αγιος Δημήτριος, Φιξ και Αγία Μαρίνα. 

      Οι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται άμεσα χωρίς να χρειάζεται κάποια διαδικασία εγγραφής. Στη συνέχεια η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα μετρήσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης ώστε να αποφασιστεί η επέκταση του δικτύου και το χρονοδιάγραμμά της.

      Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις περιοχές που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR.

      Το WiFi4GR «Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, για την κάλυψη, 2.500 περίπου περιοχών ασύρματης – WiFi πρόσβασης σε όλη την επικράτεια. Το σύστημα, το οποίο θα αναπτυχθεί, θα διαθέτει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των δομικών στοιχείων του δικτύου.
      • 0 απαντήσεις
    • Η σύνδεση του νυχτερινού φωτισμού με το «Τοπικό Εγχώριο Προϊόν» στην Ελλάδα
      Όσοι έχουμε βρεθεί σε νυχτερινή πτήση έχουμε απολαύσει το θέαμα που προσφέρει η επιφάνεια της Γης, όταν τα νυχτερινά φώτα αναδεικνύουν μοτίβα που παραπέμπουν σε έργα τέχνης. Εκτός όμως από το εντυπωσιακό θέαμα, τα νυχτερινά φώτα αποτελούν μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για τις δραστηριότητες του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον.

      Στο πλαίσιο της εξερεύνησης αυτού του πεδίου, η NASA καταγράφει συστηματικά τον νυχτερινό φωτισμό του πλανήτη μας. Τα τελευταία 10 χρόνια πολύ βελτιωμένες καταγραφές παρέχονται από τον αισθητήρα VIIRS της αποστολής SUOMI.

      «Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σκεφτήκαμε να ερευνήσουμε τι έχουν να μας πουν τα νυχτερινά φώτα για την πατρίδα μας» λέει στην «Κ» η Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, η οποία ηγήθηκε μιας ενδιαφέρουσας έρευνας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων.
      • 0 απαντήσεις
    • «Εξοικονομώ 2023»: Ο νέος οδηγός του προγράμματος μετά την 3η τροποποίηση
      Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ' αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/97165/610 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5174/Β΄/13.09.2024) που αφορά την 3η τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΔΕΝ/55246/807/18.05.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προκήρυξη του προγράμματος “Εξοικονομώ 2023”», ως εξής:

      Α. Ο Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και η 1η Τροποποίηση του Παραρτήματος VI που αφορά την Υπεύθυνη Δήλωση σχετικά με τη σώρευση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/2831, ως ακολούθως:

      Τροποποίηση (3η) της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ 55246-807 18.05.2023 ΚΥΑ Εξοικονομώ 2023 (ΦΕΚ 5174-Β-13.09.2024).pdf
      • 3 απαντήσεις
    • Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς υπολογίζεται το νοίκι. Ποιο το τίμημα επαναγοράς
      Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία ρύθμιζονται τα τελευταία ζητήματα που αφορούν στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων στην Ελλάδα προκειμένου να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος, ενώ από τον Ιανουάριο του 2024 βρίσκεται στο δεύτερο κύκλο του ανταγωνιστικού διαλόγου.  Οι βασικές αλλαγές με τις οποίες προχώρησε ο διάλογος με τους υποψήφιους επενδυτές, προέβλεπαν έκπτωση 30% στο τίμημα αγοράς ακινήτων από πλειστηριασμούς, αλλά και επαναγοράς από τον οφειλέτη, είσοδο εμπειρογνωμόνων εντός του ακινήτου για αυτοψία και φορολόγηση του Φορέα ανάλογη με αυτήν των εταιρειών επενδύσεων ακινήτων (REIC).

      Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι: «Bain Capital Credit», «Christofferson, Robb & co, LLC», «Fortress Credit Corp.», Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas – Beaumont Summit Financial DAC».

      Ο Φορέας Ακινήτων θα αγοράζει από τους πλειστηριασμούς τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών και θα τους τα εκμισθώνει για περίοδο 12 ετών, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν στην κατοικία τους και να αποτραπούν έτσι οι εξώσεις. 
      • 0 απαντήσεις
    • Ο διαδραστικός χάρτης με όλα τα ενεργά σεισμικά ρήγματα της Ελλάδας
      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας (HeDBAF) είναι ένα εθνικό προϊόν συνεργασίας όλων των σχετικών με αυτό το αντικείμενο ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας υπό την αιγίδα του ΟΑΣΠ.

      Ο κύριος σκοπός της γεωβάσης είναι να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στην επιστημονική κοινότητα και σε όποιον θέλει να έχει μια συνοπτική ή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για τα ενεργά/σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής της Ελλάδας, καθώς και να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα καθοδήγησης για γεωλόγους, μηχανικούς και την κεντρική και τοπική διοίκηση, για περαιτέρω εις βάθος μελετών.

      Η Βάση Δεδομένων Ενεργών Ρηγμάτων της Ελλάδας
      • 4 απαντήσεις
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.